95110

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
JanáJ #79240 Miért milyen hangtompítós fegyver tud nagyobb lő távot? A 2-300 méter egy AK lőtávja.
Az oroszoknak csípen az unortodox lőfegyver elképzeléseit pl: hangtompítós PKM. :-)
Utoljára szerkesztette: JanáJ, 2016.12.22. 09:27:28 -
JanáJ #79239 Nem egy harckocsi barát az a környék. -
JanáJ #79238 Hát ha 5 cm-re lőnek el mellettem, az nagy mázli, ha 5 méterre, az meg nem. -
SZUsszan #79237 Cserébe szinte csak városi környezetben lehet használni a drámai röppályája miatt.
Azt hiszem 2-300m-en felül nem is nagyon alkalmazzák.
Arra persze tökéletes, hogy egy kevlár sisakos rosszfiút csendben kiiktasson, aki a pozíciójából egy gpu-val az egész küldetést veszélyeztetné.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2016.12.22. 09:12:28 -
Fulcrum Drivers 3 -
Pontosan, ebben egyedülálló a világon direkt szubszónikusnak tervezett lőszer, bár később az amcsik is megtervezték saját változatukat, a .300 AAC néven, de ahhoz nem terveztek új fegyvert mint az oroszok, hanem csináltak egy m4 konverziót! Bár nem egészen az a kategória mivel a 9x39 kizárólag szubszónikus a .30 AAC viszont nem(van hangsebesség feletti változata is kisebb tömegű lövedékkel), a hangtompítható változata sokkal csekélyebb csőtorkolati energiával rendelkezik mint az orosz társa. Érdekes hogy a 9x39 páncéltörő lőszer a 7,62x39mm páncélátütési értékeit tudja hozni ugyanazon a távolságon, csak más paraméterekből adódóan, előbbi a nagy lövedéktömeg, utóbbi a nagy sebesség miatt! -
horthy #79234 Leopard-2 kilövés képek -
Nem tudom, hogy a szerencséjének örül vagy önként csinálta, de se így se úgy nem dícsérik meg ezért, az ziher... -
SZUsszan #79232 Az a harcos skillje, hogy a másik oldal ilyen szarul lőtt, vagy a szerencséje?
Ha nyugati, vagy orosz katonák lőttek volna rá, akkor valószínűleg sokkal kisebb sugarú lett volna a szórás. De ez így írtó nagy mázli volt.
De ha szeretnéd, tudok linkelni pár videót, ahol ugyanúgy arabok lőnek egymásra, csak az egyik oldalon tudnak is lőni. Aztán a kereszteződésben átsprintelő félútig sem jut, pedig csak 4-5m-t kellett megtennie. -
Berkut111 #79231 VSS Vintorez / AS_VAL -ban a 9x39 lőszer az igazan durva, nem is maga a két fegyver. 9x39mm -
Jaja, érdekes a megközelítésük a problémák megoldására, az AS-VAL is egy ilyen kuriózum! -
JanáJ #79229 A pure luckkal vitatkoznék. Az első lövések az első emeleten kopogtak. Vagy a szomszéd államból lőttek, vagy csak a szokásos arabos mentalitás. -
SZUsszan #79228 Pont reggel néztem a liveleakon, csak elfelejtettem linkelni.
Blow away
Ez meg pure luck. -
JanáJ #79227 Extrém/spéci kézi lőfegyverekben bírom az oroszokat. :-) -
JanáJ #79226 Rossz helyen állt csóri, vagy ezt hogy? Mázlija volt, hogy nem kapta el a sugár terelőt. -
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
millerius #79223 Amit a videón a Szu-25-ök indítottak az H-25 volt, mert jól láthatóan két lángcsóvája volt a rakéta-hajtóműnek kétoldalt, a H-25-ön a szárnyak között kétoldalt van a két fúvócső. A H-29-nek hátul a törzs végén van a fúvócsöve, annak csak egy (de jó nagy) lángcsóvája lett volna. -
Berkut111 #79222 Picsaba lemaradt : Kurganyecz -
Berkut111 #79221 15 perc orosz Totalcar: Kurganyec-25. Jo kis havas csapatás és sok duma. -
H-29L/H-29T ugye abból a felismerésből született, hogy a H-25 harci része nem tudja átütni a megerősített fedezékeket.
A rakéta kalibere 380mm-re nőtt, és bár harci része hasonlóan a H-25-höz 300kg, de páncélozott, így képes áthatolni a megerősített célokon, és belül robbanni.
Rávezető feje megegyezik a H-25ML-vel. (ezért más az átmérője)
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.12.20. 20:00:23 -
Jajmár urak, ne keverjük a H-25ML-t (izd.713) a H-29L-el (izd.64)!

Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.12.20. 18:45:03 -
fonak #79218 Ez elvileg H-29ML nem ugyanaz.. jóval nagyobb raketta mint a H-25. -
fonak #79217 A Hud, vagy valami hasonló reflexüveg, extrém esetben egy kereszt a plexire firkálva.... -
Találó! Nekem is az tűnt fel, hogy nem rozsdaboglya az egész stb :D -
A H-25ML lehetséges céljai között az alábbiak vannak felsorolva:
- földi rádiólokátorok
- légvédelmi rakétakomplexumok indítói
- nyílt állóhelyen, vagy földsánccal védett repülőgépek
- kis hidak
- kisebb hajók
- ipari komplexumok
- vasúti szerelvények
Elvileg a Redeye illetve Chaparral komplexumok megsemmisítési zónáján kívül indítható. (Dmax=8km)
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.12.20. 16:46:40 -
JanáJ #79214 Mi az a célzókészülék?
@Molni: Azért ez így elég necces, kb bármivel leszedhetnek. -
A HUD-on van kijelezve, hogy hova mutat. Annak szögfelbontása néhány km-en túl használhatatlan és a célpont fel kell repülni és egyenesen, ami légvédelem esetén nem túl egészséges.
Igen, az F&F az.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.12.20. 16:08:52 -
fonak #79212 Gondolom csak simán a célzókészülékkel, ahogy még a tv-irányítású rakétákat is lehet képernyő nélkül alkalmazni. -
JanáJ #79211 A Liaoning olyan mintha a Kuznyecovon amerikai személyzet és kiszolgáló eszközök lennének orosz repülő gépekkel. -
JanáJ #79210 Ha nincs kijelző, akkor mivel célozza a lézert?
F&F = Fire and forget? -
Igen tudta a H-25ML és a H-25MP is, és ez volt az alap üzemmód, amit a pilóta kikapcsolhatott.
A H-23M, és a H-25MR értelem szerűen nem tudta. -
Milyen rendezett a fedélzet. -
Képz
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
J-15-ösök indítása a Liaoning fedélzetén
J-15 indítása a Liaoning fedélzetén
J-15 leszállása a Liaoning fedélzetén (a harmadik kábelt kapta el - ilyen kábel elszakadása okozta a Kuznyecov nehéz napjait)
Két J-15-ös mozgatása a fedélzeten
Ennyi marad egy sima autóból, ha harckocsi akna robban alatta
T-50-8 proto
T-50-8 proto első repülése
Olasz Centauro 2 felderítő / páncélvadász harcjármű
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.12.20. 15:13:41 -
Ha közel vannak a célok, akkor belefér, de ez harcászatilag nemigen realizálható, legalábbis szerintem. Ha két egymás melletti cél van 10-20 méterre, akkor az első rakéta után a lézár átáll a másikra és a loftoló később érkező rakéta azt kapja el.
Azt kell látni a videón, hogy a rakétával olyan távolságban lövöldöztek, hogy kb. minden HMZ-jében voltak benne. Ez szerintem azért van, mert "BVR" távolságon a Szu-25 lézerével nemigen lehet célozni, hiszen nincsen a gépen semmilyen display. (Vagy ezeken már van?) A PGM képesség megvan, de stand-off -nak hívni a videón levő műveletet nem lehet főleg, hogy nem F&F. Peszre, ha odalemt valaki megvilágítja a célt, az egészen más tészta... -
JanáJ #79205 Most itt egy lézerrel megvilágított célra ment két rakéta? Ha igen akkor mi ennek az értelme. Ha meg két külön célt támad akkor elég ennyi késleltetés a rakéta indításban hogy elkapjon két egymáshoz közeli célt. -
Ezt egyébként az alap H-25ML is tudta vagy csak a mai? Mert a régi szovet videókon én soha nem láttam ilyet, minden szovjet AG rakéta SACLOS elvben ment szépen egyenesen előre, ami lézeres volt vagy RPK-s, ahogy a Bullpup is a jenkiknél. -
kamionosjoe #79203 Én még régebben, 7 éve voltam hivatásos állományban, azért szerintem elég jó kiképzést kaptunk, még ha a technikai szint alatta is van az amerikainak. Volt egy közös gyakorlatunk a KMZ-vel is és ott komolyan kiképzett tengerészgyalogos katonák is tréningeztek velünk. Azért nem mondom, hogy minket képeztek, mert azt a magyarok csinálták, de ők is figyelemmel követték a kiképzésünket. Hogy most mi van nem tudom, de az biztos jót tett az állománynak, hogy nem kell már a besorozott mindenféle emberekkel szerencsétlenkedni, hanem tényleg csak az arra alkalmasakat válogatják össze katonának. -
Egen, a 300kg-os rombolótöltet függőlegesen érkezve nagyot üt. -
Mondjuk ezzel a manőverrel azért lehet csinálni ezt-azt, vannak olyan célpontok, ami ellen jobb, ha függőlegeshez minél közelebb érkezik a rakéta.