Matek feladatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lee86
remélem nem fogtok kiröhögni, de nem találom a füzetemben azt a részt, ahol ezt vettük. na lényeg az, h van a módusz, ami ugyebár egy sorozatban, vagy akármiben (nemtom, h hogy van a szakkifejezés) a legtöbbször elõforduló elem.
namost én aztnem tudom, h egy sorozatban, ahol nincs egy olyan elem se, ami legalább 2X fordulna elõ, ott mi a modusz?
konkrétan ebben:
1
3
6
11
4

elõre is köszi a segítséget, és boccsássátok meg, h ennyire lesüllyesztettem a szintet! 😄DD

¡Hala Madrid!

egy pont kiterjedése végtelenül kicsi a számegyenesen, de mivel végtelen van belõlük azért elkotnak folyamatosságot. pl akár csak 0 és 1 között is végtelen szám helyezkedik el, nem még a -végtelentõl a +végtelenig. 0,1111111111111111118 és 0,1111111111111119 és 0,11111111111111120! és 0,111111111111111111121 remélem ua egyeseket írtam, de akár mennyi tizedesjegyet is írhattam volna. és mivel a tizedesjegyek száma végtelen lehet, az egymást követõ mennyiségek eltérése is végtelenül kicsi lehet, vagyis nem pontokat alkotnak a számegyenesen hanem folyamatos egészet

"Az 1/3- ad az nem 0.33333333333333333333, és nem is 0,3333333333333333333333333333333333333333333"
nem mondta senki sem hogy annyi

"ezért írunk 0.333...-ot, ami nyilván egy kerekítés"
aha, na így már kicsit érthetõbb

Stann
Az 1/3- ad az nem 0.33333333333333333333, és nem is
0,3333333333333333333333333333333333333333333, hanem mivel nincsenek jobb eszközeink 1:3-at felírni másképpen, ezért írunk 0.333...-ot, ami nyilván egy kerekítés. És a kérdés inkább az lenne így, hogy 1/3 * 3 =1, ami nyilvánvaló.

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

Dzsini
mi egyetemen kb 3-4 hónapot foglalkoztunk a végtelen fogalmával, és hogy milyen módon lehet vele számolni, és felfogni... nem mindenkinek sikerül, mert a végtelen nem = nagyon nagyon nagyon sok-al
és ott jöttek ki olyanok is, hogy például az 1 mint szám, azt így leírni elég durva kerekítés, hiszen az csak egy végtelenül (már megint) pici tartomány egy kontinuum-vonalon. - és innen nézve az 1/3 az pont az a terület, amivel 3 egyenlõ részre bontod a fenti számot (és hogy ezt hogy írod le, az a te dolgod, egyik sem pontos), és ezekután 3-al megszorozva azt visszakapod az eredeti területet, amit jelölhetsz 0.99999999999999999999999999999.... -el, 3/3-al, 1-el, 1.000000000000000000000000000000000000000000.... -al, 9/9-el, és még végtelen (és ez egy másik fajta végtelen) módon.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

nemcsakfeel
ez olyasmi mint az 1/végtelen = 0 val..

*hihi ** *

"mivel végtelenül elenyészõ a hiány, a két mennyiség tulajdonképp ugyanannyi"

na ez nem tudom felfogni vmiért...

bazz, ilyen butaságot ! a két mennyiség pont ua. azaz VÉGTELEN tizedes tört ! mivel osztásnál nem tudja másképp kiírni/kifejezni magát az ember/szgép, ezért írunk sok 3-as után pontot/annyi hármast amennyi a kijelzõre kifér. szorzásnál azért ír ki egyet(a te szgéped) pl a windóz számológépe is 0.999999999999-ír ki, mert a 0.33333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333.....*3-al az EGY. mert minél több a hármas, annál kisebb az a részmennyiség amennyivel kevesebb lenne szorzáskor mint osztáskor, de mivel VÉGTELEN sok a hármas, így az a részmennyiség is végtelenül kicsi amennyivel hibádzna a dolog, így végül is mivel végtelenül elenyészõ a hiány, a két mennyiség tulajdonképp ugyanannyi. bármennyire is furcsa a magyarázat(nem az) ez a matematikai megoldása

lehet hogy most nem normálisnak fogtok nézni de egyszerûen nem tudom felfogni a következõ dolgot:

1/3 = 0.333... ugyebár
de 0.333... * 3 miért = 1 ??
nálam az 0.999.... , de sosem éri el az 1-et, a végtelenben sem, mindíg nagyon picivel kevesebb lesz

van erre valami magyarázat azt hallottam. esetleg el tudná valaki mondani?

Köszönöm!
Dzsini
persze az (x-4)^4-el az egészet kell végigosztani, úgyhogy zárójelben az elsõ fele

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
❤️(x^2+8x)>' = ❤️x^2+24x>' = 6x+24
<(x-4)^2>' = ' = 2x-8
vagyis
f'*g = 6x+24*(x^2-8x+16)
f*g' = (3x^2+24x)*2x-8
jónak tûnik

[Walaki]D`Lair
100

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Hi! Segítséget kérnék a következõ függvény deriválásában!
f(x)=3(x^2+8x)/(x-4)^2
Ebbõl ez lesz?
f`(x)=3(2x+8)*(x-4)^2-3(x^2+8x)*2(x-4)/(x-4)^4

Bandee1987
Hi.
Lenne 1 feladat.
Egy gömb középpontja egybeesik a kúp csúcsával, a sugara pedig egyenlõ a kúp magasságával. Számítsuk ki a kúp nyílásszögét, ha a gömb a kúp palástját két egyenlõ felszínû részre osztja!

A megoldás 90 fok ( a tankönyv hátulján lévõ megoldások között láttam), de nem nagyon értem, hogy ez hogy jön ki. Ha valaki jó matekos, pls segítsen, és vezesse már nekem a feladatot.
Elõre is köszönöm segítségeteket.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

nemcsakfeel
mibõl?

*hihi ** *

nemcsakfeel
na túlvagyok, 4 es lett, és szóbelin semmit se kérdezett.
vháááááááááááááááá
ÉLJEN A NYÁR

*hihi ** *

kbx
Én meg a szerdai szigorlat után soha többet!

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

nemcsakfeel
mek egy ora aztan mar majdnem kezdodik a nyar.

*hihi ** *

Dzsini
rulz 😊 hajrá akkor déltõl a második körre?

nemcsakfeel
hm irasbelin tulvagyok, hat ez most joval egyszerubb volt mint multkor, mar csak szobeli lesz. kettes sima ugy, remelem lesz jobb is. 😊

*hihi ** *

Dzsini
no hogy ment?

nemcsakfeel
nem lenne rossz vmi egyszerût kapni..
holnap 8:00 tól írásbeli, kb déltõl szóbeli.. sux.!

*hihi ** *

Dzsini
hát, csak belehúzol valami olyanba amit jobban tudsz - mikor kell drukkolni?

nemcsakfeel
hát ezaz hogy nekem se igazán megy.
igen az világos a szomszédsági + illeszkedési mátrix, de nemtudom hogy pl. ennél nem kell e egy sort elhagyni, hogy lineárisan függetlenek legyenek.. ejjj.
na mind1, majd jövõre újra próbálom 😮

*hihi ** *

Dzsini
79et néztem, de az teljesen idegen sorry...

hmm, egy gráfnak van 2féle mátrixa.. a szomszédossági, meg az illeszkedési vagyhogy.. úgyhogy a det-je meg azért nem ugyanaz a 2nek... argh, 4 éve volt már, és akkor se ment...

nemcsakfeel
de akkor miért nem G van írva mint az elején..

a *79 re?

*hihi ** *

Dzsini
nemlehet hogy a teljes gráf mátrixa?

Dzsini
hejj de régen volt... és már eladtam a matekkönyveket... 😞

nemcsakfeel
Euler utak számát hogy kell kiszámolni?
van egy ilyen képletem:

E(G)=O+(q)!*pi(iEA/{q}) (O+(i)-1)!* det A

namost a det A, milyen mátrixot jelöl????????

*hihi ** *

nemcsakfeel
én meg a hétfõi szigorlat után. soha többet 😊

*hihi ** *

Punker
😊))))

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

BADE
A matekérettségi után megfogadtam,hogy nem fogok soha többet matekozni😊

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

nemcsakfeel
Adott egy halmaz A={1,2,3,6}, ennek a hatványhalmazának a részhalmaz relációra vonatkozó hálójának MI A FRANC A LINEÁRIS KITERJESZTÉSE? És a rendezés dimenziója hogy számolható??

*hihi ** *

Lerajzoljam vagy érthetõ???

Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...

Van még egy feladat: Bizonyítsd be, hogy az eredeti három szög területe egyenlõ a talpponti háromszög kerületeszer az eredeti háromszög köréírtkörének a sugarának a fele (azaz az eredti háromszög Fayerbach-körének a sugara)!!!

Na ma megmutatta a tanár a megoldást a feladatomra. Végül is könnyû volt. Csak a belsõ és a külsõ szögfelezõk tételét kellett hozzá tudni. -> A-kör. A C ponttól gyök2×r olyan messze van mint az A-tól és a B-tõl (r). És ide kell azt a kört rajzolni. Nem tudom pontosan milyen kör, valami A-s. App... ???

Pyx
Segiccsetek neki plz, thx 😉

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

Láma!
Hogy lehet magadni az összes pozitív egész számot 3db 2-es segítségével???
Nem vezethetsz be ismeretlent,csak függvényeket használhatsz!

Nem az a feladat, azt csak én kérdeztem. Már fáradt voltam akkor...

Dynamic
Egy egységnyi oldalú négyzet átlójának hossza gyök 2
Bocs de gimnázium 4-be ilyen feladatot adnak?
RelakSfromhome
BIZTOS, hogy van megoldás? Csak mert ha az AC vagy BC távolság kisebb, mint AB*((√2-1)/2), akkor garantáltan nincs megoldás

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

kár

precision
Hát én azon kívül amit mutattam nem tudok más megoldást :/

Bazinga!

senkia nem tudja?

[HUN]PAStheLoD
jó 😊 maj' meglátom mire megyek vele 😊

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Lehet bárhol, az a lényeg, hogy ne egy egyenesen legyen a 3 pont, mert úgy már megcsináltam. Az egy másik, könnyebb feladat!!!

ok, köszi

[HUN]PAStheLoD
szal A B C a síkon bárhol lehet?

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

RelakS
Mindenesetre sztem nem mindig van ilyen kör. Pl ha A és C pontok közötti távolság töredéke az AB távolságnak...

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE