Neverwinter Nights 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/
Most kedvet kaptam jobban elmerülni a játékban. Azóta annyi változott, hogy a gép frissítésen esett át, több RAM, erõsebb proci, a 3850-est egy 4830-as váltotta fel. És ami még fontos lehet, az XP-t meg egy Win7 X64 (7100).
A problémám egyszerû, a játék nem indul. <#shakehead>#shakehead>
A hibaüzenet szerint, nem "detektál" 3D Videokártyát a játék. <#wow2>#wow2>
Próbáltam patchelés nélkül és azzal is (auto update). De nem történt változás.
Amiket biztos tudok:
monk29/1sorc vagy bard/10RDD
Angol build, a srác egy zseni volt, nagy wisdommal kezdett és a RDD segítségével vált igazán frankó karakterré.
Monk 4 lvl aztán 1 lvlsorc 10RDD és utána végig monk volt a fejlõdés
lvl40-n kb fél oldal feat volt a karinak és kb félisten kategória volt
whirlwindet is tudta használni a kari, amihez valamibõl nagyon magas pont kellett
ennyire emlékszem, nagyon köszönöm ha valaki tud segíteni, vagy hasonló buildet tud ajánlani NWN2-ben
Ha teljesen lövészetre specializálódott karaktert akarsz, akkor érdemes az Arcane Archert megcélozni. A legnagyobb elõnye a +os nyilak, felpakolsz párezer vampiric nyílvesszõt, minden lövésed mágikus, így nem kell olyan nyílvesszõkkel bajlódni. Arcane caster kaszt is kell hozzá, arra a bárdot kifejezetten tudom ajánlani, remek kis aurái vannak, kiegészítésnek használható, és sok skillhez fér hozzá, a varászló/mágus amúgy se ér sokat, ha csak kevés varázslat-szinted van.
Hogy harcos, kósza vagy zsivány (avagy tolvaj, kalandor, kiadásonként változik a neve 😊 )? Kósza csak akkor javasolt, ha magas erõvel és visszacsapó (composite) íjakkal operálsz, mert archery specen megkapja a feateket, akkor is, ha nincs meg az alapkövetelmény, ergó erre nem kell dex-et pazarolni. Viszont kisebb lesz az AB-d.
Kalandor, mint olyan remek, rengeteg skillpont, uncanny dodge, és ha be tudod forgatni az ellenfeleket, a sneak attack-ból fakadó bónusszal egész hatékonyan lehet lõdözni.
Harcossal viszont hozzáférsz a fegyver spechez, ami sosem árt, ha van, és egyébként is, több featet oszthatsz le.
Mindkettõ jól hangzik, nem?
Szóval ha én csinálnék lövész karaktert, valahogy úgy festene: AA/Bard/Fighter/Rogue, szigorúan zsivánnyal kezdve a négyszeres skill-szorzó miatt.
Alternatívaként mehetsz wood elffel és AA/Bard/Rogue/Ranger felállással, az alfaj favored kasztja épp a ranger, szóval csak a bárd és zsivány szinteket kell kiegyensúlyozni.
Ha OC-t vagy valamelyik kieget játszod, mindenképp a zsiványt javaslom, az a sok skillpont nem veszik kárba.
No persze a mély-multikasztolást csak akkor javaslom, ha már ismered az ide vonatkozó szabályokat, vagy legalább az xp-hátrány elkerülésének módjait. Egy fél óra alatt át lehet nézni az egészet, szóval nem vészes.
Ha nem akarsz vele szöszmötölni, akkor zsiványra szavaznék, a fentebb említett indok miatt. Rengeteg skillpont, sneak attack 😊
@csgj Elvileg mennie kéne.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Misztikus íjász pl 9 vagy 10 szintes.(értve, hogy még kap új skillt ott is)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
alap recepteket hol találok? nem tudok megcsinálni egy fegyvert vagy páncélt sem
lécci help !
A halál csupán a kezdet...
1xûen nem találom, pedig tudom hogy már láttam korábban....
puppet mode, defend master...etc...
hol van az a fránya menü?
És még egy dolog, amire érdemes figyelni: Ha Storm of Zehir kampányt is játszod, a Team Rush feat-et (Teamwork Benefit-ek között van)fel ne vedd. Onnantól kezdve képtelen leszel elhagyni Neverwinter bájos kis városát.
Jó játékot.
De NWN2-rõl beszélünk, ahol érvényes a közmondás, hogy '"hány gép, annyi hibaüzenet". Vagy valami ilyesmi.
1. NWN2 install.
2. NWN2 patch 1.06-os verzióra (vagyis amikor az 1.10-et elkezdi tölteni, megszakítod)
3. MotB telepít
4. Dialog hotfix-et felrak (nem tudom, még mindig kell-e, de nem egy megerõltetõ feladat). http://files.filefront.com/NN2+Mask+of+the+Betrayer+Dialogue+Hotfix+English/;8721705;/fileinfo.html
5. vo_x1.zip-et a játék könyvtárában megkeres, kimásol (a SoZ installer ugyanis okosan törli a MotB összes szinkronját, amit persze letölt aztán az updater, de mi a fenének töltsön le 333 megát, amikor szépen elrakhatjuk a sajátunkat is 😊 )
6. SoZ telepít
7. vo_x1.zip visszamásol
8. Patchpatchpatch
9. Esõtánc, csirkeáldozás, imák a nagy monitor-istenséghez
10. Játék.
Emlékeztem erre a host file-s megoldásra, anno a nwn1-ben is kellett (kellhetett), csak furcsa volt, hogy semmilyen névvel nem engedett csatlakozni.
Thx.
\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így megszakad\"
127.0.0.1 nwmaster.bioware.com
127.0.0.1 nw2master.bioware.com
127.0.0.1 nwnmaster.bioware.com
127.0.0.1 nwn2master.bioware.com
hosts file helye:
%SystemRoot%\System32\drivers\etc\
a %SystemRoot% általában a "C:\Windows"
64 bites rendszereken az "etc" mappa rejtett(total commanderben ott írd be, h "cd etc"
a hosts file is védett lehet, olyankor át kell másolni valahova, beleírni, majd visszamásolni (vistán kikapcsolt UAC-cal persze)
azt a 4 sort írd be a file végébe
remélhetõleg menni fog.
ha ez nem segít, akkor esetleg próbálj másik játékosnevet😄 (néha a hiba tényleg az, amit kiír😄)
Nos nem tudom hogy találkozott-e valaki az alábbi problémával: eredeti Nwn2+MoB+SoZ és nem tudok multit csinálni,mivel "a Játékosnevet visszautasította a szerver" címû kedves szlogen száll felém.
Ez annál is érdekesebb mivel korábban sose volt ilyen problémám, és kedvemre indíthattam servert, vagy mehettem multiban.
Valakinek valami 5lete?
Thx
\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így megszakad\"
"The trees move. Do you not see it?"
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Nwn2 angol kezikonyv
Sajnos magyarral nem szolgalhatok.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Egyébként Jakuza jól emlékszik, a wizz int -10 szintû varázslatokat tud használni (pl hiába vagy 16-os szintû, ahol ötös szintû varázslatokhoz már hozzáférnél, nem fogsz tudni akkorákat memorizálni, ha nincs legalább 15-ös intellected)
De ha valóban izmos akarsz lenni, akkor inkább fontold meg, hogy új játékot indítasz egy melee karakterrel, és akkor nem kell varázslat se.
Esetleg valami bonuszkent adjak elvegzett kuldetes utan.
Amugy van eleg intelligenciaja annak a Wizardnak ? 😄
Ugyanis ha a szabalyra jol emlekszem, akkor a 0-as szintu varazslatokhoz 10Int kell, az 1-es szintuekhez 11Int es igy tovabb.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Amugy varazskonyvekbol, tekercsekbol lehet varazslatokat tanulni.
Én most varázslatokat tanulok. De nem tudom megcsinálni a 0-nál magasabb szintû varázslatokat. Mert kell varázsló szint 1 2 meg ilyesmi. És azt, hol csinálhatom meg?
Mi a sz..t kell csinálni a kis king of shadows-okkal már mindent kipróbáltam.
Rávarázsoltam a szobrokra a nekik megfelelõ spelleket, rohangáltam körbe körbe.
A mi a lényege???
Csori karaktereim az elso fejezet vegen Destert akarjak kinyirni,,,a fegyvver in effekt,,,+2 es fegyok,,,semmi hatas,,,god mod semmit sem ér(utalok csalni,de mar kinomban ez maradt)....mi a megoldás??..tolvaj a fokarim,harcos a csatlosom.....
+2 es szamszerij mergezett,fagy,elektromos,,,mindenszarral is inefffect,,,+1 es tor is az,,,,,LOL,,,
most nem annyira jó a forint, volt jó árban régen, de azért most se kifizethetetlen.
SoZ patch-el egyelõre fut stabilan minden, sõt, talán picit stabilabb az OC, mint elõtte, szóval azt mondanám, nyugodtan patcheld végig.