Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu

Kínai békefentartók Haitin

A bölcs katona nem várja meg, amíg megkapja a felpáncélzott HMMWV-jét - inkább csinál egyet magának

Ugyanez igaz a teherautóknál is

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

I.C.ram
Ezt mindenévben berakja valaki egyszer vagy kétszer, tök ugyanezzel a szöveggel 😛
Sadist
Igen, és akkor még ott van az a fránya hüvelyhossz, mert ugye egy Dragunov nem olyan lõszert lõ, mint egy AK, mégis mindkettõnek 7.62 mm az átmérõje 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

[NST]Cifu
Jobban belegondolva igen, a helyes megfogalmazás az, hogy nagyságrendileg jelenti csak a kaliberérték a csõátmérõt. 😊

Mondjuk inkább úgy , hogy nem váltható át teljesen pontosan , nem ?

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

[NST]Cifu
Az amerikai fegyvereknél a csõátmérõt hüvelykben adják meg. Egy hüvelyk 25.4 mm, egy .50 kaliberes géppuska tehát 12.7mm-es, egy .38 Special revolver persze már egy kicsit csalós, mert csak cirka 9mm-es, egy .223-as kaliberû puska pedig 5.56mm-es.

A fegyver ûrmérete. Pl.
Colt .45 ACP
0.45-ös colos lõszer. Azért nem mm-ben (mint pl H&K USP 9x19 mm) van megadva, mert az amcsik collban méri kezt. Nade majd az okosabbak úgyis javítanak/kiegészítenek ha rosszul tudom. 😊

lenne egy hülye kérdésem: mi az hogy kaliber? meg egy-egy játékban szoktam ilyeneket is látni, hogy fegyvernév, és utána pont és egy szám.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

[NST]Cifu

Sadist
Keress vissza a topikban. Cifu márt írt róla egyszer. A lényege annyi, hogy a hüvely olyasmi, mint egy kis dugattyú, ami elõtt van a lõszer. A dugattyú kilöki a lõszert, de bennemarad a hüvelyben visszatartva a lõporgázokat.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sajnos ebbõl egy mukkot se értek.

A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...

Inkább egy szigonypuskát választanék <#hehe>

Úgy csinálták meg,hogy nem kell hozzá külön lõszer.De ezt csak úgy megemlítettem.

Már látom, nem tárban tartják.

http://world.guns.ru/handguns/hg140-e.htm

Oda van írva hogy valami víz alatti lõszer. Milyen tárban hordhatják?

õõezeka hosszú izék a hüvelyben meg mik? lövedéknek kicsit hosszú

Sadist

<#hehe>

Mit nem ?

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

A MP5SD nem.

Persze, de a legtöbb hangtompítós fegyverekhez asszem már alapból gyengített lõzzereket hasznánlak (subsonic), amiknek a sebessége kissebb a hangsebességnél, ezért a torkolat tûz is csekélyebb. Nameg vannak spéci lõszerek is, amiknek egyáltalán nincs torkolattüzük, mert egy ksi dugattyú a hüvelyben azt megakadályozza, ennek a hátránya hogy nagoyn kicsi a lõszer ölõtávja.

Adam II
Akkor jól gondoltam. Mondjuk értelmetlen lenne ha lenne ,hiszen a hangtompító a lopakodást szolgálja.

Úgytudom nincs, vagy csak nagyon kicsi, mert a hangtompító a gázokkal együtt elvezeti/lassítja.

Adam II
Már régóta érdekel ,úgyhogy itt az idje feltenni a kérdésem. A hangtompítóval felszerelt fegyvernek van torkolattüze? Én úgygondolom nincs vagy legalábbis elenyészõ (csak a filmekben jó nagy félméteres<#idiota>) de javítsatok ki ha tévedek.

igen, jogos a kérdés felvetés. nos, nem lehet egyértelmû választ adni rá, hiszen maga a létezésünk is csupán egy szubjektív dolog. de ha pusztán objetkítv szemszögbõl vizsgálnánk az élet értelmét, akkor kiderülne hogy abszolút semmi értelme hiszen mindenképpen a halállal végzõdik és a tetteink, cselekedeteink is is semmivé lesznek. vagyis a saját magunk szubjektuma, értékrendszere és az annak való megfelelés az egyedüli irányító elv ami értelmet adhat a létezésnek, és így már érthetõ hogy ami ezen kívül esik azt elítéljük vagy legalábbis negatív véleményt alkotunk róla. ez elkerülhetetlen.

én leginkább az alapján alkotok véleményt másokról, hogy mennyire van önmagukhoz való eszük, és azt mennyire használják a társadalmi fejlõdés érdekében. nyilván mondjuk egy átlagos melós ha tisztességesen dolgozik, nem követ el bûncselekményeket nem önti veszélyes hulladékot az erdõbe, patakba stb. akkor az normális embernek minõsül nálam. de mondjuk egy politikus aki nem az ország érdekében cselekszik, annak ellenére hogy megélhetési problémái nem lehetnek, és csak a még több pénzszerzésre hajt az nyugodtam eltüntethetõ embernek minõsül. más volumenû a döntési helyzet, de maga az elv ami igazán meghatároz vkit

na ez off volt, meg még többet kellene írni hogy világos legyen, de egyrészt nincs kedvem most hozzá, másrészt le fognak hurrogni hogy nem idevágó téma. mindazonáltal egyértelmû hogy nincs befolyásom a politikai eseményekre, csak véleményt alkottam egy témában

köszi

Fenrir
Költségmegvonás a Légierõtõl. Valahogyan pótolni kellett a fegyverzetet 😄

A halál csupán a kezdet...

Nagyon jó képek!Itt is van sok jópofa kép

[NST]Cifu
Brit Eurofighter kényszerleszállás:

[NST]Cifu
A legfõbb az, hogy a sima AK-47 még forgácsolt tokszerkezettel készült, amelynél egy fémdarabból készítették el az egész tokot. Az AKM-47 esetén a tok már lemezbõl készült, továbbá a tár is könnyebb lett, összesen több, mint egy kilóval csökkentve a fegyver súlyát (üres tárral - AK-47: 4.3kg, AKM-47: 3.14kg). Ezen kívûl kisebb belsõ módosítások is történtek, melyek a megbízhatóságot növelték.

AK-47

AKM-47

Valamikor régen láttam egy egyenruha mintázatokkal foglalkozó oldalon egy rendkívül idétlen mintát, halvány emlékeim szerint libanoni volt (az biztos hogy közel-keleti, 60-70-es évek), ami lilás-rózsaszines alapon, kis zöld tankokat és repülõket ábrázolt. De most bárhogy keresem google-val, nem találom. Esetleg nem ugrik be valakinek az oldal? Vagy nincs valakinek errõl egy képe?

OFF

Nézzétek meg a lord of wart, nicolas cage
érdekes film, egy fegyverkereskedõrõl szól.
nem annyira a történet, vagy a szinész, vagy ilyesmi (tele van unreális elemekkel az egész - nem emberfeletti jelenetek, hanem simán az ugy nem történhetne meg), hanem biztos vagyok benne hogy a párbeszédekben elhangzó adatok stimmelnek.

I.C.ram
Szerintem az nem modernized hanem modified. Asszem annyi a különbség, hogy az AKM meg megbízhatóbb, és egyszerûbb lett, mint az elõdje.
üdv,
ak-47 és az akm-47 (modernized?) között mi a különbség?

Így van. Elvileg az a normális, amit a többség csinál, ahogyan a többség viselkedik. És ahogy ismerem a magyar többséget, az alapján itt mi mind abnormálisok vagyunk. <#vigyor><#vigyor>

ami az antipátiát illeti, nos én KIZÁRÓLAG a normális életvitelû, intelligens embereket veszem emberszámba, a többiek úgy kompletten nem érdekelnek. azért a normális emberekbõl is van sok, de hülyébõl még több.

Mi alapján definiálod a normálist?
Figyelembe véve a mai magyar közéletet, úgy gondolom ma a normális = monikasót bámuló, "önmegvalósító", plázatöltelék birka.

Az egy dolog, hogy neked mi a normális, de mi alapján mondod ki, hogy te az egész emberiség felett állsz. <#alien> <#idiota>

I.C.ram
Mexikó és USA kapcsolata nem rossz... Kereskedelmi szerzõdésük van Kanadával együtt. Kuba meg teljesen más. Hasonló kultúra, elég kemény elnyomás stb. Algeria teljesen más kultúra, erõs iszlám, stb.
Akkor lehet azt mondani hogy a mexikóiak meg a kubaiak szeretik az USA-t?

I.C.ram
Az másért volt. Azért vtl mert egyszerûen a franciák túl laza pórázon tartották õket. Megesett ez németeknél, akik nem igazán voltak gyarmatosítók leglaábbis mindent elvesztettek az elsõ világháború során.
I.C.ram
Hát azért valljuk be, ha valahova bevándorolnak, akkor azt szeretik valamiért 😊 Ez olyan mintha az Irániak vándorolnának be Izraelbe 😊
I.C.ram
köszi
[NST]Cifu
Én az Algériai kormányról beszéltem egészen eddig, nem pedig a lakosságról, bár szerintem a lakosság nagy részét nem különösebben érdekli, milyen gyártmányú harckocsikat vásárolnak éppen. 😊

Gondolom a franciák hogy örvendeztek most, mikor a szeretetük jeléül párezer autót felgyújtogattak.
Amúgy egy országban nincs olyan, hogy a komplett lakosság csak szereti vagy csak gyûlöli az országot.

A 4.000.000.000 dollárra egy példa a 90-es évekbõl. Ez kb 400. darab Leclerc-et ért, amit ez Egyesült Arab Emirátusok vett meg tudtommal, pont a fránsziáktól.
Punker
azok akiket a légiósok rommá lõttek valszeg mást mondanának.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

A National Geographic-on volt film az Air France 8969-es járatának 1994 December 24-ben történt eltérítésérõl.Ott Azt mondták a franciák képezték ki azt az algériai alakulatot amelyik a gépet foglalta volna vissza.Ezért talán olyan nagy ellenszenv nem lehet.

[NST]Cifu
És szerinted ez annak a jele, hogy Algéria imádja a franciákat? 😊))

[NST]Cifu
Csak egy képet találtam a modelljérõl, azon sem látszik sok minden. Meg vannak képek ugye a Baby Babylonról, ami 350mm-es volt. A Babylon ágyú egy méter átmérõjû lett volna, 150 méter hosszú, és a csõfal 300mm vastagnak készült.

I.C.ram
Indiával is ez a helyzet. Indiában sem szeretik túlzottan az egykori elnyomókat.

Algéria azért szerintem annyira nem utálja a franciákat, hisz a mai napig rengetegen vándorolnak be algériából franciaországba.
[NST]Cifu
Voltak átalakított T-55-ösök, amelyekre 160mm-es aknavetõket szereltek, valószinüleg ezek lehetnek azok, de ez csak találgatás, mert képeket eddig soha nem láttam róla, csak olvastam errõl az átalakításról.

[NST]Cifu
Attól még tisztelni nem igazán fogják, vásárolni tõle fegyvereket meg pláne nem.