Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ami esetleg félig belefér a hangulatba, az az EM ágyú (Railgun), amely esetében a lövedék ugyebár hiperszonikus sebességű a torkolatnál. De hogy mikor kerül hadrendbe, az érdekes kérdés - a 2020-as évek közepe előtt aligha.
A WU-14 ugyanez pepitában.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A 29-esnél arra értettem hogy mire jó, hogy ez a repszám mennyire sok/kevés? Mert ugye a 16-ok svájci bicskák, a 29-es meg csak egyfeladatos. Igaz melléjük még vannak Szuhoojaik is.
SZA-nál azért érdekel a hatékonyságuk (?), mert az orosz vasakat fikázók mindig azzal jönnek, hogy örökké leszerepeltek a keleti technikák. Az Irak-Irán bulit meg nem ismerem, nem tudom mennyire volt kiegyenlített a két oldal technikája. Ráadásúl az azóta eltelt időben a tech fejlődés miatt már nem lehet, vagy nagyon nehéz mennyiséggel ellensúlyozni a minőséget. Valamint SzA megkapta a kiképzést is a vasak mellé és nem is kötik hátra a sereg kezét (járulékos és saját veszteségek kezelése, elnök választás, média, stb.) Ezek alapján pedig nem domborítnak nagyot úgy, hogy közben minden adott lenne egy gyors sikerhez.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Az ICBM-t nem kellett volna felhozni, olyasmire gondoltam mint a Prompt Global Strike program. Vagy teszem azt a kínaiaknál a nagyon alfa állapotban lévő WU-14
A hiperszónikus meg egy gumitartomány. Tudtommal nincs semmiféle aerodinamikai választóvonal a szuperszónikus felett. Nem egységes, hogy ez hol kezdődik.
Nem ICBM-ek esetén az M3 feletti sebesség 4-5 km-es repülési magasság esetén lehet csak tartós.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
ha jól tudom még csak tesztek vannak, legutóbb pl a HIFiRe, de 20 éven belül biztosan, de sztem 10 év múlva is már elterjedtek lesznek a hozzá hasonló eszközök.
Utoljára szerkesztette: fonak, 2016.06.05. 20:37:18
Szóval sajnos nagyon nem mérvadóak e szempontból a Jemeni konfliktusban mutatott Szaudi eredmények.
Végül is semmi... :)
A MiG-29-es pontosan arra jó, amire használják - például a Balti légtér ellenőrzésnél készenlétet adni.
Utoljára szerkesztette:
@Hpasp: Szerintem ezt olvastam már, egyet is értek vele, de ez a hátrány most nem az, mert mind a két oldalon ők állnak. Én innen a fotelból azt látom, hogy ebben az amik nagyon jók. Régóta csinálják és tanulnak a hibáikból. De pl lövésem sincs ez mennyit ad bele a dologba. SZA és a környék között akkora technológiai fölény van mint az amik és a környék között. Szóval talán le lehet szűrni mennyit ad a vas, és mennyit a vezetés a dologba.
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.06.05. 14:16:04
Egyébként a szaúdiak (egyiptomiak, irakiak stb.) mindenből (vadászgép, Abrams, Apache stb.) "butított" verziót kapnak tudtommal, a szovjetek egykori gyakorlatához hasonlóan.
Utoljára szerkesztette: fonak, 2016.06.05. 13:46:18
A 29-ek mire jók, ha csak 60-80 órát repülnek? Mondjuk egyfeladatosak, a 16-os pilóták meg gondolom földre is dolgoznak.
-A 2003-as F-16 beszerzésnél a lengyelek a saját bevallásuk szerint rossz üzletet kötöttek, mert nem volt része a pótalkatrészekre vonatkozó utánpótlás részletezése. A szerződésben ugyan benne van, hogy a Lockheed biztosítja az pótalkatrészek utánpótlását, ám erre vonatkozó időszak nem volt megjelölve. Egy példával élve volt olyan, hogy a meghibásodott részegység javítása 18 hónapig tartott, és addig az adott gép nem volt bevethető.
-Az F-16-osok legalább egy részén nagy felújítást akarnak, AESA radarral (F-16V).
-A MiG-29-esek még legalább 2025-ig repülni fognak.
-A 29-esek váltótípusának az F-16-ost tekintik, az F-35 túl drága lenne.
-Az F-16-os pilóták évi 120-200 órát repülnek, a MiG pilóták 60-80 órát. Utóbbi a sárkány élettartama miatt van, hogy kihúzzák 2025-ig.
Y
Egyedül élem az életem, idegen tõlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
ÉS pont azért ilyen élénk színű, hogy a mentőegységek könnyebben észrevegyék.Mivel a legtöbb esemény úgy is békeidőben történik.
Háborús helyzetben meg el kell ásni és a nyomokat eltakarítani, békében, meg minél láthatóbb helyre teríteni.
Ezért kellenek számok (50 tonna, mach 2, x fegyver, y mérföld).
A legfontosabbat kihagytad, X.-Generációs (mer ezt még a marha-újságíró/civil/politikus is megérti, hogy a konkurensé csak X-1...).
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.06.03. 14:43:10
A promó tárgya a Lynx lövészpáncélos, ami állítólag "könnyű" (vagyis feltehetően 50 tonna alatti... <#crazya>#crazya> - Cifu ), és egy LLR 120mm, L/47-es löveggel lesz felszerelve (LLR -> Low Light Recoil). Máris válaszolni akarnak a T-15-re? :D

egyébként a gép tuti selejt, de jobban néz ki valamivel mint a gripenünk anno :D
Érdekesség, hogy mindkét csoport 6.-os számú gépét érte baleset...
A román is?
A kérdés jó. A Csendes-óceáni Rakétakísérleti bázison lévő AEGIS Ashore tesztbázis légi felvétele, jól látható, hogy mind a négy antenna megvan:
Én össze-vissza nézegetem a videókat és képeket, és úgy látom, hogy igen, a románnál (és lengyelnél) is:
Az Sz-400 jelenlegi tudásom szerint 12-vel, persze csak negyed azimutban.
(4 osztály kell a 360 fokhoz)
Az Sz-500 esetében is a ballisztikus célpontoknál említenek 10-et. Egyébként ez is érdekes kérdés, hogy mennyire használnak különálló célcsatornákat ballisztikai és légi célpontok között.
AEGIS SM-... rakéták hatótávolsága megvan valahol?
Navy.mil
SM-2 Block III: 'max. 90 tengeri mérföld (163km)'
SM-2 Block IV: '100-200 tengeri mérföld (181-262km)'
SM-6 Block I: Nincs adat
RIM-66 / SM-2 MR @ Designation-System:
SM-2MR: 74km
RIM-67 / SM-2 ER @ Designation-System:
SM-2ER: 100 tengeri mérföld / (185km van odaírva, 181,6km lenne hivatalosan)
RIM-156 / SM-2 ER Block IV @ Designation-System:
SM-2ER Block IV: 240km
RIM-161 / SM-3 @ Designation-System
SM-3 Block II: 500km felett
RIM-171 / SM-6 @ Designation-System
SM-6: 240km
Utoljára szerkesztette:
Az AEGIS Ashore egyik jellemzője ugyanis hogy a tengerészeti változathoz hasonlóan folyamatos 360°-os radar lefedettséggel rendelkezik...
A román is?
A 10 célpont elleni szimultán leküzdés lehetősége nem tűnik gyengének
Az Sz-400 jelenlegi tudásom szerint 12-vel, persze csak negyed azimutban.
(4 osztály kell a 360 fokhoz)
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.06.02. 09:35:24
A Falkland szigeteki 1982 balhé részletesen ki van elemezve. -> könyvben
Linebacker-II, Egyiptomi anyagcsata, OPF, EDC -> orosz nyelvű manuálokban
OAF -> szerb nyelvű könyvben
Összes amcsi légiharc győzelem -> angol könyvben
stb...
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.06.02. 09:36:11
-Csak MRBM elleni képesség, IRBM / ICBM nincs említve (az AEGIS BMD esetén az SM-3 Block II már anti-IRBM képességű).
-A 7km/s sebességű célpontok leküzdése emlegetve van, de tegyük hozzá, hogy ez a jövőbeni esetleges hiperszonikus sebességű irányított lövedékek ellen is hatásos lehet (akár hiperszonikus rakéta, akár hiperszonikus EM ágyú lövedékről legyen szó).
-Picit furcsának tűnik, hogy az AEGIS Ashore szintű képességet várnak el egy mobil rendszertől. Az AEGIS Ashore egyik jellemzője ugyanis hogy a tengerészeti változathoz hasonlóan folyamatos 360°-os radar lefedettséggel rendelkezik...
-A 10 célpont elleni szimultán leküzdés lehetősége nem tűnik gyengének. Nem találok sehol arra vonatkozólag információt, hogy az AEGIS hány cél szimultán leküzdésére képes, mindenhol van példa 3 célpont elleni közel-szimultán célleküzdésre, de ennyi.
-AESA X-band...
Utoljára szerkesztette:
ami nekem feltünt, hogy AESA Xband... az komoly előrelépés lesz.
Vagy esetleg hasonlót sikeres légvédelmi tevékenységekről?
Szerk:
<#falbav>#falbav>
A link kimaradt:
http://www.acig.info/CMS/index.php?option=com_content&task=view&id=46&Itemid=47
Utoljára szerkesztette: F1End, 2016.06.01. 23:34:00
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.06.01. 20:34:49
" At this time Israel had 250 M48 Patton tanks, 150 of them M48A1 and 100 of them M48A2, all of these armed with a 90mm main gun. Israel upgraded those tanks to M48A3's by replacing their engines and transmissions with newer models. These tanks were also fitted with a new 105mm L7 gun (same as on the Centurion MBT) and with the Israeli Urdan cupola. "
Forrás