10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • molnibalage83
    A 22-esek itthon annyira voltak csapásmérők, hogy emlékeim szerint felderítő századnak hívták őket. H-29 nem volt bevethető, a H-25 egy Bullpup szerű valami volt, csak lézeres legfeljebb.A Szu-22M3 itton nappali bombázhatásra és rakétázgatásra volt alkalmas és felderítésre. A precíziós csapásmérő képessége legfeljebb a '70-es évek eleji szinten volt értelmezhető, de maival köszönőviszonyban sincs.

Mos a Szu-22 mellé hogyan jönnek a helikopterek...? Én rohadtul nem állítottam azt, hogy aboszlút tűzerőben erősebb a 14 db Gripen, mint a teljes szombathelyi első lépcsős alakulat supporttal. Csak a Gripen tűzereje minőségibb. Pl. megerősített betonfedezéset szétkapsz vele, akár éjszakai is terepkövetésből és hajító bombázással MANPAD és AAA-n kívül, közepes/nagy magassgában meg SHORAD-on kívül is. A Mi-24 és a Szu-22 éjszakai képessge meg nulla volt, de ez még végtelenül se hozzon zavarba senkit...

Igen, repkedtek éjszaka is a 22-esek, csak mai napig nem vágom, hogy minek... Nem volt sem radarja sem EO célkeresője, ezért nekem senki ne akarja beadni azt, hogy a típusnak éjszaka bármiféle harcértéke volt a navigációs rendszere ellenére.