95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
fonak #78619 A fegyverrendszer szót egybe írják mindenhol, a radarvezérlésűt, radarvezéreltet is többnyire, szerintem is úgy helyes. -
Tehát akkor légvédelmi fegyverrendszer a helyes, vagy radar vezérésű fegyverrendszer, stb. -
fonak #78617 Egybeírva jó. -
Egy nagyon gyors és hülye kérdésem lenne. Melyik a helyes írásmód?
fegyverrendszer
fegyver-rendszer -
Ilyen meg amikor utólagos" frontpáncél" réteg szedi össze a régi RPG-t, mit a légypapír a legyet. (Ugye az öregek mindig mondják, hogy rétegesen kell öltözködni nehogy ráfázzunk)
-
-
JanáJ #78613 Mondjuk ha elé lőnek, akkor Minuteman-en innen mindegy is, hogy mivel.
-
kiskorúbézoltán #78612 Igazából lehetne kínai valami is (régebben volt egy TOW másolatuk, nem tudom mi lett vele), de TOW van ott tömegével, tehát azt tartom valószínűbbnek. A másik amiből sok van a ruszki cuccos, de ez az állvány biztos nem ruszki. Szóval minden valószínűség szerint ez egy TOW állvány.
A videnyóban van vágás, szóval akár két teljesen más dolgot is összevághattak, így marad csak feltételezés, hogy ami repül az TOW.
Kornet nem lehet mert világít a feneke, Metisz sem mert középen világít. Lehetne még Fagot vagy Konkursz is de nekem nem olyannak tűnik a repülése.
Száz szónak is egy a vége, a nyakam nem tenném rá, hogy ami repül az TOW, de majdnem biztos vagyok benne. -
JanáJ #78611 Üdv újra! :-)
A TOW-ot az indító alapján feltételezed? Tényleg mintha alá/elé menne. -
BGM-71E(-3B) TOW-okat kaptak, ezek az "utolsó" nem felülről-támadó verziók, tandem harci fejjel.
A videó alapján szerintem is a harckocsi előtti földhányáson működött el... -
kiskorúbézoltán #78609 Szerintem rövid lett a lövés és a csörömp előtti földmellvéden pattant el. -
kiskorúbézoltán #78608 Ha a bevágott rész nem máshonnan származik akkor TOW volt, gondolom valami régebbi rakettyával. -
JanáJ #78607 A Vitaly-s linked bórító képén mintah orosz ANPAQ szerűség lenne. Nem is tudtam, hogy van nekik ilyen. -
JanáJ #78606 Tudja valaki mivel küldték meg? Ez a nyílt terep nem kedvez a konzerveknek. :-( -
horthy #78605 Vagy ez T-72 kontakt-5 ? Jól birja mindenesetre .
-
horthy #78604 Sziria T-90 vs ATGM
Egy ujjabb Szír T-90-es videó .
-
Gur Khan hírek
Vitaly féle régi harckocsik többféle verzióban
Nexter OPTSYS
L-CAT
Iráni Sayyad 2
Brazilian Navy H225M
Orosz "Kolpino"
Precision Guidance Kit
Rheinmetall GTK Boxer JODAA
Az a repülő ami múltkor felszállás után a franciákkal a fedélzetén lezuhant valami ilyesmi feladatokat látott el.
B-1 pocak töltögetés AGM-158-al
-
fonak #78602 Ilyen hírek megjelentek kínai gépek vásárlásáról is korábban, arról sem lehetett hallani azóta sem semmit. -
fonak #78601 Most már annyit? Persze attól is függ nyilván, mit számolnak bele... -
fonak #78600 És abból mennyit is fizettek az amcsi adófizetők? (átlagolva évi 1,8 milliárd dollárt csak 1987 óta, Izrael az első helyen áll az amerikai katonai segélyt kapó államok között a II. vh óta, megelőzve Dél-Vietnámot, Egyiptomot, Afganisztánt és Törökországot). Foreign Military Sales (FMS), Foreign Military Financing (FMF) és különböző K+F támogatások. Emellett évi 1,2 milliárd dollár gazdasági segélyt is kapott Izrael az USA-tól 2001-ig, ezt akkor megszüntették, de kompenzációként 1,8-ról 2,4 milliárdra emelték az éves katonai segélyt.
Persze a segély nagy részét amerikai fegyverekre kellett költeniük, de leszállított áron kapták, nem annyiért, mint egy mezei vevő. Természetesen az amcsi hadiipari cégekhez került vissza így is azért a jelentős része. -
Izrael évi ~3-4 milliárd dollárnyi katonai segélyt kap az Egyesült Államoktól. Döntő részét fegyverben, például vadászgépekben... -
F1End #78598 Prioritások. Technikailag ki tudná magából izzadni. Az izraeli gazdasági teljesítmény (nominális GDP alapján) kisebb, mint az iráni, és nem szakadnak bele a 75+ F-15, meg a 200+ F-16 -ba sem. (Mondjuk ahogy nézem elég nehéz lekövetni, hogy pontosan hány izraeli F-16 os van is valójában)
De a többi öbölmenti állam is elég durván fel van fegyverezve a gazdasági teljesítményéhez képest. -
Az Iráni gazdaság néhány tucat Szu-30 vásárlását is alig tudná magából kiizzadni... 250 db gépről szóló mennyiség nevetséges. Németországnak nincs annyi gépe pedig az is 80 milliós ország, csak "picit" nagyobb GDP-vel. Az iráni GDP a német kilenced kb. Nem tudom, hogy ki volt anno annyira hülye, hogy ezt elhitte. Irán lehetőséget pontosan mutatja a mai gépparkja. Amerikában ezek a gépek múzeumban vannak jó ideje már... -
Az iráni légierőre nagyon ráférne a vérfrissítés, de hogy licencbe gyárthassák a Szu-30-ast, ahhoz jelentős mennyiségről kellene szóljon a megrendelés. Ez gazdasági tétel is, egyszerűen 10-20 gép összeszereléséhez / legyártásához nem éri meg kiépíteni az infrastruktúrát.
Ahhoz viszont, hogy a licencgyártásnak értelme legyen, bizony 40-50, de inkább 100 körüli nagyságrendben kellene gondolkodni. Lassan tíz éve, hogy volt már egy pletyka, amely 250db Szu-30MKM és 20db Il-78M-ről szólt, ám az egészet a Jerusalem Post szellőztette meg, tehát még akár az is lehet, hogy nem volt több egyszer propaganda / félretájékoztatásnál. Az IRIAF-nak egyébként most kb. 100 harci gépe van, legnagyobb részük (~40db) F-4D/E és RF, aztán van 25 F-5E és 24 F-14A, igaz ezek közül sok biztos nem repképes. -
Köszönöm, naivan azt hittem arra akar kilyukadni, hogy egy kicsit túlzóak a rakéta adatai, de akkor pont fordítva még dobott rá egy lapáttal. 
---------------------------------------
állítólag
-
Újabb kép a T-14 műszerfaláról, érdemes megfigyelni, hogy periszkópok egy "lecsapható" tükörrel rendelkeznek, jelen állásban pedig "zárt" állapotban vannak, így nem is használhatóak
A T-14-hez egy másik hír, mely szerint fejlesztenek egy drónt, amely kvázi a parancsnok periszkópját is kiválthatja. A drón (feltehetően egy quadrokopter) egy 100 méteres kábellel csatlakozik a harckocsihoz, ez rögtön két problémát is megold, egyfelől folyamatos az energiaellátása (az aksis drónok általában 20-30 perces repülési idővel bírnak), másfelől nem zavarható / felderíthető.
Török M60T szíriában
Újabb média-videó a Kuznyecovról, a fedélzetén legalább két MiG-29K és két Szu-33 le van nyűgözve, de repülni csak a Ka-52K repült
8db Szu-33 a szíriai orosz légibázison, a hírek szerint a Kuznyecov továbbra se tud fogadni leszálló vadászgépeket, mivel a fékezőkábel-rendszere üzemen kívül van a november 17.-ei baleset óta, a Szu-33-asok addig a szárazföldről repülnek, két Szu-33-as pedig a fedélzeten van, mindig felszállásra készen, szükség esetére
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.11.27. 09:36:30 -
Az... A HVA gépek ellen jó, de kb. ennyi. -
Zöldségeket, és közhelyeket leginkább. Azt magyarázzák, hogy ezekkel a rakétákkal akár a B-21-esek ellen készülnek. Amivel "apró" probléma akad, mely szerint hogy a kukutyinba fogják radarral felderíteni? A rakéta pályáját hogy fogják menet közben korrigálni? Hogy fogja a rakéta a cél közelében felderíteni és befogni a célt? -
Itt magyaráznak valamit, de nem tudom mit
-
-
Nem tudom, mikor voltál őrségben, de én emlékszem arra, hogy az 1990-es évek elején a Zil-131-esek is emiatt (egykörös fékrendszer) kezdtek kikopni mind a katonai, mind a civil forgalomból... -
Lásd még KSz-172 Novator. Szép-szép, de ilyen távolságból max. AWACS szintű célok elképzelhetőek, és/vagy olyan rendszer, ahol teljes értékű hálózati céladat-megosztás van. Egyébként én is kétlem, hogy a megadott adat reális. A Novator kisebb hatótávval rendelkezik, holott 7,4 méter hosszú a gyorsítófokozattal együtt. Ez még talán rövidebb is annál... -
Hmm nem tom nálunk jól mentek az Uralok őrségbe volt hogy 115km/h-val hasítottunk, Kraz TMM-3-ból is laposon kihoztam a 100km/h-t.
Amikor ott voltam akkor azt hiszem , de nem biztos Rába-MAN-okat kezdték kivonni, mert egykörös fékrendszerük nem volt túl egészséges.
(kocka fülke, alu plató, műszerfalon tekerős csapok ennyire emlékszem)
-
Kicsit olyan, mintha egy kicsinyített mása lenne az Sz-300PMU-2 rakétájának. A megadott hatótávolság adatban kicsit kételkedek, km-erben reálisabb lenne a mérete alapján. -
_rudi #78585 A Kínaiak tesztelték az extra nagy hatótávolságú (~250-310 mérföld) hiperszonikus AA rakétájukat.
Impozáns méretek: 5,8 m hosszú, 33 cm átmérőjű
sebesség: hangsebesség x6
további kulcsszavak: data link, AESA radar, végfázisba infravörös / elektro-optikai irányítás -
Ti tudtátok, hogy az US ARMY-nak van hat 4200 tonnás partra szállító hajója?
Itt meg a teljes flotta. :)
US ARMY ships @ FAS.org -
kiskorúbézoltán #78583 Tudja a fene, én se két napot szaladgáltam uralon de... Halason elégedettek voltunk vele és örültünk, hogy mi nem kaptunk dak-ot. Pedig benyás uraljaink voltak, csak a vége felé kaptunk dízelt.
Zabálni tényleg zabált, különösen ha értő kezek "szarok a fogyasztásra, menjen" alapon nyúltak hozzá. Várpalotán (itthon hegyesebbnek számító terepen) harcászkodva 100-150 km-enként tankolni kellett, nem fogyott ki, de jobb volt biztosra menni teli tankkal. A dízel (4320) jobb volt ilyen szempontból. -
Ez és ennyi állt rendszerben az NDK-ban...
-
kiskorúbézoltán #78581 Nem volt. -
fonak #78580 Winklernek a sokat feldicsért Uralokról is elég lesújtó véleménye volt.. Gyenge, de rettenetesen sokat zabál stb. (A DAC-okat miért kellett vajon erre lecserélniük?)