-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
kiskorúbézoltán #78860 Kötöm az ebet a karóhoz, hogy próbáljuk a valós és meglévő képességeket hasonlítani azokhoz a képességekhez amik valóban megvoltak. Már persze (amatőr)képességeinknek megfelelően. Szerintem ez nem kötekedés.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kötekedés az lenne ha megkérdezném például, hogy ennyire fáj-e, hogy azt kellett írnod, hogy nem tudod, ahelyett, hogy valószínűleg nincs ilyen pilótánk ma, vagy ha van is csak mutatóba. De nem teszek ilyet.
De akkor tegyünk pontot a téma végére.
Mondjuk van úgy 20(?) pilótánk a Gripenekhez. Egy részük (harmada? akkor mondjuk 7fő) a már tárgyalt szinten (JTAC+gá+szim) áll most földi célok elleni tevékenységből. Vegyük hozzá a jóval fejletteb gépet, a sokkal fejletteb fadugós (beépített trenázs) lehetőségeket és a szintén messze fejlettebb földi szimulátorok lehetőségét.
Ezzel szemben áll a MN színeiben a másik sarokban, egy századnyi (10-12?) Su-22, az ismertetett fegyverekkel, általam ismeretlen (valaki?) kiképzettségi szinten, meg két századnyi harcimarci helikopter, amikor Szolnokra kerültek akkor biztosan elég jók voltak, de róluk se tudom, hogy MN időkben mennyire ment nekik a dolog.
A két MiG típust most nem számolnám, ha jól gondolom akkor egy földi célok ellen képzetlen pilótás Gripen is van olyan harcértékű mint azok akik ezeken a típusokon esetleg gyakorolták, fogadjuk el, hogy a Gripen ennyivel fejlettebb.
Én nem tenném rá a nyakam, hogy ma vagyunk erősebbek.