Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Részleteket senki sem tud, nem nyilvánosak, mindenki találgat, ráadásul fejlesztés alatt van, tehát ez olyasmi, mint amikor a 2000-es évek legelején az OICW-ről elmélkedtünk.
A személyes megjegyzésem az, hogy a kézigránát a modern hadseregben csaknem elvesztette a jelentőségét. Ott van a gránátvető a cső alatt, ha szükség van ilyesmire. Egyszerűbb, nagyobb lőtáv, pontosabb célbajuttatás, nem függ a katona pillanatnyi fizikai állapotától, stb.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ez egy replika...
itten megnézhető,gondolom ugyanaz bár T-59 nek írva
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Akkor elvégzem én a házi feladatot, és berakom felhúzott gammával:

Freeda Krueger-nek lehet igaza az alváz kapcsán.
Minden xarra gondoltam, de erre nem.
Fél órája böngészem a kínai és egyéb távol-keleti cuccokat, de mindenhol csak 5 pár görgőset találok.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Nektek rendben működik a fórum? Nekem hol nem jön be, hol az elküldött hsz.-om tűnik el.
ON
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Nem is működött az RPG ellen.
<#taps>#taps>
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.09.26. 19:04:53

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.09.26. 18:58:59
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
arab módszer
Emlékeztet a Napoleon korban használatos rakétásokra, csak ez messzebb visz és több robbanó anyagot, de sajnos nem menetel zárt hadrendben az ellenfél több tízezer katonája, hogy érdemben hatásos lehessen. =)
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2016.09.26. 17:25:15
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Mivel rákerestem az M 41-re és ez a trapéz alakú hátsó rész talán elég jellegzetes:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ráadásul ami nem stimmelt a 47-nél hogy ott látványosan nem középen van a torony ennél amit láttam eléggé úgy tűnt hogy középen van és a 41-nél is szintén majdnem pontosan középen van mint ahogy láttam. Úgy jutottam a 47-hez egyébként hogy wikin rákerestem milyen fegyverei voltak a Jugoszláv hadseregnek és ott írták a 47-et, a többit T54-55, T72, M84, PT 76, SU 100, 2S1, M18, M36 valahogy kizártam (bár két utóbbinál azért rezgett a léc 😄). Szóval ezek szerint volt valakinek 41-ese is a környéken, mert kétlem hogy Szerbiába olyan messziről importálnák a leselejtezett katonai dolgokat.
Viszont amikor túrázunk vagy vadászunk, szinte folyamatosan találkozom olyan részekkel, ahol (szemre) 3-4km-re lévő úton közlekedő autókat lehet látni dombtetőkről, magaslatokról... Hogy az alföldről már ne is beszéljek...
Utoljára szerkesztette:
Opsz, félreérthető voltam...
... ez katonaföldrajzi anyagban volt, és nincs összefüggésben a korabeli optikák teljesítményével.
Nem azt mondtam, hogy felesleges nekünk jobb rakéta, hanem, hogy nem ezen múlna, mert a többi felszerelésünk még hiányosabb.
A többivel egyet értek, bár egy orosz o. elleni háborúban annyi szerepünk lenne, mint anno a NATO ellen...
Ahol a prekurzor töltet mindkettőt be is indítja.
Nem indítja be, pont ez a lényege a legtöbb prekurzor megoldásnak, hogy egy lyukat robbant a külső lemezen, így a fő töltet berobbanásakor a kumulatív sugár ezen a lyukon halad át, és az ERA elműködésekor a mozgó első lemez ezen lyuk miatt nem képez akadályt a kumulatív sugárnak.
„The dual warhead has a small first charge and a main shaped charge. The first charge penetrates the reactive add-on armor on the combat vehicle without initiating the charge inside it to ensure it does not compromise or pre-vent the armor-piercing action of the main shaped charge.”
Ha két kumulatív fej megoldás hátránya, hogy nehéz meghatározni mikor lesz optimális az első fej által berobbantott ERA állapota, hogy a második fej elműködjön.
A lengyelek a PanzerFaust-3T és -3IT600 ellen tesztelték az ERAWA-2-őt.

Tehát az ERAWA-2 után már csak ~400mm RHA-val egyenértékű átütési erővel bírt a kumulatív sugár.
Lehet 2x 3x annyit rakni, hogy a prekurzor mindet beindítsa, és persze a plusz súlytól meg a harckocsi elveszítse a manőverképességét.
Ha el nem is veszti, de romlik. Mégis a legtöbb esetben beáldozzák a mozgékonyságot cserébe a nagyobb védelemért, legyen szó Leo2A7-ről, M1A2 TUSK I.-II.-ről vagy Challenger 2 Urban Kit-ről. T-72B3-ról, stb.
A harckocsik testére is felraknál hasonló ábrát?
A harckocsitest nyilván gyengébben védett, legalábbis az A4 esetében, csak az A6-DK és az E (ill. A7) verzió testén kapott NERA blokkokat a harckocsitest.
Van nekem valahol egy hidegháborús NATO tanulmány az Európai hadszíntérre, és ott valami (tán) 1km-t írtak átlagos lőtávolságnak,
A hidegháborúban ez még lehet igaz volt, az akkori optikákkal, de azért manapság már nem jelent problémát 1km-nél messzebb lévő cél felderítése, azonosítása és leküzdése...
Utoljára szerkesztette:
Ahol a prekurzor töltet mindkettőt be is indítja.
Vagy pedig több rétegben használják őket:
Lehet 2x 3x annyit rakni, hogy a prekurzor mindet beindítsa, és persze a plusz súlytól meg a harckocsi elveszítse a manőverképességét.
Ami mondjuk egy Leo2A3 tornáyt simán átüti szemből, de az A4-ét már nem, az A5-től kezdve pedig végképpen esélytelen szemből:
A harckocsik testére is felraknál hasonló ábrát?
Lehet hogy ott más lenne az eredmény...
<#kacsint>#kacsint>
A osztrákok annyira nem aggódnának a Leo2A4-ben (de azért illene nekik is legalább A5 szintre felhúzni őket), éééésss... ennyi
A sofőr sem?
<#wink>#wink>
Azért 2km-es lőtávot simán el lehet érni itthon is magaslatokról...
Persze hogy el, de messze nem jellemző. A Kárpát medencében ritka a kristálytiszta hegyi levegő, inkább megül a szmog. (pláne balhé esetén, ahol ugye gyakoriak a tüzek)
Van nekem valahol egy hidegháborús NATO tanulmány az Európai hadszíntérre, és ott valami (tán) 1km-t írtak átlagos lőtávolságnak, de ha beleakadok, akkor majd jól megosztom.
<#integet2>#integet2>
vagy ami a valószínűbb hogy nem akarták, hogy elüssön a két festés és úgyis csak mutogatni akarják, nem valószínű hogy be kéne vetniük, vagy hogy érne valamit 😄
Az SzVK mesterlövész puska, amely a Dragunovot váltaná az orosz hadseregben
Az Altay, érdemes megfigyelni, hány érzékelő / kamera van a testen és a tornyon...
Észak-Koreai robotrepülőgépek, a hordozó jármű kései civil Zil-130
BRM-3K felderítő harcjármű AU-220M toronnyal, 57mm-es gépágyúval (Army-2016 kiállítás)
BMO-T nehéz páncélozott személyszállító jármű
Utoljára szerkesztette:
Más... Tegnap előtt egy F-35A kigyulladt hajtóműindításnál. Senkinek nem esett baja, de a gép hátsó része megsemmisült, becslések szerint legalább 50 millió dolláros kárt okozva. Az összes F-35-ösöt földre szegezte a baleset, mert a vizsgálat végéig repülési tilalmat vezettek be. Az eset nagyon hasonlít a 2014 júniusi esetre...
A mostaniról nincs kép, de a 2014-es esetről van...
Ha Leo 2 jön, akkor már mindegy milyen konzerv nyitónk van. Oroszok dettó. Az ukránok meg az utóbbi évek után, háát, lehet belénk bele tört volna a foguk.
Jujj, de nem szeretem ezt az érvelést.
NATO tagország vagyunk, de ez nem azt jelenti, hogy nekünk semmi szükségünk nincs a honvédség megfelelő felszerelésére, mert majd a NATO úgy is megvéd minket, hanem azt jelenti, hogy ha kell, a NATO a segítségünkre siethet, de képesnek kell lennünk felvenni a harcot bármilyen ellenséggel. Igen, akár az oroszokkal is. Ami Metisz-M, meg nyílt irányzékú AMD szintű fegyverekkel nem igazán üti meg az elvárt színvonalat...
Meg a KMZ-t szépen felszerelték - az amcsik - és remélem a KME-t is fel fogják.
Nem az amerikaiaknak kellene felszerelni, hanem nekünk. Ezt mondjuk ott kellene kezdeni, hogy a Honvédség költségvétését a jelenlegi 1% alattihoz képest mondjuk a NATO által előírt 2%-os szintre emelik...