777
Panzer General 2
  • kerla
    igen csak angol van, de sebaj. Tescoban keresheted :-) elég ritka kishazánkban, csak kimondottan társasboltban lellhető fel, a gémklubban pl.

megveszem játszunk???
  • LSSAHPAUL
    Szerintem nincs magyar nyelven!! Jah és van 2 fajta is belőle:
    Allied Assault, kézikönyv
    Russian Assault, kézikönyv
    Szerintem nem rossz, ha látom a tescoban megveszem!
  • farferi
    Köszi de most a sajátomat rakjam 100 150 re vagy az ai értékét?Bocs ha értetlen vagyok.
  • kerla
    Sakcok, mit tudtok a Panzer General társasjátékról?? merthogy ilyen is van, a gémklubban kapható is 2 változata, de próbálnék vmi infót beszerezni vásárlás előtt, mert elég borsos áron kapható...
  • kerla
    A játék alap küldetése kellemesen, de odafigyeléssel 100-on szépen teljesíthető. A különböző kampányok már más kérdés: ha nem vagy annyira penge akkor bátran lődd be a 150-200-at, bevallom, hogy őspanzer játékosként még én is szoktam ilyet tenni, ha melóhelyen (remélem főnök nem olvassa) van nyáron kis szabadidő és lenyomnék egy küldit, de annyi időm és figyelmem nincs, hogy mindenre precízen figyeljek.

Alap tanácsok: egységeidre vigyázz, ne hagyd meghalni őket, mert egy 15-ös elit csapat, felér 5 alappal. azaz ha nagyon leharcoltak (1-4) és nincs prestige vagy nem akarsz költeni, akkor vond vissza őket, ingyen feltőlti őket a Führer (vagy Churchill, vagy a nagy Generalissimus vagy inkább a program :-)) a küldi végén.

Támadásnál mindig figyeld a védettséget (entrachment), ami ha magas Pioneer-al támadj ill ágyúzz, bombázz előtte.
  • farferi
    Hoppá.Akkor kezdőként mit ajánlanátok a saját és az ai beállításokra?
  • kerla
    Palikám, reméltem hogy valaki megnézi helyettem, köszi szépen! :-)
  • kerla
    pont ellenkezőleg, minél kisebb ez az érték, annál keményebb a játék. annál kevesebb prestige-t kapsz, 50-nél minimál, 300-nál habzsidözsi. 100 a normál.
  • farferi
    Amikor indítok egy pályát lehet változtatni az ai értékén.Ha leviszem 50 re mert nem vagyok olyan profi akkor gyengébb lesz az ellenfél gondolom, de kevesebb presztizspontot is kapok vagy az nem változik?
  • farferi
    Lehet,hogy csak nekem újdonság de találtam ezt:Challenge Campaign Pack, leszedtem és felraktam így már játszható a Blitzkrieg kampány.A grafika nekem oké, szerintem 1024 ben nyomja, végre a hangok is megvannak, egységeket is többfélét lehet venni már a játék elején,nekem tetszik.A presztizst nem igazán értettem, hogy van a meglévő meg valami presztizs modifier vagy mi.
  • LSSAHPAUL
    Had ne fordítsam már én le :) ,így lehet állítani a felbontáson.
    OpenGen allow to configure different things, like screen resolution. Some of the settings are accessed by mean of the Settings Window which can be accessed either from main game menu (start window) or from sidebar menu in game.
    Setting window allow to change:
    Screen mode : Windowed or Full exclusive directX mode
    Screen resolution: can pick on both modes which screen resolution and color depth you prefer.
    És hogy mi a jelentős.. én szerintem az hogy egy kampányt leellenőríz saját maga és megpróbálja a hiányzó pályákat letölteni.
    De itt van nézd meg miket tud! Mindenképpen ez a pg2 jövője! Nemsokára valszeg a legjobb kampányok meglesznek open general-ra is.
  • kerla
    Az Open Generálról egyelőre nem tudom eldönteni, hogy tényleg teszik-e. Nem találtam eddig módot a nézet átállítására, mert azzal, hogy az egész térképet betolták teljes nézetbe, hmhm nem vagyok szemüveges, de ehhez egy óriás nagyítóra lenne szükség.. ott bogarászom az egységeimet, apró kis mütyörkéket....

Egyelőre új küldetéseket sem találtam....

Próbálta még vki? Milyen jelentős (mondom jelentős) változásokat észleltetek????
  • kerla
    Olvasva Benneteket, kedvet kaptam ismét a játékhoz, bár ez így ebben a formában nem igaz, mert az utóbbi 2 évben folyamatosan játszok vele, ha időm engedi, de most 3-4 hónap után belevágtam a keleti hadjáratba és nagyon élvezem, bár sajna ott proto csapatokat nem ad.

Leszedtem az Open-t is, majd tesztelem, eddig csak belekuksiztam, nekem a régi graifákájval sem volt gondom, na majd meglátjuk.
  • farferi
    Azért az szemétség, hogy direkt úgy mozgatom a teherautóimat, hogy véletlenl se lássa az ellen a bombázói meg persze így is rátalálnak.
  • farferi
    Szóval ami tetszett, hogy van hang mert az én alapverziómban nincs.A grafika is szebb bár ez nálam nem számít igazán.Az egységek amiket láttam változatosak, számomra ismeretlenek.Viszont amíg rájöttem, hogy tölthetek be egy kampányt,az nem kis idő volt.Nincs még meg az alap Blitzkrieg, én egy orosz pályát indítottam el, csapatvásárlás nuku, helyette folyamatosan adta az utánpótlást minden körben.Engem zavar, hogy nem én kérem hanem magától jön valami aztán használd.Szóval annyira nem fogott meg, de aki már százszor végigjátszotta az eredetit annak biztos tetszeni fog.Ja, és én mintha béta verziót szedtem le, úgy rémlik.
  • farferi
    Én kipróbáltam mindjárt írok csak dolgom van.
  • farferi
    Hú ezt a sedani pályát érdekes lesz 12 kör alatt megcsinálni.Mindenhol városok,gondolom védőkkel,nagy távolság, bunkerek lehet,hogy tactical lesz.
  • LSSAHPAUL
    Azért figyelem a forumot mert várom hogy valaki egyszer majd beírjon az open general-al kapcs-ban hogy "hú de kafa" stb és akkor felteszem újra a pg2-őt, de még mindig csak alpha állapotban van :p
  • farferi
    Köszi a gyors választ.Jó, hogy néha benéznek tapasztalt motorosok segíteni a kezdőknek.Na neki is kezdek akkor akkor.
  • LSSAHPAUL
    Hát kellene pár PZ4-D a sok gyalogság és ágyú ellen, szerintem vegyél 2 vadászgépet és annyi pz4D amennyit csak bírsz!
    Jah prototipust úgy tudom véleltlen szerüen adja, szal töltsd vissza az utolsó kört párszor... :)
  • farferi
    Köszi, akkor viszont nem értem miért nem adott prototipust.Pedig jól jönne plusz egység mert keveslem a core egységeimet.Persze lehet, hogy jól álok csak telhetetlen vagyok.Most jön a sedani pálya és van 4 pIII és egy p38 tankom, 3 tizenötös vontatott ágyum meg egy sig, csak 3 gyalogosom, 2 vadász és egy bombázó meg egy felderítő.Pedig eddig briliant v. volt a pályákon.ja, 1600 presztizs félre téve abból mondjuk erősíthetnék de mit vegyek?
  • LSSAHPAUL
    565-ös hsz!
  • farferi
    Azt meg tudnád mondani, hogy mindig kapok e prototipusokat a brilliant victory után?A spanyol pálya és a lengyel után kaptam viszont a norvég pálya után nem.Viszont két egység parancsnokot kapott.Egy tank 2x agresszív manővert és egy vadász skilled interceptiont és shock tacticsot.Ezek mik?
  • farferi
    Hát igen, rég volt.
  • LSSAHPAUL
    Tese mai fialás vagy ha még emléxel a c64-es kings bounty-ra. ( megpróbáltam átkonvertálni commodore +4-re kb 3 hét munka után feladtam, pedig nagy szám lett volna ha sikerül :)
  • farferi
    Köszi a tájékoztatást, kár, hogy ilyen kihalt a fórum.Jó lenne ha valakik megcsinálnák ismét a játékot mint a kings bountyt például.
  • kerla
    Üdv!
    Ha hadjáratba mész, a saját csapatok neve fekete, míg a csak adott map-on, azaz adott harcban szereplőké fehér színnel lesz írva, így meg tudod különböztetni, meg ugye amiket viszel magadddal, már ismerni fogod őket, pláne ha átnevezed :-)
    Jelentős különbségek vannak az adott gyalogsági cspatok között: pioneer városfoglaláshoz nélkülözhettelen, ugyanis nem hat rá a plussz védelem, amit a város, hegy stb ad. A sima gyalogság ugyanakkor gyorsabb, a hegyi vadásznak nincs lépési korláta hegyi terepen, SS jobb harcértékekkel rendelkezik, van amelyik jobb gyalogásgi ellenség ellen, van amelyik páncélosok ellen stbstb. tanulmányozd szépen őket!

DE ami a legfontosabb: küldetésben vigyázz a csapataidra, szerezz minél több xp-t, mert egy 5 csillagos csapat felér 4-5 simával!!!
  • farferi
    Páncélosok,reagáljatok.
  • farferi
    Ja, és most megint kifagyott
  • farferi
    Nagyon senki nem válaszol de azért próbálkozok.Amikor ujratöltök megint nem rakja ki a célkeresztet amikor támadok.Van lyan verzió ami normális?Én a thorról szedtem le.
  • farferi
    Még egy dolog, a gyalogosok között mi a klönbség a jól látható értékeken kívl?Van pioneer, a falschrim a stormstuppen a jaeger meg a bridging.Gondolom speciális képeségeik lehetnek de például a pionirnak nem nagyobb a látótávolsága pedig logikus lenne.
  • farferi
    Most kezdtem el a játékot és azt nem igazán találom, hogy hol tudom megnézni,hogy melyik csapatom az amelyik továbbjön a következő pályára.Valaki tudna segíteni.
  • LSSAHPAUL
    Áh, mindig ez van :) talán olvass vissza pár oldalt mert már fejből nem merek mondani semmit, viszont ha valaha egyszer sikerül megcsinálni akkor mentsd el az egészet és hátha valaki fog csinálni egy magyar pg2 site-ot és akkor oda felkéne tenni, akár minden egyes ilyen kampányt bekéne zippelni aztán feltenni netre..
  • szascoli
    Üdv !
    Több új Adlerkorps kampányt felraktam,de a LASSH kampánya (most 25 scenario,régebben 19 volt) sehogy sem megy, sem az ikonos felirata nem jelenik meg a "campaigns" alatt, sem a *CAM fájlja nem jelenik meg a Pg2suitban. A Blitz 2008-t sem tudom,hogy müködik mert akárhánysor rakom fel mindig a régi miller blitz+ scenariói jelennek meg és nem az újak. Tud valaki valami jótanácsot adni ? Más is járt igy ? Köszi !

• PanchoPuncho
    Sziasztok!

Léteznek olyan új campaign-ek Panzer 2-höz, amik eredeti grafikával futnak?
    Töltöttem 1-2 campaign-t az eredeti 5 mellé, de mindegyikhez vmi új grafika kell, ami szerintem borzalmas, teljesen tönkreteszi a játékot.
    Az új equipment file-ok, stb. nem zavarnak, de a módosított grafika...

Amúgy óriási játék, csak 12-13 év alatt meguntam, 30szor végignyomtam az összes campaignt mindenféle nehezítéssel. Jó lenne multiban...
  • kerla
    Még nem próbáltam, hogyan működik? ez másik verzió vagy arra a telepítés nélküli kutyulmányra telepíthető/rárakható?
  • sir Hunnish
    Opengen-en viszont tökéletesen fut ati-s kártyás géppel is. Most próbáltam ki.
  • sir Hunnish
    Sajnos nem tudom mi lehet az oka, nekem 8800GT kártyával szépen fut. Egyébként vki próbálta már az opengen-t? Kicsit ki van egészítve (külön hely a bombázóknak, a hajóknak, nagyobb felbontás, stb.) csak egy picit kicsik az ikonok nagy felbontásban.
  • kerla
    nálam egyiken sem fut :-) (csak bennt a melóhelyemen az őskori gépen, de ott csak korlátozott mértékben tudok játszani, igaz ha jön a főnök, villámgyorsan tudok menteni és kilépni.. )
  • sir Hunnish
    Én személy szerint azt vettem észre, hogy az nvidia-s kártyákkal szépen fut, míg sajnos az ati-s kártyákkkal kevésbé.