10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • pbsb4
    Sziasztok! Évek óta olvasom a topicot és szívom magamba a sok infot amit itt megosztotok.
    Végre talán én is érdemben hozzá tudok szólni valamihez. A Hároson lévő laktanya már a második világháború előtt is működöt. Ha jól tudom a V4 prototipus is itt hajtott végre átkelési gyakorlatot a felerősített pontonokkal. A hidegháború alatt fontos berakodási pont volt az arab-izraeli háborúk alatt. A Tétényi-fennsíkon lévő Mechanikai Művekből és a környékén lévő raktárakból konvojok vitték éjszaka a lőszert és robbanóanyagot le a laktanyába. Itt uszályra rakták és lement Costancába ahol átrakták hajóra és ment Szíriába és Egyiptomba.
    Ilyen esetekben három műszakban dolgozott a gyár is.
    A konvojok jellemzően éjszaka közlekedtek elsötétítve.
    Persze az öregek rögtön tudták, hogy valahol balhé van a béketáborban amikor felébredtek az éjszaka közepén a motor zúgásra.

A linken egy a laktanyától nem messze lévő raktárat láttok. Amikor épült a két világháború között itt még sehol sem voltak lakóépületek.

https://www.google.hu/maps/@47.4093772,18.9952446,123m/data=!3m1!1e3

A műholdas képen egyébként jól látszanak a ponton elemek. Valamint az aszfaltozott út ami bemegy a föld alá. Emiatt a raktár miatt volt leburkolva a Dózsa György út a Nagytétényi útig valamint szennyvízelvezető csatorna kiépítve.

Remélem segítettem. :)