2597
-
#1232 Nem, ez a Deus Ex 1-re akar hajazni, ami pont ilyen volt ezelőtt 10 évvel. MEG pedig még nem volt sehol sem ekkor. (az első része jelent meg, de az egy TPS-bújócska volt). -
#1231 Hát a hostile, ra mindenképp ugrik, de az alarmed-ban nem vagyok biztos, a suspicious-ra biztos nem. Amúgy onnan tudod, ha megvan a küldetés, bal felül kiírja a Ghost xp bónuszt -
#1230 Hali!
Arra lennék kíváncsi, ha egy küldit végigvittem, honnan tudom, hogy
megkaptam a lopakodási bónuszt.
Vagy, mi számít eredményes lopakodásnak?
Ha nem indulnak el a riasztók, vagy elég, ha csak egyszer is "ALARMED", ill
"HOSTAIL"-ra vált, és már lőttek is neki.
Köszi előre is.
Laci. -
#1229 GK teszt. -
#1228 Pedig igaza van :D
Amúgy sincsen végig sötét, majd meglátod ha kijutsz Detroitból :P -
MaRee #1227 Ez aztán sok mindent megmagyaráz :P -
Sith #1226 Mert sotetben hangulatossabb?
:) -
MaRee #1225 Miért van végig sötét a játékban? Gondolom nem végig éjszaka van :) -
#1224 Nekem nem azzal van gondom, hogy bonyolult a sztori, nem a sztorival van gondom, hanem a végén...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ahogy látom, tök mindegy, hogy az ember, mit csinál a játék 99%-ában, mert úgy is csak az számít, amit a végén csinál, utolsó pályán csinál. Hiába van többféle vége, ha ezt gyakorlatilag az utolsó előtti másodpercben kell kiválasztani. A többféle befejezésnek épp az a lényege, hogy végig kell újra játszani, hogy láthassuk a többit, nem pedig nyomni egy continue-t és akkor megnézed a másikat. Ezen akadtam ki.
Mellesleg örültem volna, ha van valami összegző oldal, ahol megmutatják, hogy végeztem, miket csináltam stb... -
#1223 Egyátalán nem is értem miért hozza fel szinte mindenki a COD-ot. Ennek semmi köze hozzá, számomra ez inkább részben MGS4-re akar hajazni sok tekintetben. -
#1222 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem mintha nagy különbség lenne bármelyikben, mindenesetre megnéztem mindet, bár tudvalevő, hogy melyiket "vitték" tovább az 1-el -
#1221 Szerintem azért ebben is jó a "lövölde" rész. Nagyon élvezetesen lehet lődözve is játszani (nagyon nagy negatívuma viszont az, hogy többnyire nincs megtorlás ártatlanok bántalmazása miatt), csak míg pl. a COD agyatlan hentelés, addig itt nem lehet csak őgy rohanni előre taktikázás, elővigyázatosság, figyelem nélkül. -
Richardix #1220 Az én "filozófiám" az, hogy nem ölök meg senkit, ha nem szükséges. Hát ott az volt. Szerencsére, én tartok magamnál pisztolyt, meg SMG-t is, azokkal plusz néhány gránáttal sikerült.. úgy 6. próbára :D -
#1219 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Non lethal karakter ide vagy oda, Malin-t meg kellett mentenem... (tudjátok, a lezuhant repülős jelenet) na az nem volt egyszerű sokkoló, kábítópuska és egy 60 tölténnyel ellátott CR-el...:) Mondhatni vért pisáltam, immár vér ragad a kezemhez, de ~8. próbálkozásra sikerült:) -
#1218 Pár kép tőlem -
#1217 Szerintem sokan nem fogják tudni teljesen megérteni a sztorit - és sajnos több végigjátszás sem feltétlen segít ezen - mivel nem könnyű egyáltalán átlátni, egy átlagos mai játék egysíkú, esetleg minimálisan bonyolított többszálú, de egyértelmű története mellett, annyi itt a sok-sok szövevényes szál, megannyi résztvevő fél, a hatalmas összeesküvés elméletben.
Hibának vehető az is a fejlesztők részéről, hogy nem adták meg hozzá a látásmódot, hogy hogyan kellene látnod a történéseket, mire kellene főleg fókuszálni, milyen szempontból. A Sarif Industries alkalmazottja vagy, de túl kell lépned a vállalatod által képviselt érdekeken, az ott betöltött (betölteni vélt) szerepeden, látásmódodon, ahhoz hogy igazán kinyithasd a szemed, és láthasd az igazságot, mert a saját házad berkein belül is hazudik neked mindenki, az információk visszatartásával, amelyeket jogos lenne tudnod, mert személyesen érintenek, mellesleg biztonsági főnök vagy. Bárki bármit mond, rágd meg kétszer, köpd ki, rágd meg újra, és talán rájössz valójában mi is történik, miért is történik, kik miatt történik, kiknek az érdekeit szolgálják a cselekmények, kik kiknek és miért dolgoznak.
A Deus Ex Wikia-n utólag sok-sok cikket elolvastam, szereplőkről, vállalatokról, egyebekről és tisztultak a részletek, amíg a játékban kissé ködösek voltak, hatalmas segítséget adtak a cikkek a játék világának megélésében, átlátásában. A fejlesztők odatették a hatalmas történet foszlányait az egyszeri gémer elé, de nem segítettek összerakni, márpedig addig nem érnek sokat ezek a foszlányok, amíg egységet nem alkotnak. Szerintem jól jött volna ebben a játékban egyfajta nyilvántartás rendszer a nyomozás során, személyek terén akár olyasmi hálós megoldással, mint az Assassin's Creed-ben, ahol a megölendő áldozatokat kapcsolták össze, x egy boss, alatta y,z,q a csatlósa - csak bonyolulabb játék lévén, itt lehetett volna nem csak emberek közötti kapcsolathálót megalkotni, hanem történések, vállalatok, emberek közöttit, akkor tisztább lett volna átlátni az egész történetet. Mellékelni róluk profilokat, tele leírásokkal, a történet haladtával bővülve - valahogy úgy mint a Witcher 2-ben. Ez hiányzik nagyon a játékból, hogy fejben kell rendezgetni mindent, és szinte semmiféle segítséget nem kapsz a fejlesztők részéről. A nyamvadt lementett e-mail-eken, és pda tartalmakon kívül legalábbis, amelyek többsége aztán nullát ér, egy-egy belőlük megtudott ajtókódon, sys login + password kombináción kívül. -
#1216 Négy. -
#1215 Hány van? -
Inquisitor #1214 "A vége egy nagy NONO"
Melyik vége? :D -
#1213 Visszatérve az előzőhöz: A vége rendszer egy nagy csalódás. Az ilyet annyira nem szeretem. Egy ilyen kaliberű játéknál illett volna sokkal sokkal jobbra megcsinálni.
-
#1212 Neeem... van hozzá sima gránátvető lőszer. Robotokra használtam, arra jó volt. Elég messze repül, alig van bullet droppja. Szóval nem a sima gránátokat használja.
Mellesleg EMP gránát egy dobásra megöl bármelyik robotot, ahogy én láttam... szóval azt érdemes megtartani mindig. -
#1211 A gránátvető milyen volt? Mert nem próbáltam ki, de nekem is meglett. Kicsi volt még akkor az inventory-m hozzá, és eleve nem illett a karimhoz. Milyen lőszert eszik? Mindenféle dobálós gránát? Vagy az a 75 db-os nagy láda van hozzá?
Én a plazmát és a shoti-t vettem fel extrának a vége felé (inventory nagyságának fejlesztése mellett, addig talán csak egy sávot fejlesztettem rajta), hátha kell majd, de nem volt rá szükség végül, a cloak csodákra képes - és sajnos mellete merülésre is. Így várakoztam itt-ott bújkálva, mert a "csoki" is elfogyott, nem tudtam töltögetni újra egy idő után menet közben. -.-'' -
#1210 Nagy kupi lett a végére. Lőszerem alig maradt. A nagypapit kellett használnom, mert csak ahhoz volt lőszer.
Amúgy végig pisztoly, revolver, automata pisztoly meg néha a sokkoló. Csak a végén ki kellett dobálnom őket, hogy felvehessem a HEAVY fegyvereket...
-
#1209 Az inventory hogy nézett ki? :) -
Inquisitor #1208 Amúgy Tai Yong Medical cég nem létezik ... de Yong Tai Medical Center igen :) -
#1207 Ejnye. A vége egy nagy NONO. Nagyon csalódott vagyok. Ez a rendszer, amit benyomtak oda, egy nagy rakás szar. Pedig annyira, de annyira tetszett... erre az utolsó percben meglátom, hogy mi a helyzet...
(Szerintem ez még semmi spoiler, ha szerinted az, akkor töröld, de szerintem maradhat így)
Mindenesetre én így fejeztem be:
-
Inquisitor #1206 Na akkor sima linkkel (napok óta bugos nekem itt a videó beillesztés):
Boston Dynamics - Petman -
Inquisitor #1205 Ja igen, ezt is ők fejlesztették, hátha ismerős valakinek a játék legelejéről:
-
#1204 Jó hogy nem Massive Dynamics Boston - Fringe sori. -
Inquisitor #1203 Amúgy a login nevemet egy Boston Dynamics nevű cégtől kölcsönöztem a Steamhez, mert kínomban nem volt több ötletem, semmit nem fogadott el amit beírtam. (Később kiderült ezt a túlterheltség okozta, és nem az, hogy valóban foglaltak voltak.)
Ez a cég egy robotfejlesztő, ők írták a szoftvert pl. a Sony Aibo és Qrio robotokhoz. Ők fejlesztették a Big Dog és Little Dog c. prejekteket, és most egy Project Cheetah nevű felderítő és vadász egységen dolgoznak a hadseregnek, ami 40 mérfölddel tud futni, és fára valamint sziklákra képes felmászni. Szóval gondoltam stílszerű név. ;) -
#1202 Akkoriban még nem volt "az ipar" a mai ipar és nem lehetőleg mindenki számára szerettek volna játékokat gyártani a marha nagy eladási számok miatt, hanem egy koCZka rétegnek, azért volt ezerszer részletesebb, bonyolultabb, kidolgozottabb az egész. Ahogy elismert szakértők vélekednek - a divat nem normális dolog. Ha az elméletet tovább visszük, akkor a divatosat gyártani sem normális dolog. Mi, a divatra magasról tevő emberek "élvezzük" az eredményét, hogy játszani is divatos lett... :) -
Inquisitor #1201 Jó, mondjuk "első részben" a New York első pár küldetése volt akkora, mint a "második rész" egésze :)
Annak idején volt pár RPG, amivel hónapokig lehetett játszani és még a térkép széleit sem érted el. Ma ez nem divat ... -
#1200 Végülis ennek a két városnak is a bejárható területe annyi össz-vissz mint egy megtermett kis falu. :) -
Inquisitor #1199 Ja, így értve viszont az előző DE játékokban sem annyi hely volt :) -
#1198 Detroit, Montreal, Heng Sha, Panchea és Szingapúr. 5 helyszín, nem 5 város, szerintem félre lett ez értve, vagy a fejlesztők kommunikálták félre eleve. Kezdve azzal hogy Panchea semmiképp nem város. Szingapúron belűl is egy zárt kutatólétesítmény nem város. Montreal-ban egy felhőkarcoló szintén nem város. Marad városnak mondható helyszínnek, mert el lehet mászkálni szabadon, egyedül Detroit és Heng Sha, így 2. A valóságban ebből 4 város, de ha Szingapúrt városállamként tekintjük, mivel csak a területén voltunk, és nem Szingapúr városban, akkor marad 3. :) -
Inquisitor #1197 Ejjj, ejjj kis naivak Azt hiszitek ha sikeres a játék, akkor a következő részre gyúrnak a készítők? :D
És nem DLC-re???
Egyébként érdekes beszélgetéseket lehet néha kihallgatni a HQ-n, meg persze máshol is ...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Rémlik pl. egy beszélgetés valakiről aki munkát kapott egy 51-es körzet nevű helyen. -
Inquisitor #1196 "Mondjuk azért az hogy 5 város lesz benne kicsit hazugság volt a készítőktől, pedig vártam hogy 5 lesz. Közben meg csak 3 van ..."
Van Detroit, Montreal, Heng Sha, Panchea meg talán még egy helyszín, de ez biztosan nem 3. -
#1195 nagyközönségnek* -
#1194 A játék utolsó harmadát hellyel-közzel ghost-ként játszottam, teljesen megoldható, cloak kell, energia fejlesztés és esetleg hangtalan plusz gyorsabb futás - ha van elegendő praxis. :)
"-kb. mindenhol azt éreztem, hogy az elvileg harcra fejlesztett karakterrel inkább lopakodnék, stealth, silence és cloak nélkül, mert még így is egyszerűbb, reálisabb"
Mintha csak a második, harcosként megkezdett és "egyelőre felfüggesztett" karakteremről beszélnél...egy idő után annyira előjön - zsigerből - hogy ezt a játékot valójában a lopakodás szerelmeseinek tervezték, hogy egy harcos karaktert nem lehet rendesen kibontakoztatni a meglévő hiányos lehetőségekkel. Mintha tintahalként szeretnél élni egy esőerdő kellős közepén.
A többivel is egyetértek. Egyre jobban kezdem megérteni, egyesek, akik mindenképpen lövöldözős stílust erőltetnének (csak mert azt hiszik a kezükbe nyomnak egy fegyvert, kötelező is használni), miért hagyják abba a játékot hamar, és mondják azt hogy ez egy sz4r, irány vissza CoD-ozni, mert az egy "jobb játék". Igen, lövöldözni akarsz akkor az egy lényegesen jobb játék. A Deus Ex lövölde része nagyon megsínylette hogy alapvetően nem arra, hanem többre tervezték. A következő résznél remélem nem fognak a fejlesztők dicsekedni, hogy egy 3 évre tervezett projektet másfél év alatt hoznak össze. Lehet 3 év alatt lehetett volna ez igazán kiforrott, úgy, hogy ne csak egy lopakodós karival legyen igazán fílinges, játszható.
A mai tendenciák alapján sajnos, ha lesz is a játéknak folytatása (ezt nem kétlem), akkor mégjobban sz4rrá fogják az egészet egyszerűsíteni, egy rendesen kidolgozott, bonyolultabb, tartalmasabb, igényesebb rendszer helyett. Miért? Csak mert a nagyobb közönség úgyis lövöldeként játszaná a játékot, amely megközelítésben ez a rész sok-sok visszajelzés szerint nem hogy nem remekelt, de megbukott. Remélhetőleg legközelebb a kiadó nem gyakorol ekkora nyomást a fejlesztőkre, és hagyja őket dolgozni tovább, hogy többféle megközelítésből is teljes játékot kaphassunk. Avagy azt mondja, adott ennyi idő, a lövölde része legyen tökéletes mert a nagyközönség ez kell, és lehet is átnevezni Deus Ex-ről másra a kiadandó játékot...
-
#1193 Ne fogadj rá hogy a napot látod