95110
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • JanáJ
    Miért milyen hangtompítós fegyver tud nagyobb lő távot? A 2-300 méter egy AK lőtávja.
    Az oroszoknak csípen az unortodox lőfegyver elképzeléseit pl: hangtompítós PKM. :-)
    Utoljára szerkesztette: JanáJ, 2016.12.22. 09:27:28
  • JanáJ
    Nem egy harckocsi barát az a környék.
  • JanáJ
    Hát ha 5 cm-re lőnek el mellettem, az nagy mázli, ha 5 méterre, az meg nem.
  • SZUsszan
    Cserébe szinte csak városi környezetben lehet használni a drámai röppályája miatt.
    Azt hiszem 2-300m-en felül nem is nagyon alkalmazzák.

Arra persze tökéletes, hogy egy kevlár sisakos rosszfiút csendben kiiktasson, aki a pozíciójából egy gpu-val az egész küldetést veszélyeztetné.
    Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2016.12.22. 09:12:28
  • z0ty4
    Fulcrum Drivers 3
  • Savaran
    Pontosan, ebben egyedülálló a világon direkt szubszónikusnak tervezett lőszer, bár később az amcsik is megtervezték saját változatukat, a .300 AAC néven, de ahhoz nem terveztek új fegyvert mint az oroszok, hanem csináltak egy m4 konverziót! Bár nem egészen az a kategória mivel a 9x39 kizárólag szubszónikus a .30 AAC viszont nem(van hangsebesség feletti változata is kisebb tömegű lövedékkel), a hangtompítható változata sokkal csekélyebb csőtorkolati energiával rendelkezik mint az orosz társa. Érdekes hogy a 9x39 páncéltörő lőszer a 7,62x39mm páncélátütési értékeit tudja hozni ugyanazon a távolságon, csak más paraméterekből adódóan, előbbi a nagy lövedéktömeg, utóbbi a nagy sebesség miatt!
  • horthy
    Leopard-2 kilövés képek
  • molnibalage83
    Nem tudom, hogy a szerencséjének örül vagy önként csinálta, de se így se úgy nem dícsérik meg ezért, az ziher...
  • SZUsszan
    Az a harcos skillje, hogy a másik oldal ilyen szarul lőtt, vagy a szerencséje?

Ha nyugati, vagy orosz katonák lőttek volna rá, akkor valószínűleg sokkal kisebb sugarú lett volna a szórás. De ez így írtó nagy mázli volt.
    De ha szeretnéd, tudok linkelni pár videót, ahol ugyanúgy arabok lőnek egymásra, csak az egyik oldalon tudnak is lőni. Aztán a kereszteződésben átsprintelő félútig sem jut, pedig csak 4-5m-t kellett megtennie.
  • Berkut111
    VSS Vintorez / AS_VAL -ban a 9x39 lőszer az igazan durva, nem is maga a két fegyver. 9x39mm
  • Savaran
    Jaja, érdekes a megközelítésük a problémák megoldására, az AS-VAL is egy ilyen kuriózum!
  • JanáJ
    A pure luckkal vitatkoznék. Az első lövések az első emeleten kopogtak. Vagy a szomszéd államból lőttek, vagy csak a szokásos arabos mentalitás.
  • SZUsszan
    Pont reggel néztem a liveleakon, csak elfelejtettem linkelni.

Blow away

Ez meg pure luck.
  • JanáJ
    Extrém/spéci kézi lőfegyverekben bírom az oroszokat. :-)
  • JanáJ
    Rossz helyen állt csóri, vagy ezt hogy? Mázlija volt, hogy nem kapta el a sugár terelőt.
  • molnibalage83
  • Savaran
  • millerius
    Amit a videón a Szu-25-ök indítottak az H-25 volt, mert jól láthatóan két lángcsóvája volt a rakéta-hajtóműnek kétoldalt, a H-25-ön a szárnyak között kétoldalt van a két fúvócső. A H-29-nek hátul a törzs végén van a fúvócsöve, annak csak egy (de jó nagy) lángcsóvája lett volna.
  • Berkut111
    Picsaba lemaradt : Kurganyecz
  • Berkut111
    15 perc orosz Totalcar: Kurganyec-25. Jo kis havas csapatás és sok duma.
  • Hpasp #79220
    H-29L/H-29T ugye abból a felismerésből született, hogy a H-25 harci része nem tudja átütni a megerősített fedezékeket.
    A rakéta kalibere 380mm-re nőtt, és bár harci része hasonlóan a H-25-höz 300kg, de páncélozott, így képes áthatolni a megerősített célokon, és belül robbanni.

Rávezető feje megegyezik a H-25ML-vel. (ezért más az átmérője)

Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.12.20. 20:00:23
  • Hpasp #79219
    Jajmár urak, ne keverjük a H-25ML-t (izd.713) a H-29L-el (izd.64)!

Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.12.20. 18:45:03
  • fonak
    Ez elvileg H-29ML nem ugyanaz.. jóval nagyobb raketta mint a H-25.
  • fonak
    A Hud, vagy valami hasonló reflexüveg, extrém esetben egy kereszt a plexire firkálva....
  • Palinko
    Találó! Nekem is az tűnt fel, hogy nem rozsdaboglya az egész stb :D
  • Hpasp #79215
    A H-25ML lehetséges céljai között az alábbiak vannak felsorolva:

- földi rádiólokátorok
    - légvédelmi rakétakomplexumok indítói
    - nyílt állóhelyen, vagy földsánccal védett repülőgépek
    - kis hidak
    - kisebb hajók
    - ipari komplexumok
    - vasúti szerelvények

Elvileg a Redeye illetve Chaparral komplexumok megsemmisítési zónáján kívül indítható. (Dmax=8km)
    Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.12.20. 16:46:40
  • JanáJ
    Mi az a célzókészülék?

@Molni: Azért ez így elég necces, kb bármivel leszedhetnek.
  • molnibalage83
    A HUD-on van kijelezve, hogy hova mutat. Annak szögfelbontása néhány km-en túl használhatatlan és a célpont fel kell repülni és egyenesen, ami légvédelem esetén nem túl egészséges.

Igen, az F&F az.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.12.20. 16:08:52
  • fonak
    Gondolom csak simán a célzókészülékkel, ahogy még a tv-irányítású rakétákat is lehet képernyő nélkül alkalmazni.
  • JanáJ
    A Liaoning olyan mintha a Kuznyecovon amerikai személyzet és kiszolgáló eszközök lennének orosz repülő gépekkel.
  • JanáJ
    Ha nincs kijelző, akkor mivel célozza a lézert?
    F&F = Fire and forget?
  • Hpasp #79209
    Igen tudta a H-25ML és a H-25MP is, és ez volt az alap üzemmód, amit a pilóta kikapcsolhatott.
    A H-23M, és a H-25MR értelem szerűen nem tudta.
  • Palinko
    Milyen rendezett a fedélzet.
  • [NST]Cifu
    Képz

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

J-15-ösök indítása a Liaoning fedélzetén

J-15 indítása a Liaoning fedélzetén

J-15 leszállása a Liaoning fedélzetén (a harmadik kábelt kapta el - ilyen kábel elszakadása okozta a Kuznyecov nehéz napjait)

Két J-15-ös mozgatása a fedélzeten

Ennyi marad egy sima autóból, ha harckocsi akna robban alatta

T-50-8 proto

T-50-8 proto első repülése

Olasz Centauro 2 felderítő / páncélvadász harcjármű

Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.12.20. 15:13:41
  • molnibalage83
    Ha közel vannak a célok, akkor belefér, de ez harcászatilag nemigen realizálható, legalábbis szerintem. Ha két egymás melletti cél van 10-20 méterre, akkor az első rakéta után a lézár átáll a másikra és a loftoló később érkező rakéta azt kapja el.

Azt kell látni a videón, hogy a rakétával olyan távolságban lövöldöztek, hogy kb. minden HMZ-jében voltak benne. Ez szerintem azért van, mert "BVR" távolságon a Szu-25 lézerével nemigen lehet célozni, hiszen nincsen a gépen semmilyen display. (Vagy ezeken már van?) A PGM képesség megvan, de stand-off -nak hívni a videón levő műveletet nem lehet főleg, hogy nem F&F. Peszre, ha odalemt valaki megvilágítja a célt, az egészen más tészta...
  • JanáJ
    Most itt egy lézerrel megvilágított célra ment két rakéta? Ha igen akkor mi ennek az értelme. Ha meg két külön célt támad akkor elég ennyi késleltetés a rakéta indításban hogy elkapjon két egymáshoz közeli célt.
  • molnibalage83
    Ezt egyébként az alap H-25ML is tudta vagy csak a mai? Mert a régi szovet videókon én soha nem láttam ilyet, minden szovjet AG rakéta SACLOS elvben ment szépen egyenesen előre, ami lézeres volt vagy RPK-s, ahogy a Bullpup is a jenkiknél.
  • kamionosjoe
    Én még régebben, 7 éve voltam hivatásos állományban, azért szerintem elég jó kiképzést kaptunk, még ha a technikai szint alatta is van az amerikainak. Volt egy közös gyakorlatunk a KMZ-vel is és ott komolyan kiképzett tengerészgyalogos katonák is tréningeztek velünk. Azért nem mondom, hogy minket képeztek, mert azt a magyarok csinálták, de ők is figyelemmel követték a kiképzésünket. Hogy most mi van nem tudom, de az biztos jót tett az állománynak, hogy nem kell már a besorozott mindenféle emberekkel szerencsétlenkedni, hanem tényleg csak az arra alkalmasakat válogatják össze katonának.
  • Hpasp #79202
    Egen, a 300kg-os rombolótöltet függőlegesen érkezve nagyot üt.
  • molnibalage83
    Mondjuk ezzel a manőverrel azért lehet csinálni ezt-azt, vannak olyan célpontok, ami ellen jobb, ha függőlegeshez minél közelebb érkezik a rakéta.