Matek feladatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

passatgt
na, csináltam egy képet

az edény 16 centi, az árnyék 18,81 centi

szóval a napsugár 40,36 fokos szögben érkezett a földre

a kép készítésének ideje: 2009.03.28. / 12:50:58

Üdv
Ebben a feladatban tud valaki segíteni ?
Az alábbi halmazok vektorteret alkotnak-e a szokásos mûveletekkel ?
a, a harmadfokú valós együtthatós polinomok;
b, azon legfeljebb harmadfokú polinomok, ahol f(1)=2;

Pontatlan a feladat. Ellentmondás van benne:
minden állatból 2 pédányt vitt vs. 3 zebrát

És az sem egyértelmû, hogy a 9 helybõl 1-1 helyre hány állat fér be. Fogalmazd meg normálisan.

Sziasztok! Szeretnék 1 kis segítséget kérni 1 matek feladatomhoz!
NAszóval a lényeg: Mózes a HAjójára minden állatból 2 pédányt vitt! 1 hímet és 1 nõstényt. Vitt 2 oroszlánt 3 zebrát és 4 elefántot. Tegyük el õket 9 helyre,úgy h zebra és oroszlán nemlehet egymás melett mert az oroszlán megenné a zebrákat! Ez ien valószínûségszámításos cucc! Olyan mintha elmennének moziba de nem ülhetnének egymás mellé! Köszönöm elõre is a segítséget! HA lehetne azt ís írja le aki megoldja h hogy oldotta meg! Köszi elõre is a segítséget!

ZilogR
óóó, túl vagyok én már ezeken a világi dolgokon! 😛

Oly szépen süt a nap! Árnyékos fotót pls! Áj vont tu kalkul8! 😛

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

kz
tehát nem?<#idiota>

Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.

ZilogR
jaaa..., azok a teremtmények vaginával...! <#idiota><#banplz><#wilting>

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

kz
csajokat próbáltad már?
<#crazya>

Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.

ZilogR
Háát, Horáció annyi és nincs matek feladvány! Sanyarú egy világ!

ZilogR
Ne törõdj vele, készíts! <#idiota> Tényleg izgat a dolog! Még úgyis melóban ülök, de estére kell vmi a Helyszínelõk mellé! 😛

passatgt
készítenék, ha sütne a nap

passatgt
mindjárt készítek egy képet

ZilogR
Add meg az adatokat, légyszives, az idõpontot és az árnyék IRÁNYA!!!! is kell (tehát merre van ÉSZAK), valamint azt, h az északi v a déli féltekén lett készítve (ennyi egérút nekem is kell) és kisütök vmit!

Vagy linkeld be a képet az északi iránnyal és az említett adatokkal!

szucsy89
loál ilyet mégnem hallottam😄
ZilogR
keress rá, h hogyan lehet a napórák számlapjainak osztásait és azon belül is a hónapvonalakat számítani.
azokban az egyenletekben megtalálod a földrajzi szélességet és hosszúságot, próbáld meg kifejezni belõle!
aztán kötelezõ jelleggel ide a fórumra küldj egy copy-t! 😊

passatgt
Lenne itt egy érdekes matek feladat

Adott egy kép, tudom másodpercre pontosan, hogy mikor készült, a képen pedig van egy tárgy, aminek a magassága és a vetett árnyék mérete is ismert.

Kikéne számolni, hol készült a kép😊

1. Ha lerajzolod, találsz egy olyan derékszögû háromszöget, melynek átfogója a sugár, egyik befogó a húr fele, a másik nem érdekes. Ill. van egy 60°-os szög is benne. Ekkor:

sin(60) = (x/2) / 10

Ebbõl: x = 20 * sin(60)

Sziasztok!

Lenne három körrel kapcsolatos feladatom!

1) Számítsuk ki egy 10 cm sugarú körben a középpont és 120°-os középponti szöghöz tartozó ív két végpontját összekötõ húr távolságát!

2) Egy 10 cm sugarú körben az AB húr és az AC átmérõ 30°-os szöget zár be. Számítsuk ki a BC szakasz hosszát!

3) Egy pontból a körhöz húzott két érintõ 76°-os szöget zár be. Mekkora szögben látszik a körvonal pontjaiból az érintési pontokat összekötõ húr?
Olvasd el a Thomas-féle Kalkulus I-es kötetét (Typotex Kiadó), abban mindent megtalálsz.
Vagy még a Bronstejn-féle Matematikai kézikönyvet tudom ajánlani.

Simaji
Hello mindenki!

El tudná nekem valaki magyarázni, hogy hogyan is mûködik az integrálás? 😊

Meg kéne még nekem az is, hogy mi az a parciális integrálás meg parciális deriválás. 😊

Az is jó ha valami neten fellelhetõ jegyzetet tud valaki adni vagy esetleg egy könyv címet. 😊

Elõre is köszönöm!

Bye!

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

f(x) megoldása:
x1: -0.5*14^0.5
x2: 0.5*14^0.5

g(x) megoldása:
x1: -0.5*14^0.5
x2: 0.5*14^0.5

PrisonMan
Hello! SOS <#help> plz
A következõ 2 egyenlet megoldását kérném Értelmezési tartomány vizsgálatával/kikötéssel és ellenõrzéssel:

Sziasztok,

Halmazalgebrában ez mit jelent??

A|B (azthiszem ugy mondjuk, hogy A vonás 😎

Köszi

Üdv
A következõ feladatban kérnék segítséget:
Határozza meg az 'a' paraméter értékét hogy a lin egyenletrendszernek egyértelmû megoldása legyen:
x + y + az = 0
x + ay + z = 0
ax + y + z = 0

A determinánst kiszámoltam: detA = -a^3+3a-2.
Elvileg ha a detA<>0 akkor van megoldás, de 3.ad fokú egyenletet nem tudok megoldani :S

passatgt
valóban, így már menni fog köszi

a^3 - 3a^2b + 3ab2 - b^3

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

Dehogynem, (a-b)^3 = a^3 - 2ab^2 + 2a^2b - b^3
Az elõjelek valszeg nem stimmelnek, régen volt már ez a képlet 😄

passatgt
de ha az úgy kiesik, akkor nem marad x😄

Az elsõ tényezõbõl ha felbontod a zárójelet, akkor elvileg egy -x^3-ös tag jön ki, így kiesik az x^3. Most nagyon nincs kedvem végigszámolni de elvileg kijön az.

passatgt
Estét!

Ezt hogyan tudom kirendezni?

(18-x)^3+x^3=1674

Másodfokúra kéne hozni, a megoldás 7 és 11, de nem tudom hogyan rendezem le ebbe a formába:
54x^2-972x+4158=0

Elõre is köszi a segítséget

Mi az hogy visszafelé? Ha egy ilyen idióta tv-s játékban volt, akkor ne foglalkozz vele, átverés.

biomage
Googlen nekem is ez jött ki, de megprobálom elhini hogy nem az, hogy jöhet ki az a szám?
valaki visszafele probálhatná kiszámolni az egyenletet

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

passatgt
-11

passatgt
ezt nem értem

biomage
pedig annyi, volt egy játék az ATVn még pénteken és ez a matek egyenlet volt és az eredménye 638 volt

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Üdvözlet! Ez tényleg elsõsegély feladat:

Egy 20 hosszú érmedobás sorozatban mekkora eséllyel lesz pontosan 5 hosszú tiszta fej vagy tiszta írás sorozat (futam)? Mekkora eséllyel lesz legalább 5 hosszú „futam”?

Aki megtudja csinálni, az a legjobb az országban az biztos!
Komolyan!
thomasthomas
Hi!

Ezt most komolyan gondoltad?!Az eredmény nem 638.
Link

Szeretnék segítséget kérni ehez a feladathoz:
biomage
Csak kíváncsiságból kérdezem.
Ez a matek feladvány jó? és ha igen akkor hogy jön ki ez az érték?
❤️x7>-9x2:3+4-2+18-3x3-7-15x2=638

Ezt most azt jelenti hogy jó a megoldás ? <#vigyor2>

😄

ZilogR
😊 ha lett volna mellette egy kis kép Aria Giovanni-ról, amint éppen Taylor-sorba fej(t), biztosan észrevettem volna <#banplz>

Hi. A következõ feladatot kellene ellenõrizni, mert megoldottam csak nem tudom hogy, jó-e?
Az f(x)=e^x, a=2 körüli Taylor-sorát kellett meghatározni.

n-edik derivált: e^x, f'n'(a)=e^2
Taylor sor: SZUMMA n=1-->inf. : ((e^2)/n!)*(x-2)^n

Szia!

Nemtudom hogy erre mért kéne TIND-et használni , de van rá egy egyszerû megoldás.

Na elõször is megnézzük a 4 és a 2 5-ös maradékait .

4 2

1.hatvány 4 2
2.hatvány 1 4
3.hatvány 4 3
4.hatvány 1 1

A 4. hatvány után ezek ismétlõdnek.

Ha a 4. hatványnál minden maradékhoz hozzáadsz egyet, a 2-es hatványoknál mindegyikhez hozzáadsz vagy kivonsz egyet lesz mined sorban 5-ös. Tehát a szorzat osztható lesz 5-tel.

A 0.hatványon pedig megnézed és ugy is jó.
ZilogR
van valami L.... betûs kritérium az olyan tagokat tartalmazó sorokra, amelyik elõjele alternáló.

Na, meg is van Leibniz tétele és a témakör az abszolút és feltételes konvergencia. GOOGLE-t neki és hajrá!

thomasthomas
Hi!

Teljes indukciót még nem nagyon értem 9.es létemre algebrában, geometriában már igen, de algebrában egy komolyabb feladatot (pl. ezt,és hasonlót) nem nagyon tudom megoldani.Visszatérve a lényegre, sikerült bebizonyítani szebben(nehezebbre számítottam):
Link

Köszi a választ.

Dehogynem tudok, csak gyorsabban írok mint gondolkozom, tehát: (n+1)/(n+2) monoton csökkenõen tart 0-hoz, ha n tart végtelenbe, és mivel ott a (-1)^n (váltakozó elõjelû), ezért a Leibniz-kritérium értelmében divergens a sor.

Akkor bocs, azt hittem csak szórakozol. Ebben a feladatban most így hirtelen nem tudok segíteni.