Panzer General 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kerla
Nem emlékszem pontosan mert csak kipróbáltam nemrég, de nálam mûködött, miuátn leszedtem egy kampányokat tartalmazó tömörített fájlt, amit be kell másolni a fõkönyvtárba vagy a leíráés szerintti helyre és amikor megnyitsz eg yküldetést a megfelelõ fájlt onnan megnyitod, szerintem elég egyértelmû volt.

Hali!
Nálam is hasonló az eset mint kborzy-nál.
Feltettem az opengen-t, majd a CCPACK-ot is de amikor elindítom a Blitz2008-at, nem találja a térképeket.
pls, help....

E4300, Asus P5B, Kingmax 2x1Gb, 8600GT

plíz valaki... érdekelne nagyon a játék...
Sziasztok letöltöttem az Open Generalt meg a ccpack-ot viszont amikor elndítom a játékot az nem hozza be a terepet (vásárolni stb tudok de nem látszik semmi) a settingsben azt írja, hogy map 0/0 (ez a kiterjedése.. mi lehet a hiba?
Dankörkhöz valami tanács?Most sikerlut elöször eljutni ide, elég érdekesnek tnik elsõre.
Jól értelmezem, hogy az open general Blitzkrieg kampányában ha a csapataim értéke elér egy összeget akkor nem kapok több presztizst a brillian victoryért?
Ugyanazon az oldalon van egy ccpack azt leszedtem és felraktam utánna egybõl megvolt a Blitzkrieg kampány.
Sippie
Üdv!
Felraktam az open generalst, de amikor kapmányt szeretnék elindítani egy fájlbetöltõ képernyõ jön be. Alaphelyzetben nincs benne semmi, külön külön kell letölteni hozzá? Leszedtem egyet, és megpróbáltam elindítani de akkor egy tankkal se tudtam mozogni. Valaki meg tudná mondani pontosan hogyan üzemeljem be?
Ja, most a p38 at használom mert két mezõre lát, magasabb a ranged defence meg az initative is mint a most elérhetõ pIVc nek.Holnap irány Finnország addig is jó éjt.
Amúgy én voltam a béna,most már minden tiszta, van upgrade, a deploy helyek is megvannak mint régen.Én úgy emlékeztem messzebb lát a pIII de biztos ti tudjátok jobban.
kerla
Inkább lerepcsizem a tüzérséget. Képzeld, a társast megtaláltam egy helyen USA-ban, ahol feb 1-ig akciósan rendelhetõ a kettõ együtt 60 dolcsiért pk-val együtt!!! ez majdnem harmadár a hazai árhoz képest!!<#guluszem1>

LSSAHPAUL
Általában a gép is így áll fel, szal érdemes több kemény páncélzatu tankkal támadni olyan helyen ahol arti véd azért hogy a lõszerét kipocsékold 😊 aztán jöhet a gyalogság.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

kerla
értem. hát, a PIII az alapban sem lát messzebb, majd a PIVF2 az elsõ tank, ami két mezõt tud lõni. elõre elõbb felderítõvel menj, vagy röpcsi, vagy óvatosan, tüzérséggel a hátad mögött védelemként. tehát: felderít, bombáz, tüzérkedik, támad (ha szabad mezõ: tank, ha beásott, város akkor gyalogos)

Mivel én kezdõ vagyok az alapból ismert Blitzkrieget indítottam el.Na a lengyel pályán pl. nem lehet az erdõ mellé csapatokat tenni csak a térkép szélére.A tankok is mások és nekem gyengébbnek tunnek.Pl a pIIIE csak 1 mezõre lát.Az ellenfél is okosabbnak tûnik, én a megszokott módon az elsõ körben amennyire lehet elõrekuldtem a csapataimat erre az õ körében olyat csapott a tankomra tuzérséggel, tankkal meg ágyúval hogy csak lestem.A mentés meg olyan...izé nem tudom leírni majd látod.
kerla
sebaj, majd állítgatok. :-) újítások? új kampányok?

Megnéztem, nálam nem az egész képernyõ látszik, 1024 ben nyomja 4:3 a képarány.Nem az egész képernyõ van, szépen látszik minden.Nem tudom mi lehet a gond a tieddel.
kerla
csak elindítottam, belelestem, de nem játszottam vele. arra gondolok, hogy az egész térkép látszik a képernyõn és így iszonyatosan mütyûr, nem tudom ki kivel kicsoda...

Nem tudom mire gondolsz pontosan, nálam szép a grafika.Nem néztem meg de szerintem 1024 ben megy.Vagy mire gondolsz pontosan?Én alapból hozzá sem nyúltam semmilyen beállításhoz.
kerla
egyéb tapasztalat? felbontást sikerült átállítani?

Megvan a hqban csak épp szurke így nem tudom használni.Klassz.
Jól látom hogy az open generalban nincs upgrade lehetõség?Most kezdeném a lengyel pályát, gondoltam feljavítom a pIIesem de sehol nem találom a lehetõséget.
kerla
Köszi Pali! jövõ héten tesztelem!! Most az eastern front kampányt tolom, nem piskóta, bár kicsit csaltam :-)

Figyi, wot klánba hogyan csatlakozhatnék?

LSSAHPAUL
Mert érdekes módon a forumjába van betéve, a balfasz kitehette volna valahova.. 😊 na itt van a topik, pár szó hogy milyen kampányok(63db) stb szal fontos azért adom meg 😊 és majd megtalálod a letöltést is itt.

PetruZ
Az OG-t legutóbb vagy két hónapja akartam kipróbálni, de nem sikerült igazán életet lehelni bele, nem is nagyon forszíroztam. A saját kis mindenféle jóval teletolt "adleres" PG2-m teljesen jól megy, bár ritkán játszom vele, akkor is csak a GWC kampányt, amit már vagy negyedjére kezdtem el (bár a legfrissebb változattal). 😊 Tervezem, hogy majd egyszer az RWO-t is elkezdem, az még ilyen hasonló méretû és hosszúságú.
kerla
Mátészalka? Ejejj, az sincs közel. Kárpátia? azt meg szeretjük! Pali, ez az ADler komplett pakk, amit most tolunk vagy ez még azóta készült? Mindjárt rápillantok... nem találom, melyik az pontosan?

kerla
Palikám, hát egy panzer general meccs miatt én még Kisvárdára is leugrok, csak elég pia legyen és legyen hol aludnom :-) de jöhetsz Te is Pestre. Memoir44-et ismered????

LSSAHPAUL
Nem mondom 😊,szalkai vagyok csak ma lesz ott kárpátia koncert!
Rég nem írtál ide, neked mi a véleményed az open generallal érdemes már foglalkozni?
Ellenben, Adler nemrég csinált egy komplett(gondolom a saját kampányaival) pg2 install verziót, lelehet töltetni a weboldaljáról, állítólag nem kell vele csinálni semmit csak indítani és játszani.. Steve is aktív még de tuti háttérbe fog szorulni ha nem ad ki õ is egy komplett pg2-õt 😊

PetruZ
Nem mondod, hogy 'várdi vagy! Én is. 😊 (Bár már nem ott élek.)
LSSAHPAUL
oké, de hol és mikor? pl ma Kisvárdán valami kocsmában? 😄

kerla
saját, saját

kerla
igen csak angol van, de sebaj. Tescoban keresheted :-) elég ritka kishazánkban, csak kimondottan társasboltban lellhetõ fel, a gémklubban pl.

megveszem játszunk???

LSSAHPAUL
Szerintem nincs magyar nyelven!! Jah és van 2 fajta is belõle:
Allied Assault, kézikönyv
Russian Assault, kézikönyv
Szerintem nem rossz, ha látom a tescoban megveszem!

Köszi de most a sajátomat rakjam 100 150 re vagy az ai értékét?Bocs ha értetlen vagyok.
kerla
Sakcok, mit tudtok a Panzer General társasjátékról?? merthogy ilyen is van, a gémklubban kapható is 2 változata, de próbálnék vmi infót beszerezni vásárlás elõtt, mert elég borsos áron kapható...

kerla
A játék alap küldetése kellemesen, de odafigyeléssel 100-on szépen teljesíthetõ. A különbözõ kampányok már más kérdés: ha nem vagy annyira penge akkor bátran lõdd be a 150-200-at, bevallom, hogy õspanzer játékosként még én is szoktam ilyet tenni, ha melóhelyen (remélem fõnök nem olvassa) van nyáron kis szabadidõ és lenyomnék egy küldit, de annyi idõm és figyelmem nincs, hogy mindenre precízen figyeljek.

Alap tanácsok: egységeidre vigyázz, ne hagyd meghalni õket, mert egy 15-ös elit csapat, felér 5 alappal. azaz ha nagyon leharcoltak (1-4) és nincs prestige vagy nem akarsz költeni, akkor vond vissza õket, ingyen feltõlti õket a Führer (vagy Churchill, vagy a nagy Generalissimus vagy inkább a program :-)) a küldi végén.

Támadásnál mindig figyeld a védettséget (entrachment), ami ha magas Pioneer-al támadj ill ágyúzz, bombázz elõtte.

Hoppá.Akkor kezdõként mit ajánlanátok a saját és az ai beállításokra?
kerla
Palikám, reméltem hogy valaki megnézi helyettem, köszi szépen! :-)

kerla
pont ellenkezõleg, minél kisebb ez az érték, annál keményebb a játék. annál kevesebb prestige-t kapsz, 50-nél minimál, 300-nál habzsidözsi. 100 a normál.

Amikor indítok egy pályát lehet változtatni az ai értékén.Ha leviszem 50 re mert nem vagyok olyan profi akkor gyengébb lesz az ellenfél gondolom, de kevesebb presztizspontot is kapok vagy az nem változik?
Lehet,hogy csak nekem újdonság de találtam ezt:Challenge Campaign Pack, leszedtem és felraktam így már játszható a Blitzkrieg kampány.A grafika nekem oké, szerintem 1024 ben nyomja, végre a hangok is megvannak, egységeket is többfélét lehet venni már a játék elején,nekem tetszik.A presztizst nem igazán értettem, hogy van a meglévõ meg valami presztizs modifier vagy mi.
LSSAHPAUL
Had ne fordítsam már én le 😊 ,így lehet állítani a felbontáson.
OpenGen allow to configure different things, like screen resolution. Some of the settings are accessed by mean of the Settings Window which can be accessed either from main game menu (start window) or from sidebar menu in game.
Setting window allow to change:
Screen mode : Windowed or Full exclusive directX mode
Screen resolution: can pick on both modes which screen resolution and color depth you prefer.
És hogy mi a jelentõs.. én szerintem az hogy egy kampányt leellenõríz saját maga és megpróbálja a hiányzó pályákat letölteni.
De itt van nézd meg miket tud! Mindenképpen ez a pg2 jövõje! Nemsokára valszeg a legjobb kampányok meglesznek open general-ra is.

kerla
Az Open Generálról egyelõre nem tudom eldönteni, hogy tényleg teszik-e. Nem találtam eddig módot a nézet átállítására, mert azzal, hogy az egész térképet betolták teljes nézetbe, hmhm nem vagyok szemüveges, de ehhez egy óriás nagyítóra lenne szükség.. ott bogarászom az egységeimet, apró kis mütyörkéket....

Egyelõre új küldetéseket sem találtam....

Próbálta még vki? Milyen jelentõs (mondom jelentõs) változásokat észleltetek????

kerla
Olvasva Benneteket, kedvet kaptam ismét a játékhoz, bár ez így ebben a formában nem igaz, mert az utóbbi 2 évben folyamatosan játszok vele, ha idõm engedi, de most 3-4 hónap után belevágtam a keleti hadjáratba és nagyon élvezem, bár sajna ott proto csapatokat nem ad.

Leszedtem az Open-t is, majd tesztelem, eddig csak belekuksiztam, nekem a régi graifákájval sem volt gondom, na majd meglátjuk.

Azért az szemétség, hogy direkt úgy mozgatom a teherautóimat, hogy véletlenl se lássa az ellen a bombázói meg persze így is rátalálnak.
Szóval ami tetszett, hogy van hang mert az én alapverziómban nincs.<#nevetes1>A grafika is szebb bár ez nálam nem számít igazán.Az egységek amiket láttam változatosak, számomra ismeretlenek.Viszont amíg rájöttem, hogy tölthetek be egy kampányt,az nem kis idõ volt.Nincs még meg az alap Blitzkrieg, én egy orosz pályát indítottam el, csapatvásárlás nuku, helyette folyamatosan adta az utánpótlást minden körben.Engem zavar, hogy nem én kérem hanem magától jön valami aztán használd.Szóval annyira nem fogott meg, de aki már százszor végigjátszotta az eredetit annak biztos tetszeni fog.Ja, és én mintha béta verziót szedtem le, úgy rémlik.
Én kipróbáltam mindjárt írok csak dolgom van.
Hú ezt a sedani pályát érdekes lesz 12 kör alatt megcsinálni.Mindenhol városok,gondolom védõkkel,nagy távolság, bunkerek lehet,hogy tactical lesz.
LSSAHPAUL
Azért figyelem a forumot mert várom hogy valaki egyszer majd beírjon az open general-al kapcs-ban hogy "hú de kafa" stb és akkor felteszem újra a pg2-õt, de még mindig csak alpha állapotban van :p

Köszi a gyors választ.Jó, hogy néha benéznek tapasztalt motorosok segíteni a kezdõknek.<#papakacsint>Na neki is kezdek akkor akkor.
LSSAHPAUL
Hát kellene pár PZ4-D a sok gyalogság és ágyú ellen, szerintem vegyél 2 vadászgépet és annyi pz4D amennyit csak bírsz!
Jah prototipust úgy tudom véleltlen szerüen adja, szal töltsd vissza az utolsó kört párszor... 😊