94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Freeda Krueger #31618 Üdv.
Egy kérdés:Az aknaeke vagy az un aknaroller a hatékonyabb megoldás?
Vagy mi alapján használják ezeket az eszközöket?
Mennyire válnak be? -
#31617 látott a film plusszon egy 3.osztályú amcsi katasztrófa filmet, ott szoktak ilyen végítélet-dolgok lenni. -
#31616 "Tudományos kutatások szerint az ionoszféra nagyon érzékeny pont és kis pöccintéssel is iszonyú kárt lehet okozni"
Aha. Végül is az atomrobbantások megatonnás léptékben sem zavarták meg tartós módon...
"Az időjárás megváltoztatása is már a Vietnami háborúban elkezdődött amikor a Ho Chi Minh ösvényet non stop 24 órában esőztették."
He? Talán a mounszunra gondolsz?
"Az angoloknak is volt hasonló kisérletük mikor repülőgépekből valamit kiszórhattak, persze tanúk vallomásai szerint, de nagyjából egy halászfalu látta a kárát az esetnek. 3-an meg is haltak."
És mégis ezalatt mit értesz pontosan?
Valami referencia arról a sok hülyeségről amit összehordál?
Csak úgy félve kérdezem, hogy van neked bármiféle természettudományi affinitásod? Nekem úgy tűnik, hogy nem. -
Thanatos #31615 szvsz jobb ha felmerül itt és beirják a cáfolatot akár többen is mitn hogy szegény delikvens komolyan vegye és ugy élje életét hogy bizony az amcsik bélgázzal bombázzák északkoreát... :P -
#31614 Miért nem lehet már békénhagyni ezeket a sci-fi jellegű baromságokat ebben a topicban??
Az ilyen áltudományos baromságok miatt tart ott a sok hülye pógár aki monikasón meg springeren nőtt fel, hogy azt sem tudja mi a különbség a repülő meg a tank között. -
#31613 Alapvetően csak olvasni szoktam a topicot, de ehhez egy közbevetés. Mégha van is korreláció a földrengések száma és a napszak között (ami még ha így is van, akkor sem alapozhatsz rá elméletet), akkor annak az okozata nem lehet az jóval inkább környezeti tényező? Vagy ezt meg se nézte senki, azonnal "fegyver"?
A hullámokkal - nem csak rádió, de teszem azt, ultrahang - történő gerjesztés kicsiben bevett gyakorlat (például abrazív megmunkálásokat szépen lehet csinálni ultrahanggal és szemcsés folyadékkal), csak ezekkel az a gond, hogy a részecskék, amiket gerjesztenek, krisztalit nagyságrendűek, és ezeknek is nyomni kell az energiát állatmód, mivel az értelemszerűen nem kumulálódik. Én meg értelemszerűen nem mondhatom biztosra, de azért három ujjamat penge alá rakom azért, hogy 3 gigawatt, tektonikus feszültségek ide vagy oda, meg se moccant egy törésvonalat. A sok kis kölcsönhatás meg a semmiből nem teremthet energiát. Sőt, a gyakorlatban a "sok kis kölcsönhatás" általában csak úgy pörgeti lefelé a hatásfokot az energiaveszteségek miatt. Bár nem mondom, csirkét mikrózni biztos jól lehet vele még így is. Még a rezonanciát tudnám elképzelni, de ez már elbukik ott, hogy egy földkéreg nem egybefüggően szilárd anyag. Ez nagyon egyszerűsítve olyasmi, mintha nem üvegtáblát akarnál hanggal eltörni, hanem egy vödör üvegcserepet.
Ezzel az a fő problémám viszont, hogy az érvek valahol megállnak azon a szinten, hogy "háát, '45-ben atomunk volt, most már csak keltünk földrengéseket is?", meg "Volt egy törvény, hogy ne permetezzenek minden szart szét kísérleti jelleggel, most már csak keltünk földrengéseket is?" Elvégre, én is simán írhatok butaságot. Csak az a baj, hogy mégha mindaz, amit írtam, totál hülyeség is, akkor sincs igazolva az ellenkezője. Ami pedig - ugye - a lényeg lenne.
Az esőztetés meg megintcsak más tészta, mert létezik olyan körülmény, mikor mondjuk a levegő páratartalma elég lenne ugyan, de a levegőben nincs elég kondenzációs magképzésre alkalmas részecske. Ilyenkor némi aeroszol kiszórásával ez orvosolható, ennyi a hatalmas időjárás-szabályozás kunsztja. Meg a tűzoltórepülőgép, mert ez még csak nem is a "szarból aranyat", de a "semmiből aranyat" esete. Ennél tovább nemigen lehet menni a dologgal, sokkal nagyobb sakktábla az annál.
Természetesen nincs kizárva, hogy fatálisan tévedek. De valahogy bele vagyok nyugodva az "elgondolásomba". :) -
#31612 Kérdés viszont hogy ha egyáltalán lehetséges, ennyire irányítható? -
#31611 Érdekes hogy Iránban is mindig éjszaka volt földrengés az utóbbi években, amikor többnyire az emberek a házukban tartózkodnak. Az Alaszkai erőmű létezik és állítólag Tesla hagyatéka.
Tudományos kutatások szerint az ionoszféra nagyon érzékeny pont és kis pöccintéssel is iszonyú kárt lehet okozni. Arról nem is beszélve hogy a kéregtan szerint is feszültség alatt állnak a lemezek. Sok kis kölcsönhatás léphet fel...
Az időjárás megváltoztatása is már a Vietnami háborúban elkezdődött amikor a Ho Chi Minh ösvényet non stop 24 órában esőztették. Ezeket a kísérleteket amik végül sikerrel is jártak, az ENSZ betiltotta. Nyugodtan bátran meg lehet keresni azt a törvényhozást. Az angoloknak is volt hasonló kisérletük mikor repülőgépekből valamit kiszórhattak, persze tanúk vallomásai szerint, de nagyjából egy halászfalu látta a kárát az esetnek. 3-an meg is haltak. Levéltárakból többet nem lehetett megtudni. Minden esetre ezek a kísérletek az ötvenes és hatvanas évekre tehetők vissza. Hogy ma mi van? :D Vicces belegondolva hogy mennyit fejlődhettünk azóta. -
#31610 Fingással lehet atomrobbanást csinálni? Mert ez kb. olyan szinten van. -
#31609 olvasd el az elejétől. úgy a negyedik oldaltól. nekem nem tűnik álhírnek, ha megnézed a képeket. -
#31608 mivel semennyire nem értek a rádióhullámokhoz (mint láthattad, a radarokról is kérdezősködtem) honnan tudjam, mit csinál 3 gigawattnyi... -
#31607 Vajon hogyan keletkezik egy ilyen álhír? Valaki "vicces" kedvében volt? -
#31606 Hát nem vagyok geológus, de azért ez kaptitális hülyeségnek tűnik. Szóljon bérki majd, ha sikerül rádióhullámokkal 1 kg földet is megmozgatni (ilyenről még csak nem is halottam), nemhogy olyan zavarást keleteni ami a földkéreg mozgását befolyásolja ami csak isten tudja hányszor milliárd tonna nagyságrenben vam. Azért fogjuk már fel a léptékeket és az alapvető fizikai jelenségeket.
"hogy a néhány héttel ezelőtti Kina földrengés előtt fél órával sarki fényhez hasonló jelenséget láttak."
Nahát, elhiszed hogy vannak véletlenek is. Múltkor két ember egyszerre tüsszentett a busz elején és hátulján. Elképesztő...
-
#31605 indexen a katonai topik alapítója. amerikában élt, az sf katonája volt. -
#31604 a földrengéseket és cunamikat az amerikaiak csinálják az Alaszkában található HAARP berendezéssel, ami egy ionoszféra-kutató állomás, rádióhullámokat sugároznak ki, csak senki nem tudja, miért kell 3 gigawattnyi teljesitmény ehhez, és miért katonai területen található. Hát persze, hogy ekkora teljesítménnyel az ionoszféráról visszapattanó rádióhullámok gerjesztik a földrengéseket. Nem is véletlen, hogy a néhány héttel ezelőtti Kina földrengés előtt fél órával sarki fényhez hasonló jelenséget láttak.
cifu, ez elképzelhető, vagy tudományos kacsa? (ilyen téren teljesen műveletlen vagyok, nézzétek el nekem) -
#31603 ??? Ez mit jelent? Nem jövök rá mit akartál írni. -
HunGripen #31602 Kösz! Áttanulmányoztam a törvény cikket. -
#31601 akkor olvasd végig, az anyja is beírta. z.i.-nek iwiwen is küldött levelet. -
#31600 eléggé durva:(
őmiatta kezdtem el olvasgatni az indexfórumot. -
Thanatos #31599 index katonai topic..., szvsz kamu mint ahogy többen is irják arrafele... -
#31598 -
Thanatos #31597 jah látom, index -
Thanatos #31596 honnan van az info? -
#31595 meghalt eritelaz. -
#31594 Ha veszed a fáradtságot és az idevágó törvényt elolvasod és megtudod mi az eljárás, ez a legegyszerűbb és a legkevésbé se generál félreértéseket: 2005. évi CLXXXIV. törvény a légi-, a vasúti és a víziközlekedési balesetek és egyéb közlekedési események szakmai vizsgálatáról -
#31593 normál helyeken átadják. -
HunGripen #31592 Most hallottam, hogy a nemrég lezuhant Albatrosz feketedobozát 2 nappal az eset után adták át a Közlekedésbiztonsági Hivatalnak. A helyszínre nem engedték oda az embereiket, utánna a hadsereg elszálította, 2 napig őrizte és csak azután adta át.
A kérdésem az lenne: Ez bevett eljárás, vagy általában rögtön átadják a közlekedésbiztonságiaknak? -
#31591 Mai tudásom szerint ez tisztán légiszállító kapacitás lesz, C-17-esekkel. Semmi más technika, vagy vegyes géppark. Persze látogatóba be-beeshetnek más típusok (mint most az F-15-ösök Kecsón), de üzemszerűen csak a BigMac-ek lesznek itt. -
#31590 A rádióbesugárzás nem azonos a radioaktív besugárzással. Nem kumulatív a hatása. Ezért van teljesítmény/terület megadva biztonsági értéknek, nem pedig teljesítmény/terület/időtartam... -
#31589 Tény, hogy nem egy Apache, de negyed annyiba is kerül, és a Lengyel szempontból nagy előny, hogy hazai fejlesztés/gyártás.
Kár, hogy nem lett semmi a Visegrádi közös Mi-24 felújításból, dehát így sikerült... :S -
harcu #31588 A fő szempont, hogy a mikro a konyhámban van, a radar meg 200 km-re. És mint tudjuk, a mikro a 7/24 órában megy, míg a radar csak napi 1 percet, és azt is több részletben ugyebár. Bár tény, ha a fejemre húzom a mikrot, megoldom a tápellátását, és 24 órán keresztül üzemeltetem, akkor jóval károsabb az egészségre, mint a "távoli " radar. -
dara #31587 Nem, Magyarországon lesznek nyílvántartásba véve, azaz itt is kapják a lajstromot, ezért lesznek magyar felségjelűek. Egyébként meg jó eséllyel az utólsóként legyártott C-17A-k lesznek.
Ha csak az állomáshely lenne Pápa, akkor csak a farokkódban nyilvánulna meg a dolog, de abban is csak akkor, ha USAF besorolásúak.
Egyébként gondolom a NATO AWACS (írok hülyeségeket, AVAX) flottájához hasonlóan rajtuk lesz a NATO + OTAN jelzés is. -
#31586 Szerintem csak felségjel lesz átpingálva rajtuk. Amikor 1 hónapja Ferihegyen voltak az amcsi tankerek azoknak mind "N"-nel kezdődő volt a lajtstromuk, de az angol zászló vigyorgott rajtuk. -
#31585 Úgy tudom mivel az állomáshelye Magyarország és a Lajstromot az állomáshoz igazítják nem? -
#31584 "HA" rendszámúak lesznek? -
#31583 Úgyérted magyar lajstrom... -
lopbisz #31582 felségjel.. :) -
lopbisz #31581 A sokolok jók ,de harci gépnek? Olyan mintha egy mi-17 fegyvereznének fel.
Páoán a c-17 hiába több nemzetiségű, de magyar fenség jel lesz rajtuk, és ez a lényeges :D
Egyébként volt valami hír régebben, hogy a kanadaiakat akarják bevonni, hogy pápa legyen az eu központjuk. -
#31580 Ennyi hülyeséget egy oldalon ami ilyen rövid. Remélem nem fertőző... -
dara #31579 [i]"Dr. Hummel Zoltán, PhD. okl. fizikus"[/b] Gratulálok neki.