Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lehet ez van a dologban, bár VGA-ra ír hibaüzenetet, de azt meg nem akarom elhinni, hogy nem ismeri fel.

Nyugis
erre nem esküszöm meg de mintha ugy hallottam volna hogy az NWN2 nem szereti a 64 bitet...

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/

Üdv. Megvan eredetibe az NWN 2, még a 3850-es VGA mellé adták. Akkor feltelepítettem, belenéztem, de nem játszottam vele.
Most kedvet kaptam jobban elmerülni a játékban. Azóta annyi változott, hogy a gép frissítésen esett át, több RAM, erõsebb proci, a 3850-est egy 4830-as váltotta fel. És ami még fontos lehet, az XP-t meg egy Win7 X64 (7100).
A problémám egyszerû, a játék nem indul. <#shakehead>
A hibaüzenet szerint, nem "detektál" 3D Videokártyát a játék. <#wow2>
Próbáltam patchelés nélkül és azzal is (auto update). De nem történt változás.

Nagy segítséget szeretnék kérni. EGY RÉGI BUILD-t keresek, ami NWN1+2 kieg alatt nagyon sok jó pillanatot szerzett nekem, és most szereztem be a 2-t meg a kiegeket és szeretném kipróbálni hogy itt is mûködik-e. Szét googliztam az agyam csak ez után jöttem ide hátha valaki ismeri/ használta.

Amiket biztos tudok:
monk29/1sorc vagy bard/10RDD
Angol build, a srác egy zseni volt, nagy wisdommal kezdett és a RDD segítségével vált igazán frankó karakterré.
Monk 4 lvl aztán 1 lvlsorc 10RDD és utána végig monk volt a fejlõdés
lvl40-n kb fél oldal feat volt a karinak és kb félisten kategória volt
whirlwindet is tudta használni a kari, amihez valamibõl nagyon magas pont kellett

ennyire emlékszem, nagyon köszönöm ha valaki tud segíteni, vagy hasonló buildet tud ajánlani NWN2-ben
Az íjászat eléggé el lett kettyintve a játékban, tekintve, hogy nem igazán vannak nagy távolságok, nem jön elõ az igazi ereje. Azért persze össze lehet hozni hatékony buildeket.
Ha teljesen lövészetre specializálódott karaktert akarsz, akkor érdemes az Arcane Archert megcélozni. A legnagyobb elõnye a +os nyilak, felpakolsz párezer vampiric nyílvesszõt, minden lövésed mágikus, így nem kell olyan nyílvesszõkkel bajlódni. Arcane caster kaszt is kell hozzá, arra a bárdot kifejezetten tudom ajánlani, remek kis aurái vannak, kiegészítésnek használható, és sok skillhez fér hozzá, a varászló/mágus amúgy se ér sokat, ha csak kevés varázslat-szinted van.
Hogy harcos, kósza vagy zsivány (avagy tolvaj, kalandor, kiadásonként változik a neve 😊 )? Kósza csak akkor javasolt, ha magas erõvel és visszacsapó (composite) íjakkal operálsz, mert archery specen megkapja a feateket, akkor is, ha nincs meg az alapkövetelmény, ergó erre nem kell dex-et pazarolni. Viszont kisebb lesz az AB-d.
Kalandor, mint olyan remek, rengeteg skillpont, uncanny dodge, és ha be tudod forgatni az ellenfeleket, a sneak attack-ból fakadó bónusszal egész hatékonyan lehet lõdözni.
Harcossal viszont hozzáférsz a fegyver spechez, ami sosem árt, ha van, és egyébként is, több featet oszthatsz le.
Mindkettõ jól hangzik, nem?

Szóval ha én csinálnék lövész karaktert, valahogy úgy festene: AA/Bard/Fighter/Rogue, szigorúan zsivánnyal kezdve a négyszeres skill-szorzó miatt.
Alternatívaként mehetsz wood elffel és AA/Bard/Rogue/Ranger felállással, az alfaj favored kasztja épp a ranger, szóval csak a bárd és zsivány szinteket kell kiegyensúlyozni.
Ha OC-t vagy valamelyik kieget játszod, mindenképp a zsiványt javaslom, az a sok skillpont nem veszik kárba.
No persze a mély-multikasztolást csak akkor javaslom, ha már ismered az ide vonatkozó szabályokat, vagy legalább az xp-hátrány elkerülésének módjait. Egy fél óra alatt át lehet nézni az egészet, szóval nem vészes.
Ha nem akarsz vele szöszmötölni, akkor zsiványra szavaznék, a fentebb említett indok miatt. Rengeteg skillpont, sneak attack 😊

@csgj Elvileg mennie kéne.
A legújabb patch-et fel lehet tenni az alapra + a mask of the betrayerre? Csak mert az új patch a Storm of Zehirrel jött ki, és nekem nincs fent az a kieg...
takysoft
kalandor + misztikus íjász(kell hozzá 1 szint varázslóféle is)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Carmang
Egyértelmûen a kalandor (ranger). A harcos (fighter) a közelharcos fegyverek mestere.

Melyik kaszt alkalmasabb íj használatra, a kalandor vagy a harcos íjász szakértelmekkel?
legalább néhány példát mondhatnátok, mert még semmit nem sikerült létrehoznom

takysoft
nem több szintû presztízs is.
Misztikus íjász pl 9 vagy 10 szintes.(értve, hogy még kap új skillt ott is)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

igen, megvan köci

alap recepteket hol találok? nem tudok megcsinálni egy fegyvert vagy páncélt sem
lécci help !

Fenrir
Menj be a társad karakterlapjára és az utolsó fülön lehet állítgatni mindenkinek külön-külön.

A halál csupán a kezdet...

Carmang
Nem emlékszem pontosan de jobbkatt a társon, és a lejövõ menük között van egy ugyan olyan karakterlap, mint a saját emberen. Azon belül valamelyik fülön lesz.

20-as szint fölött csak kiegészítõben lehet haladni. Az alapjátékban 20 a maximális szint. A presztízs osztályt elõbb kellett volna választanod. Mondjuk 15-ös szinten (mivel ha jól tudom, a presztízs osztályok 5 szintesek).
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy hogy lehet presztízs osztály választani, elérem a 20-as szintet, megvannak az elõfeltételek, és nem történik semmi? A szintlépés gomb szürke 20-as szinttõl.
hol lehet állítani a társaink viselkedését?
1xûen nem találom, pedig tudom hogy már láttam korábban....
puppet mode, defend master...etc...
hol van az a fránya menü?

nekem úgy indult hogy alapjáték + mask + storm telepítése, akkor 1.20.xxxx ra peccseli és simán indul. úgy nem sikerült hogy 1.22.xxxx a leírás szerint legyen a verziószáma, de sztem már így is játszható lesz, pláne hogy jön az újabb kieg, és az már biztosan felhúzza peccsel is majd

nem merem mcérdezni miért.... de nem veszem akkor fel és köszönöm

Nincs mit, lehet ám veszõdni a telepítõvel, mire az ember kitalálja, nála hogyan hajlandó mûködni 😊
És még egy dolog, amire érdemes figyelni: Ha Storm of Zehir kampányt is játszod, a Team Rush feat-et (Teamwork Benefit-ek között van)fel ne vedd. Onnantól kezdve képtelen leszel elhagyni Neverwinter bájos kis városát.
Jó játékot.
fúúú, még jó hogy mcérdeztem. mire hazajövök lejön torrentrõl a platinum, és akkor majd telepítem végre a fasza erõs új gépemen. ezer hála és köszönet neked érte !!!!!

Sorrendben, a két kiegészítõvel, nálam így volt hajlandó bugmentesen mûködni.
De NWN2-rõl beszélünk, ahol érvényes a közmondás, hogy '"hány gép, annyi hibaüzenet". Vagy valami ilyesmi.
1. NWN2 install.
2. NWN2 patch 1.06-os verzióra (vagyis amikor az 1.10-et elkezdi tölteni, megszakítod)
3. MotB telepít
4. Dialog hotfix-et felrak (nem tudom, még mindig kell-e, de nem egy megerõltetõ feladat). http://files.filefront.com/NN2+Mask+of+the+Betrayer+Dialogue+Hotfix+English/;8721705;/fileinfo.html
5. vo_x1.zip-et a játék könyvtárában megkeres, kimásol (a SoZ installer ugyanis okosan törli a MotB összes szinkronját, amit persze letölt aztán az updater, de mi a fenének töltsön le 333 megát, amikor szépen elrakhatjuk a sajátunkat is 😊 )
6. SoZ telepít
7. vo_x1.zip visszamásol
8. Patchpatchpatch
9. Esõtánc, csirkeáldozás, imák a nagy monitor-istenséghez
10. Játék.
Elk Hunt
Köszi!

Emlékeztem erre a host file-s megoldásra, anno a nwn1-ben is kellett (kellhetett), csak furcsa volt, hogy semmilyen névvel nem engedett csatlakozni.
Thx.

\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így&#65279; megszakad\"

egy egy telepítési útmutatót vki gyorsan tudna írni ?

takysoft
hosts file-ba ezeket próbáld be:

127.0.0.1 nwmaster.bioware.com
127.0.0.1 nw2master.bioware.com
127.0.0.1 nwnmaster.bioware.com
127.0.0.1 nwn2master.bioware.com

hosts file helye:
%SystemRoot%\System32\drivers\etc\
a %SystemRoot% általában a "C:\Windows"

64 bites rendszereken az "etc" mappa rejtett(total commanderben ott írd be, h "cd etc"
a hosts file is védett lehet, olyankor át kell másolni valahova, beleírni, majd visszamásolni (vistán kikapcsolt UAC-cal persze)

azt a 4 sort írd be a file végébe

remélhetõleg menni fog.

ha ez nem segít, akkor esetleg próbálj másik játékosnevet😄 (néha a hiba tényleg az, amit kiír😄)

Elk Hunt
Hi,

Nos nem tudom hogy találkozott-e valaki az alábbi problémával: eredeti Nwn2+MoB+SoZ és nem tudok multit csinálni,mivel "a Játékosnevet visszautasította a szerver" címû kedves szlogen száll felém.
Ez annál is érdekesebb mivel korábban sose volt ilyen problémám, és kedvemre indíthattam servert, vagy mehettem multiban.
Valakinek valami 5lete?
Thx

\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így&#65279; megszakad\"

takysoft
felejtsd el a crackeket, játsz fixed image-el, ha nem tudod hol találsz, az a te bajod, ha nem tudod hogyan mûködik olvass vissza(vagy legfrissebb daemon+yasu asszem)

Calver
óh kedves fórummotor, találkozz egy taliga kanos aprómajommal. mindenesetre ki tudod bogozni belõle, a fixed image a nyerõ.

"The trees move. Do you not see it?"

MrStokes
Az angol kezikonyvet nem neked linkelte...

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Ne aggódj, tudok angolul...viszont amint látom nem fogok többet megtudni ezen a fórumon:S
[Jakuza]
Szerintem olvasgasd el elobb ezt a kezikonyvet.
Nwn2 angol kezikonyv

Sajnos magyarral nem szolgalhatok.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Hali! Nem tud vki egy oldalt/linket, ahol a legújabb patch-hez (1.22.1588) nocd fix-et(hát ezt jól megmondtam, de remélem értitek mire gondolok) lehet letölteni? Már sok helyen néztem, de sehol sem volt, amit nem értek, hiszen már több mint egy hónapja kijött a patch. Szóval ha vki tud vmit, szóljon pls!!!
Már mint úgy értem, hogy nem tudod melyik, mit kell bejelölni? Bárd ilyesmi?
És, hogy lehet új kampányt indítani? Mert én még csak 4 napja játszom és
Egyszerûbb talán, ha elolvasod. Indítasz egy új kapmányt/modult (nem kell játszani is vele, csak hogy eljuss a karakterkreáló képernyõre) vagy szintlépéskor megnézed a karakter leírását, le lesz pontosan írva, hogy millyen alapod kapod a varázslatokat illetve hogy mi alapján kapsz napi bónuszt (az alapnál több varázslat ellövésére lehetõséget)
Egyébként Jakuza jól emlékszik, a wizz int -10 szintû varázslatokat tud használni (pl hiába vagy 16-os szintû, ahol ötös szintû varázslatokhoz már hozzáférnél, nem fogsz tudni akkorákat memorizálni, ha nincs legalább 15-ös intellected)
De ha valóban izmos akarsz lenni, akkor inkább fontold meg, hogy új játékot indítasz egy melee karakterrel, és akkor nem kell varázslat se.
És nem tudnád pontosabban elmondani?
[Jakuza]
Boltban vagy a leolt ellenfelek tetemet kifosztva.
Esetleg valami bonuszkent adjak elvegzett kuldetes utan.

Amugy van eleg intelligenciaja annak a Wizardnak ? 😄
Ugyanis ha a szabalyra jol emlekszem, akkor a 0-as szintu varazslatokhoz 10Int kell, az 1-es szintuekhez 11Int es igy tovabb.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Most komolyan én úgy hallottam, hogy valami varázslattal vagy kóddal lehet.
Me0w
A szteroid nevu varazslattal :p

Together we'll fly someday...

Igen, és hogyan lehet a varázskönyveket szerezni és hogyan lehet tanulni. Amúgy melyik varázslattal vagy dologgal lehet azt csinálni, hogy a karakter izmosabb legyen?
[Jakuza]
Nem ertem a kerdest. A varazslatszintek a varazslo szintjetol fuggnek, tehat szinteteket kell lepned, hogy magasabb varazslatokat tudj megtanulni.
Amugy varazskonyvekbol, tekercsekbol lehet varazslatokat tanulni.

Helo!!
Én most varázslatokat tanulok. De nem tudom megcsinálni a 0-nál magasabb szintû varázslatokat. Mert kell varázsló szint 1 2 meg ilyesmi. És azt, hol csinálhatom meg?
Elõször szétforgácsolni a King of Shadowst, aztán a... 'sok kicsi King of Shadowst', utána szépen összeáll megint, na, akkor kell szétcsapni a szobrokat, majd a portált, és végül még egyszer a mobot.
Sziasztok!!
Mi a sz..t kell csinálni a kis king of shadows-okkal már mindent kipróbáltam.
Rávarázsoltam a szobrokra a nekik megfelelõ spelleket, rohangáltam körbe körbe.
A mi a lényege???
Ryleh
Szégyen,de banalis modon elekadtam..(off mivel az 1.el jatszok most)
Csori karaktereim az elso fejezet vegen Destert akarjak kinyirni,,,a fegyvver in effekt,,,+2 es fegyok,,,semmi hatas,,,god mod semmit sem ér(utalok csalni,de mar kinomban ez maradt)....mi a megoldás??..tolvaj a fokarim,harcos a csatlosom.....
+2 es szamszerij mergezett,fagy,elektromos,,,mindenszarral is inefffect,,,+1 es tor is az,,,,,LOL,,,

Ryleh
Koszi az infot😊

takysoft
eBay-t ajánlom. ott szinte mindent kapni.
most nem annyira jó a forint, volt jó árban régen, de azért most se kifizethetetlen.

Magyarországon tudtommal nem kapható, én egy idõ után ráuntam a várakozásra, így megrendeltem külföldrõl.
SoZ patch-el egyelõre fut stabilan minden, sõt, talán picit stabilabb az OC, mint elõtte, szóval azt mondanám, nyugodtan patcheld végig.
Ryleh
szia!!
#7252"Megvettem anno a NWN2-t, a kiegészítõt (Mot😎 is,""...a kieget hol vetted?..
koszi

Ryleh
Sziasztok,,siekrult az alapot 3990-ert az 576 ban elkapnom😊)meddig patchceljem,,azaz melyik verzio most a legjobb?(patch verzioszam erdekel)