Panzer General 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LSSAHPAUL
Tényleg, a tapasztalat is sokat számít!!!sõt!! Na te biztosan sok kampányt lejátszottál, kb minden hanyadik BV-nál kapsz prototipust? ( én kb minden 3. 4. nél kapok, de bakker soha nemjutott volna eszembe hogy emiatt visszatöltsem, holott nagyon nagy segítség!!-mostantól megpróbálom visszatölteni, rászánok 5 load-ot 😊 )

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

kerla
Hoppállé, érdekes ez a GWC, török pálye?! ez nagyon jól fest!! Volt yugo pálya is, tetszik a dolog!!!

kerla
Háát, szerintem inkább a 10% lehet a avalós, mert egy 30 pályás kampányban, ha midnet BV-vel tolom, elvileg 10 prototípúst kellene kapjak,d e erre még nem votl példa. Inkább a 10% esély rá, ezt erõsíti meg az is, hogy többször elõfodrult, hogy utolsó pályát a BV elõtt visszatöltve ugyanúgy BV zárással adott prototípust, máskor meg nem. teljesen random érzésem volt...

LSSAHPAUL
A viktorikra visszatérve, a brilians gyõzelem mégiscsak jó, elfelejtettem hogy egy prototipus egység akár 1000 prestige-et is megér.. viszont az alábbi 10%ban nem vagyok biztos, mintha valahol olvastam volna hogy 3 brilians viktoriként kapunt egyet!! erre most találtam egy ilyet: "After winning a brilliant victory in a scenario there is about a 10% chance that you will be awarded a prototype unit just prior to the commencement of the next scenario as a reward for your victory." Szerintetek a 10% az igaz vagy a 3 körös? :p

PetruZ
No, megnéztem, ezen az ablakon a "Current Prestige" mögé kell beírni az "ajándékot", és utána File - Save.
kerla
Hali!
Én most a GWC-t ajánlom, nagyon bejön, de ha nincs pár éved rá, akkor ajánlom, hogy az elején vedd igénybe a Führer adományát. 😊

PetruZ
Ja, az az "ötödik" rész. 😊 Az SSI-nek volt a "General"-sorozata (Panzer, Allied, Pacific, Panzer 2, People's, Panzer 3D, Panzer 3), abba tartozik. A II. vh. után játszódik, a kínaiakkal kell meghódítani a világot.
Köszi mégegyszer Petruz!
Akkor majd jelentkezem a fejleményekkel.
Ahogy itt bolyongtam, találkoztam ilyen People nevû játékkal. Az is olyasmi mint a PG2?
PetruZ
A Suite-tal *mindent* lehet mókolni (igen, parancsnokot is).

Kampányból meg azt, amihez kedved van. Suite-tal tkp. tökmindegy...
Köszi Petruz!
Akkor ezt majd kipróbálom, most melóhelyen vagyok, itt nem lehet 😊Majd próbálgatom. Olvastam, hogy parancsnokkal sokkal hatékonyabb egy egység. Azt is lehet szerkeszteni, vagy azt randomszerûen adja a gép?
És akkor melyik kampányt javaslod? Volt itt szó GE-rõl, GWC-rõl, SS kampányról, meg Millerblitzrõl.Én annak idején a Blitzkierget toltam végig, még a régi szép idõkben. 😊
PetruZ
Ne a scenario-t szerkeszd, hanem a mentést töltsd be (load savegame), utána ha jól emlékszem, a Savegame - Prestige ablakon tudsz állítani, ott, ahol van a Set Global Prestige nyomógomb is. A max. érték 65535, de vigyázz, mert kétbájtos és átfordulhat, vagyis ha ennyit állítasz be és nem költesz belõle, de kapsz hozzá, akkor "átfordul" és lesz valami tízegynéhány pontod (ill. amennyit kaptál). 😊 Az érték beírása után kell még egy File - Save is.
Most úgy állítottam, hogy minden körben adjon 1000 prestiget egy scenarión belül. Végülis mindegy, csak szeretnék rájönni, hogy hogyan mûködik, mert ez így nem jött össze nekem.Ha mondjuk azt szeretném, hogy indulásnál egy scenárión belül legyen x ezer prestigem, akkor mire kell kattintani, hova kell beírni az összeget, meg ilyenek.
kerla
Hm. megnézem, így hirtelen nem tudom, csak pár dolgot álíltottam még én is vele, városfoglalás prestiget állítottam át és prestige-t kértem a Führertõl. 😊 Ja, meg egyszer lecseréltem a gyalogság szállítószközeit 😊
Mármint egy scenarion belül szeretnél minden turnusnál 1000 prestiget kapni, vagy scenario váltásnál, azaz küldetés telejesítésnél?

Köszi szépen, ezt nem is láttam.Átsiklottam fölötte. Viszont egy kis segítség elkelne ezzel a suite-tel kapcsolatban, mert próbaképpen egy scenariót módosítottam, hogy körönként adjon 1000 prestiget, de semmi nem változott. Mit rontottam el?
kerla
köszi szépen!! alul nem is figyeltem a kiírást. jó tényleg ez a suit progi :-)huu, még csak a 17. pályán vagyok...Adolf nélkül asszem 3 évig is eljátszanék csak ezzel az 1 kampánnyal 😊

PetruZ
Nálam cas7ger.cam névre hallgat. Amikor a Load Campaign ablakban kiválasztol egy cam fájlt (szimpla kattintással), alul kiírja a nevét is, még mielõtt betöltenéd. Ha betöltötted, utána érdemes a Flow & Text Summary-t megbökni, ott látod a sorrendet, BV/V/TV ugrásokat egyszerre. Pl. látni, hogy a Lvov-i pályánál (#14) a BV és a V egyaránt jó, TV-vel meg kimarad a Mogiljev-i pálya. Az is látszik, hogy Anglia azért jóval késõbb jön. 😊

(Egyébként sztem a GWC-ben néhány pályán a BV azért kevesebb, mint a sima V, mert a készítõk is tudják, hogy alapesetben szinte lehetetlen megcsinálni, de ha mégis eléri valaki, akkor biztosan igénybe vette Adolf "segítségét", ezért kevesebb prestige-zsel büntetik. 😉 )
kerla
450-es HSZ, suit progi, bármit állíthatsz :-)

Sziasztok!
Valaki tudna segíteni abban, hogy hogy tudok plus prestige-t kérni/kapni, mert lehet, hogy életszerû a játék, de az azért eléggé lehangoló, hogy hullanak az egységeim, mint a legyek, prestige-m eléggé konvergál a nullához.Sem fejleszteni sem vásárolni nem tudok.Már több stratégiát is kipróbáltam, de egyszerûen nem boldogulok.
kerla
persze, ott keresem, irányban vagyok, csak az nem okés, hogy vajon melyik a GWC .CAM-ja? mert már lassan mindet betöltöttem, de semmi. De nem gond, eljátszogatok így is, vettem egy magyar különítményt, mire amerikához érek, felakarom tápolni õket, hogy elfoglalhasssam velük Washingtont. :-)

LSSAHPAUL
pl a Scenario könybtárban?

kerla
Hm, már asszem jó helyen keresem, de nem lelem a GWC .CAM-ját.... mondjuk melóban vagyok és sokfelé figyelek 😊

kerla
Hülye vagyok, suitban nézem...elõbb kellett volna olvasnom, aztán keresni... 😊

kerla
keresem, de nincs file mappám, utánajárok. Még egy kérdés, Lvov elõtt nem kellett volna lennie Angliát elfoglalós pályának? Frankón kihagytam volna? Végül is Lvov sikerült BV-re, de alap esetben lehetetlen lett volna, egyszerûen a távolság miatt csak ejtõernyõsökkel lehet odaaérni idõben, de az erõs egységek miatt abból is minimum 2 kell, az pedig alaphangon elég drága...

LSSAHPAUL
Nézd meg a Suite-ben! ( file,load campaign, baloldlat klikk a pályára amelyik a kérdéses, és jobb oldalt látod hogy Brilians Victory nál mennyi prestige-t kapsz, alatta hogy melyik scenario fog következn, és ugyanigy victorynál és tactical victorynál is. Sõt még van olyan hogy Lose- ha nem birod megcsinálni tactical-se akkor mi történik.. pl millerblitzen kilehet kapni a finn pályát és akkor norvégia és sedan kimarad..
Multit próbáltuk kb 2 éve,voltak gondok, de azóta nagyon sokat fejlõdött ez a része a PG2-nek, szal majd megnézhetjük.

kerla
GWC-ben Lvov-nál van jelentõsége a Brilliantnak? Mert 6 köröm van rá és esély sincs rá, még csalással sem, olyan messze minden... Át tudom írni a körök számát többre, de csak akkor tenném, ha van jelentõsége, azaz kimarad pálya, ha nem BV-zek...

kerla
Továbbá a prestige-n kívül bármit át tudsz vele szabni egy mentett fájlban, azaz egy mentést betöltesz a progiba és szerteszéjjel lehet állítgatni!

kerla
Hála ennek a rengeteg új kampánynak és telepítés nélküli, egybeszerkesztett verziónak, sokat játszok vele (néha a m unkahelyen is tolok egy pályát, csak gyakran kell menteni, hogy bármikor gyorsan bezárhassam ha jön a fõnök 😊 ) Korában sajnos nekem nem sikerült az új pályákat integrálnom, így félek, ha elfogynak akkor megint bajban leszek. 😞

Hát én most a GWC-t tolom Petruz kollega ajánlására és összeséggében jó kampány, csak sajnos itt is plussz prestige nélkül nem lesz pénz minõségi egységekre és légierõre így bukta lenne... Sajnos kezdek hozzászokni, hogy ezeket az új pályákat ajándékprestigevel csinálom. 😊 Bár a múltkor egyet induláskor 300-ra álíltottam, de a 10. pályára annyi pénzem volt, hogy beleuntam.... annál még a csalás is jobb volt....

Viszont jó lenne egyszer Multizni is vele? Neten nem lehet valahogy megoldani? Mondjuk idõigényes, de egy scenariot megérne ember-ember elen 😊

LSSAHPAUL
Luis Guzman weboldalán töltsd le a SUITE progit. ( én a \panzer2\ mappámba szoktam tenni.. Ismerkedj vele, mert így a legegyszerübb "presztizsért folyamodni".

Kerla: szivesen, örülök hogy játszol és most én is segíthetek neked tanácsokkal 😉 Kéne majd nézni egy jó kampányt ami nem nyögve-nyerõs mert a millerblitz-et már nincs kedvem tovább tolni azok után hogy kb 14x kezdtem újra átlagban minden pályát hogy brilliansra sikerüljön holott így rosszabbul jártam mintha csak sima viktorit arattam volna :p
Van 2 haverom akik most teszik fel a héten a pg2-õt, jó lenne egy kampányt nyomni 😊 és a millerblitzet nem akarom ajánlani nekik sajnos.

Üdvözlet!

Hogy lehet presztizsért folyamodni Adolfhoz?
kerla
Tyûûûha, köszönöm!!! :-)

LSSAHPAUL
A vezérek
Nekem volt ilyen repülõm 😊

kerla
Ugyehogydeugye? :-)

kerla
Köszi, wow, hát mindig tudok meg újat. Erre nem is gondoltam, akkor ha egy panzer-em úgy lépked mint egy recon, azaz lépek, majd megint tudok még haladni egy körön belül a letámadás nélkül, akkor az is vmi extra parancsnok miatt van? Merthogy van 1 ilyen egységem, és akkor is marad a tulajdonsága ha fejlesztem a tankot egyre jobbra! Milyen speckók akadnak még?

PetruZ
Ja, tényleg, vannak a "zárójelesek", meg a "nem zárójelesek" is. 😊
LSSAHPAUL
Olasz AA: 90mm 90/53 Ca - vigyázz mert két ugyanilyen nevü van, az egyik 1272 a másik 348 pénz. A 348ast vedd mert csak az lõ földi célpontra. Tippelek csak : 41-42 körül már kapható..

ja, és egyszer nálam mozgott és támadott is egy körben...szerintem bug volt, mert azóta sem 😊

Ez nem bug 😊 kapott egy alap vezért:
Air Defense (Mechanized Veteran): A self-propelled Air Defense unit may move and fire in the same turn.

kerla
Akkor adatokat hozzá plííz és veszek én is párat 😊 Ha magyarkodni akarok, én olyankor beállítom választható harcoló félnek a magyarokat és veszek pár jófajta magyar cuccot, és viszem végig õket a kampányban, külön, harcoló magyar alakulatként, vigyázva rájuk persze. 😊

440-Petruz: Elvileg ha zárójelben van az érték (támadás vagy védekezés), akkor annyi az értéke, de csak ha õt támadják, ha zárójel nélkül, akkor õ is tud támadni. Így van ez több bombázónál is és pl a 3,6-os Flak mozgó légvédelemnél...ja, és egyszer nálam mozgott és támadott is egy körben...szerintem bug volt, mert azóta sem 😊

LSSAHPAUL
oh no no no 😊
De tudnak!! Csak nem mind.. A németeknek is van de csak vicc az olaszhoz képest. Már régebben is vettem egy olasz ilyesmi jármûvet, nagyon imádom, hiába pici a repcsi sebzése mégis kb ugyanannyit vesz le mint komolyabb társai (0-1 😄) viszont nagyon gyors, és rengetexer húzott ki a csávából.. és ez csak egy kis törpe ahoz képest amelyikbõl most beszerzek vagy 4et..

PetruZ
Vigyázat, az AA-k nem tudnak szárazföldi egységre támadni, azok az értékeik csak akkor érvényesek, ha védekeznek! 😊
LSSAHPAUL
Nem, Krétán járok, utána jön az orosz front és tán csak moszkva után fog jönni megint észak afrika.
Viszont nagyon nagyon király egységre bukkantam!!! Az olaszoknál van egy kocsis AA, asszem 2-re lõ és 17el üti a tankot!! Ja és nem mellesleg 8-at megy!!!!! Szal nekem még van Pz II/A is ls II/D is azoktól ez fényévekkel jobb, sõt "olcsó" is. (kb300 de a német cuccokhoz képest olcsó) Hátránya hogy levegõre csak 5-el üt 😊 de hátha lesz valami megfélemlítõ ereje.. 😄
Konkluzio :
1. PG2 Kampány-alapszabály: Elsõ dolgog megnézni suite-ben a pályák-viktori-prestise összefüggéseit.

kerla
Micsoda?! Ez elég durva, nem az lenne a lényege a Brilliánsnak, hogy kapcs prototípus egységet, több prestige-t stb? És hol tartasz Milleren? Az afrikás ellencsapás-szerû pályát elérted már?

Azt sajnálom, hogy a GWC-n nem rögtön prestige ajándékkal indultam és eltoltam az elsõ 6-7 pályát és rengeteg idõt...

LSSAHPAUL
Megcsináltam brilianson nagy nehezen termopülét, de fölöslegesen mert megnéztem suite-ben a Millerblitzet és igencsak érdekes dolgokra jöttem rá! A legtöbb pályán semmi különbség nincs a brillians, sima, vagy taktikai gyõzelem között 😄 Ezért siettem 😄
- stalingradon annyi a külömbség hogy brillianson csak 500 Prestigét ad, a többin 750-et szal épp ellenkezõleg van, ügyelni kell arra hogy ne csináljuk meg brillianson.
Az egész millerblitze igaz az hogy csak taktika gyõzelmet szabad aratni! KIVÉVE egy pályát a Winter Storm (1942dec 12) Itt vigyázni kell hogy ne taktiait arassunk mert akkor nem kapunk semmit.
North West afrika,1943 május 1: Taktikaira 1000, többire csak 750!
Zitadelle,1943 júl,5: vigyázzunk hogy ne brillians gyõzelmet arassunk!
Anglia,Midlans,1945: vigyázzunk hogy ne brillians gyõzelmet arassunk!
és most jön a legfinomabb 😄 - amikor választanunk kell hogy a great europa vagy a másik kampányon megyünk tovább ha túl sokáig szarakodunk (3 körön után választunk) akkor egy pályát elvesztünk a giblaltárt 😄

kerla
Hasonlóan csinálom én is, bár simán kezdem és amikor végleg felmegy bennem a pumpa (lásd 2 HSZ-emmel visszább😊), akkor tolok magamnak prestiget, de csak 1 alkalommal, pont eleget, viszont átállítoma városfoglalásért járó prestige-t több pontra, így érdemes foglalgatni a szerteszét levõ városokat. 😊
Egyébként a hátsó ehlyeket én is FJ-vel foglalom, de ugye ezekre alapból semmi pénz nem lenne, ill ha ezt vennél, akkor légierõre nem jutna, szóval az alapbeállításokkal értlme sincs sok kampánynak... Hogy jók legyenek, általában 14-15-ös erõsségû gyalogos egységeimbõl fejlesztek át FJ-re, és 2-3 15-ös ejtõernyõs egy vadásszal és 2 bombázóval leírt bárkit! 😊

434:
Viszont sokszor lutri a rugged defence is. mentek elõtte rárontok, rd és hopp egységem 80%-a lecsó. visszatöltöm, rárontok és semmi rd, vesztek 2-3 egységet, de õ is. Elég sok az ilyen random dolog, de persze ez belefér, hiszen nem mehet forgatókönyv szerint.

De akkor is értelmetlennek tartom ezeket a kampányokat, hiszen prestige nélkül tök midnegy, hogy miylen sokfajta egységet vehetnék...de mibõl... pláneha az ellen 5-szörös túlerõben van és ha nem szórná szét az egységeit (mint ahogyan a valóságban sem szokás) simán kinyírna...

PetruZ
Én már nem töltögetek, nincs idõm naphosszat p*csölni a játékkal, csak élvezni akarom, nem kínlódni: az elején beállítok magamnak egy szép összeget és annak a hadjárat végéig ki kell tartania. :]
A nagyon messze lévõ célpontokra én mindig FJ strum-okat dobok és harcoljanak, míg felszabadítom õket. 😊 Drágák és sajnos hullanak, kell nekik erõs vadászfedezet, de többnyire teljesítik a feladatukat és lekötik az ellenség supply erõit. Majd a szovjeteknél lesznek még ilyen pályák (meg a portugál). Volt már három erõs, tapasztalt egységem, egyiknek már parancsnoka is volt, de Giblaltárnál elbuktam kettõt is (a parancsnokost is), de már nem töltöttem vissza, majd lesznek még újak. 😊

#434:
Valószínûleg tenacious defense-ük, vagy resilience-ük van, ilyenkor alig lehet leverni õket (és a suppress sem számít). A "rugged defense" az egyik legnagyobb szemétség a játékban, én saját egységnél egyszer láttam (pedig jó pár éve játszom PG2-t), ellenfélnél sokkal többször.
Eleve városban van, az azt jelenti, hogy 3-masnál nem lehet kisebb az entrenchment-je, a rugged-ek meg úgy 5-6-tól kezdve már elég gyakoriak. 😊
LSSAHPAUL
Mondom egy példát hogy miért kell sajnos állandóan töltsek: 14-es gyalogság a városban, direkt szépen felálltam az ágyukkal,hajokkal,bombázóval mert gondoltam hogy nem lesz egyszerü 😄 😄 omfg.. 4 ágyúval, 2 hajóval, egy bombázóval szarrá lõttem a gyalogost ( lement 9-re, pedig 15-ös bombázóval bombáztam és a legmodernebb ágyukkal ) sebaj sok a suppressed, nem lehet gond. Támadok az elsõ gyalogosommal (13-as) rugged deffense, vesztek 8-at levinni semmit se viszek, már tényleg felvagyok készülve minden hülyeségre szal még egy 12-es gyalogságot is tartalélban tartottam, szal most támadok ezzel, rugged deffense 😄 ebbõl is levesz vagy 6-ot 😄 Ráadásul csak a kõr elején mentettem és most emiatt vagyok befordulva hogy miért nem mentettem mikor láthattam hogy necces ügy lesz.

kerla
Csak nem tudtam megállni, kértem pár ezer prestige-t Führerünktõl, mert már untam a nyüglõdést és hogy 2 napig játszottam egy pályát, mire vért izzadva végigvittem. Szépen vettem légierõt és felfejlesztettem a páncélosaimat, és a vicc, hogy a szövetségesek 5-7 repülõvel támadnak, míg nekem alapból 1 vadászom volt....

Ráadásul a Jugoszláv pálya, ami nem egy nehéz küldetés, viszont az utolsó elfoglalandó város távolsága miatt a felfeljesztett haderõmmel BV-t az utolsó kör utolsó másodpercében sikerült teljesíteni, úgy, hogy minden egységgel minden körben leléptem a maximumot... Szóval ez elgondolkodtató, hogy alapból semmi esély a BV-re..akkor meg minek a lehetõség???

kerla
Hopp, igen, tényleg keverem a V és TV-t. TV-m csak 2 volt ill most becsúszott mégegy. nagyrészt sima V-ben nyerek, de azt is vagy 50 load-olással...az meg szánalmas.

El is ment a kedvem az egésztõl. Semmi prestige, nulla légierõ, kevés egység, az ellenségnek meg mindig minimum 3-szoros túlerõben, 5-ször annyi repülõvel.... az Ostendés pályát lenyomtam, csak egy körrel maradtam el a normál Victorytõl, így csak taktikai v. lett, a következõ pláyára pedig csak ránéztem... asszem abbahagytam, már itt az elején adjak magamnak prestige-t..áá gáz. végigvihetõ a kampány, haladok is, de valahogy így nem élvezem, kínlódás az egész...

PetruZ
Nem tudom, nálam légvédelem ritkán volt erõs, nem volt problémám belõle, sõt, inkább a sajátjaim miatt fanyalogtam. Én mondjuk amint lehet, Fw2000-esekre állok rá és azokkal megyek végig, velük még az extra ritka, rögzített, 9-10 hexás AA gun-okat is lehet bombázni (bár csak óvatosan, mert azok a legerõsebb légvédelmi cuccok).
PetruZ
Akkor viszont a norvég pálya nem TV volt, hanem sima V. Megnéztem a campaign flow-t, ott látszik, hogy TV-vel kimaradnak az említett pályák.
LSSAHPAUL
Újra kezdtem a kört, most vettem két nagy ágyút,viszont igy 4 helyett csak 2 fockét tudtam venni, de megvan az áttörés, köszönhetõen annak a 2 hajónak akik kicsit lentébb vannak, de 3 kör mulva felértek és egybõl szétkapját az AA-át, eddig meg a másik frontra koncentráltam a fõ erõimet.. egyenlõre jónak tünik, majd a végén kiderül hogy lesz e a major viktori..

kerla
Hát szerintem a Miller "túl" realisztikusra sikerült, azaz a tényleges erõviszonyokon alapszik, ami ugye frankó, csaképpen nem szórakoztató, ha elgyepálnak, mint szegény fritzeket és jómagunkat is ugyebár...
Sajna Milleren nem láttam más esélyt, mint prestige csomagot ajándékba, esetleg állítsd át a városfoglalásért járó prestiget... persze ez mind csalás, de nélküle meg széjjellõnek, nicns jobb ötletem sajna...

Egyébként ágyút érdemes 6-osat is tartani, kb felesben a 4-es és 6-os, kettesével vinni õket. Jelzem szerintem túlságosan erõsre sikeredtek a légvédelmi ütegek, valóságban tized ennyit nem értek, itt meg egész századokat kapnak le az égbõl..nanemár...