banner
  • broman191
    Leszögezném hogy lopakodós, emberbarát karim volt, ahol lehetőség volt rá, elkerültem az ellenségeket, és hozzájuk sem nyúltam. Máshol maradt a kábítás, sokkolás, és az eszméletvesztést okozó takedown, észrevétlenül. Fontos volt a hack, azon felűl is az információszerzés minden mennyiségben (olvasgatós dolgok). Fontos volt hogy Jensen ember maradjon, amennyire csak lehet, ne legyen egy lélektelen, agyonaugmentált harci robot. Ezen célkitűzések, elvek tudatában így nézett ki a karim:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    * A számomra musthave fejlesztések: *

Detroit:

Első körben mindenképpen a legfontosabb hogy meglegyen a hack a 3. szintig, felette nagyon elvétve találni ajtókat-számítógépeket, arra az elhanyagolhatóan kevés esetre pedig érdemes beszerezni auto unlocker cuccost a fegyverkereskedőtől a benzinkútnál.

Második a social enhancher, a dumás részeknél megkönnyíti a választást, esetleg hamarabb is tudod befejezni a beszélgetést sikeresen, a feromonok használatával - opcionális dolog, de hasznos. B

Back augmentations - A dupla takedown az egyik mellékküldiben jól jön, amikor két gangsztát kell elintézni, egymás mellett állnak, békés módon így le lehet őket csapni egyszerre, észrevétlenül, és a dolog megoldva hamar, elegánsan. Lövöldözve ez nem túl szerencsés, mert jönnek még páran (felfegyverezve természetesen) besegíteni nekik a környékről, ha elkezded reptetni a golyókat.

Detroit-ban ennyi elég is gyakorlatilag ha sunyi mód lopakodni szeretnél hatásosan.

Heng Sha:

Hack: A 4. és 5. szintre itt már érdemes beruházni, találkozhatunk már elterjedtebben magasabb szintű védelmi rendszerekkel. (a capture melletti "?" ikontól jobbra lévő két képesség maxolása is jól jön - "+" és a másik)
    Icarus landing system: Az ejtőernyős ikon. Elég sokat kell majd mászni a háztetőkön, a magasban, jelentős spórolás időben hogyha visszafelé már nem kell újra lemászkálni ahol felmentél csak leugrasz az utca közepére. Ezen felül egyes küldetésekben is újabb útvonalakat tudsz használni ezúton.

Cloak: Úgy éreztem hogy ennek is eljött az ideje, amikor a hacker lakórekeszes búvóhelyét betámadták a katonák. Magyarázni felesleges, aki odaér megtudja miért, a lényeg hogy nagyon sok katona életének kioltását spóroljuk meg így. Rögön max-ra fejleszteni érdemes. :)

Energy converter: A hosszabb távú cloak mellé nem árt egy kis plusz kakaó.

Montreal:

Typhoon: Rögtön maxra a 2. főellenségnél.

* A kevésbé fontos, de hasznos fejlesztések: *

Röviden ennyi, amelyre igazán szükségem volt a játék során, ahhoz hogy a számomra megfelelő lopakodós stílusban tudjak játszani. Minden ami maradt, az már igazán mellékes, de helyenként nem haszontalan.

A falak átütése helyenként jól jön és nagyrészt nem jár öléssel (zajcsapással annál inkább, arra vigyázni kell). Csak mert így promózták az előzetesekben hogy falon át lehet ölni, az csak egy-két helyen van úgy, a többinél igazán csak mozgási szabadságot ad, útvonalat tekintve, esetleg itt-ott rejtett felszerelésekhez és praxis kit-ekhez lehet hozzáférni vele. :)

A nehéz dolgok emelgetése is útvonalbeli szabadságot tud adni helyenként, mert takar egy-egy környezeti elem néha szellőző bejáratokat.

A lábak fejlesztése is mellékes, ha kicsit jobban tempózni szeretnél, de nem létszükséglet. A hangtalan futást pedig már-már csalásnak tartom, nem akartam vele lerontani a fílinget.

Lélegeztető rendszer: A játék utolsó felében fejlesztettem csak, elvétve nem haszontalan.

* Fejlesztések amelyek számomra szükségtelenek voltak: *

Életerő és páncél fejlesztések: Mivel kerültem a harcot, így ez számomra miért lettek volna lényegesek? Boss-ok közül Barrett-nek ment pár robbanó hordó és toxikus palack aztán feküdt. Yelena kapott 2 typhoon-t. Yaron kapott 3 typhoon-t. A végső harcban pedig ott volt a felfejlesztett sniper-em. :)

A mindenféle mikrobisító', könnyítő, plusz információt kiírató rendszerek fejlesztését kerültem, semmi szükségem rájuk, a hack-ben is legyen annyi élvezet végig, hogy ne tudjam már hogy melyik csomópont észrevétlen elfoglalásának mennyi a lehetősége és hasonló bullshit-ek. Plusz mindenféle krájziszkettes' harci taktikai nézet, és fejlesztett radar, 56 millió információval. Nonszensz. A Crysis 2-ben sem használtam soha a taktikai nézetet, van szemem, látom amit látok, nem egy kémműholddal szeretnék játszani, hogy folyton szkennelgessem a játékteret.

A fegyver visszarúgását elnyomó, scope mozgását megszűntető fejlesztéseket is kihagytam kompletten. A sokkolóhoz és kábítóhoz nem volt szükséges. Amúgy ezt is cheat-nek tartom, legyen a célzásban kihívás. Ne csak odatartsam a fegyvert ahová, és 120 golyó repüljön ezredmilliméter pontossággal a bizonyos helyre.

Az utóbbi kettő fejlesztés szerintem nagyon a fiatal, esetleg tapasztalatlan, casual gémerek számára lett kitalálva, akik mindenféle könnyítésen rögtön kapnak, és még nem tudják mi fán terem a taktikai gondolkodás, esetleg a célzás művészete.