Panzer General 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Viszont volt Hollandia és Belgium is, de BV-m még csak egy...hüppp
Viszont azzal, hogy Lillehammer-t csak TV-vel csináltad meg, már elbuktál pár pályát (Hollandia, Belgium, Dunkirk, Calais)...
Most per pillanat is azon gondolkozom hogy mi a faxxt csináljak :p (ha vennék mégiscsak olyan messzire hordó ágyút akkor az AA-t kilehetne iktani és széjjel bombáznák mindent..)
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
LSSHPaul: Millerrel hogy haladsz?
Viszont eléggé fusztrál ez a GWC kapmány, már Lillehammernél elakadtam. Eddig még sima victorykkal csakcsak, de most... 1 nyamvadt vadászra-valót tudtam összekaparni, de az angol vadász (ami már ráadásul tapasztaltabb) simán lezúzza... meg túlerõben is vannak az angolok, pénzem semmi..hát ez gyászos 😞
eddig is úgy sikerült pénzt szerezni, hogy feladtam a gyors gyõzelmet és mentem üres városokat fogllni, hogy adjon prestige-t...ááá
Zöld = nem kell a gyõzelemhez, viszont a gép tud egységeket venni a városba, és köré azaz 7 helyre!!!
Arany színü = kell a gyõzelemhez, de nem tud venni egységeket itt.
Félig arany félig zöld = a kettõ együtt..
Petruz: elkezdtem a GWC-t, és rögtön az elsõ pálya, a csehek, hát mit is mondjak... 1000 prestigebõl vehetek egységet, alig kapok prestiget ha foglalok, hát, nem piskóta...
Most a Green Devil kampánnyal játszom. Ezekhez campaign path leírást lehet találni valahol? ahogy haladok, írom én magamnak egy excel-ben, de azért hátha...
Ismeri valaki ezt a kampányt? Még az elején vagyok (Leningrad után), mire számíthatok? Ez egyébként nem olyan nehéz eddig...
3db Pz4-D 2 parancsnokkal
5 db Pz3 2 parancsnokkal
1 stug anti-tank - parancsnokkal
3 tüzérség - 2 parancsnokkal
1 felderítõ
6 gyalogos - 2 parancsnokkal
7 vadászgép - 2 parancsnokkal
5 bombázó (2 stug, 3 ju vagy Henkel) 4 parancsnoki ebbõl is
És ez csak Thermp. még, mire Afrikába értem több egységem volt és erõsebbek, mégis megszorongattak...
Másik taktikám, hogy a háború elején elérhetó mozgó, de olcsó páncélvadászokból - amik elég gyengék - veszek párat (Panzerjäger I-et általában) és óvatosan gyûjtögetem nekik a tapasztalatot, csillagokat, mert majd a háború közepén upgradolom õket komolyabb páncélvadászra, alig drágábbért, mintha újat vennék, de így rögötn tapasztalt páncélvadászaim lesznek.
Szóval a légierõre figyelj, Millernél elég reálisan van az arány, azaz Affrikára ténylegesen erõsebb lesz a szövetséges légierõ.
LSSAHPAUL: Millerblitzel mi a helyzet? Újrakezdted?
Nehézséget nézve talán a GE a nehezebb, de nem szeretem annyira, mert a szerteágazó lehetõségek miatt BV/V-kkel elég hamar (kb. 20 pálya után) már vége is van, direkt veszíteni, vagy bénázni TV-ért meg nem szeretek. A GWC-ben minden BV/V a következõ pályára dob, ott így az összesen végig lehet menni. A GWC-ben talán több a könnyebb pálya, de vannak nagyon szívatósak is (pl. a korábban már említett Bardia/Sollum, vagy Giblaltár).
Akkor inkább GWC-t ajánlod? Te végigtoltad õket? Mások? Bocs, nem értetlenkedésbõl kérdek ennyit, csak jó végre örök kedvenc játékomról diskurálni. 😊 amikor a régi szép idõkben PI-II-esen izgulva, hogy vajon majd indul-e, esténként örömködni a ruszkik legázolásának 😊😊😊
masiktabor: igazad van persze, de ha úgy nézzük, gyakorlatilag az elõre feltérképezés ugyanúgy "csalás" vagy ha úgy tetszik, könnyítés, hiszen ez az opció az életben nem játszik. 😊 Egyébként a prestige adományozás, nálam sem járható út, de idõ miatt 2 alkalommal megtettem, mert egyszerûbb volt így és rengeteg idõt spóroltam. simán is ment volna - ahogy te is írtad - erre viszont nem volt idõm. Nem érzem ezért gyengébbnek magam, ez csak praktikusság volt. 😊
Az újrajátszás-loadolás-egyéb "csalás" témához: Tegnap olasz kampánnyal 50-es fokozaton megcsináltam az elsõ (asszem) három pályát, a görögöknél elakadtam egy kicsit, majd ma megoldom. Ebbe a kampányba már korábban is belekezdtem, és (asszem) a harmadik pályán a franciák ellen a hegyekben nem igazán tudtam mozogni, bele is buktam. Tehát már a korábbi pályákon is hegyenvölgyönjáró gyalogságot nem árt beszerezni és egy kicsit kiképezni. Most hogy újra játszottam az elejétõl figyeltem erre, a hegyekben már nem volt gond, elsõre sikerült megvernem, a saját egységeimbõl egy tapasztalatlan lovasság (kb. 150pp) elvesztésével ami szerintem belefér. Azt vettem észre, hogy ha jobban haladok, több ellenséget likvidálok és több kisebb települést foglalok jobban adja a presztizst, így ezen a pályán a vége felé már a második (valami 2000 nevû) vadászgépemet tudtam megvenni, és az elõzõ pályákon is vettem ugye a kisebb vadászgép mellett nem a legolcsóbb egységeket. Ebbõl azt akarom kihozni, hogy szerintem a pályaújrajátszásos módszernél az elsõ meccs egy új ismeretlen pályán amolyan elõzetes infószerzés, amolyan második eligazítás a szöveges instrukciókon felül (amit amúgy sem értek midig teljesen). Én is használtam eddig sõt, néha most is használom a load-autosave megoldást vagy egyáltalán a mentést pálya közben, de akkor a kis csalás miatt már nem olyan jó érzés a gyõzelem, így errõl is leszokófélben vagyok. Viszont a pályaújrajátszásnál ilyen lelkiismeretfurdalásféle annyira nincs, legalábbis nálam. Hát az adományos módszert viszont nem ismerem, de nem is venném soha igénybe. Persze hosszú egy negyven pályás kampány, de két pálya közötti mentéssel legalább többször neki lehet ülni. Amire már többször rácsodálkoztam, hogy a pályák tbbségét 50-esen csak nagy nehézségek árán legfeljebb az utolsó körben tudtam briliánsra hozni. Visszatöltés nélkül tényleg csak könnyebb fokozaton lehet a kampányokat megcsinálni, mert az egységvesztés a késõbbi pályákon a tapasztalatlanabb egységekkel nehezen vagy egyáltalán nem pótolható. Bár az új egységek vásárlásánál szintén van újítás a modolt kampányoknál, ami szintén kompenzálja a tapasztalt egység elvesztésébõl következõ hátrányt. Sokszor kiképzett egységet adott vásárláskor a játék, pl. a seregem fele alig volt túl a 100 tp-n, de már ekkor az új egységet alapból 100 tp-vel adta. De hogy ez pályafüggõ-e vagy egyébként is lehetséges elérni bármikor nem tudom. Összesséében szerintem nagyon kiegyensúlyozott lett a játék, és sok csalásra (ill. esélykiegyenlítésre...) nincs szükség.
Melyikben van több alapjátéktól eltérõ, megbuherált pálya? Ilyen téren a WGW nagyon bejött, sok különleges scenario volt benne.
Akkor a magyar kampánnyal ezek szerint nem én voltam béna 😊 Egyébként az adlerkorpson szoktam meglesni a kampányokat, hátha van vmi új.
A magyar kampány sajnos hibásan megy Adlerkorps-szal, én meg már nem fogok másra váltani, de próbáltam, az eleje érdekesnek tûnt (amíg fel nem bukkant az elsõ hajó a szárazföld közepén, ami légvédelemként funkcionált 😊 ).
Ötlet vmi jó pályára? Mibe kezdjek, melyiket érdemes ha a kiegyensúlyozott, végigjátszható pályát akarok???
(*) Értsd: Ha akármelyik játékban a random faktor kismértékben bejátszik nem túl reális eredmények elõidézésére, akkor az az esetemben *mindig* legalább 50%, hogy bejön. 😉
Szóval keresem a középutat, inkább közepes erõsségen vagy erõsen kezdem és ha nagyon beakadok, kis prestige ajándékba, kizárólag feljavítás és nem vásárlási célzattal. Lényeg, hogy aránylag kiegyensúlyozottan menjen a játék és max egyszer kelljen újrakezdeni egy pályát.
Én ilyen mazochista biztos nem leszek, ennyire nem is vagyok penge, és idõm sincs mindig újrakezdeni. 😊
Ha nem a megfelelõ equipment fájlt használod a játékhoz, akkor történhetnek furcsaságok, pl. rossz helyen megjelenõ, vagy rossz képet viselõ egységek, meg ilyesmi.
Jelenleg az SS kampányt játszom 50-esen. Általában minden küldetést 50-es fokozaton játszom többszöri pályaújrakezdéssel, ha jól tudom az alapbeállítások között ez a legnehezebb fokozat. Az elején három SS gyalogsággal indít a játék, persze ad még csak azon a pályán használható egységeket. Úgy nagyjából végig szoktam futni a pálya elõtti szöveget hogy tudjam mit hol keressek a térképen, de az angol nem megy jól így nem mindíg értem az összes instrukciót.
Ebben az SS kampányban olvasok a pályák elején valami olyasmi utalást, hogy akkor valósághû a játék ha nem veszek új egységet. Lehetséges az, hogy ennek ellenére engedi a vásárlást? A spórolgatás és egységvásárlás elõtt jó lenne tudni, mert valahol már olvastam olyasmit, hogy ha nem a megfelelõ játékverziót használok egy kampányhoz, akkor nem úgy mûködnek a pályák.
Aki ismeri ezt a kampányt és válaszol, elõre is köszönöm segítségét.
Messerschmitt Bf 109 T-1A Bf 109 ezen verzóját a Graf Zeppelin repülõgép-hordozóra tervezték. A Bf 109E-3-tól annyiban különbözött, hogy a szárnyfesztávolságát megnövelték 11,08 méterre. Mivel a Graf Zeppelin nem készült el, ezért Norvégiába került az elkészült 63 db BF-109T az I/JG.77 kötelékébe.
Mi lehet ez az ismeretlen tényezõ? 😊
Equip Name Cost Unknown
Ar 65F-1 408 144
Bf 109B-2 540 83
Bf 109D-1 708 83
Bf 109E-3 780 83
Bf 109F-4 924 83
Bf 109G-10 1068 83
Bf 109G-2 972 83
Bf 109G-6 996 83
Bf 109K-4 1260 82
Bf 109T-1 816 0
BV 155A-1 1164 0
Do 335A-1 1344 92
Fw 190A-3 1272 89
Fw 190A-8 1320 89
Fw 190D-9 1248 89
He 112B-2 684 222
He 162A-2 1272 85
He 51C-1 408 144
Me 262A-1 1836 91
Me 262A-1b 1956 91
Ta 152H-1 1416 89
A reptéres móka az elég durva annak aki utazik.. ha megérkezik épségben és kiszáll utána ráront a szélrózsa minden irányából az összes egység 😊 szal a túlélési arány kb 10%.. de hát nem az én egységem 😉
A reptér elfoglalós meg jó móka - ha nincs légvédelem a közelben, mert akkor pikkpakk szétkapják a szállítógépeket. 😊
Kerla: És ha 100-on kezdeném újra? Úgy már lenne esély?
Gyalogost minden pályán használok ilyen foglalásokra, ugyanis nem kell hogy tiéd legyen a reptér 😄 Szal már a lengyel pályán igy foglalom el az összes repteret 4. fordulóra 😊 De a többin is ezt csinálom csak több gyalogossal 😊
Másrészt ne kezd újra a Millert, mert meg fogod bánni, vagy hát...hmm... én ennél a küldinél csaltam elõször, cseréld le az ágyúkat, azaz írd át másfajtára. De télleg bajban leszel a 20-25-ik küldi körül, bármilyen ágyúval..
A "valamiért más" ágyúk specialitása meg a légi szállíthatóság.
(Excel helyett használd a SuitePG2-t, sokkal több infót fogsz látni.)
Az alábbi (német) ágyúk egyáltalán sohase segítenek védekezésnél (combat support): 17 K18; 21 M18; 21 K38; 15 K39
Excelbe töltöttem be az equipment filet, és egy "bit" ezeknél magasra van állítva a többi ágyunál 0..
Van még különlegesség csak nem tudom miben nyilvánul meg.. az alábbi ágyúk valamiért mások mint a többiek: 21 NbWf42; 30 NbWf42; 7,5 LG40; kz 8 GrW42; 10,5 LG42
sajnos újra kell kezdjem a millerizét mert elbasztam a pénzt ilyen 6ot lövõ szuper ágyúkra viszont inkább lett volna a sima 4 et lövõ, de védekezésnél segítõ... :p
LSSAH Paul: igen, elég sok a hasonlóság az alap-kampánnyal és nagyjából majd 42/43-as küldetéseknél leszel bajban, egész konkrétan az Afrikai-El Alamein (környéki) volt az elsõ, ahol elment a kedvem tõle, miután még javában PIII-PIV szériával és 10-es egységekkel, pár repcsivel álltam szemben a 15-ös fullextra szövetségiekkel szemben, nem is beszélve a kb 5-6-szeres légi túlerõvel. Ez ugye a valóságnak nagyjából megfelelt, de én attól még nem élveztem... 😊 Természetesen nagynehezen meg tudtam volna csinálni, de a következõ pályán már az egységeim elvesztése után tutira elhasaltam volna...De kíváncsi leszek a Te vélemnényedre is...
És a Millerblitz?