Panzer General 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az 1.02 patch önmagában mit javít a játékon?
mert cd-s eredetim van és felpatcheltem kíváncsiságból.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Most épp mérgelõdök, hogy a klafa-erõs tûzérségemmel nem megyek semmire, mert nem engedi a vízi szállítást, egész konkrétan a nagy tábori ágyúkat (M21-es sorozat és a K19 ill egyéb "nagyágyúk"). Frankón cserélehtem vmi bénaságra õket ha akarok tûzérséget is Washingtonba...
csináltam egy fiktív pályát,majd felrakom,csak bemásolni kell a sceanrióba és megy,de jópofa😊
Egyébként légierõvel és FJ-vel leradíroztam õket, csak most érzem, hogy túlzásba vittem az egységek upgrádolását, kaptam 2 proto vadászt is, így elég erõs lettem, ami szintén nem jó, mert könnyû lenyomni az ellent...sehogysem akar jó lenni, nehéz megtalálnia pont egyenletes erõviszonyt...pláne miután a pályák is elég kiegyensúlyozatlanok, pl Windsort kõkeménynek vártam és elég langyi pálya lett, azzal próbáltak ellenálni, hogy minden bokorba légvédelmi egységet tettek...
Érdeklõdnék hogy talált e már valaki mûködõ magyar campaign-t?Megfelelõ dolgokat is hozzá (equip stb)?
köszi!
Amúgy ha már itt jársz, akkor ez után következnek az USA pályák. Készülj fel rájuk rendesen, fõleg a partraszállás lesz kemény. 😊
Én a GWC-n ámuldozok továbbra is, törökök után Anglia 3 pályán likvidálva, Svédek lenyomva, most az Olaszok (!) ellen megyek, bebörtönözték szegény Ducét és Németországra támadtak..hihetõ, miután lenyomtam már a fél vilgáot.. 😊
Persze suit nélkül valahol a 20. pályán battyognék még mindig sajna...
Tehát visszatérve az egységek speciális tulajdonságaira, lehet hogy már írta valaki korábban, a Suit program nélkül is lehet valahol látni hogy egy egységnek mi a plusz képessége? Pl. entrenchment ignorálás, terepfüggetlen lépés, hordozóról fel-le szállás, ejtõernyõzés, stb. Nekem az elsõ prototípusként kapott egységem valami jagdferbrande nevû gyalogság volt, talán már a lengyel pálya elõtt megkaptam. Ezzel is simán lehet beásott várost kitakarítani, és szerintem tereptõl függetlenül lép négyet, de ezen sem látok sehol jelzést vagy ikont hogy az enginerhez hasonlóan lenne beásottság független képessége. Máltán lehetett volna még ejtõernyõsként is bevetni. A zöld-sárga keretes gyõzelmi-hex jelzésekhez hasonlóan nem vettem észre míg a fórumon nem olvastam róla.
Orosz pályák egyenlõre túl könnyûnek tûnnek, semmi tapasztalt ellenfél, semmi komolyabb beásottság, az egyik pályán talán két körrel a BV-re adott idõ elõtt végeztem úgy hogy minden pályán lévõ egységet likvidáltam.
Beásott gyalogság és erõdök ellen (AdlerKorps-szal) az engineer és a sturmpionere a legjobb, mert csak nekik van entrenchment ignoráló képességük.
Egyébként a gépi AI elõszeretettel támadja a távolsági lövegeket, bombázók, repülõk, tankok ha tudnak, mindig azokra mennek elõször. Így esetleg érdemes bepróbálni egy páncélozott csapatszállítós (hard target), önjáró légvédelemmel õrzött löveggel a csalogatást, bár drága mulatság lehet... 😊 Egy önjáró flak is betöltheti ezt a szerepet, sokkal olcsóbbak is, viszont sérülékenyebbek.
US kampányt nem játszottam még és a Prokhorovka pályára már nem emlékszem, de tankcsatánál túlerõ ellen csak egy taktikát ismerek, és ez is csak akkor mûködik ha nem csak beáll védekezni az ellenfél hanem támadni is próbál. A felderítõit és az elõretolt gyalogságokat likvidálni kell vagy legalább hátrébb kell tolni hogy ne lásson, megállni 2-3 hex távolságban gyalogsággal vagy tank elleni löveggel, mögé oldalról is védett ágyúk hogy ne férhessen semmivel hozzájuk, és bízni abban hogy egy-két tankkal beleszalad a sorba. Az így legyengült egységet meg kell ágyúzni vagy légierõvel támadni, aztán gyalogsággal szintén, majd a maradékot tankkal kivégezni lehetõleg úgy, hogy utána még tudjon lépni. Utána felderítés, sor elõretol, és a többi ugyanígy. A spotting értéket mindig figyelni kell, és ha így sikerül átbillenteni a mérleget akkor már mehet direktben is az elõrenyomulás. Néha érdemes csaliegységet látómezõben hagyni és a várható támadás útjába rejteni egységeket, az ilyen beleszaladós taktika tankoknál és légicsatában is mûködni szokott. A kiesõ helyen lévõ egységekkel nem kell foglalkozni, ezekhez elég esetleg egy-két kisebb egséget hátrahagyni, koncentrálni kell a fõ erõket a feladatra. Kikerülni nem igazán lehet semmit, a legjobb a villámháború, minnél nagyobb veszteséget okozni a lehetõ legkisebb veszteséggel a lehetõ leggyorsabb elõrenyomulással. Nagyon legyengült ellenséges egységet nem szabad életben hagyni, mert általában sokat tapasztalódik az ütlegeléstõl, és ha az ellen utánpótlással feltölti akkor utána nagyon nehéz kinyírni, fel tud tartani egy egész hadoszlopot. Az egységek összeválogatásakor a gyengébb de gyorsabb vagy nehéz terepen jobban mozgó egységeket szerintem érdemes preferálni, ebbõl többet is lehet tartani, így az ellenfél lõszerének kifogyasztása is lehet egy lehetõség ha sikerül úgy körbeállni hogy ne tudjon tölteni. Szerintem fontos hogy minden fegyvernembõl vegyesen legyen a seregben mert csak így lehet gyorsan haladni, és a gyalogságot nem szabad hanyagolni mert olcsó, gyorsan tapasztalódik, és beásott gyalogság ellen (amibõl általában a legtöbb van minden pályán) a legjobb.
Segítséget szeretnék kérni. A US campaign-el játszom, a Prokhorovka pályán vagyok. Ez a II. vh legbrutálisabb tankcsatája volt. Azonban nem tudom BV-re megcsinálni, igaz még csak 2-ra próbálom. Kell valami spec taktika? próbálok elslisszolni a német tankok mellett, hogy délre érjek, de nem tökéletes.
Valamint campaign path-et tudtok hozzá? Köszi!
Hát, sajna a hosszú hétvégén sem sikerült sokat játszanom.
Dunkirk pályán load nélkül néhány lépésen múlt a BV, de begyûjtöttem 3 vezért. Újrajátszottam, akkor meg az utolsó két körben esett az esõ, ezért szintén nem jött össze a BV, utolsó kört visszatöltve ködös idõben (az összehasonlíthatóság kedvéért repülõk nélkül) simán ment az utolsó város (jobb felsõ) elfoglalása és így a BV. Korábban azt hiszem Paul írta hogy egy beásott gyalogság szétlõve is kétszer foggal-körömmel védekezett, most én is így jártam. Ha jól sejtem a rossz idõ nem csak a légierõt bénítja meg hanem a védekezõt is nagyban segíti, talán még a beásottságát is megnöveli.
Mivel a BV a második próbánál is csak visszatöltve sikerült, így az elsõ - sima gyõzelmes - mentett állást folytattam. Na a következõ pálya igazán érdekesnek tûnik, néhán kör után is alig haladtam néhány hex-et lefelé a beásott ellen és a szûk nehéz terep miatt, a hajók tizedelik a lövegeimet, és már látom hogy jön az utánpótlás (vagy invázós egység) balról erõs kísérettel, lehet hogy kell hajó elleni repülõt vennem. Na itt félbehagytam, majd ma délután meglátom hogyan sikerül a folytatás.
Viszont én is gondolkodok a visszatöltögetõsdin a BV végén, hiszen totál használhatatlan proto egységeket kapok...repülõt még egyszer sem adott, csak AA-t vagy recont, ezt kétszer is. Mondjuk 1942 környékén bármilyen erõs egység sem ér sokat ha nulla xp-je van...Lassan sajnos át kell váltsam erõsebb német harckocsira a spanyol "idegenlégiós" (én elkönyveltem SS-nek...😊) T-26-omat és a magyar Toldimat (mindkettõ 15-ös vérprofi már), mert sajnos komolyabb cucc kell a fiúknak 😊
Ezt sajnálom egyébként, ha egy magyar egységet upgrádolok német harckocsira, akkor német lesz belõle, pedig "elvileg" a legénység marad, csak a cucc változik...hüpp. 😊
Én most Giblaltárnál járok, szerencsére sporoltam mint állat és most 3 db FW200C-vel szedem a hajókat.. igy könnyú és nagyon élvezetes a pálya.
Paul Te hogy állsz?
Jah és nem 2 bf109-et kaptam hanem 2x2 azaz 4et, azaz mind a 4 bv-nál 109-est kaptam, asszem 2nél loadoltam párat mert nem adott semmit 😊
Két vadász prototípus nem rossz, elég drágák és nélkülözhetetlenek. Én a lengyel pálya elején vettem egyet a spanyol pályán összegyûjtött 500 körüli + a BV-re kapott pp.-ból, aztán az elsõ körtõl spóroltam, és az utolsóban tudtam megvenni a második vadászomat. Lillehammernél pálya vége felé lett harmadik azt hiszem.
Az elsõ francia pálya és Dunkirk talán még jobban sanszos a csúszásra. Dunkirk nekem sem áll BV-ra, nagyon kevés a tíz kör. De még talán meglesz.
Üdv., jó hétvégét mindenkinek!
Én is milleren a Dunkirk pálya elején (4-5 turn azt hiszem) vagyok, öt BV-val, 50-es módosítóval, csak néha loaddal, nincs is ennyi egységem mint Paulnak. Viszont némileg más az összetételem, pl. gyalogságom az alap három mellett van egy prototípusként kapott nagyon hatékony négyet terepfüggetlenül lépõ szállítójármûves erõs gyalogos, egy lovasság és még két sima gyalogos. Ágyú öt van de inkább kisebbek, a 10feles mellett egy ötös hatótávú, két kicsi 7feles és egy aknavetõs. Tankom csak két PIID és egy PIIA, egy légvédelem de ezt földi egységek ellen használom, egy önjáró legkisebb rohamlöveg, három vadász egy stuka, és ami egyezik hogy nekem is négy reconom van. Tapasztalati pontok terén sem vagyok annyira eleresztve szerintem mint Paul egységei kivéve a tankokat, ott két tapasztalt 4keresztes és egy újonc van. Két prototípust kaptam, az elõbb írt gyalogost és az ötös hatótávú ágyút, ami ha jól látom Paulnál is ott van. Kíváncsi vagyok a két eltérõ összetétel további teljesítésére és alakulására, úgyhogy néhány pálya után újra egyeztethetnénk. Mit kaptál prototípusként?
Campaign: MillerBlitz+ , Prestige modifier 100% Current scenario: Race to Dunkirk Army value including initial Core and Prototypes: 13308
Total Army Cost: 7128 , Current prestige is 1152
Infantry
Infanterie
Infanterie
Sturmpioniere
Tank
PzIVD,0bars,84 exp
PzIVD,1bars,102exp,Combat Support-Lends half of its
PzIVD,0bars,66exp
PzIIA,4bars,473exp,Shock Tactics-Inflicts supression
PzIVD,0bars,58exp
PzIVD,0bars,40exp
PzIVD,0bars,33exp
PzIVD,0bars,12 exp
Recon
lePzSpWg(2),3bars,316exp,Street Fighter-Ignores entrenchme
sPzSpWg(8rad),4bars
sPzSpWg(8rad),3bars
sPzSpWg(8rad),3bars,331 exp
Artillery
10,5leFH18
15sFH37(t)
21M18
Fighter
Bf109F-4,1bars,175exp
Bf109F-4,1bars,136exp
Bf109E-3,3bars,373exp,Influence-Half price to upgrade
Bf109T-1,3bars,343exp,Shock Tactics-Inflicts supression
Bf109E-3,3bars,374exp,Reconnaissance Movement-Phased mo
Tactical Bomber
Fw200C-1,2bars,214exp
BV 4
V 0
TV 1
L 0
Loading C:\panzer2\EQUIP97.eqp: E:3397 [ INF Polska ] * Expires before Avail date (A:1940-12 < E:1940-08)
Nekem ezek hiányoznak valamiért, egy holland egység és egy lengyel gyalogos szal leszarom kategoria 😄
Nálam az van, hogy amikor betöltöm a suitba az elmentett játékot, kapásból kiírja, hogy ez meg az az equipment file lejárt. Pedig azt használom, ami az egyik korábbi hsz-be be volt linkelve. Kell ezzel foglalkozni?
Korábban én is "tiszta" haderõvel nyomultam, de suit óta élvezem, hogy "Great Europe" hadsereget tudok szervezni és külön magyar különítmény tart velem 😊
Egyébként én a "tiszta" haderõ híve vagyok. 😊
GWC-ben viszont tetszik, hogy Afrikában a frnaciák is velem vannak, azaz Spitfire-t és egyéb szöüvetséges gépeket is tudok venni a Birodalmas haderõmbe 😊 1 Spnyolt már hurcolok a kezdeteltõl, egy T-akárhányas 15 elites harckocsit, amit a 2. pályán vettem és még midnig van olyan ütõképes mint egy PIV....Persze van Toldim, Csabám és most lesz francia cuccom is 😊