777
Panzer General 2
-
masiktibor #497 Üdv mindenkinek!
Hát, sajna a hosszú hétvégén sem sikerült sokat játszanom.
Dunkirk pályán load nélkül néhány lépésen múlt a BV, de begyűjtöttem 3 vezért. Újrajátszottam, akkor meg az utolsó két körben esett az eső, ezért szintén nem jött össze a BV, utolsó kört visszatöltve ködös időben (az összehasonlíthatóság kedvéért repülők nélkül) simán ment az utolsó város (jobb felső) elfoglalása és így a BV. Korábban azt hiszem Paul írta hogy egy beásott gyalogság szétlőve is kétszer foggal-körömmel védekezett, most én is így jártam. Ha jól sejtem a rossz idő nem csak a légierőt bénítja meg hanem a védekezőt is nagyban segíti, talán még a beásottságát is megnöveli.
Mivel a BV a második próbánál is csak visszatöltve sikerült, így az első - sima győzelmes - mentett állást folytattam. Na a következő pálya igazán érdekesnek tűnik, néhán kör után is alig haladtam néhány hex-et lefelé a beásott ellen és a szűk nehéz terep miatt, a hajók tizedelik a lövegeimet, és már látom hogy jön az utánpótlás (vagy invázós egység) balról erős kísérettel, lehet hogy kell hajó elleni repülőt vennem. Na itt félbehagytam, majd ma délután meglátom hogyan sikerül a folytatás.
-
#496 GWC-n nekem is van egy ilyen tankparancsnokom és van egy ágyúm, ami hídépítősként működik ha vízre állok vele...:) GWC-n most kezdem én is Gibraltart, úgy látom kemény menet lesz, de én is a légierőmben bízok :)
Viszont én is gondolkodok a visszatöltögetősdin a BV végén, hiszen totál használhatatlan proto egységeket kapok...repülőt még egyszer sem adott, csak AA-t vagy recont, ezt kétszer is. Mondjuk 1942 környékén bármilyen erős egység sem ér sokat ha nulla xp-je van...Lassan sajnos át kell váltsam erősebb német harckocsira a spanyol "idegenlégiós" (én elkönyveltem SS-nek...:)) T-26-omat és a magyar Toldimat (mindkettő 15-ös vérprofi már), mert sajnos komolyabb cucc kell a fiúknak :)
Ezt sajnálom egyébként, ha egy magyar egységet upgrádolok német harckocsira, akkor német lesz belőle, pedig "elvileg" a legénység marad, csak a cucc változik...hüpp. :)
-
#495 Már észak afrikában járok, kaptam egy olyan tank vezért ami 2x agressive manoveres.. nem is tudtam hogy lehet ilyen... -
#494 Nem ad automatice :) Kb valóban 10% az esély... bár ez csak magánvélemény, szerintem összeadódik szal ha nemkapsz akkor legközelebb már 20%, majd 30%, stb. Ezért hittem azt hogy minden 4.-re kapok, de most addig loadoltam mig nem kaptam valamit. 2 esetben nem azt kaptam ami kellett ezért tovább loadoltam hogy vadászgépet kapjak. ( pénzben mérve se mindegy pláne hogyha egy szar álló légvédelmet akar rám sózni )
Én most Giblaltárnál járok, szerencsére sporoltam mint állat és most 3 db FW200C-vel szedem a hajókat.. igy könnyú és nagyon élvezetes a pálya. -
#493 Ezek szerint nem automatice ad prototípust, ugye? Én most GWC-n vagyok kb 30-35. pálya körül, utolsó 15 BV és 2, azaz kettő alkalommal kaptam proto egységet (amket azzal a swunggal el is adtam, mert bár 15-ös hard attackos recon, de használhatatlan...)... Millernél - bár 100-on toltam anno - Dunkirket még BV-n teljesítettem, de Paulhoz hasonlóan voltam ellátva egységekkel...viszont hmhm, másiktábor kíváncsi leszek meddig jut, mert Afrikában elvérzik, az tuti....
Paul Te hogy állsz?
-
#492 Hát nincs szükségem most prototipusra,szal nem sietek.. fontosabb hogy szépen kivéreztessem az egységeket hogy tapasztalatot gyüjtsek. ( mint anno dungeon keeperben, nem ölöm meg az ellenfelet, sőt felgyógyítom hogy tudjak rajta gyakorolni :D )
Jah és nem 2 bf109-et kaptam hanem 2x2 azaz 4et, azaz mind a 4 bv-nál 109-est kaptam, asszem 2nél loadoltam párat mert nem adott semmit :) -
#491 Dunkirk-nél a vége a legnehezebb, amikor már összetömörülnek és ott vannak még az erődök is... Sturmpionere/Engineer nélkül szinte lehetetlen a BV.
-
masiktibor #490 Látom éjszaka játszol, nekem sajna akkor aludnom kell mert akkor másnap melóhelyen leesik a fejem. Úgyhogy most majd hétvégén megyek (remélem) néhány pályát előbbre.
Két vadász prototípus nem rossz, elég drágák és nélkülözhetetlenek. Én a lengyel pálya elején vettem egyet a spanyol pályán összegyűjtött 500 körüli + a BV-re kapott pp.-ból, aztán az első körtől spóroltam, és az utolsóban tudtam megvenni a második vadászomat. Lillehammernél pálya vége felé lett harmadik azt hiszem.
Az első francia pálya és Dunkirk talán még jobban sanszos a csúszásra. Dunkirk nekem sem áll BV-ra, nagyon kevés a tíz kör. De még talán meglesz.
Üdv., jó hétvégét mindenkinek! -
#489 Dunkirnál kb felénél járok de már látom hogy csak taktical victory lesz.. -
#488 Szerintem te 50-esen sokkal rosszabb helyzetben vagy.. prototipus: 2-2db 109-E,F :) -
masiktibor #487 Üdv. mindenki!
Én is milleren a Dunkirk pálya elején (4-5 turn azt hiszem) vagyok, öt BV-val, 50-es módosítóval, csak néha loaddal, nincs is ennyi egységem mint Paulnak. Viszont némileg más az összetételem, pl. gyalogságom az alap három mellett van egy prototípusként kapott nagyon hatékony négyet terepfüggetlenül lépő szállítójárműves erős gyalogos, egy lovasság és még két sima gyalogos. Ágyú öt van de inkább kisebbek, a 10feles mellett egy ötös hatótávú, két kicsi 7feles és egy aknavetős. Tankom csak két PIID és egy PIIA, egy légvédelem de ezt földi egységek ellen használom, egy önjáró legkisebb rohamlöveg, három vadász egy stuka, és ami egyezik hogy nekem is négy reconom van. Tapasztalati pontok terén sem vagyok annyira eleresztve szerintem mint Paul egységei kivéve a tankokat, ott két tapasztalt 4keresztes és egy újonc van. Két prototípust kaptam, az előbb írt gyalogost és az ötös hatótávú ágyút, ami ha jól látom Paulnál is ott van. Kíváncsi vagyok a két eltérő összetétel további teljesítésére és alakulására, úgyhogy néhány pálya után újra egyeztethetnénk. Mit kaptál prototípusként? -
#486 Újra kezdtem megint a millerblitzet a tapasztalat gyüjtések után, ahogy most állok azt mondom hogy elfogadható, íme számokban referenciának aki most kezdené el :) ( természetesen semmilyen csalást nem vettem igénybe, max néha loadoltam
Campaign: MillerBlitz+ , Prestige modifier 100% Current scenario: Race to Dunkirk Army value including initial Core and Prototypes: 13308
Total Army Cost: 7128 , Current prestige is 1152
Infantry
Infanterie[Blitz 3t],4 bars,465 exp,Bridging-Rivers act as rough
Infanterie[Blitz 3t],4 bars,475 exp
Sturmpioniere[Blitz 3t],4bars,421exp,Liberator-Double the prestige
Tank
PzIVD,0bars,84 exp
PzIVD,1bars,102exp,Combat Support-Lends half of its
PzIVD,0bars,66exp
PzIIA,4bars,473exp,Shock Tactics-Inflicts supression
PzIVD,0bars,58exp
PzIVD,0bars,40exp
PzIVD,0bars,33exp
PzIVD,0bars,12 exp
Recon
lePzSpWg(2),3bars,316exp,Street Fighter-Ignores entrenchme
sPzSpWg(8rad),4bars
sPzSpWg(8rad),3bars
sPzSpWg(8rad),3bars,331 exp
Artillery
10,5leFH18[Blitz 3t],3bars,302exp,Combat Support-Lends half of its
15sFH37(t)[SdKfz 7],0bars
21M18[SdKfz 7],1bars,155exp
Fighter
Bf109F-4,1bars,175exp
Bf109F-4,1bars,136exp
Bf109E-3,3bars,373exp,Influence-Half price to upgrade
Bf109T-1,3bars,343exp,Shock Tactics-Inflicts supression
Bf109E-3,3bars,374exp,Reconnaissance Movement-Phased mo
Tactical Bomber
Fw200C-1,2bars,214exp
BV 4
V 0
TV 1
L 0 -
#485 Nem, ezek nem hiányoznak, csak hibásak: az egység expiration date-je (amikortól már nem vásárolható), kisebb, mint az available date (amikortól már vásárolható). Nem kell foglalkozni vele, ez csak a legújabb Suite-ok plusz ellenőrző funkciója. A két egység eleve nem is vásárolható, esetleg csak spéci holland, vagy lengyel kampányban fordulhatna ilyen elő. Ettől még egyéb kampányokban felbukkanhatnak, bár sosem járnak le. :)
-
#484 Loading C:\panzer2\EQUIP97.eqp: E:2048 [ TPT Nederland ] * Expires before Avail date (A:1940-02 < E:1939-01)
Loading C:\panzer2\EQUIP97.eqp: E:3397 [ INF Polska ] * Expires before Avail date (A:1940-12 < E:1940-08)
Nekem ezek hiányoznak valamiért, egy holland egység és egy lengyel gyalogos szal leszarom kategoria :D -
#483 nekem is kiir 2 ilyet a millerblizt meddig a legújabb adlerkorps van fennt és a legújjabb millerblizt :P :P persze ha soknál írja ki akkor már lehet gond van :D -
Bosco1 #482 Köszi a tippeket!
Nálam az van, hogy amikor betöltöm a suitba az elmentett játékot, kapásból kiírja, hogy ez meg az az equipment file lejárt. Pedig azt használom, ami az egyik korábbi hsz-be be volt linkelve. Kell ezzel foglalkozni? -
#481 Először is bocsi az előző HSZ-emben hemzsegő helyesírási és elütési hibákért, de melóhelyről írtam és csak 1-2 percem volt rá, nem olvastam vissza csak gyorsan elküldtem és kiléptem.
Korábban én is "tiszta" haderővel nyomultam, de suit óta élvezem, hogy "Great Europe" hadsereget tudok szervezni és külön magyar különítmény tart velem :) -
#480 Normál esetben is így van, ez pl. jól látható a replacement kérésnél is: minél messzebb vagy egy településtől, vagy úttól (ebben nem vagyok biztos), annál kevesebb utánpótlást kapsz.
Egyébként én a "tiszta" haderő híve vagyok. :)
-
#479 Ti észrevettétek, hogy Afrikás pályán ha sivatagban vagy, messzebb a várostól akkor ha utánpótlást kérsz csak a negyedét kapod kb a teljesnek?? 4 muníció ágyum lőszere és üzemanyaga fogyott ki, kértem, erre 1 lőszert és 10 kanna benzint kaptam...eszméletlen!
GWC-ben viszont tetszik, hogy Afrikában a frnaciák is velem vannak, azaz Spitfire-t és egyéb szöüvetséges gépeket is tudok venni a Birodalmas haderőmbe :) 1 Spnyolt már hurcolok a kezdeteltől, egy T-akárhányas 15 elites harckocsit, amit a 2. pályán vettem és még midnig van olyan ütőképes mint egy PIV....Persze van Toldim, Csabám és most lesz francia cuccom is :) -
#478 :) Nem szoktam ez miatt visszatölteni rendaszeresen, pláne ha kis suit módosítással játszok, de ha nélküle akkor szoktam figyelni rá. Pláne ha mondjuk siekrült ippeg BV-vel befejezni, kaptam egy prototípust, majd rájöttem, hogy egy várost még kihagytam és az uccsó foglalás előtt még beleférne és jól is esne az érte járó prestige, így visszatöltöttem, de prototípus meg ugrott...na ekkor vagy 10-15 újratöltike (ezt sörben jobban szeretem egyébként) után végrevalahára megint kaptam protot. Ezrét gondolom, hogy rnadom a dolog, esetleg az is számíthat, hogy BV-nél hány körel a vége előtt??? -
#477 Tényleg, a tapasztalat is sokat számít!!!sőt!! Na te biztosan sok kampányt lejátszottál, kb minden hanyadik BV-nál kapsz prototipust? ( én kb minden 3. 4. nél kapok, de bakker soha nemjutott volna eszembe hogy emiatt visszatöltsem, holott nagyon nagy segítség!!-mostantól megpróbálom visszatölteni, rászánok 5 load-ot :) ) -
#476 Hoppállé, érdekes ez a GWC, török pálye?! ez nagyon jól fest!! Volt yugo pálya is, tetszik a dolog!!! -
#475 Háát, szerintem inkább a 10% lehet a avalós, mert egy 30 pályás kampányban, ha midnet BV-vel tolom, elvileg 10 prototípúst kellene kapjak,d e erre még nem votl példa. Inkább a 10% esély rá, ezt erősíti meg az is, hogy többször előfodrult, hogy utolsó pályát a BV előtt visszatöltve ugyanúgy BV zárással adott prototípust, máskor meg nem. teljesen random érzésem volt... -
#474 A viktorikra visszatérve, a brilians győzelem mégiscsak jó, elfelejtettem hogy egy prototipus egység akár 1000 prestige-et is megér.. viszont az alábbi 10%ban nem vagyok biztos, mintha valahol olvastam volna hogy 3 brilians viktoriként kapunt egyet!! erre most találtam egy ilyet: "After winning a brilliant victory in a scenario there is about a 10% chance that you will be awarded a prototype unit just prior to the commencement of the next scenario as a reward for your victory." Szerintetek a 10% az igaz vagy a 3 körös? :p -
#473 No, megnéztem, ezen az ablakon a "Current Prestige" mögé kell beírni az "ajándékot", és utána File - Save.
-
#472 Hali!
Én most a GWC-t ajánlom, nagyon bejön, de ha nincs pár éved rá, akkor ajánlom, hogy az elején vedd igénybe a Führer adományát. :) -
#471 Ja, az az "ötödik" rész. :) Az SSI-nek volt a "General"-sorozata (Panzer, Allied, Pacific, Panzer 2, People's, Panzer 3D, Panzer 3), abba tartozik. A II. vh. után játszódik, a kínaiakkal kell meghódítani a világot.
-
Bosco1 #470 Köszi mégegyszer Petruz!
Akkor majd jelentkezem a fejleményekkel.
Ahogy itt bolyongtam, találkoztam ilyen People nevű játékkal. Az is olyasmi mint a PG2? -
#469 A Suite-tal *mindent* lehet mókolni (igen, parancsnokot is).
Kampányból meg azt, amihez kedved van. Suite-tal tkp. tökmindegy...
-
Bosco1 #468 Köszi Petruz!
Akkor ezt majd kipróbálom, most melóhelyen vagyok, itt nem lehet :)Majd próbálgatom. Olvastam, hogy parancsnokkal sokkal hatékonyabb egy egység. Azt is lehet szerkeszteni, vagy azt randomszerűen adja a gép?
És akkor melyik kampányt javaslod? Volt itt szó GE-ről, GWC-ről, SS kampányról, meg Millerblitzről.Én annak idején a Blitzkierget toltam végig, még a régi szép időkben. :) -
#467 Ne a scenario-t szerkeszd, hanem a mentést töltsd be (load savegame), utána ha jól emlékszem, a Savegame - Prestige ablakon tudsz állítani, ott, ahol van a Set Global Prestige nyomógomb is. A max. érték 65535, de vigyázz, mert kétbájtos és átfordulhat, vagyis ha ennyit állítasz be és nem költesz belőle, de kapsz hozzá, akkor "átfordul" és lesz valami tízegynéhány pontod (ill. amennyit kaptál). :) Az érték beírása után kell még egy File - Save is.
-
Bosco1 #466 Most úgy állítottam, hogy minden körben adjon 1000 prestiget egy scenarión belül. Végülis mindegy, csak szeretnék rájönni, hogy hogyan működik, mert ez így nem jött össze nekem.Ha mondjuk azt szeretném, hogy indulásnál egy scenárión belül legyen x ezer prestigem, akkor mire kell kattintani, hova kell beírni az összeget, meg ilyenek. -
#465 Hm. megnézem, így hirtelen nem tudom, csak pár dolgot álíltottam még én is vele, városfoglalás prestiget állítottam át és prestige-t kértem a Führertől. :) Ja, meg egyszer lecseréltem a gyalogság szállítószközeit :)
Mármint egy scenarion belül szeretnél minden turnusnál 1000 prestiget kapni, vagy scenario váltásnál, azaz küldetés telejesítésnél? -
Bosco1 #464 Köszi szépen, ezt nem is láttam.Átsiklottam fölötte. Viszont egy kis segítség elkelne ezzel a suite-tel kapcsolatban, mert próbaképpen egy scenariót módosítottam, hogy körönként adjon 1000 prestiget, de semmi nem változott. Mit rontottam el? -
#463 köszi szépen!! alul nem is figyeltem a kiírást. jó tényleg ez a suit progi :-)huu, még csak a 17. pályán vagyok...Adolf nélkül asszem 3 évig is eljátszanék csak ezzel az 1 kampánnyal :) -
#462 Nálam cas7ger.cam névre hallgat. Amikor a Load Campaign ablakban kiválasztol egy cam fájlt (szimpla kattintással), alul kiírja a nevét is, még mielőtt betöltenéd. Ha betöltötted, utána érdemes a Flow & Text Summary-t megbökni, ott látod a sorrendet, BV/V/TV ugrásokat egyszerre. Pl. látni, hogy a Lvov-i pályánál (#14) a BV és a V egyaránt jó, TV-vel meg kimarad a Mogiljev-i pálya. Az is látszik, hogy Anglia azért jóval később jön. :)
(Egyébként sztem a GWC-ben néhány pályán a BV azért kevesebb, mint a sima V, mert a készítők is tudják, hogy alapesetben szinte lehetetlen megcsinálni, de ha mégis eléri valaki, akkor biztosan igénybe vette Adolf "segítségét", ezért kevesebb prestige-zsel büntetik. ;) )
-
#461 450-es HSZ, suit progi, bármit állíthatsz :-) -
Bosco1 #460 Sziasztok!
Valaki tudna segíteni abban, hogy hogy tudok plus prestige-t kérni/kapni, mert lehet, hogy életszerű a játék, de az azért eléggé lehangoló, hogy hullanak az egységeim, mint a legyek, prestige-m eléggé konvergál a nullához.Sem fejleszteni sem vásárolni nem tudok.Már több stratégiát is kipróbáltam, de egyszerűen nem boldogulok. -
#459 persze, ott keresem, irányban vagyok, csak az nem okés, hogy vajon melyik a GWC .CAM-ja? mert már lassan mindet betöltöttem, de semmi. De nem gond, eljátszogatok így is, vettem egy magyar különítményt, mire amerikához érek, felakarom tápolni őket, hogy elfoglalhasssam velük Washingtont. :-) -
#458 pl a Scenario könybtárban?