Panzer General 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Én most a GWC-t ajánlom, nagyon bejön, de ha nincs pár éved rá, akkor ajánlom, hogy az elején vedd igénybe a Führer adományát. 😊
Akkor majd jelentkezem a fejleményekkel.
Ahogy itt bolyongtam, találkoztam ilyen People nevû játékkal. Az is olyasmi mint a PG2?
Kampányból meg azt, amihez kedved van. Suite-tal tkp. tökmindegy...
Akkor ezt majd kipróbálom, most melóhelyen vagyok, itt nem lehet 😊Majd próbálgatom. Olvastam, hogy parancsnokkal sokkal hatékonyabb egy egység. Azt is lehet szerkeszteni, vagy azt randomszerûen adja a gép?
És akkor melyik kampányt javaslod? Volt itt szó GE-rõl, GWC-rõl, SS kampányról, meg Millerblitzrõl.Én annak idején a Blitzkierget toltam végig, még a régi szép idõkben. 😊
Mármint egy scenarion belül szeretnél minden turnusnál 1000 prestiget kapni, vagy scenario váltásnál, azaz küldetés telejesítésnél?
(Egyébként sztem a GWC-ben néhány pályán a BV azért kevesebb, mint a sima V, mert a készítõk is tudják, hogy alapesetben szinte lehetetlen megcsinálni, de ha mégis eléri valaki, akkor biztosan igénybe vette Adolf "segítségét", ezért kevesebb prestige-zsel büntetik. 😉 )
Valaki tudna segíteni abban, hogy hogy tudok plus prestige-t kérni/kapni, mert lehet, hogy életszerû a játék, de az azért eléggé lehangoló, hogy hullanak az egységeim, mint a legyek, prestige-m eléggé konvergál a nullához.Sem fejleszteni sem vásárolni nem tudok.Már több stratégiát is kipróbáltam, de egyszerûen nem boldogulok.
Multit próbáltuk kb 2 éve,voltak gondok, de azóta nagyon sokat fejlõdött ez a része a PG2-nek, szal majd megnézhetjük.
Hát én most a GWC-t tolom Petruz kollega ajánlására és összeséggében jó kampány, csak sajnos itt is plussz prestige nélkül nem lesz pénz minõségi egységekre és légierõre így bukta lenne... Sajnos kezdek hozzászokni, hogy ezeket az új pályákat ajándékprestigevel csinálom. 😊 Bár a múltkor egyet induláskor 300-ra álíltottam, de a 10. pályára annyi pénzem volt, hogy beleuntam.... annál még a csalás is jobb volt....
Viszont jó lenne egyszer Multizni is vele? Neten nem lehet valahogy megoldani? Mondjuk idõigényes, de egy scenariot megérne ember-ember elen 😊
Kerla: szivesen, örülök hogy játszol és most én is segíthetek neked tanácsokkal 😉 Kéne majd nézni egy jó kampányt ami nem nyögve-nyerõs mert a millerblitz-et már nincs kedvem tovább tolni azok után hogy kb 14x kezdtem újra átlagban minden pályát hogy brilliansra sikerüljön holott így rosszabbul jártam mintha csak sima viktorit arattam volna :p
Van 2 haverom akik most teszik fel a héten a pg2-õt, jó lenne egy kampányt nyomni 😊 és a millerblitzet nem akarom ajánlani nekik sajnos.
Hogy lehet presztizsért folyamodni Adolfhoz?
Nekem volt ilyen repülõm 😊
ja, és egyszer nálam mozgott és támadott is egy körben...szerintem bug volt, mert azóta sem 😊
Ez nem bug 😊 kapott egy alap vezért:
Air Defense (Mechanized Veteran): A self-propelled Air Defense unit may move and fire in the same turn.
440-Petruz: Elvileg ha zárójelben van az érték (támadás vagy védekezés), akkor annyi az értéke, de csak ha õt támadják, ha zárójel nélkül, akkor õ is tud támadni. Így van ez több bombázónál is és pl a 3,6-os Flak mozgó légvédelemnél...ja, és egyszer nálam mozgott és támadott is egy körben...szerintem bug volt, mert azóta sem 😊
De tudnak!! Csak nem mind.. A németeknek is van de csak vicc az olaszhoz képest. Már régebben is vettem egy olasz ilyesmi jármûvet, nagyon imádom, hiába pici a repcsi sebzése mégis kb ugyanannyit vesz le mint komolyabb társai (0-1 😄) viszont nagyon gyors, és rengetexer húzott ki a csávából.. és ez csak egy kis törpe ahoz képest amelyikbõl most beszerzek vagy 4et..
Viszont nagyon nagyon király egységre bukkantam!!! Az olaszoknál van egy kocsis AA, asszem 2-re lõ és 17el üti a tankot!! Ja és nem mellesleg 8-at megy!!!!! Szal nekem még van Pz II/A is ls II/D is azoktól ez fényévekkel jobb, sõt "olcsó" is. (kb300 de a német cuccokhoz képest olcsó) Hátránya hogy levegõre csak 5-el üt 😊 de hátha lesz valami megfélemlítõ ereje.. 😄
Konkluzio :
1. PG2 Kampány-alapszabály: Elsõ dolgog megnézni suite-ben a pályák-viktori-prestise összefüggéseit.
Azt sajnálom, hogy a GWC-n nem rögtön prestige ajándékkal indultam és eltoltam az elsõ 6-7 pályát és rengeteg idõt...
- stalingradon annyi a külömbség hogy brillianson csak 500 Prestigét ad, a többin 750-et szal épp ellenkezõleg van, ügyelni kell arra hogy ne csináljuk meg brillianson.
Az egész millerblitze igaz az hogy csak taktika gyõzelmet szabad aratni! KIVÉVE egy pályát a Winter Storm (1942dec 12) Itt vigyázni kell hogy ne taktiait arassunk mert akkor nem kapunk semmit.
North West afrika,1943 május 1: Taktikaira 1000, többire csak 750!
Zitadelle,1943 júl,5: vigyázzunk hogy ne brillians gyõzelmet arassunk!
Anglia,Midlans,1945: vigyázzunk hogy ne brillians gyõzelmet arassunk!
és most jön a legfinomabb 😄 - amikor választanunk kell hogy a great europa vagy a másik kampányon megyünk tovább ha túl sokáig szarakodunk (3 körön után választunk) akkor egy pályát elvesztünk a giblaltárt 😄
Egyébként a hátsó ehlyeket én is FJ-vel foglalom, de ugye ezekre alapból semmi pénz nem lenne, ill ha ezt vennél, akkor légierõre nem jutna, szóval az alapbeállításokkal értlme sincs sok kampánynak... Hogy jók legyenek, általában 14-15-ös erõsségû gyalogos egységeimbõl fejlesztek át FJ-re, és 2-3 15-ös ejtõernyõs egy vadásszal és 2 bombázóval leírt bárkit! 😊
434:
Viszont sokszor lutri a rugged defence is. mentek elõtte rárontok, rd és hopp egységem 80%-a lecsó. visszatöltöm, rárontok és semmi rd, vesztek 2-3 egységet, de õ is. Elég sok az ilyen random dolog, de persze ez belefér, hiszen nem mehet forgatókönyv szerint.
De akkor is értelmetlennek tartom ezeket a kampányokat, hiszen prestige nélkül tök midnegy, hogy miylen sokfajta egységet vehetnék...de mibõl... pláneha az ellen 5-szörös túlerõben van és ha nem szórná szét az egységeit (mint ahogyan a valóságban sem szokás) simán kinyírna...
A nagyon messze lévõ célpontokra én mindig FJ strum-okat dobok és harcoljanak, míg felszabadítom õket. 😊 Drágák és sajnos hullanak, kell nekik erõs vadászfedezet, de többnyire teljesítik a feladatukat és lekötik az ellenség supply erõit. Majd a szovjeteknél lesznek még ilyen pályák (meg a portugál). Volt már három erõs, tapasztalt egységem, egyiknek már parancsnoka is volt, de Giblaltárnál elbuktam kettõt is (a parancsnokost is), de már nem töltöttem vissza, majd lesznek még újak. 😊
#434:
Valószínûleg tenacious defense-ük, vagy resilience-ük van, ilyenkor alig lehet leverni õket (és a suppress sem számít). A "rugged defense" az egyik legnagyobb szemétség a játékban, én saját egységnél egyszer láttam (pedig jó pár éve játszom PG2-t), ellenfélnél sokkal többször.
Eleve városban van, az azt jelenti, hogy 3-masnál nem lehet kisebb az entrenchment-je, a rugged-ek meg úgy 5-6-tól kezdve már elég gyakoriak. 😊
Ráadásul a Jugoszláv pálya, ami nem egy nehéz küldetés, viszont az utolsó elfoglalandó város távolsága miatt a felfeljesztett haderõmmel BV-t az utolsó kör utolsó másodpercében sikerült teljesíteni, úgy, hogy minden egységgel minden körben leléptem a maximumot... Szóval ez elgondolkodtató, hogy alapból semmi esély a BV-re..akkor meg minek a lehetõség???
El is ment a kedvem az egésztõl. Semmi prestige, nulla légierõ, kevés egység, az ellenségnek meg mindig minimum 3-szoros túlerõben, 5-ször annyi repülõvel.... az Ostendés pályát lenyomtam, csak egy körrel maradtam el a normál Victorytõl, így csak taktikai v. lett, a következõ pláyára pedig csak ránéztem... asszem abbahagytam, már itt az elején adjak magamnak prestige-t..áá gáz. végigvihetõ a kampány, haladok is, de valahogy így nem élvezem, kínlódás az egész...
Sajna Milleren nem láttam más esélyt, mint prestige csomagot ajándékba, esetleg állítsd át a városfoglalásért járó prestiget... persze ez mind csalás, de nélküle meg széjjellõnek, nicns jobb ötletem sajna...
Egyébként ágyút érdemes 6-osat is tartani, kb felesben a 4-es és 6-os, kettesével vinni õket. Jelzem szerintem túlságosan erõsre sikeredtek a légvédelmi ütegek, valóságban tized ennyit nem értek, itt meg egész századokat kapnak le az égbõl..nanemár...