Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
namost én aztnem tudom, h egy sorozatban, ahol nincs egy olyan elem se, ami legalább 2X fordulna elõ, ott mi a modusz?
konkrétan ebben:
1
3
6
11
4
elõre is köszi a segítséget, és boccsássátok meg, h ennyire lesüllyesztettem a szintet! 😄DD
¡Hala Madrid!
nem mondta senki sem hogy annyi
"ezért írunk 0.333...-ot, ami nyilván egy kerekítés"
aha, na így már kicsit érthetõbb
0,3333333333333333333333333333333333333333333, hanem mivel nincsenek jobb eszközeink 1:3-at felírni másképpen, ezért írunk 0.333...-ot, ami nyilván egy kerekítés. És a kérdés inkább az lenne így, hogy 1/3 * 3 =1, ami nyilvánvaló.
Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?
és ott jöttek ki olyanok is, hogy például az 1 mint szám, azt így leírni elég durva kerekítés, hiszen az csak egy végtelenül (már megint) pici tartomány egy kontinuum-vonalon. - és innen nézve az 1/3 az pont az a terület, amivel 3 egyenlõ részre bontod a fenti számot (és hogy ezt hogy írod le, az a te dolgod, egyik sem pontos), és ezekután 3-al megszorozva azt visszakapod az eredeti területet, amit jelölhetsz 0.99999999999999999999999999999.... -el, 3/3-al, 1-el, 1.000000000000000000000000000000000000000000.... -al, 9/9-el, és még végtelen (és ez egy másik fajta végtelen) módon.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
na ez nem tudom felfogni vmiért...
1/3 = 0.333... ugyebár
de 0.333... * 3 miért = 1 ??
nálam az 0.999.... , de sosem éri el az 1-et, a végtelenben sem, mindíg nagyon picivel kevesebb lesz
van erre valami magyarázat azt hallottam. esetleg el tudná valaki mondani?
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
<(x-4)^2>(x-4)^2>' =
vagyis
f'*g = 6x+24*(x^2-8x+16)
f*g' = (3x^2+24x)*2x-8
jónak tûnik
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
f(x)=3(x^2+8x)/(x-4)^2
Ebbõl ez lesz?
f`(x)=3(2x+8)*(x-4)^2-3(x^2+8x)*2(x-4)/(x-4)^4
Lenne 1 feladat.
Egy gömb középpontja egybeesik a kúp csúcsával, a sugara pedig egyenlõ a kúp magasságával. Számítsuk ki a kúp nyílásszögét, ha a gömb a kúp palástját két egyenlõ felszínû részre osztja!
A megoldás 90 fok ( a tankönyv hátulján lévõ megoldások között láttam), de nem nagyon értem, hogy ez hogy jön ki. Ha valaki jó matekos, pls segítsen, és vezesse már nekem a feladatot.
Elõre is köszönöm segítségeteket.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
vháááááááááááááááá
ÉLJEN A NYÁR
*hihi ** *

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!
*hihi ** *
holnap 8:00 tól írásbeli, kb déltõl szóbeli.. sux.!
*hihi ** *
igen az világos a szomszédsági + illeszkedési mátrix, de nemtudom hogy pl. ennél nem kell e egy sort elhagyni, hogy lineárisan függetlenek legyenek.. ejjj.
na mind1, majd jövõre újra próbálom 😮
*hihi ** *
hmm, egy gráfnak van 2féle mátrixa.. a szomszédossági, meg az illeszkedési vagyhogy.. úgyhogy a det-je meg azért nem ugyanaz a 2nek... argh, 4 éve volt már, és akkor se ment...
van egy ilyen képletem:
E(G)=O+(q)!*pi(iEA/{q}) (O+(i)-1)!* det A
namost a det A, milyen mátrixot jelöl????????
*hihi ** *
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
*hihi ** *
Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...
Nem vezethetsz be ismeretlent,csak függvényeket használhatsz!
Bocs de gimnázium 4-be ilyen feladatot adnak?
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

mibõl?