Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

joebacsi
hózentróger? <#vigyor3>

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Fenrir
Következõ kérdés 😄

Mi az a kábelszerûség a bal oldali kommandós derekánál?

A halál csupán a kezdet...

Bucser
passz😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Ez mind szép és jó, de mit keres ott akkor a gyorskötözõ? Ahhoz, hogy meg tudja bilincselni a bünözõarcot, úgy is vállra kell akasztania az MP5-öt (vagy növeszteni még legalább egy kezet), és akkor már oly mindegy, hogy a zokniból, az övébõl vagy a hátáról húzza elõ a gyorskötözõt. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Ha orosz egység lenne, még hihetõnek is tartanám ezt a verziót. 😊)))

Bucser
ÉS lehet azért van a hátán hogy a mögötte jövõ emberke gyorsan tudjon intézkedni hisz nála úgyis a pajzs van.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
SWAT unitoknál használnak gyorskötözõt klasszikus bilincs helyett.

Punker
hülyeség, mûanyagcsõ ami keresztül a piát szívják 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Fenrir
HL2 feeling ez az éjjellátó 😊 (mondjuk ott kék volt)

[NST]Cifu
Végülis lehetne akár ilyen gyorskötözõ is, de mi a fenét keresne ott?

Fenrir
Én úgy vettem észre eddig képek és videók alapján, hogy az a rádió amit használnak egy walkie-talkie aminek kb 2 centis fekete antennája van melynek a hangszóró és mikrofon részét szokták kivezetni headset-re.

Ha egy ilyen fehér és hajlékony valami lenne az antenna azt csodálnám.

Bucser
Manapság az antennák már nem hoszú egyenes fémszálak😄 A lényeg hogy fém legyen legyen árnyékolása és úgy hajlítod ahogy akarod csak ne törjön meg😊

Fenrir
Ez a fehér vagy sárga baxás lenne egy antenna? Szerintem eléggé extrém lehet 😊

Max még amit el tudnék képzelni az a kötegelõ lenne, amivel bilincselni szoktak.

De mintha a kis gnómnak is lógna valami a fegyverébõl.

[NST]Cifu
Én az MP5-ösön nem látok fehér izét. 😊
Egy fegyverlámpa van a csõ alatt, illetve ami még feltünhet, az egy fehér kábel vagy antenna, ami szerintem az elötte álló hátán van. Talán a rádió antennája?

Fenrir
Mi az a fehér izé a második kommandós mp5-ösén?

schrank
1. lehet hogy 1.70 a csajszi csak 2 m-es kanokkal van körülvéve
2. ha nála lenne a hegesztõpajzs már messzirõl lehetne hallani hogy valaki húz valami nehezet a metlakin

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

[NST]Cifu
Õt küldik elõre, ha csatornába menekül a célpont. 😊

Punker
én úgy tudtamm hogy a beavatás célja nem a kikészítés hanem a csapat szellem növelése az ujjoncok között.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Azok lámpák a pajzsok tetején? <#fejvakaras>

Egy ilyen kicsi Speedee Gonzalest nehezebb eltalálni mint egy nagydarab fickót <#hehe>

Ha a testvéremet vagy egy jóbarátomat megnyomorítanák vagy megölnék/öngyilkosságba kergetnék az tuti hogy nem a Katonaanyák Szövettségénél keresném az igazamat.
Minden háborúban vannak lélegzetvételnyi szünetek amikor röpködhetnek az eltévedt golyók.

"ellneben a háborús ellnefelek egymás elpusztítására törekednek"
Így van, legyenek bár a másik lövészárokban, vagy akár a sajátban...

Fenrir
Utolsó elõtti kommandós a kakukktojás? 😄

Zsolo007
Köszi szépen! <#worship>

Persze ez így van, de ennek van egy bizonyos határa. Itt viszont a szivatásokkal megölnek, öngyilkosságba kergetnek és megnyomorítanak embereket.

hmmm, kissé szentimentálisan közelítitek meg a dolgot. ami persze érthetõ és sokkal jobb mintha közönyösen hallgatná az ember az ilyen híreket. akibõl nem vált ki felháborodást egy ilyen hír, az már sokat elvesztett önmagából. az emberiesség elsõ számú ismérve hogy sajnálni tudjunk másokat, és önzetlenül is segíteni ha az lehetséges. ellneben a háború nem errõl szól. a HONVÉDSÉG egy nagyon nagyszerû szó arra, hogy civilizált köntösbe bújtassuk azt ami nem az , vagyis a hadsereg gyalogságába jól képzett gyilkosok kellenek (a légierõ az más, ott úgysem látja mit mûvel valójában, könnyebb elviselni gyomorral)mert õk fogják a városi ütközeteket eldönteni és oda nem olyan emberek kellenek akik a levegõbe durrogtatnak.

ami a bosszút illeti, biztosan volt és van is rá példa, de sokkal inkább jellemzõ hogy igazi veszélyhelyzetben inkább a korábbi ellenségek összetartanak a közös túlélés reményében, nemhogy egymást kezdenék legyilkolni.hiszen a legtöbb szivatás nem halálos kimenetelû, ellneben a háborús ellnefelek egymás elpusztítására törekednek, tehát a nagyobb veszély összekovácsolja õket.

i.c.ram : sajnos ennek a srácnak már nem lesz lehetõség a bosszúálásra sem ilyen állapotban, nem túl logikus amit írtál

Errõl van szó. Ez egy ugyanolyankorú fiatalember, mint bármelyikünk itt a fórumon. Vágyakkal, álmokkal, tervekkel. És most a "beavatás" miatt a következõ 60 évet lábak és a férfiassága nélkül kell hogy leélje. Szerintem érdemes lenne minden férfinak elgondolkodnia legalább egy pillanatra, hogy õ mit tenne, ha ilyen helyzetbe kerülne. Én részemrõl tuti szereznék egy 9mm-est valahonnét, egyetlen golyóval.

[NST]Cifu
Ez egy könnyû, rejtve viselésre kitalált mellény (ing, rövidújjú alá), legalábbis elsõ blikkre. Level II., esetleg Level III. védelmet nyújthat, tehát .38 ACP, 9x19, .38 Special szintû pisztolylövedékek ellen.

I.C.ram
Pl ha az egyik lábamat amputálni kell egy ilyen dolog miatt, én valószínû gondolkodás nélkül agyonlõném az elsõ alkalommal azt aki ezt tette velem. Egy életet tett tönkre ezzel! Ez rosszabb mint a gyilkosság, mert örökéletére szenvedni fog egy ilyen kis malõr miatt.
I.C.ram
és mi van ha pl a harcmezõn kéne megmenti a társam, aki elötte szivatott? ÉN biztos hagynám elvérezni az ilyet. és egyáltlán nem biztos, hogy az ellenségre veti ki a haragot. Mi van passzív módon nem nagyon akarnak együtt dolgozni a zsivatójukkal, és inkább hagyják megdögleni.
Zsolo007
Sziasztok!

Errõl a képrõl meg tudná valaki állapítani, hogy ez milyen mellény? Egészen pontosan arra lennék kíváncsi, hogy milyen szintû védelmet nyújt, ha ez egyáltalán megállapítható...

Elõre is köszi!

Bucser
Ala Platoon😄 Na jó ott nem csak szívatás volt.. de hidd el sok ilyen kis "friendly fire" lehetett ilyen okból ott is...

Valódi háborús helyzetben azért ez elég kockázatos dolog,én például simán fejbelõném a harctéren azt a patkányt aki elötte szivatott...
nem véletlenül alakult ki ez a beavatás, kopaszkatona szivatásos dolog. mondjuk a kialakulása a régi bakákon múlott, viszont a vezetõség szemhunyása nélkül nem mûködhetne a dolog. a pszichológiai pláne benne, hogy a megalázottság, a tehetetlen düh, harag egyvelege képessé tesz olyanokat is ölni és bátrabban harcba szállni akik egyébként egy jólnevelt környezetbõl származnak. enélkül talán képtelenek lennének használni a fegyverüket, így viszont már várják hogy revansot vegyenek, és a parancsnokok által kijelölt ellenségre vetítik ki a haragjukat. nyilván a tehetetlenség ott van, hogy azért a legtöbben inkább lenyelik az õt ért atrocitásokat ha már nem tudják úgy megtorolni, hogy az számukra ne járna még nagyobb bajjal, ha esetleg elintézi az õt zaklatót akkor vagy a többiek készítik ki vagy hadbíróságon végzi, így inkább tûrnek a legtöbben.

persze ez nagyon barbárnak tûnik, és az is, viszont mondanom sem kell hogy ha csak a reguláris haderõt vesszük alapul akkor talán a volt szovjet köztársaságok tudnák kiállítani a pusztán gyalogságot beszámítva az egyik legjobb és legfanatikusabb haderõt. ott van sok barbár bõven. nyilván ha nincs környezeti alapja a dolognak akkor nem is mûködik. ezek csak a kirívó esetek amik a sérülés súlyossága miatt napvilágot láttak, illetve ha meghal az illetõ akkor könyebb eltusolni mint így

a különleges alakulatokat ne vegyük számításba, azok profi fizetett gyilkosok

Bucser
Ráadásul alkotmányos jog szóval egy 50 százalékos törvénnyel nem lehet rajta változtatni legalább a szenátus 2/3-adának beleegyezése kell...

[NST]Cifu
Például Texasban bárki vásárolhat maroklõfegyvert vagy puskát, engedély csak ahhoz kell, hogy maroklõfegyvert utcán viselhess, de az sem túl komoly, ha jól tudom csak egy egyszerû indoklás kell és kész (a vadászfegyverekhez 18 év a korhatár, maroklõfegyverekhez 21 év). A durva, hogy sok államban (pl. Texasban is) nincs regisztrálás sem, tehát bemész a fegyverboltba, vásárolsz, és hazaviszed, mintha csak egy TV-t vagy vasalót vennél. Nem kell semmit bemutatni vagy bejelenteni sem a rendõrségen, sem a fegyverboltban (tehát mégcsak fegyverismereti vizsga sincs!). Ellenben például Washinton vagy New York városában mindenhez engedély kell, minden fegyver regisztrációköteles, stb.

A büntetett elõélet vizsgálata zûrös, mivel a regisztrált fegyverboltokban ellenõrzik, de például egyének közötti adás-vételnél nem, és ha az államban nincs kötelezõ regisztráció ez esetben is, akkor így büntetett elõéletû is kvázi legálisan juthat fegyverhez.

Az 1999-es iskolai mészárlás után életbe léptettek egy olyan törvényt, hogy az iskolák 1000 lábas körében (~300 méter) törvénysértésnek minõsül a fegyverviselés (természetesen bizonyos kivételekkel).

Az NRA becslése szerint mintegy 300 millió kézifegyver van magánkézben az országban.

Punker
ha nem büntetett elõéletû aszem igen, államonként változik, kötelezõ vizsga rakás helyen nincs, ott alanyi jogon jár fegyver.....

I.C.ram
Amerikában akárki bemehet, és vehet egy stukkert?
Punker
nem minden országban......

I.C.ram
Lol kép 😄 Eleve ott kezõdik, hogy akárki nem kaphat fegyvert. Elötte gondolom kell valami fegyverismereti vizsgát tenni, ergo tudnia kéne minden tulajdonosnak, hogy hol jön ki a lövedék 😛
schrank
ez nem hülyeség mert ugye még ebbõl a szemszögbõl is 3 luk látszódik és egy laikus nem tudhatja melyiken távozik a lövedék <#kuss>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

I.C.ram
Nem is értem ,hogy az ilyen embereket miért nem szûrik ki pszichológiai vizsgálattal, vagy amcsiknál nincs is ilyen a sorozásnál?

Ez biztoshülye, vagy hülyebiztos? =)

Egyébként valóban durva, hogy egyesek ilyen beavatásokkal élvezkednek. Elég beavats lett volna max. egy kör meztelen futtatás a körlet körül -5° ban is, de rongyáverni õket, meg az amcsi féle billogoztatás...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

I.C.ram
Eza tisztan feladata lenne megállítani az ilyet. Harcimorálnak sem tesz túl jót, ha megalázzák az újoncokat.
Ezek nem katonák, az ilyen csíra szarok semmit sem érnek legfeljebb ledarálva mûtrágyaként lehetne hasznuk <#levele>

Remélem eljön a nap amikor "férfiasságukat" úgy kell majd bizonyítaniuk hogy szuronyromhamra vezénylik õket pár harci-robot ellen...

Hát tudjátok... azért én ezen akkor is kiakadtam. Az hogy van egy beavatás ami brutális is, mint a Bõrnyakúakban, hogy belebillogozzák hogy "USMC" az addig oké... az hogy benne vagy a csapatban és faszagyerek vagy. Meg a latrinapucolás, meg hogy az egyéb szar melót az újoncokkal végeztetik az addig oké. Még az is hogy a britt tengerészeknék akik elõször lépik át az egyenlítõt annak a seggébe dugnak egy pálcát. Ez beavatás. Barbár férfias katonaszokás. De ez hogy úgy megverik, hogy ez... ennél komolyan az ellenség sem tehet rosszabbat egy katonával. Lehet hogy én vagyok szentimentális. Ez a fiatalember, aki kb velem egy idõs... Most egy agyon fog feküdni egész életében lábak és a töke nélkül még 50 évig, mert pár gyerek "beavatta". Akik viszont tisztek lesznek és kitüntetéseket kapnak mert a hazájukat szolgálják.

az elüszkösödés ne a lerugás egyenes következménye hanem hogy nem látják el..., le kéne ovlansi a cikket 😊
hiddel meg lehet verni vlaakit ugy hogy ha ellátják simán letagadhatja ha meg nem simán belehal...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Ha lerúgják az egyetlent,nyugaton sem tudnak vele mit csinálni...<#hehe>

üdv mindenkinek!
Gondolkodtam anno ,h. katonai egyetemre megyek, de ezek után...
pff... Ki merne jelentkezni!Oda csak nyomorékok járnak!<#idiota>

Amúgy tényleg elszomorító a dolog.A tiszteknek közel sem ez lenne a feladatuk.
Ha meg nem õk voltak, akkor nekik kéne példdát statuálni...

ez nem biztos hogy durvább mint a többi..., ha elolvasod ez azért volt mert nem látták el rendesen és elüszkösödött..., ez tényleg picit a keletnek irható be..., lehet nyugaton ugyan igy emgverik csak ellátják pl mert a helyi orvos/felcser/akárki is bennevan mert elõrelátóak vagy hasonlo...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

hát vagy ez 😊 amugy nem midnenhol derül ki az tuti..., de az igaz hogy sok oylan is lehet ahol kideürl csak nyilvánosságot nem kap 😊

De ez a durva hogy itt halottak vannak és ez ahol annyira megverték egy bajtársukat hogy a lábait és nemi szervét amputálni kellett egy tiszti iskola!