2597
-
#1192 OMG!!! LÁTOM A
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!NAPOT! De minimum világos van.
HÁLLELÚJÁ! -
#1191 No, sajnos a végére értem. Kár, de egy elég koncepciótlan, elcseszett karakterem lett, na de majd másodjára. Végülis a hack, stealth ehch., cloak és typhoon kivételével mindent kiraktam. Nehéz fokozaton játszottam. A fő gondnak azt tartom, hogy nagyon kidolgozták a hack és stealth opciókat, de magára a harcra már nem jutott idő.
-Keveslem a védő augokat. Nem lehet "tank" karaktert létrehozni, mint a DE1-ben (összes defenzív aug+recirculator, bulletproof vest). A maxolt dermal a 45%-ával annyira jó, hogy kevesebb fastload kell, de ugyanúgy döglök fél sec alatt, 200 HP-n is.
-nem elég eltérőek a fegyverek, amit tovább súlyosbít a skillrendszer hiánya; ráadásként a helyszínek sem elég nagyok pl. egy sniperre épülő játékhoz. A nehézfegyvereknek nincs meg a "hevi" érzete, nem érnek fel egy revolverrel... (vö. DE1 plazma, GEP, flamer)
-kb. mindenhol azt éreztem, hogy az elvileg harcra fejlesztett karakterrel inkább lopakodnék, stealth, silence és cloak nélkül, mert még így is egyszerűbb, reálisabb
-hiányoltam a zárakat, minden csak hack, mintha nem jutna neki elég szerep enélkül is (míg pl. az emelős aug 1 pont és kész, felemeled a legnagyobb ládát)
-energia regen nem tetszett, állandóan a 3mm-es csíkot kell lesni, mert ha lejár, ugrott egy cella
-közelharci fegyvereket érdekes módon nem hiányoltam
-a rendes outro hiánya nagyon irritáló
-az elején dög lassan beinduló cselekmény hirtelen átvált rohamtempóba
Összességében szerintem a DE1 szintjét nem éri el, de méltó folytatás. Egy jó moddal, vagy majd második résszel felnőhet az elődhöz. Pár nap múlva kezdek egy ghost karaktert (nulla interakció), már ha megoldható, max időnként egy-egy stun vagy kábítás. -
Peakman #1190 Hát ha nem is 9.5, de egy erős 8.5-et nagyon megérdemel. Hosszú idő óta az egyetlen olyan játék, ami rávett arra, hogy két-három alkalommal is nekiessek azonnal.
Sajnos a bossfightok és a befejezés az, ami elszomorítja kicsit az embert. -
Peakman #1189 Legnehezebb fokozaton szerintem a páncél fejlesztések kötelezőek. Márcsak a bossfightok miatt is. -
#1188 Ikszdé.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jensen nem kért az augmentációkból, nem volt rá szüksége ahhoz hogy tovább éljen. Nem volt választása. Ha a detroiti limb clinic-en bemész az utolsó műtőbe megtalálod a számítógépen a leírást, hogy milyen sérülések érték Jensen-t a laborban, nem halt volna meg akkor sem, ha nem teszik félig robottá. Egyedül a mellkasi sérülése volt elég komoly, és az egyik karja nem épült volna fel várhatóan teljesen. Minden más tekintetben egészséges maradt. Sarif ragaszkodott ahhoz, hogy a testének több mint 50%-át robotosítsák, lecsapkodják a lábait, kezeit... Az is kiderül később, hogy Adam nem egy átlagos ember, nem semmiért nincs szüksége a tudom is én milyen szert tartalmató injekciókra időnként, amelyre minden augmentált embernek igen, hogy a szervezete ne taszítsa ki a robotikus részeit. Egy átlagos ember egy hasonló balesetből, augmentációs beavatkozásból több mint egy év alatt épült volna fel. Adam 6 hónap alatt. Hihetetlen gyorsan egyesültek az emberi szövetek, idegszálak az augmentált elemekkel. Rendellenességnek a legkisebb jele sem mutatkozott.
A múltja után nyomozva, arra is fény derül, hogy az igazi szülei nem a Jensen-ek voltak. Ők csak örökbefogadták, mint nevelőszülők. Jensen anyuka gyermeknemzésre képtelen volt és ráadásul hivatalosan örökbefogadásra is képtelen, mert depresszióban szenvedett. Próbálkoztak örökbefogadással de elutasították őket számtalanszor, a nő alkalmatlanságára hivatkozva. Jensen igazi szülei (?) a White Helix laborban dolgoztak, amely leégett. Szándékosan. Gyermekekkel kísérleteztek, kíméletlenül, embertelenül, pontosan mit, nem tudni, annyi biztos, hogy bármit is tettek, az akkor még gyermek Adam szerepelt a legjobban a kísérleteikben, ellenben több hozzá hasonló, kevésbé szerencsés gyermek meg is halt. Adam egy génkezelt gyermek volt, az augmentációval kapcsolatos biológiai kutatások sikeres végterméke. Az eredeti szülei (a tudós pár), adták át Adam-et egy ápolónőnek, hogy vigyázzon rá, kijuttatva őt ezzel a létesítményből. Aztán csodák csodája, ezután kigyulladt (avagy felgyújtották szándékosan) a komplexum, progi égve és sohasem derült fény arra, mi is történt, mit is tettek ott valójában. Mindössze annyit tudni, hogy a gyermektelen Jensen-éknek egyik napról a másikra volt egy makkegészséges öt éves gyermekük, Adam...
Sarif nem azért választotta Adam-et a biztonsági főnökének, mert a nagy-nagy privát security cégeknél nagyobb védelmet tud nyújtani. Hanem a múltja miatt. A kutatásaik miatt. Kinyomoztatta azt egy magánnyomozóval amit fentebb írtam. Adam szervezetében volt a kulcs ahhoz, hogy az evolúció folytatódhasson, hogy az augmentációkat minden ember teste 100%-osan be tudja fogadni, és ne lökje ki, ne kelljenek a folyamatos injekciós kezelések a megelőzésére. A játék elején Megan szobájában, a kanapén olvasható egy memo, egy bizonyos Patient X-ről, a kutatással kapcsolatban. Véletlen egybeesés hogy ő is egy 32 éves férfi, egy bizonyos ritka vércsoporttal - mindenben pont mint Adam, és fontos szerepet játszik a kutatásban. Itt kezdődik a sztori, hogy az illuminátusok által felbérelt tyrants elit zsoldosai betörnek a laborba, magukkal viszik a tudósokat, azért hogy a kutatás eredménye ne kerülhessen napvilágra, hogy az augmentációkat teljesen kompatibilissá tudják hamarosan varázsolni minden ember számára, injekciók és mellékhatások nélkül - Adam miatt. A doktorok természetesen nem halnak meg, egy távoli titkos létesítménybe vitték őket Szingapúrba, ahol dolgoztak továbbra is, az illuminátusoknak. Az általuk kontrollált Picus TV-n keresztül halottnak hitették őket, mindenféle sz4rt kavartak, az általuk kreált történésekkel, szándékosan befolyásolva, megtévesztve a közvéleményt, összeugrasztva az augmentációt ellenzőket és támogatókat. Mindezt azért, mert szerintük még az emberiség nem érett meg az augmentációkra. -
Noodlee #1187 Negyedik* :P -
Noodlee #1186 A harmadik side questet nem tudom befejezni... Lenyomtam 4 figurát a lakásban, de még egy hátra van, gondolom a főnök, de sehogy nem sikerül a közelébe kerülnöm. A jel olyan, mintha valamelyik tetőre mutatna, de a mapon sehol jelzés, egyik emeleten sem. -
#1185 "ember maradjon, amennyire csak lehet, ne legyen egy lélektelen, agyonaugmentált harci robot."
XD ez enyhén fail mert azok a cuccok benne vannak csak nincsenek aktiválva XD -
#1184 Leszögezném hogy lopakodós, emberbarát karim volt, ahol lehetőség volt rá, elkerültem az ellenségeket, és hozzájuk sem nyúltam. Máshol maradt a kábítás, sokkolás, és az eszméletvesztést okozó takedown, észrevétlenül. Fontos volt a hack, azon felűl is az információszerzés minden mennyiségben (olvasgatós dolgok). Fontos volt hogy Jensen ember maradjon, amennyire csak lehet, ne legyen egy lélektelen, agyonaugmentált harci robot. Ezen célkitűzések, elvek tudatában így nézett ki a karim:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!* A számomra musthave fejlesztések: *
Detroit:
Első körben mindenképpen a legfontosabb hogy meglegyen a hack a 3. szintig, felette nagyon elvétve találni ajtókat-számítógépeket, arra az elhanyagolhatóan kevés esetre pedig érdemes beszerezni auto unlocker cuccost a fegyverkereskedőtől a benzinkútnál.
Második a social enhancher, a dumás részeknél megkönnyíti a választást, esetleg hamarabb is tudod befejezni a beszélgetést sikeresen, a feromonok használatával - opcionális dolog, de hasznos. B
Back augmentations - A dupla takedown az egyik mellékküldiben jól jön, amikor két gangsztát kell elintézni, egymás mellett állnak, békés módon így le lehet őket csapni egyszerre, észrevétlenül, és a dolog megoldva hamar, elegánsan. Lövöldözve ez nem túl szerencsés, mert jönnek még páran (felfegyverezve természetesen) besegíteni nekik a környékről, ha elkezded reptetni a golyókat.
Detroit-ban ennyi elég is gyakorlatilag ha sunyi mód lopakodni szeretnél hatásosan.
Heng Sha:
Hack: A 4. és 5. szintre itt már érdemes beruházni, találkozhatunk már elterjedtebben magasabb szintű védelmi rendszerekkel. (a capture melletti "?" ikontól jobbra lévő két képesség maxolása is jól jön - "+" és a másik)
Icarus landing system: Az ejtőernyős ikon. Elég sokat kell majd mászni a háztetőkön, a magasban, jelentős spórolás időben hogyha visszafelé már nem kell újra lemászkálni ahol felmentél csak leugrasz az utca közepére. Ezen felül egyes küldetésekben is újabb útvonalakat tudsz használni ezúton.
Cloak: Úgy éreztem hogy ennek is eljött az ideje, amikor a hacker lakórekeszes búvóhelyét betámadták a katonák. Magyarázni felesleges, aki odaér megtudja miért, a lényeg hogy nagyon sok katona életének kioltását spóroljuk meg így. Rögön max-ra fejleszteni érdemes. :)
Energy converter: A hosszabb távú cloak mellé nem árt egy kis plusz kakaó.
Montreal:
Typhoon: Rögtön maxra a 2. főellenségnél.
* A kevésbé fontos, de hasznos fejlesztések: *
Röviden ennyi, amelyre igazán szükségem volt a játék során, ahhoz hogy a számomra megfelelő lopakodós stílusban tudjak játszani. Minden ami maradt, az már igazán mellékes, de helyenként nem haszontalan.
A falak átütése helyenként jól jön és nagyrészt nem jár öléssel (zajcsapással annál inkább, arra vigyázni kell). Csak mert így promózták az előzetesekben hogy falon át lehet ölni, az csak egy-két helyen van úgy, a többinél igazán csak mozgási szabadságot ad, útvonalat tekintve, esetleg itt-ott rejtett felszerelésekhez és praxis kit-ekhez lehet hozzáférni vele. :)
A nehéz dolgok emelgetése is útvonalbeli szabadságot tud adni helyenként, mert takar egy-egy környezeti elem néha szellőző bejáratokat.
A lábak fejlesztése is mellékes, ha kicsit jobban tempózni szeretnél, de nem létszükséglet. A hangtalan futást pedig már-már csalásnak tartom, nem akartam vele lerontani a fílinget.
Lélegeztető rendszer: A játék utolsó felében fejlesztettem csak, elvétve nem haszontalan.
* Fejlesztések amelyek számomra szükségtelenek voltak: *
Életerő és páncél fejlesztések: Mivel kerültem a harcot, így ez számomra miért lettek volna lényegesek? Boss-ok közül Barrett-nek ment pár robbanó hordó és toxikus palack aztán feküdt. Yelena kapott 2 typhoon-t. Yaron kapott 3 typhoon-t. A végső harcban pedig ott volt a felfejlesztett sniper-em. :)
A mindenféle mikrobisító', könnyítő, plusz információt kiírató rendszerek fejlesztését kerültem, semmi szükségem rájuk, a hack-ben is legyen annyi élvezet végig, hogy ne tudjam már hogy melyik csomópont észrevétlen elfoglalásának mennyi a lehetősége és hasonló bullshit-ek. Plusz mindenféle krájziszkettes' harci taktikai nézet, és fejlesztett radar, 56 millió információval. Nonszensz. A Crysis 2-ben sem használtam soha a taktikai nézetet, van szemem, látom amit látok, nem egy kémműholddal szeretnék játszani, hogy folyton szkennelgessem a játékteret.
A fegyver visszarúgását elnyomó, scope mozgását megszűntető fejlesztéseket is kihagytam kompletten. A sokkolóhoz és kábítóhoz nem volt szükséges. Amúgy ezt is cheat-nek tartom, legyen a célzásban kihívás. Ne csak odatartsam a fegyvert ahová, és 120 golyó repüljön ezredmilliméter pontossággal a bizonyos helyre.
Az utóbbi kettő fejlesztés szerintem nagyon a fiatal, esetleg tapasztalatlan, casual gémerek számára lett kitalálva, akik mindenféle könnyítésen rögtön kapnak, és még nem tudják mi fán terem a taktikai gondolkodás, esetleg a célzás művészete. -
#1183 No és még valami... Külön tetszett a credits utáni kis zene... Good 'ol times... -
#1182 woowww na az király! :D -
#1181 No végigvittem, nagyon meglepö, bár kicsit koppintás szagú, de azért van annyi egyediség a sztoriban, hogy megállja a helyét. Igaz, csak a vége felé indul be, legalábbis én igy éreztem, eleje kicsit erölködés.
Végeredményben meglepö, hogy milyen mélysége lett dolgoknak. Frankó.
Asszem megnézem a röbbi befejezést is. -
#1180 4-5 óra játk után azt kell mondjam teljesen beszippantott. Zenek kitűnő, grafika is legjobbak közt van. Aprólékos, nagyszerű design és a letiszult formák és felületek pontosan illenek a játék világába.
A kamerákat gyártó cég nevén jót röhögtem (BgBro).
Ami viszont nagyon idegesít az, hogy mindenki parkinson kóros lesz ha leállok dumálni vele. De ez annyira, hgoy inkább nem is nézem, csak akkor nézek oda lehetőleg mikor elhallgatnak, hogy válaszoljak... Ezt nagyon elszúrták. -
#1179 Van olyan is. -
#1178 milyen falon áttörésről beszélsz, az egyik aug az falon átlátás :-| -
#1177 Ja, aki lopakodni akar, meg nem akar embert ölni, az hagyja a falon áttörőset, mert az bizony megöli, ha valaki a fal másik oldalán áll. Legalább is így jártam. -
#1176 "a lopakodós karim"
ehhez képest egészen pontosan 0 pont van a stealth augokon :D
no offense! csak kicsit vicces -
#1175 Eddig is azt csináltam, h csak azt vettem, ami jól jön lopakodáshoz :-) Nem szeretem a rambo stílustm és eddig senkit nem öltem meg :-) (ha nem volt muszáj ugye, (boss, legeleje stb:)
Az F5-t köszi, a baj az h a beállításoknál nem láttam ezt :( -
#1174 ha ki lehetne maxolni, akkor nem lenne (részben) rpg -
#1173 Kimaxolni mindent teljesen felesleges, és mindenféle küldetést megcsinálva sincs annyi pontod hogy lehetséges legyen. A legfontosabb hogy azt nézd mindig, ténylegesen mire is van szükséged az adott stílusban való érvényesüléshez, és hagyd a pontokat gyűlni, ne vesztegesd minden szirsz4rra, amikor egy-egy új pontot kapsz. :) Nálam a játék végére így nézett ki a lopakodós karim:
* A zöld ugye amelynél minden megvan, a szürkített aminél semmi, a narancssárga ami hiányos, de fejlesztettél bizonyos dolgokat, a második képen utóbbiak vannak. -
#1172 sztem nem lehet mindent kimaxolni -
Sith #1171 Aszem Default az F5 -
#1170 F5 quicksave
F8 quickload
-
#1169 Quick save kell, hogy legyen nálad is. -
#1168 Sziasztok :-)
Két kérdésem van így a játékról. Az első, hogy csak én nem találtam quick save gombot ? (((gyakran kellene :S ))
Illetőleg aki végigvitte.... Ki lehet maxolni a képességeket, vagy úgy csináljam, h nem nagyon van rá esély ? :) -
#1167 Mondjuk azért az hogy 5 város lesz benne kicsit hazugság volt a készítőktől, pedig vártam hogy 5 lesz. Közben meg csak 3 van csak szimplán kettőbe vissza kell térni :S. Az első város itt is a leghosszabb utána már rövidebbek. -
#1166 Erről a falfestésről...
... csak nekem ugrott be ez? :D
Amúgy meg találtam egySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!posztert is.FF XVII -
#1165 Ja de most van moderátor, töröld az enyémeket is pls -
#1164 Már megint itt ez a köcsög? -
#1163 cool story bro. topic ban. -
#1161 Majdnem 20 óra, a vége felé kihagytam 2 questet. annyira érdekelt már nem bírtam. na majd másodjára :D -
#1160 "Ejtőernyős" skill animációja de jó lett:) -
#1159 Nézz szét az épületben, biztosan ott van valahol. Ha nem akkor tölts be régebbi mentést! :) -
#1158 Próbáld másodszorra végigjátszani más stílusban és az a 9.5 csak csökkenni fog... :) -
#1157 Idő? -
#1156 huh végigvittem, ez egy kiba nagy játék lett. A vége meg tiszta arcon csapás, ha értitek mire gondolok:D no spoiler.
ez simán 9.5 pont! -
D4v3 #1155 Másnak is bugos volt a Cloak and Dagger side quest? Azt írja, hogy mindenkit tegyek el láb alól az apartmanban, de az egyikük csak a minimapon látszik néha, sehol sincs... -
#1154 Nekem nem lehet úgy sem menteni. -
#1153 na ezt nem is figyeltem kösz :D -
#1152 AZ előbb betöltöttem egy autümentést és nem tudom használni a smart visiont! a láthatatlanság megy, de a smart vision nem. Kiléptem most de épp megyek el tehát nem tom megnézni hogy jó lesz-e ha visszalépek