No, sajnos a végére értem. Kár, de egy elég koncepciótlan, elcseszett karakterem lett, na de majd másodjára. Végülis a hack, stealth ehch., cloak és typhoon kivételével mindent kiraktam. Nehéz fokozaton játszottam. A fő gondnak azt tartom, hogy nagyon kidolgozták a hack és stealth opciókat, de magára a harcra már nem jutott idő.
-Keveslem a védő augokat. Nem lehet "tank" karaktert létrehozni, mint a DE1-ben (összes defenzív aug+recirculator, bulletproof vest). A maxolt dermal a 45%-ával annyira jó, hogy kevesebb fastload kell, de ugyanúgy döglök fél sec alatt, 200 HP-n is.
-nem elég eltérőek a fegyverek, amit tovább súlyosbít a skillrendszer hiánya; ráadásként a helyszínek sem elég nagyok pl. egy sniperre épülő játékhoz. A nehézfegyvereknek nincs meg a "hevi" érzete, nem érnek fel egy revolverrel... (vö. DE1 plazma, GEP, flamer)
-kb. mindenhol azt éreztem, hogy az elvileg harcra fejlesztett karakterrel inkább lopakodnék, stealth, silence és cloak nélkül, mert még így is egyszerűbb, reálisabb
-hiányoltam a zárakat, minden csak hack, mintha nem jutna neki elég szerep enélkül is (míg pl. az emelős aug 1 pont és kész, felemeled a legnagyobb ládát)
-energia regen nem tetszett, állandóan a 3mm-es csíkot kell lesni, mert ha lejár, ugrott egy cella
-közelharci fegyvereket érdekes módon nem hiányoltam
-a rendes outro hiánya nagyon irritáló
-az elején dög lassan beinduló cselekmény hirtelen átvált rohamtempóba
Összességében szerintem a DE1 szintjét nem éri el, de méltó folytatás. Egy jó moddal, vagy majd második résszel felnőhet az elődhöz. Pár nap múlva kezdek egy ghost karaktert (nulla interakció), már ha megoldható, max időnként egy-egy stun vagy kábítás.