Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az edény 16 centi, az árnyék 18,81 centi
szóval a napsugár 40,36 fokos szögben érkezett a földre
a kép készítésének ideje: 2009.03.28. / 12:50:58
Ebben a feladatban tud valaki segíteni ?
Az alábbi halmazok vektorteret alkotnak-e a szokásos mûveletekkel ?
a, a harmadfokú valós együtthatós polinomok;
b, azon legfeljebb harmadfokú polinomok, ahol f(1)=2;
minden állatból 2 pédányt vitt vs. 3 zebrát
És az sem egyértelmû, hogy a 9 helybõl 1-1 helyre hány állat fér be. Fogalmazd meg normálisan.
NAszóval a lényeg: Mózes a HAjójára minden állatból 2 pédányt vitt! 1 hímet és 1 nõstényt. Vitt 2 oroszlánt 3 zebrát és 4 elefántot. Tegyük el õket 9 helyre,úgy h zebra és oroszlán nemlehet egymás melett mert az oroszlán megenné a zebrákat! Ez ien valószínûségszámításos cucc! Olyan mintha elmennének moziba de nem ülhetnének egymás mellé! Köszönöm elõre is a segítséget! HA lehetne azt ís írja le aki megoldja h hogy oldotta meg! Köszi elõre is a segítséget!
Oly szépen süt a nap! Árnyékos fotót pls! Áj vont tu kalkul8! 😛
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
<#crazya>#crazya>
Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.
Vagy linkeld be a képet az északi iránnyal és az említett adatokkal!
azokban az egyenletekben megtalálod a földrajzi szélességet és hosszúságot, próbáld meg kifejezni belõle!
aztán kötelezõ jelleggel ide a fórumra küldj egy copy-t! 😊
Adott egy kép, tudom másodpercre pontosan, hogy mikor készült, a képen pedig van egy tárgy, aminek a magassága és a vetett árnyék mérete is ismert.
Kikéne számolni, hol készült a kép😊
sin(60) = (x/2) / 10
Ebbõl: x = 20 * sin(60)
Lenne három körrel kapcsolatos feladatom!
1) Számítsuk ki egy 10 cm sugarú körben a középpont és 120°-os középponti szöghöz tartozó ív két végpontját összekötõ húr távolságát!
2) Egy 10 cm sugarú körben az AB húr és az AC átmérõ 30°-os szöget zár be. Számítsuk ki a BC szakasz hosszát!
3) Egy pontból a körhöz húzott két érintõ 76°-os szöget zár be. Mekkora szögben látszik a körvonal pontjaiból az érintési pontokat összekötõ húr?
Vagy még a Bronstejn-féle Matematikai kézikönyvet tudom ajánlani.
El tudná nekem valaki magyarázni, hogy hogyan is mûködik az integrálás? 😊
Meg kéne még nekem az is, hogy mi az a parciális integrálás meg parciális deriválás. 😊
Az is jó ha valami neten fellelhetõ jegyzetet tud valaki adni vagy esetleg egy könyv címet. 😊
Elõre is köszönöm!
Bye!
\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein
x1: -0.5*14^0.5
x2: 0.5*14^0.5
g(x) megoldása:
x1: -0.5*14^0.5
x2: 0.5*14^0.5
A következõ 2 egyenlet megoldását kérném Értelmezési tartomány vizsgálatával/kikötéssel és ellenõrzéssel:

Halmazalgebrában ez mit jelent??
A|B (azthiszem ugy mondjuk, hogy A vonás 😎
Köszi
A következõ feladatban kérnék segítséget:
Határozza meg az 'a' paraméter értékét hogy a lin egyenletrendszernek egyértelmû megoldása legyen:
x + y + az = 0
x + ay + z = 0
ax + y + z = 0
A determinánst kiszámoltam: detA = -a^3+3a-2.
Elvileg ha a detA<>0 akkor van megoldás, de 3.ad fokú egyenletet nem tudok megoldani :S
Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.
Az elõjelek valszeg nem stimmelnek, régen volt már ez a képlet 😄
Ezt hogyan tudom kirendezni?
(18-x)^3+x^3=1674
Másodfokúra kéne hozni, a megoldás 7 és 11, de nem tudom hogyan rendezem le ebbe a formába:
54x^2-972x+4158=0
Elõre is köszi a segítséget
valaki visszafele probálhatná kiszámolni az egyenletet
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Egy 20 hosszú érmedobás sorozatban mekkora eséllyel lesz pontosan 5 hosszú tiszta fej vagy tiszta írás sorozat (futam)? Mekkora eséllyel lesz legalább 5 hosszú „futam”?
Aki megtudja csinálni, az a legjobb az országban az biztos!
Komolyan!

Ez a matek feladvány jó? és ha igen akkor hogy jön ki ez az érték?
❤️x7>3x7>-9x2:3+4-2+18-3x3-7-15x2=638
Az f(x)=e^x, a=2 körüli Taylor-sorát kellett meghatározni.
n-edik derivált: e^x, f'n'(a)=e^2
Taylor sor: SZUMMA n=1-->inf. : ((e^2)/n!)*(x-2)^n
Nemtudom hogy erre mért kéne TIND-et használni , de van rá egy egyszerû megoldás.
Na elõször is megnézzük a 4 és a 2 5-ös maradékait .
4 2
1.hatvány 4 2
2.hatvány 1 4
3.hatvány 4 3
4.hatvány 1 1
A 4. hatvány után ezek ismétlõdnek.
Ha a 4. hatványnál minden maradékhoz hozzáadsz egyet, a 2-es hatványoknál mindegyikhez hozzáadsz vagy kivonsz egyet lesz mined sorban 5-ös. Tehát a szorzat osztható lesz 5-tel.
A 0.hatványon pedig megnézed és ugy is jó.
Na, meg is van Leibniz tétele és a témakör az abszolút és feltételes konvergencia. GOOGLE-t neki és hajrá!
Teljes indukciót még nem nagyon értem 9.es létemre algebrában, geometriában már igen, de algebrában egy komolyabb feladatot (pl. ezt,és hasonlót) nem nagyon tudom megoldani.Visszatérve a lényegre, sikerült bebizonyítani szebben(nehezebbre számítottam):
Link