777
Panzer General 2
  • kerla
    hááát, én arra is kíváncsi lennék, hogy xp-hez milyen patch kell... win7-en anno nálam ment amúgy simán.
  • Sir Charles
    milyen patch-et kell felpakolni ahhoz, hogy fusson win7 alatt?
    most az történik,hogy indításkor belép a játékba, egy pillanat múlva pedig átvált 256 színre és szép lila meg zöld lesz minden.
    Az Adlerkorp's meg Steve féle upgrade-kel műkszik?
  • szascoli
    A "Das Reich" kampányt.Valamikor régen már játszottam,most újra elővettem.Korábban nálam sem fordult elő ,hogy vezért kapott a légvédelem, de most gondoltam kipróbálom, addig mentettem és próbálkoztam szintváltáskor vele , amig adott vezért, csak sajnos nem müködik az alaptulajdonság. Üdv !
  • kerla
    Őszintén szólva nem jártam még így, bár hirtelen az sem rémlik, hogy valaha is kapott volna parancsnokot az önjáró légvédelmem...

Melyik küldetést tolod?
  • szascoli
    Adlerkorps - feltelepitettem a legujabb grafikai és egyéb frissitéseket (a gyalogságot szerintem tulzásba vitték ezel az évenkénti bontással és sosem használt egységek felrakásával,a bombázóknál is több lett szerintem az aránytalanság pl.a Ju 87 B-2, D változatot nagyon leértékelték pl. aFi 167 A-1 változathoz képest ). Nálam játékproblémaként jelentkezik az ,hogyha a légvédelmi egység vezért kap nem müködik az az alaptulajdonság, hogy az önjáró légvédelmi üteg mozoghat és lőhet is egy körben. Már a kiirásban sem az szerepel,hogy " Mechanized veteran " ami a légvédelmi egységeknél kellene ,hanem az ,hogy "Tank killer" ami az AT vezér jellemzője. Ha a Pg2 Suitban átállitom "Mechanized veteranra " akkor sem müködik a funkció !Másnál is igy van , ha igen mi lehet az oka ? Előre is köszi az észrevételeket !Üdv !
  • Willenbrock
    Az első rész a kedvencem,hogy lehet vele multizni nem tudja valaki?Van valami szerver hozzá?
  • Malarki
    Meg tudná mondani valaki, hogy hol lehetne átírni egy adott pályánál a kör.limitet?
  • PetruZ
    A játék eleve nem "mod-barát" módon lett megírva, akkoriban nem is volt elterjedt ez a fejlesztői nézőpont (feltehetően féltek a beleölt anyag és logika szétlopásától :) ). Hiába lett sikeres a rajongók körében, a kiadó évekig eltiport és üldözött minden ilyen kísérletet. Csak amikor bebuktak, úgy 5-6 éve kezdtek ismét foglalkozni a külsősök a mod-olásával, először a kiadó által nem javított hibák javításával, meg szép aprólékosan minden más egyébbel, ami ma már elérhető.
  • Kotomicuki
    A játék kiadása után jelent csak meg a PII, Magyarországon a 486 (és klónjai) is jó gépnek számítottak még akkoriban.
    A program fejlesztésének kezdetekor az általánosan elterjedt hardverekre tervezték, hogy azokon megfelelő sebességgel fusson -> 486-PI.
    A 'Jagged Alliance 2' (...de akár a Fallout 1-2-t, vagy a Baldurs Gate-t is írhatnám ide...) 2 évvel később jelent meg, hasonló grafikai megoldásokkal, és annak sem volt nagyobb felbontása - persze a modderek ezen azóta már változtattak! :P
    Sajnos ilyen jó játékok mostanság már nem készülnek... :(
  • TommyGun
    Szomorúan hallom :( Azért köszi az info-t. De nem igazán értem 97-ben már bőven tudták a monitorok a 800*600-at nomeg sok már az 1024*768-at, kicsit gondolkodhattak vólna előre 2-3 évvel.
    De ami főleg bosszantó hogy az ezeréves laptomom ami 800*600-at tud a 640*480-at egy kisebb ablakban jeleníti meg :(
    P2-266, nem elég hogy kicsit a laptopi még az ablakom is kicsi :)
  • PetruZ
    Megnéztem, alapesetben nem lehet (nem találtam róla semmit), de régóta készül már az OpenPG2, ami tudni fogja ezt is. Elvileg már telepíthető az alfa, egy csomó minden működik már benne, de még nem próbáltam.
  • PetruZ
    Nem lehet feljebb venni. A frissítések csak bugfix-ek és egyéb extrák, hogy a mod-ok új funkciói működjenek. Nagyobb felbontáshoz egy csomó mindent át is kellene rajzolni, meg a bele nagy részét átírni, ezt (eddig) senki sem vállalta be, sztem nem is lesz.
  • TommyGun
    Úgyértem hol a fenében lehet feljebb állítani ? vagy ném lehet ? Azért 97-ben már voltak nagy moncsik és 1024-768 minimum elkéne.
  • TommyGun
    Sziasztok

Frissítettem a gammát nem hivatalos 2.2-re asszem az a legújabb, elidnul faszentos, azt mondja meg vki hogy ezek után ugye nem 640*480-ba kell játszanom...
  • Fasiszta
    Mussolini's Afrika Korps kampányban tudnátok segíteni ?
  • morcosmedve
    Ááh, ez durva! Na kezdem kapisgálni. Lényegében egy eddig számomra teljesen ismeretlen stratégiai elemről van szó.

Ha 500 bónuszt ad BV-ért, és a következő pályán 2000 a limit (max prestige cap), akkor azt a bónusszal együtt nem szabad túllépni, mert annyival kevesebbet ad. Vagyis a sereg értéke + a pálya végi pontmennyiség utolsó VH-val együtt ne lépje túl az 1500 pontot. Ekkor ad 500 bónuszt. Ha 1600, akkor 400-at. Ha 2100, akkor semmit.

A sereg értéke érdekes. Csak a vásárolt/toborzott egységeket számolja szállítójárművel együtt. GWC esetében 1 db induló FieldHQ gyalogos egységünk van (Combat Support képességgel), a többit venni kell, tehát számol. Kivéve a protókat. Azok értéke szintén nulla. Na itt válik érdekessé a BV!

A keletkező többlet pontokat egyfelől csata közbeni erősítésre, vagy két pálya között túltöltésre (az sem számol többet), vagy nagyobb induló alapsereg esetén azok fejlesztésére érdemes költeni, ideértve persze a protókat is.

Akkor lehet előkapni a gazdasági menedzser vénát is. Ez persze csak opcionális része a játéknak. Az a döbbenetes, hogy már az alapjátékban is benne volt, csak ott nem ennyire szigorú a limit, mint GWC-ben. Ha jól nézem, az első 3 helyszínt igen minimális sereggel kell BV-re hozni. A limittel nem törődve már kb. 1,5x ekkora seregem volt.
    Stratégiában szerintem élesen elválik eleve a BV-s és a sima V-s játék. (egyébként ismeretlen pályán elsőre BV-t hozni Adlerkorps-szal, még kiváló felderítés mellett is szerintem a lehetetlen kategória) A limit teljesen új hozzáállást igényel, és lényegében rákényszerít a BV-re. Hát ki fogom próbálni.

Elvileg létezik ehhez egy jó sereg érték kalkulátor, PGII Campaign reporter v3.5 by Vladimir Medelyan néven, de nekem nem sikerült sehol megtalálnom.
  • LSSAHPAUL
    Szerintem nincs más plusz, persze lehetőség megvan hogy más pálya jöjjön a különböző victory tipusoknál.
  • morcosmedve
    Köszi a választ, használom is a Suite-ot. Csak az elvet nem értem egészen. Ha most jól értelmezem az angol fórumról, akkor pályaváltásnál nézi a core sereg értékét, és ha túllép a kövi pálya limitjén, akkor nem ad presztízs bónuszt. A seregem elvileg 4050, plusz 910 kápéban. Ehhez képest a limit 2500. Tehát nem jár a végén bónusz pont. A készítők szerint nincs is akkor szükségem rá :)
    Belepiszkálni nem akarok, mert így lett kitalálva, tehát szerintem így lesz nekem élvezetes, csak nem értettem, miért nem kapom az előirányzott jutalékot.

Továbbra sem tiszta, miért érné meg a BV kiszenvedése. Hacsaknem a jól felfogott mazochizmus miatt. Az eredetit végig BV-vel vittem, de az nem volt nagy kunszt. A prototípus önmagában valahogy nem elég vonzerő. Vagy mégis? Vagy van egyéb plusz is?
  • LSSAHPAUL
    Editálod magad az egész kampányt, nem nagy ügy ahoz képest hogy maga egy kampány menjen mennyi mindent kell leszedni :)
    Június 7.-én jött ki a legujjabb verziója annak a proginak amivel mindezt megcsinálhatod. PG2 Suite 4.27s
  • morcosmedve
    Elvben a következő a helyzet, idézek a manuálból:

Brilliant victories provide more prestige than regular victories or tactical victories, which is especially important in campaign play.

A Brilliáns győzelem után több pontot kapsz mint a sima vagy taktikai győzelem után, ami különösen fontos a hadjárat során.

Csakhogy az eredeti Blitzkrieg-ben is rendre kevesebb pontot ígér BV-ért mint sima V-ért. Akkor most hogy kapok többet BV-ért?
  • morcosmedve
    Szervusztok, Generális társak! Nemrég találtam ide, és egy-két hete tettem fel a nem hivatalos játék kiegészítőket. Egészen ledöbbentem a kiváló munkától. Azt eredeti játékélmény hatványozva.
    A GWC-t kezdtem el tolni (100-on). Először valóban rettentően ijesztő az egység- és presztízshiány, de aztán ráéreztem az ízére. Végülis a kezdeti sok kudarc rákényszerített, hogy minden játékelemet jobban kivesézzek, egészen addig, hogy mire is való a "Close Defense" tulajdonság. Rádöbbentem, hogy, ha csak nem elkerülhetetlen, a hadjárat során városba és erdőbe kizárólag gyalogság helyezkedjen, ha van a közelben ellenség, ami támadhat, pláne engineer. Ráadásul a sok rugged defense se egészséges. A városi egységeket durván meg kell szórni a közvetlen támadás előtt, ha kell, több körön át.

Az első két pályát így BV-re hoztam. Az első érdekes, mert ott minden kizárólag a csapatösszeállításon múlik. Ha az megfelelő, akkor laza BV. Az itt toborzott motoros egységem (szuper a hangja! hehe) a harmadik pályán parancsnokot kapott, túltöltés, és a Superior Maneuver-rel gyorsan az ellenséges hátországba nyomulok, és végigfosztogatom az őrizetlen városokat.

Részben emiatt is, a továbbiakban igencsak meggondolandó, érdemes-e a BV hajhászása. Az érte kapott arany medál (pff..) és az esetleges prototípus egyszerűen nincs arányban a sok küszködéssel. Ráadásul protóból se sokszor ad olyat, amire tényleg akkor szükségem lenne. (hát én juszt se lódolgatom ki) Emiatt nem törekszem BV-re, csak ha eközben sikerül a teljes hódítás is (lehetséges pontmaximalizálás). Éljen a totális győzelem!

Amit még észrevettem, hogy győzelem után nem az előirányzott pontot kapom (pl 400), hanem levonódik belőle a győzelmi hexék mennyisége (lesz belőle 160). Ez BV esetén meg így nyulla, az előirányzott 200-ból semmi, csak amit a hexékért kapok. Ezt megerősíthetné más is, csak nálam van-e így.

Még valami. Valaki már említette az antitankokkal szembeni általános ellenérzés helytelenségét. Ezt én is megerősítem. Az antitank naggyon jó, az antitank kell. Antitank nélkül minek?

És végül mit is mondhatnék még: Legjobb támadás a védekezés!
  • kerla
    Én igen. Most a Blitzkrieg Redux-ot kezdeném, de nem találok róla sok infót.. Valaki játszotta már? Miben különbözik az alapjátéktól?

estleg tudtok ajánlani jófajta, kiegyensúlyozott kampányt??
  • Fasiszta
    Valaki játszik még az adlerkorps-al?
  • masiktibor
    Újrakezdtem pár napja a GWC kampányt, de most rögtön az elején eladtam a fortificationt, és az (egyébként borsos) árából vettem néhány egységet, így néhány visszatöltéssel egészen jól mennek a pályák még 50-es fokozaton is, érdemes kipróbálni ha valaki nem így kezdte ezt a kampányt. Az eladást eleddig nem használtam, de nagyon jó ennél a pályánál meg ha vacak prototípust kap az ember.
  • szascoli
    Nem rossz, olyan harci eszközöket is használsz amiket a hagyományos hadjáratokban nem.Szárazföldön is dúl a csata ( mindig hadihajós támogatással ) , de itt nem szükséges tankokat,tüzérséget stb. vásárolni elég a tengerész egység ( egy kivételt tettem, használtam jagdverbande /kommandós/ egységet.A tengeralattjáróknak klassz a hangja. Itt is lesznek vezérek a tüzérségi alapbesorolást kapják , + egy távolságra lőnek.
    Ami hiányoltam ,hogy igazából az angol hadihajókkal nem voltak nagy ütközetek.A vége pedig továbbra is talány !? Érdemes kipróbálni. Üdv !
  • kerla
    Még nem játszottam vele, sajna nem tudom. Egyébként jó küldetés?
  • szascoli
    Van aki végigjátszotta már a "Deutsche Marinekorps Campaign 1937-45 "
    cimü játékot, mert eljutottam az utolsó fordulóig, minden ellent eltüntettem, minden helyiséget elfoglaltam,mégis azt irta ki a végén ha jól forditottam ,hogy
    " vereségszerü helyzet, menj lefelé, süllyeszd el hajóidat,hogy elnyerd a nagyadmirális cimet "
    Fogalmam sincs ,hogy mit kellene tenni, mindent próbáltam -eredmény nélkül. Tud valaki segiten ? Köszi !
  • Paddy
    Azért örülök, hogy vannak még Panzer fanok:)
  • kerla
    Megérkezett a dobozos PII és PIII, igaz német verziók, azaz PIIID és PIV névre hallgat, de gyönyörűek!!! Linkelek nem soká képet róluk!!

Ajánljatok majd vmi jó kiegyensúlyozott kampányt, mert GE-ből már csak 6 küldetés van vissza, igaz azok elég hosszúak :-)
  • PetruZ
    Igen, patch-eletlen játékkal előfordul. :)
  • masiktibor
    Nem tudom találkoztatok-e már vele, lehet (inkább valószínű) hogy hiba a játékban, végülis nem mindíg használható ki de azért adott esetben nagy előny lehet ha összejön: partmenti egységek támadásánál a csapatszállító hajókból kipakolt egységeknek nincs lépésük, de többségük támadhat. Tanknál viszont ha sikerül overrun-olni kiszállás után, akkor azonnal végtelen lépést kap, és overrunnal letarolhatja a széthajóágyúzott-lebombázott teljes védelmet.
  • masiktibor
    De lehet, mindig 50-esen játszom és sokszor túl fárasztó. Lehet hogy kipróbálom 100-ason úgy hogy egyáltalán nem "csalok", nem töltök vissza semmit. Nehéz lesz megállni egy vezéres egység elvesztésekor, de lehet hogy változatosabb lesz a játék.
    GWC-n továbbmentem, Dánia Norvégia és Hollandia (remélem jól emlékszem a pályákra) viszonylag könnyen elért BV, na utána Belgium csak TV-re sikerült, ejtőernyősöket kellett volna bevetni mert az utolsó várost angolok védték jól beásva nagyon jól védhető terepen (megkerülés és bekerítés kizárt), szintén két ágyúval és légvédelemmel.
  • Bosco1
    Üdv!
    Nem vagy Te egy kicsit mazohista??! :))
  • kerla
    Kicsit visszább voltak itt linkek, de szerintem különféle torr*** oldalakon fennlesznek :-)
  • masiktibor
    Még egy kérdés. A PG első részének verzióit (Allied General, Pacific General) hol tudom egyszerűen és ingyen letölteni?
  • masiktibor
    Biztosan így lesz. Ha nincs mázlim és nem kapok az első cseh pálya után egy vadászt akkor már most öt pálya után lehúzhattam volna a rolót. Nincs BV, nincs prutotípus, nincs lóvé sem elég, minden egységem gyenge és tapasztalatlan. Már most volt két gyalogság és egy légvédelem veszteségem a saját csapatomból öt pálya után, és nemegyszer kezdtem újra a pályákat hogy legalább a victory sikerüljön. Ezen a pályán tapasztaltam először hogy a gép az előrejelzéshez képest szinte mindíg (ötből négyszer) kevesebb veszteséggel harcol, az időjárás is sokszor kereszbetesz, és az ötödik pályán a célpont városok már nyolcas beásottságúak két db. erős tüzérséggel támogatva jól védhető terepen, az én egységeim meg még alig egy-két sávosak és mind alap, sturmpioneer vagy engineer még sehol sincs. Mire kifogy a lőszer az ágyúkból minden egységem legyengül, a victory utolsó napján a gyalogságom 2-3-as, a tankok és recon 4-5-ös létszámra leamortizálódtak. És a pályán nagyon sok város maradt a lengyelek kezén, és sok egységük is megmaradt a felmentő seregből. Most ha minden igaz Dánia jön, elvileg ők könnyű préda voltak anno, talán összehozok egy BV-t.
  • kerla
    És a GWC fogsz még izzadni hidd el! :-) Én a közepe táján időhiány miatt a Führer segítségét kértem (azaz: suit) és úgy fejeztem be, de még úgy is bőven izzasztó volt.
  • masiktibor
    Szia!
    Köszönöm a segítséget, Suit-elkedni fogok (ideje ezt is kipróbálnom), és referálok. Korábban olvastam a GWC pályáról több véleményt, de eddig nem is próbáltam, a dátumból azt gondoltam hogy hasonló a sok blitzkrieg verzióhoz. És mekkorát tévedtem, mert már az első néhány pálya jól meg van keverve. És 50-es szinten K..rva nehéz, nem tudok BV-t elérni, V-t is csak nagy nehezen, már a spanyolok és a lengyelek is jól megizzasztottak, kaptam egy vadászt az első pálya után, de eddig repteret egyik pályán sem, foglalni kellett. Mi lesz itt később?! Nagyon jó kampány.
  • Bosco1
    Szia!
    Olvasd el az #571-es hozzászólásomat! :)
    Ez a "megoldás" a kampánylistában javítja a zászlót, a programon belül nem tudom, hogy okoz-e változást. Majd írd meg, hogy mi történt!
  • masiktibor
    Sziasztok!
    Kihaltnak tűnik az oldal, de talán még van aki benéz és tud segíteni.
    Néhány újonnan feltett kampánynál az equip file-ok cseréje ellenére nem jó a zászló sem a kampánylistában, sem a játékban. Hogyan javítható? Kiábrándító ausztrál csapattal cseh zászló alatt harcolni, meg német páncélvonattal belga zászló alatt sem igazán jó.
    Ha már korábban valaki megválaszolta elnézést érte, de nem vettem észre.
    Előre is köszönöm!