777
Panzer General 2
  • Bosco1
    A hibaüzenet ugyanaz maradt?
    Nem igazán van több ötletem. Az acer honlapjáról még egy driverfrissítést érdemes lenne megejteni, hátha javít valamit a szituáción.
  • hunfefe
    Szia köszi a segitséget,ugy csináltam mindent és nem jó.Egyszerüen nem akarja.Ennyi.üdv.
  • Bosco1
    Szia! Töröld le az egész könyvtárat, és telepítsd újra az alábbi útmutató szerint.
    http://www.panzercentral.com/forum/viewtopic.php?t=38679&postdays=0&postorder=asc&start=0
  • hunfefe
    Hali amit a netröl lehet leszedni.Abból viszont minden verziót kipróbáltam már.Az eredetit nem próbáltam mert sehol nem lehet fellelni.
  • Bosco1
    Nekem is XP alatt fut, tehát nem az oprendszerrel van a probléma.Az eredeti verzióval játszol, vagy a netről letölthető lite verzióval?
  • hunfefe
    Hali.már minden felbontást kipróbáltam,egyébként egy acer travelmate 5520g laptopon nyomom.Ati kártya van benne.De minden game fut, egyszerüen nem értem miért nem akar menni.Próbáltam állitani a kompatibilitást is mert xp-m van de hiába.?????????????????????????
  • Bosco1
    Erről jut eszembe. Tegnap este volt némi sikerélményem. :)
    Újratelepítettem a Sound és az Sfx könyvtárakat, feltettem a Soundup2004-2008.exe-t, sőt még a legújabb Panzer2.dat-ot, és most már működnek a hangeffektek! :)) Mennyivel élvezetesebb így játszani!
    A másik dolog, pedig rájöttem, hogy hogyan lehet a zászló nélküli kampányokhoz zászlót rendelni. Suit-al megnyitom a kampányt, és láttam ott egy Flag nevű mezőt egy legördülő menüvel.Na, nézzük csak meg! Hoppá, ott a magyar zászló, kijelölöm, és onnantól ott a magyar zászló a kampány neve mellett. Igaz, hogy a sok frissítés következtében az Etióp kampány zászlaja eltűnt,de az kit érdekel! :)))
    Sok hasonló sikert mindenkinek! :)
  • Bosco1
    Milyen felbontással játszol és milyen monitoron?
    Próbáld újrainstallálni először csak a directX-et, ha az nem segít, akkor az egész játékot, mert lehet, hogy megsérült.
  • hunfefe
    De más játék megy,még a peoples general is.Ez is ment régen most elövettem és ezt csinálja.Már minden verziot kipróbáltam.Köszi ha tudsz segiteni mi lehet a baj?
  • PetruZ
    DirectDraw init failed -> vagy nincs fent a videókártya driver, vagy nincs fent a DirectX, vagy mindkettő
  • Bosco1
    Köszönöm szépen Petruz!
    Ez igazán kimerítő és mélyreható válasz volt. Mindent megértettem, és biztos vagyok benne, hogy másoknak is nagy segítséget jelent majd.Ezer köszönet érte ismét. Eléggé bizonytalan vagyok az angollal, ezért írtam le mindent, nehogy véletlenül valamit félreértelmezzek.Így azért már sokkal hatékonyabban fogom tudni használni ezeket a képességeket.
  • hunfefe
    Üdv mindenkinek.Segitséget szeretnék kérni a panzer general 2 -vel kapcsolatban.El akarom inditani a játékot és ezt irja ki állandóan.Mit tegyek?Köszi elöre is.Üdv All.Directdraw init failed.
  • PetruZ
    Nem azért, de ezek eléggé beszédesek a rövid leírásaikkal is, nem kell angolprofnak lenni...

- Marksman: +1 hexa távolságig el tud lőni
    - Overwhelming Attack (ez tanknál is van): Csatában amikor suppress és kill sebeket okoz az ellenfélnek, a suppress automatikusan kill-re konvertálódik (a kettő közötti különbség: a suppress a következő kör elején ignorálódik, a kill nem, azt csak reinforce-szal lehet pótolni). Az egyik legjobb képesség, tanknál aranyat ér.
    - Street Fighter: Minden település automatikusan 2 v. 3 entrenchment (kb. "beásás") értéket ad a legtöbb egységnek, ami a védelmükhöz adódik hozzá. A képesség ezt a bónuszt ignorálja.
    - Elite Recon Veteran: A látótávolságot +2 hexával megnöveli, messzebbről kiszúrod az ellenfeleket vele. Időjárás ezt módosíthatja.
    - Combat Support (mindenféle egység megkaphatja): A "bar"-ok azok a tapasztalati szintek, ami az egység ikonján látszanak vízszintes csíkként. Minden csík 100 megszerzett XP-t jelent és max. 5 lehet belőlük. A képességgel ennek a felét minden szomszédos szövetséges egységnek átadja, amíg mellette tartózkodnak.
    - Bridging (sokféle egység megkaphatja): Azok az egységek, amelyek eredetileg képtelenek folyón átkelni, vagy képesek ugyan, de körönként csak 1 hex sebességgel, a képességgel úgy tekintenek a folyókra, mintha dombvidék lenne (vagyis a sebességük nem csökken le annyira). Hegyivadász és hasonló egységek esetén ez azt is jelenti, hogy sebességvesztés nélkül kelnek át a folyókon. :)
    - Aggressive Maneuver: +1 hexát tudnak mozogni. Időjárás, terep befolyásolhatja.
    - Reconnaissance Movement: Úgy mozognak, mint a felderítők, vagyis támadás előtt és után is mozoghatnak, amíg tudnak. Egy OA+RM tank a leggyilkosabb kombó, amit valaha is láttam a játékban, körönként 4-5 egységet tud lekapni. :)
    - Influence: Ha fejlettebb egységre akarod cserélni (upgrade), vagy a veszteségeket pótolni (reinforce), vagy pálya elején felturbózni a tapasztalati szintre (overstrength), azt feleannyi presztízs pontért megteheted.
    - Tenacious Defense: Szárazföldön automatikusan +4-et kapnak mindkét védelmi értékükre.
    - Battlefield Intelligence: Rossz időjárásban szokott előfordulni, hogy mozgás közben hiába látszik tisztának a terep, váratlanul ellenség bukkan fel (az időjárás miatt a spot rosszabb, mint a max. mozgás), ez a surprise ("meglepetés"). Ilyenkor csak az ellenséges egység támad és a te egységed még levonásokat is kap. Ezzel a képességgel rendes, módosítatlan harcot vívnak.
    - Infiltration Tactics: Gyalogos egységek, ha helyben maradnak, körönként fokozatosan beássák magukat, ami növeli a védelmüket, ez az entrenchment. Ugyanilyen értékük van a bunkereknek, szögesdrótoknak és hasonlóknak is. Magas beásottság ellen rohamozni öngyilkossság, de ha van ilyen képességed (vagy mérnök (engineer) képességű egységed; ilyen pl. a német sturmpionere, vgy az orosz shturnovo-sapier), akkor az ilyen védelmek ignorálódnak, mintha ott se lennének.
    - Liberator: Olyan mezők elfoglalásáért, amelyek presztízs pontot érnek, duplaannyit kapsz.
    - Skilled Reconnaissance (sok egység megkaphatja): A látótávolság +1 hexával nő. Időjárás befolyásolja.
    - Skilled Interceptor: A vadászok automatikusan megszakítanak minden ellenséges légi mozgást, ami a környezetükben történik, illetve minden szomszédos saját nem vadászrepülő típusú légi egységet megvédenek. Ezt alapból csak egyszer tehetik meg körönként, de ezzel a képességgel akárhányszor. Bombázókötelékek közé érdemes rakni ilyen gépet, az összes szomszédos bombázót meg tudja védeni a támadásoktól.
    - Determined Defence: Légvédelmi egységek (pl. német FlaK) illetve vadászgépek ellen +2 védelmi módosítót (ground defense / air defense) kap.
    - Skilled Assault: Bombázóknál szokott előfordulni rossz időben, hogy mivel rossz spot értékeik vannak, ellenséges vadászok mellett haladnak el, amelyek azonnal meg is támadják őket (ez az "out of the sun"-hatás, ami gyak. meglepetésnek és megszakításnak (ld. Skilled Interceptor) minősül). Ilyen képességgel ez a hatás ignorláható, tovább lehet haladni a lesben álló vadászok orra előtt.

Képességet játék közben megváltoztatni nem lehet és mindig véletlenszerűek (pontosabban az első az egység típusától függően fix, vagy csak néhány féle lehet, a második meg full random; előfordulhat duplán megkapott képesség is).
    A PG2Suite savegame editorával bármilyen képességet kicserélhetsz egy egységen, de ezt sosem használtam.
    A bármilyen időjárási körülmények között támadás képessége az All Weather Combat, csak repülők kaphatják meg.
    A városok elfoglalásáért kapható pontokat a betöltött kampány és a megfelelő scenario kiválasztása után a térképen lehet megnézni, a kívánt hexa kiválasztásával.
  • Bosco1
    Szia Paul!
    Hogy ne maradjon ki semmi, végülis mindet leírtam, amit találtam. Nagy segítség lenne, ha tudnám, hogy tényleg mi mire jó.
    Ezek vannak az ágyúknál:
    Marksman - +1 range
    Overwhelming Attack – Supression becomes kills
    Street fighter – Ignores entrechment in cities
    A reconoknál ezeket láttam:
    Elite Recon Veteran - +2 spotting
    Combat support – Lend half of its bars to adjenct units
    Briding – Rivers act as rough
    A tankoknak ilyen van:
    Agressive Maneuver - +1 movement
    Reconnaissance Movement – Phased movement
    Influence – Half price to upgrade, reinforce or overstrength
    Jöhetnek a gyalogosok:
    Tenacious Defence - +4 ground defence
    Battlefiled Intelligence – Cannot be suprised
    Inflitration Tactics – Ignores entrechment, acts as bridge
    Liberator – Double the prestige for capturing enemy hexes
    Skilled Reconnaissance - +1 spotting
    A vadászok:
    Skilled Interceptor - Can intercept several times
    Determined Defence - +2GD, +2AD
    És végül a bombázónak:
    Skilled Assault – Cannot be suprised in „out of the sun”

Annyit kérdeznék még,hogy ezeket lehet-e valahogy módosítani. Úgy értem, hogy azt mondom hogy ezt a képességet nem kérem, helyette valami mást szeretnék.Például a bomázónál olvastam korábbi HSZ-ben, van olyan, hogy bármilyen időjárási körülmények között tudjon támadni.Az az északi, havas, esős pályákon nagy előny lenne.
    Illetve suit-ban hol találom meg azt az értéket, hogy hány pontot ad egy város elfoglalásáért?
  • Bosco1
    Nem nagy ár feláldozni egy 13*-os egységet azért, hogy le tudj szedni egy Spitfire-t? Bár nem tudom mennyibe kerül egy ilyen olasz egység. :)
    Most munkahelyen vagyok, de akkor majd otthon összegyűjtöm a képességeket, és elküldöm. Előre is köszönöm a fáradozásodat!

Petruz: Akkor azért csak próbálkozom vele, hátha lesz sikerélményem! :)
  • PetruZ
    Mondom, a kerülők néha bejönnek, még ha időveszteséggel is járnak. Repülő úgysem esik le, várhatnak vagy lassan osonhatnak a térkép szélén addig, amíg el nem jön az idő a gyors ledobásra. :) Vannak pályák (a German World Campaign-ban vagy 2-3 is), amiket FJ nélkül sztem nem lehet BV-re kihozni.
  • LSSAHPAUL
    Az Air transport nem csak szállításra jó hanem csalinak.. sőt, nekem már volt olyan hogy egy 13-as 13*-os olasz csendőr szállítógépemet megtámadott 2 spitfire, ebből az elsőt teljesen megsemmisitette igaz ez csak 3-as volt, a másikat meg legyengitette (10ről 8ra) és túlélte ( ami kár, mert 3 10 feletti gyalogság várta már a halálát :D ), ugyanis a feladata csak az ellenséges vadászgépek adott kockára csalása, hogy köv körben kedvemre leszedjem őket. A szállításra már nem szoktam annyira figyelni mert 1 egységgel úgyse lehet a komolyabb városokat elfoglalni, hiába lehet szálítani kis méretü ágyúkat (air,aa,at) ezek harcértéke gyengébb mint a gyalogságnak. A speckókat átnézhetjük, ird le melyiket nem érted.
  • Bosco1
    Köszönöm szépen az instrukciókat.
    1. Ezek szerint mégsem találtam fel a spanyolviaszt! :) Pedig első hallásra nagyon jó ötletnek tűnt. Ezek szerint akkor érdemes ezzel foglalkozni, ha már az ellenséges légierőt bedaráltam, és kis idő alatt nagy távolságokat kell megtennem, vagy távoli célpontokat kell elérnem. Mindenesetre így is sokat segítettél.
    Abban még tudnál segíteni, hogy az egyes egységeknél a speciális tulajdonságok mire jók, és melyik mit jelent? Mert azt például értem, hogy ha azzal az egységgel foglalok el egy várost, akkor dupla prestige pontot ad érte, ezt le tudom még fordítani angolról, de néha olyan nyakatekert módon van leírva a képesség, hogy fogalmam sincs, hogy az mire lenne jó, vagy mikor kellene használnom.Van ezekről a speciális tulajdonságokról egy összefoglaló táblázat, lehetőleg magyar nyelvű? Az nagy segítség lenne.

2.Akkor egyenlőre effektek nélkül nyomom. Így azért nem az igazi, de a semminél többet ér! :)
  • PetruZ
    1. Csak gyalogos egységeket lehet szállítani, abból sem mindet. A németeknél az "FJ" (fallschirmjaeger) jelzésű egységek mindegyike képes reptérről felszállni (igen, ha reptér hexán állnak, akkor jobbklikk és vmelyik ikon alul, már nem emlékszem pontosan), és csak ők képesek *bárhol* leszállni (szintén jobbklikk a szállító repülőn és ugyanaz az ikon).
    Vannak még egységek (csak gyalogság), amelyek szintén légiszállításúak, de ezekből kevés van és csak reptértől reptérig közlekedhetnek (tehát nem szállhatnak le akárhol). A SuitePG2-vel meg lehet nézni a tulajdonságaiknál.
    A két géptípus könnyen megkülönböztethető: az FJ-k szállítói sárgásbarnák és vitorlázókra hasonlítanak, a többieké sima szürkék és rendes repülőnek néznek ki (a németeknél).

Négy fontos tényezőt azért nem szabad elfelejteni:
    - A szállítórepülők fegyvertelenek, megfelelő légifedezet (kísérő vadászok lehetőleg skilled interceptor-os vezérrel) nélkül az ellenséges vadászrepülők gyak. vadkacsalövészetet tartanak közöttük, és a lelőtt gépekből már semmilyen földi egység nem nyerhető vissza. Ugyanez igaz a földi légvédelmekre is, amelyek többnyire repterek közelében vannak... Meg lehet kockáztatni egy kerülő útvonalat, olyan 50:50 az esélye, hogy bejön és észrevétlenül el lehet jutni a célzónáig. De ha ellenséges földi egység felett repülünk el (benne vagyunk a spot távolságban), akkor a gép is tudja, hol jártunk és fog vadászokat küldeni a feltételezett útvonalra.
    - Leszállás után az FJ-k gyalog nagyon lassan (2-3 hexa) mozognak... Vannak FJ hegyivadászok (pl. FJ gebirgsjaeger), amelyek olyanok, mint a földi testvéreik, de harcértékben ezek gyengébbek a legtáposabb FJ sturmpionere-eknél.
    - A repterek korlátozott szállítókapacitással bírnak, ezt látni lehet a felső státuszsorban, ha egy reptér (bármelyik) fölé visszük az egeret (Transports available). Ha ez nulla, semmit nem tudunk szállítani, és minden szállítás egy egységet használ fel (értelemszerűen nem repterenként, hanem közös darabszám van). Pályától függ, hogy menet közben kapunk-e új szállítási egységeket, vagy csak a kezdeti limitből (általában 3) lehet gazdálkodni. Ugyanez igaz a tengeri szállításra is a kikötőknél (sea transports available). Tengeren jóval több féle egység szállítható, jóformán a legnehezebb cuccok kivételével minden.
    - Az FJ-k drágák és sajnos pont ugyanilyen mértékben sérülékenyek is. A front mögé messze ledobva, támogatás nélkül nagyon hamar bedarálják őket. A bevetésüket célszerű támadással együtt időzíteni, hogy az ellenség ne tudjon plusz egységeket hátravonni ellenük.

Egy-egy sok csatát túlélt, vezérrel ellátott FJ aranyat ér, nagyon vigyázzunk rá, egy alap FJ egység többszörösét éri!

2. Passz, nálam zene nincs, csak effektek vannak. :)
  • Bosco1
    Köszi szépen a segítséget! Újabb kérdéseim lennének, ha még nem egyek az agyatokra! :)
    1.Valaki írta korábban, hogy érdemes légidesznatos egységekkel elfoglalni az ellenséges reptereket mindjárt az elején, így az ellenség nem tudja feltölteni a saját repülőit. Ennek mi a pontos menete? Milyen egységek és milyen repülők kellenek hozzá? Csak gyalogos egységeket lehet szállítani? Mert egy -egy ilyen reptér elfoglalásnál hasznos lehet egy ágyú, vagy akár egy tank is.És az egységeket hogy teszem fel a repülőre? Korábbiak alapján gondolom valami jobbklikkes variáció a megoldás.
    2. A másik kérdésem technikai jellegű. Miért nem hallom az effekteket játék közben? Csak az a zene megy, ami nem rossz, de egy óra után már igencsak egyhangú és idegesítő. A zenét ki tudom kapcsolni, az effektek max hangerőre vannak állítva, mégsem hallom őket. Milyen kiegészítést nem raktam fel? Mi hiányozhat?
    Köszi előre is mindenkinek a választ/segítséget!
  • masiktibor
    Sziasztok!
    Tegnap kiválóan sikerült az equipment mód cserélgetése, tényleg nagyon egyszerű. Én a kipróbált két módnál négy-négy filet találtam, azt hiszem a kritikusokon felül még egy txt volt közöttük. Próbamentéseket csináltam, onnan bármikor felülírhatom bármelyik garnitúrával. Úgyhogy most irány a Steve-oldal, és töltögetem le a cuccokat. Tegnap a holland kampánnyal próbálkoztam is kicsit, nagyon részletesen kidolgozott és jó nehéz is. A második pályán jól elfogytak az egységeim és kikaptam, ennek ellenére továbbengedett, de már nem volt értelme folytatni mert nem volt mivel. Azon a pályán nem volt győzelmi hex, tehát lehet hogy más a feladat, nem csak szembeszállni az ötszörös túlerővel. Lehet hogy ma megpróbálom a suit programot, azt még úgysem ismerem.
    Max 15 vezért én sem tudtam! de lehet hogy ez sosem derült volna ki, még a közelében sem voltam 15-nek.
    Üdvözlet mindenkinek!
  • LSSAHPAUL
    ezt a 15-öt nem tudtam!! Nem hittem hogy még van ilyen nagy horderejü dolog amit nem tudok :p
  • PetruZ
    Na, itthon vagyok, megnéztem, három fájl a legkritikusabb: a panzer2.dat, az equip97.eqp és az equip97.txt. Ha ezek közül bármelyik nem az adott equipment csomag (vagy az eredeti alapjáték) része, akkor jönnek a repülő hajók, meg a többiek. :)

#553, második fele:
    - 100 pont összegyűjtése után kap +1 max. szintet az egység, ebből max. 5 lehet, azaz egy egység lehet, hogy már 1000 TP-nél jár (hosszú kampányokban nem ritka), de akkor is csak +5-ig lehet overstrength-elni.
    - Parancsnokot random kap, úgy emlékszem, minden egység 0% eséllyel kezd és TP szerzéskor kap pluszokat (1-2%-ot). Mindig, amikor támadás éri, vagy támadást hajt végre, a gép dob erre az "esélyre" és ha bejön, kap parancsnokot. Az egész seregben összesen max. 15 saját parancsnok lehet.
  • masiktibor
    Köszönöm a segítséget, filecserélgetős próbálkozós délután lesz. Majd egy másolaton variálok. A helyzet az, hogy jobban érteném a helyzetet ha nem a legfrissebb AK verzióval működő komplett pg2 csomagot használnám (az exe file azt hiszem pg2uk220.exe), hanem én modoltam volna a saját pg2-met. Ez a "fullos csomag" összegyűjtve tartalmaz egy jó csomó kampányt, gondolom fel van tuningolva minden olyan patch és upgrade cuccossal ami addig készült hozzá. Ebből tudok kiindulni. Eddig azért nem cserélgettem semmilyen működéshez szükséges file-t, nehogy egy teljesebb, újabb, de a régebbi kampányokhoz igazodó anyagot egy olyan régebbi verzióval írjak át ami nem tartalmaz minden újítást. De ezekszerint nem teljesen úgy működnek még az AK e.fileok sem, hogy egymásra épülnek és az újabb több mint a régi, hanem leginkább más. Eddig csak shp. fileokat másoltam a map könyvtárba, és a kampány fileokat ömlesztve a scenario könyvtárba. Ebben lehettek többféle kiterjesztésű fileok, nem figyeltem csak mindent bemásoltam, így kerülhetett be olyan file is amit cserélni kellett volna nem bemásolni. Ezzel tehát még talán nem tettem rosszat, az equip fileok (csak a dat meg a txt kiterjesztésű vagy más is lehet?) cseréjénél kell akkor jól odafigyelnem.
    Mégegyszer köszönöm a segítséget, a 13-14-15 hozzászólásból meg majd puskázok egy kicsit.
  • Bosco1
    Sziasztok!
    Valaki találkozott már olyan equip file-lal, amelyik tökéletesen kompatibilis a magyar kampányokkal? Mert hétvégén a Latin Generals oldaláról töltöttem le magyar kampányt a hozzávaló equip file-lal együtt (ezzel sikerült fejbeverni a Waffen SS-es file-okat), de ebben is voltak levegőben szálló tankok, meg szárazföldi hajók, stb, amiről Petruz írt az előző hozzászólásban. Jó lenne végignyomni egy magyar kampányt, de így egy kicsit problémás.
    A másik kérdésem, hogy mennyi tapasztalati pontot kell összegyűjteni egy egységnek, hogy lehessen overstrenght-elni, illetve, hogy kapjon parancsnokot az egység? Vagy ezt teljesen véletlenszerűen adja a gép?
  • PetruZ
    Általánosságban: topik eleje, #13-#15. :)

Equip manager-ről nem tudok, szerintem nincs ilyen. A játék anno egyáltalán nem mod-olhatóra készült, csupán a sikeressége és mai napig élő játékélménye tudott annyi rajongói bázist teremteni, hogy nulla fejlesztői támogatással széthekkeljék a fájlformátumokat, sőt, belenyúljanak a programba és saját patch-eket készítsenek hozzá. (És az SSI sem perelte szét őket ezért, bár mire megtehette volna, addigra már csak árnyéka volt régi hírnevének, azóta már meg is szűnt.)

Igazából két dolgot lehet tenni:
    - Felrakni az egyik ismertebb csomagot (pl. AdlerKorps, Waffenkammer, Latin Generals, stb.) és csak azokat a kampányokat játszani, amelyek ezekre vannak írva. Sajnos a csomagok között ritka a kompatibilitás, ilyenkor jönnek a szárazföldön futó hajók, meg a levegőben repülő tankok.
    - Külön kis könyvtárat csinálni minden használt csomagnak, amelyben a cserélendő fájlok vannak, plusz egyet az eredeti fájloknak, és szükség esetén cserélgetni. Nem otthon ülök, nincs előttem a fájl-lista, de úgy emlékszem, az equip97.dat és az equip97.txt az érdekes: előbbi tartalmazza az egységek grafikáját és standard harci adatait, utóbbi pedig a neveiket index szerint felsorolva, ahogy a dat-ban szerepelnek.

A map/shp fájlok szabadon meghagyhatók, azokban semmilyen csomag-specifikus dolog nincs. A cam/scn-ek is maradhatnak a helyükön, csak észben kell tartani, melyikhez melyik csomag tartozik, mert egyébként jön az inkompatibilitás esete.

Addig is, amíg ki nem jön a Luis Guzmán-féle (a SuitePG2 készítője, tehát vszleg jelenleg ő érti a legjobban az egész PG2 belsejét) OpenPG2 játék, marad ez a másolós - hekkelős megoldás. :)
  • masiktibor
    Sziasztok!
    Bosco1 köszönöm a választ, ha nem lehet feltölteni a játékszabályok szerint akkor elfogadom a pályakészítők akaratát. Az zavart meg, hogy vannak olyan pályák ahol kezdésnek ad 10-nél kisebb létszámú egységeket sokszor benzin és lőszer nélkül, viszont ezeket fel lehetett tölteni utánpótlással. Utána néztem hogy ezeknek a létszámjelzője pl. 7/10 volt, és amit meg nem tudok az pl. 7/7. Így világos már hogy ez a max.
    Találkoztam néhány pályánál olyan nehéz lovasszekérrel, amihez nem kapcsolódott katonai egység, tehát nem transportként hanem önálló egységként működött. Ezekkel mit lehet kezdeni? Lehet hogy az adott pálya feladata ezeknek a megvédése és eljuttatása valahová? Vagy használható valamire? Lehet hogy más equipment file kell az adott pályához azért jelez szekeret más egység helyett.
    No akkor eqipment file: mit javasoltok, hogyan érdemes az equip. fileok cseréjével foglalkozni? Mire kell figyelni? Jó lenne a játékot átállíthatóvá (és főként átláthatóvá) tennem. Korábbi hozzászólásokban olvastam róla hogy ezek bemásolása helyett felül kell írni az éppen működőt, akkor viszont úgy járhatok mint Bosco1. De akkor tudnom kéne hogy mit mivel kell felülírnom, hogy utána vissza tudjam variálni az eredetit. Van erre spec. program is talán. Rengeteg kampány és pálya került már fel pluszban, és mindíg az a rossz érzésem hogy az equipment file nem jó, így más egységeket mutat és más egységeket enged venni a játék, mint amit az adott kampány készítője lehetővé tett, úgy pedig nem érdemes játszani vele. Nekem az AK 4000 equip. van fent (a korábbi egybenletöltős változat amit még midnite tett közzé egy jóval korábbi hozzászólásában). Ami ha jól fordítottam az Alderkorps oldalról a leírást, akkor teljesen kompatibilis minden korábbi AK verzióval. De lehet hogy az egybenletölthető csomagban is volt olyan kampány, ami egy kicsit módosított egységcsomagot használ (pl. ez ejtőernyős kampány is szerintem benne volt, és szerintem AK-t használ, de mindenféle egységet enged venni úgy meg túl könnyű lenne ezért el sem kezdtem). Próbáltam keresni is ilyen equip. fileokat pl. Steve oldalán, de csak hármat találtam, sok kampánynál pedig együtt letölthető a hozzá szükséges equip. file is, de ha nem állítom át a játékot akkor az AK 4000-et használja.
    Legyetek szívesek segítsetek eligazodni ebben a kérdésben. Előre is megköszönök minden segítséget.
  • Bosco1
    Köszi Petruz!!!!!!!!!
    Ez az!!!!!!!
  • PetruZ
    Úgy látom, egyedi eqip-je van. Irány a Steve's, ott a Campaigns - Germany & Axis - lista alja - letöltöd, kibontod, ott a readme meg egy equip is.
  • Bosco1
    Sziasztok! Tudna valaki segíteni? A Waffen SS kampánnyal játszik valaki? Egyszer valahonnan levadásztam a hozzátartzó equipment fájlokat, és tök jól működött vele, de most véletlenül felülírtam őket, és seholsem találom, hogy honnan töltöttem le. Valaki lenne oly szíves, hogy elküldené a fájlokat vagy a linket, ahonnan le tudom tölteni? Előre is köszönöm!
  • Bosco1
    Szia!
    Nem tudom más megoldás van-e erre, de a suit programban van lehetőséged bármilyen erősségűre átírni az egységeket.A suit letöltő link a 450 HSZ-ben megtalálható.
  • masiktibor
    Üdv. mindenkinek!
    Tegnap a Balkán kampánynak kezdtem neki. Szinte mindegyik kezdő egység tizesnél kisebb alakulat (5-7es). Igyekeztem megtartani őket, de egy-kettő mindíg elhullik a teljes létszámú ellenfelekkel szemben. Lehet ezeket az egységeket valahogyan teljes létszámúra növelni a szokásos tapasztalati szintenkénti overstrenghten kívül? Nekem nem sikerült.
    Angliai csatát még nem játszottam, de az szerintem biztos, hogy ha egy pályát lehet pl. 41-ben és 43-ban is játszani, akkor a védelem erőssége is arányosan növekszik. A PG1-ben az angol pálya és Moszkva is ilyen volt. Pl. a Thermopyla-pályával már találkoztam több kampányban más-más évben, és mindíg a seregemmel arányos erősségű védelmet kellett legyőzni, majdnem mindíg kifutottam a BVre adott időből.
    Ja, és tényleg megszoktam a wide képernyőt, már fel sem tűnik.
  • kerla
    Hát igen, de pont ezt bogarásztam, ha nem BV-vel megyek akkor is annyi pálya marad ki, csak másik pályák és borul jobban a sorrend... Másrészről olasz egységeket még nem tudok venni, csak németet, ráadásul még 40'-ben támadok rá Angliára, nem is értem mitől van neki 5-6 db 13-as Spitfire IA-s gépe, aminek a támadó értéke ugyan nem jobb mint az én Bf109-eseimé, mégis ha nekimegyek vesztek 7-t ő meg max egyet...felidegesített, úgyhogy Anglia kilőve, inkább a TV-s menetet folytatom, hátha nem lesz táposabb 5 kör múlva az Angol pályán, de én igen...
  • LSSAHPAUL
    Én nem hagyok ki pályát.. szal annyit nem ér egy prototipus, szal vannak jó olasz mozgó AA-ütegek elég olcsók, általában a gép úgy viselkedik hogy előszőr is azt az egységet támadja ami neki nem okoz veszteséget.. szal a legféltettebb egységeidet vont AA-védelem alá és szard le a vadászgépeket, foglald el a pontokat :)
  • kerla
    Na, először a BV-s menetet választottam, de ennyi erővel nekimenni Angliának...13-as brit vadászok ellen...széjjelszednek...
  • kerla
    Petruz, Paul,

GE kampányt tolom és kicsit belezavarodtam a BV-V-TV pályasorrendbe. Azt látom a scenario list-ben, hogy összevissza következnek a pályák, aszerint, hogy hogyan győzök, de pl a 8-as pálya szerepel a listán, ugyanakkor ahogy végigböngészen a sorrendet, mindből kimarad..akkor miért szerepel? Hogyan lehet, úgy tolni ezt a kampányt, hogy a lehető legtöbb scenariot végigvigyem? Ha direktbe csak TV-vel nyerem meg Dunkirket bukok 3 pályát, viszont BV-vel kaptam egy vadástgépet és ésszerűbb sorrendben jönnek utána a scenariok... fene se érti ezt :-)
  • Bosco1
    1.Köszi, majd megnézem.
    2.Számítani nem számít túl sokat, mindössze engem zavar egy kicsit, hogy ott a kampány neve, mellette meg egy lyuk van :)
  • kerla
    1. Egységen jobb gomb, katt a képre és a teljes képernyős egység leírásban a bal szélen szerepel a prestige pontok száma. minél több, annál jobb :-) ha pedig 2 küldetés között nézed (vagyis listában vannak az egységeid), akkor katt az egységre és a jobb oldali menüsorban az egyik felső gomb és woálá.
    2. a német zászlóst nem tudom, számít igazán valamit?
  • Bosco1
    Sziasztok!
    Köszönöm mindenkinek a segítséget, szépen működnek a kampányok. Mindössze két kérdésem lenne:
    1. Hol tudom megnézni, hogy egy adott egységnek mennyi a tapasztalati pontja?
    2. Ha a játékhoz hozzáadok egy új kampányt, akkor ott üres ikon jelenik meg, nem pedig a zászló.Most hozzáadtam egy Waffen SS nevű kampányt (nagyon tutinak néz ki), de zavar, hogy nem jelenik meg a német zászló a sorban.Mit és hol kell állítani, hogy megjelenjen?
  • PetruZ
    A játékot nem, anno nem voltak még ilyen monitorok, ilyen felbontásra nem készült. Nekem is wide van, majd megszokod. :)