Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ott van az csak le van hajtva.

Y

Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József

qtab986
Legalább az egyik megtanulta pontosan elrontani a lövést.
Utoljára szerkesztette: qtab986, 2016.09.22. 15:41:19

Hpasp
Emlékeim szerint az MN-ben a baka nem állhatott neki az irányzékát állítgatni, ahhoz eszköz eleve csak a fegyvermesternél volt.
Nyúl a lövészeten csak észlelhette ha az AMD melléhord, utána csak leadhatta belövésre, de majd ások este manuált.
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.09.22. 14:55:58
Én a fegyverre mondtam a modernt, de kiegyezek azzal amit mondtál. :-) Az általad linkelt norvég hölgy kezében lévő 416-on már nincs is nyílt irányzék.
[NST]Cifu
A modern hadseregnél van optikai irányzék, és ott már tényleg (megfelelő belövés után) tök mindegy, hogy ki hogy tartja.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Az utcai autóknál is számít az eső, mégsem teszek fel előkoptatott eső gumit ha esik és nem állítok a szárnyakon, mert mosz a BP-Győr útvonal helyett Győr - Bp-et autózok és az É-ÉK-i szél miatt így jobban tapad. :-)

Szerintem ez egy figyelembe nem vett változó a rendszerben. A sport katonai és vadász lövészet tök másról szól. Még "koca" szinten is.

A tömeghadsereget arra írom, hogy csak korlátozottan szabják az egyén igényére a felszerelést. Persze a modern vasakat egyre könnyebb testre szabni.
[NST]Cifu

Elhiszem, hogy a sportlövészetnél ez számít, de egy mezei lövésznél szerintem nem.

A sportlövészetnél tán másképpen működik a ballisztika / célra tartás?

Ha rendezed az irányzékot, akkor jó helyre lősz.

Mondjuk egy gépkarabélynál vagy puskánál ember méretű célra 50, talán 100 méteren belül valóban így van. E felett viszont már erősen kétlem ezt...

Azért ennyire még mindig "tömeg" hadsereg van mindenhol.

A tömeg hadseregeknél is kell lőkiképzés, és mindenkinek be kell lőnie, hogy merre és hogyan fogja tartani a fegyvert, hova céloz, stb. Azért nem véletlen, hogy a nyílt irányzéknál is mindenhol van állítható irányzék, akár egyszerű csúszó-megoldás (pl. AK család), akár forgó megoldás (HK G3, MP5 család), akár csavarmenetes (M16 család). Ez egyfelől távolságra vonatkozik, de egyben a lövészhez való igazítást is szolgálja.

Nem értettem miért nem válaszolsz a hsz-ra és most látom hogy eltűnt. Gondolom meg sem jelent. :-(

Elhiszem, hogy a sportlövészetnél ez számít, de egy mezei lövésznél szerintem nem. Ha rendezed az irányzékot, akkor jó helyre lősz. Max neked nem ez lesz a legkényelmesebb. Azért ennyire még mindig "tömeg" hadsereg van mindenhol.
<#eljen>

:-D

Talán inkább:

"- Think I can make it in between there?
- Nope.
- Oh, we' re able I think. Look at how big that is!
Mindkettő:
- Oh!
- Oh shit!"

Szerencsére megúszták, le tudták tenni a gépet.
Hpasp
Rt alakulatoknál már láttam Nevo-t, a többi új.
[NST]Cifu
Ezt is fegyvere, hadserege és embere válogatja. Én a saját tapasztalatom kapcsán azt tudom elmondani, hogy a lőtéren a sportlövészek például mind saját magának belőtt / beállított fegyverrel lőnek jól. X sporttárs szépen belövi magának, és 50 méterről 10 lövést képes vele 3 cm-es körön belül tartani a céllap közepén - majd ezt a fegyvert a odaadod Y sporttársnak, akinél a lövések a céltábla szélén vannak (úgy, hogy Y sporttárs a saját puskájával szintén a lőlap közepét lyuggatja). Éppen ezért sportolók nem is szívesen engedik meg, hogy idegen lőjjön a puskájukkal, nehogy elállítsák a saját magának belőtt irányzékot.

[NST]Cifu
Ezek a radarok egyébként mennyire elterjedtek? A NEBO különféle változatairól is folyton olvasni, ám nem igazán láttam az orosz légvédelemmel foglalkozó TV híradásokban vagy fotókon.

[NST]Cifu
Nem, régóta nem repképes. Viszont arra még használható, hogy a hordozófedélzeti gépmozgatást gyakorolják vele a hajó átadása, illetve a már Indiának szánt MiG-29K/KUB gépek leadása előtt.

[NST]Cifu
Nem volt még, de ez nem a sajátjuk, hanem az Indiának átalakított INS Vikramaditya (ex-Baku), még átadás előtt.

qtab986

Éppen ezért a nyílt irányzék esetén valóban tétel, hogy belődd saját magadnak.

AK-nál ahhoz külön szerszám kell, amit nem adnak minden katonának.

Nem áll össze ez a dolog. Néhány könyvem van de erről nem sokat írnak. Belelapoztam 3ba és csak annyit találtam, hogy a legjobb szakemberre bízni a belövést.

Mi a jó célzás? Az első irányzéknak és a hátsó irányzéknak a megfelelő rajzolatot kell mutatni. Ez meghatároz egy irányzóvonalat amire a célt kell tenni. Így kell látni akkor is ha valaki azt a mutatványt csinálja mikor válla felett hátrafelé lő és egy tükör segítségével céloz.

Hpasp
Amíg reszelgetik az F-35-öst, addig a túloldalon...

48Y6-K1 "Podlet - K1" - cm-es kismagasságú felderítő

Protivnik-GE - dm-es fázisvezérelt lokátor

1L125E - m-es fázisvezérelt lokátor

55Z6M "Nebo-M" - m-es fázisvezérelt lokátor
Érdekes hogy az eredeti/első együléses Mig-29K is ott volt a fedélzeten, repképes az még egyáltalán?
Utoljára szerkesztette: Rue East, 2016.09.21. 21:37:14

Hpasp
Orosz riporterek kajabálnak a hordozójukon.
(lehet hogy volt már)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az ant-arktiszi Operation High Jump hadműveletről mit tudtok elmondani?

Hivatalosan mi volt a jelentésben? Mit..miket találtak? Milyen események voltak?

Az hogy én gyilkolok, többet ér ezer imánál.

molnibalage83
Nem figyeltem a szövegre, a rossz minőségű képet néztem. Vazz, hát ezért nem hiszem, hogy megdícsérték...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Igen, azt mondta a pilóta a gunnernek 19mp-nél,
"Think I can make it in between there?"
"Nope."
"Oh yeah we ?able to see?, how fuck big that is..."
"Fuck"

Már ahogy kivettem. =)
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2016.09.21. 17:41:35

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

molnibalage83
A másodikat ismerem, az elsőt nem láttam eddig. Belevert fába a rotor?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
Igen, eddig ha ezzel ágyaztam be, akkor is 0-ról kezde lejátszani videót. Felismete a videót, de a timekóddal nem tudott mit kezdeni a motor. (Nem csak az SG, egy rakás fórum így van ezzel.)

Azért vannak érdekes esetek:

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

VO101Tom
Más a beszállító. Nem az F35 tervezése hibás, hanem a beszállító minőség ellenőrzése.

www.pumaszallas.hu

[NST]Cifu
Hmmm... Azért az érdekes, hogy az F-35A, B és C esetében ezek szerint eltérő a szárnyakban lévő hűtési megoldás, vagy legalábbis a szigetelés?

Hpasp
Jutub - megosztás - kezdőpont
molnibalage83
Hogy raktál be úgy linket, hogy adott pillanattól kezdje el a lejátszást?

Részletek az F-35 javítási technológiájáról:
- szárnyat fel kell vágni (ez érdekes egy kompozit borítású szárny esetében);
- kitakarítani a tartályt;
- kicserélni a hibás alkatrészt;
- visszajavítani a borítást

A javítás költségeit a Lockheed állja.

Hpasp
Ahogy ez...

(kijelölt, védett utakon, ahol csak ő van)

Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.09.21. 16:30:59
molnibalage83
Na ja, de ott a végén és az elején van alátámasztva csak. Az ad némi szabadságot. Ez megy egyetlen hosszú jármű, gyakori tengelyekkel...

[NST]Cifu
Ez már kicsit OFF, de a SpaceX minden egyes Falcon 9 első fokozatot (48 méter) közúton szállít el Kaliforniából Texasba, majd onnan Floridába...
Magyarázat és képek a link alatt
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2016.09.21. 16:12:20

molnibalage83
Na de ez akkora, hogya világon nincs olyan autópálya le és felhajtó, amin ez képes felmenni, ha csak minimális karnyas is van benne... Bár Kínában lehet, hogy ez a cucc a standard. 😊

[NST]Cifu
Ahogy a többi túlméretes jármű esetében. Előre megtervezik az útvonalakat. Ma már a logisztikai cégeknél külön szoftver van erre, megadod, hogy a szállító jármű milyen hosszú, milyen széles, milyen magas, mekkora a tömege illetve az indulási és célállomást, a szoftver meg kiköpi a lehetséges útvonalakat, színesen jelölve azt, hol kell esetleg útlezárást / ideiglenes útszélesítést alkalmazni.

Valami ilyesmi lehetséges ezeknél is....
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2016.09.21. 15:53:15

molnibalage83
Ez az izé hogyan közlekedik az utakon?

[NST]Cifu
Mi ez? (Beugratós kértés)

A Hosszú Menetelés-11, egy szilárd hajtóanyagú hordozórakéta, amely szükség szerint 1 tonnás terhet tud LEO pályára juttatni. Az indító jármű egyben ugye indító állványként is szolgál, és bárhova szállíthatja a rakétát, így háborús helyzetben tudják pótolni a műholdjaikat akkor is, ha a hagyományos indítóállások nem elérhetőek, ráadásul kvázi csak a (feltehetően előre bespájzolt) műholdat kell a rakéta orrára helyezni, és már indulhat is....

[NST]Cifu

Mi célból kellene csekkolni?
Pontosan hol is van ez a topik?
[NST]Cifu
Görög partoknál történt US ARMY AH-64D/E Apache Longbow baleset.

[NST]Cifu
Minden ember egy picit másképpen fogja a fegyverét, van, aki ráhajol teljesen a tusra, van, aki inkább felemeli a fejét, van, aki az előágynál fog rá, van, aki a tárnál, stb.

Éppen ezért a nyílt irányzék esetén valóban tétel, hogy belődd saját magadnak.
Optikai irányzéknál ez nem probléma, ott már sokkal egyszerűbb a dolog, csak a fegyvert és az optikát kell "összelőni" (vagyis beállítani, hogy milyen távolságnál lőjjön "nullára", hogy aztán tudd, messzebb mennyivel kell fölé célozni.

molnibalage83
Tudtommal a két célzó cucc távolsága a fegyveren a felhasználó egyéni ízlésétől is függ és egyéb arpóságok is állíthatóak a fegyveren.

Az első mondatot nem értem. Mi a változó? Attól hogy hosszabb a kezem miért állítom máshogy a fegyvert?

Valami értelme biztos volt, ha ezt csinálták. Továbbra sem állítom, hogy szabadcsapatokként megváltják a világot két tárral, meg egy puskával. Ilyesmi pepitában az itt tárolt (Nyugat EU) legénység nélküli ami nehéztechnika.
z0ty4
Мі-8 alacsonyan.
elöször azt hittem, hogy egy másik autó 😊

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

molnibalage83
OFF

Bárki aki ért a vitorlás hajókhoz, az csekkolja a hajók topikot, ha van ideje.
Köszi.

ON

[NST]Cifu
Szerintem szekunder kör, ott a link, abból:

The defective elbow pipe, used to funnel steam from the reactor to the sub's propulsion turbines and generators, showed evidence of jury-rigged welding that could've been designed to make it appear satisfactory. But the part was already installed, the sub already commissioned.

Tehát egy könyökcső a probléma forrása, ami a reaktorból (feltehetően inkább a hőcserélőből) a gőzturbinákhoz szállítaná a gőzt. A könyökcsövön kókányolt hegesztésre utaló nyomokat találtak. Mivel a könyökcsőhöz csak a tengó megbontásával férhetnek hozzá, ezért a javítás meglehetősen idő- és persze pénzigényes...
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2016.09.21. 11:46:26

molnibalage83
Nem, nem tudsz, mert a célgömből kezdve mindent a lövész saját biológiai paramétereihez igazít be, hogy neki essen kézre az egész.

A kézifegyver önmagában kevés egy korszerű háborúban, Carl Gustavot, ATGM-et MANPAD-ot meg nem tartasz otthon a spájzban, ahogy katonai rádiót (kódokkal!) és fejadagot sem, mert a konta bizony eszik és iszik is. Ezért nincs értelme otthon lőszert tartani, mert at többit úgyis fel kell markolni. Viszont a saját fegyver "üzemeltetését" azt ezzel letudja. Beállítja, karbantartja és ha kell, akkor ezzel nem kell vesződni.

Hans Stefan nem tudja magától, hogy hol kell éppen a védelemhez ember és oda sem BKV-val megy, hanem helivel, APC-vel vagy IFV-vel vagy teherautót, szervezetten. Ezért írta azt, hogy a hadsereg szervezett erő. A katona nem csak egy fegyverből áll, egy rendszer része.

molnibalage83
Két évre...? Akkor a primer körben volt tömítetlenség? Mert máskülöben a 2 éve leállás elég durva lenne...

Olyat magyarázol/gondolsz bele a hozzászólásomba, amit nem mondtam. Nem mondtam egy szóval sem, hogy mindenki egyénileg elkezd rambózni. De egy támadásnál kihagyhatják a spuri be a laktanyába és szedd össze a cuccod lépést. Valamint a "gyülekező" kb bárhol lehet, nem pont a laktanyában amit elsőként támadnának. A névre szóló fegyver szerintem sokat nem növel egy sorozott sereg képességein/hatékonyságán. A belövést sem értem. Ha te belövöd a fegyvered, zzal én is tudok pontosan lőni. Szóval nem értem. Persze lehet minden sarkon eldugtak egy kis lőszert. :-)
Mindenesetre tuti van értelme a őszer nélküli puskázásnak, mert egy picit jobban vághatják a témát mint én itt a fotelben. Csak még nem értem. :-)
[NST]Cifu

F-22A alacsony észlelhetőségű bombavetési felfestésekkel

Norvég újonc HK416N-el

Utoljára szerkesztette: Cifu, 2016.09.21. 10:54:49

[NST]Cifu
Normális esetben az ilyen hírek nem számítanak hírnek, de a USS Zumwalt két hetes karbantartásra szorul, miután tengervizet találtak az egyik hajócsavar meghatásának kenőanyagában.

A dolog csak azért kínos, mert mostanában rájár a rúd az újonnan átadott, vagy átadásra váró US NAVY egységekre:

-A USS Gerard Ford átadása folyamatosan csúszik, legutóbb elektronikai problémák miatt.
-Az LCS-ek esetében egy éven belül 6 komolyabb meghibásodás történt a meghajtással kapcsolatosan, 5 egység esetében.
-A Virginia-osztály hűtőrendszerében olyan komoly probléma van egy gőzelvezető csővezetéknél, hogy két évre kiütötte a USS Minesotta-t a hadrendből, és több másik egység is érintett az ügyben.
-Most pedig a Zumwalt esetében tapasztaltak hibát a kenőolaj-rendszerben.