Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
9^x+6*3^x-27=0
= 3^(2*x)+6*3^x-27=0
vezess be új ismeretlent, y=3^x, ezzel
y^2+6*y-27=0 másodfokú egyenlet y-ra
stb...
Tudnátok segíteni, hogy ennek kifejezésnek az értékei mikor lesznek prím számok?
6x^2-167x-4823
Jack off! I\'m alternative...
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
x x
9 + 6*3 -27 = 0
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
AX-I=A
AX=A+I
X=A^(-1)*(A+I)=
<10/7 2/7 -1/7>10/7 2/7 -1/7>
<-6/7 10/7 2/7>-6/7 10/7 2/7>
<4/7 -2/7 8/7>4/7 -2/7 8/7>
|2 1 0|=A
|0 2 3|
csak szóközöket kivette magától...
Olyan gondom lenne, hogy matekvizsgán mátrixmûveletet kéne elvégezni, de errõl a kedves tanárunk baszott tanítani bármit is.
Utána néztem valamennyire, és egyszerû összeadást-kivonást el tudok végezni, de az elõzõ vizsgán adott feladatról fogalmam sincs, mi mit jelenthet.
Ez volt az:
Oldja meg az AX - I = A mátrixegyenletet, ahol
|1 0 1|
A=|2 1 0| teljesül.
|0 2 3|
Segítségeteket elõre is köszönöm!
http://www86.wolframalpha.com/ Ide beíros és kiírja a lépéseket is .
Mik az intergárljai a következöknek:
1/gyökx
|X|
1-|x|
x-1\x+1
2x-1\x+1
x a köbön\ xnégyzet - 1
Elõre is köszönöm
Mátrixokkal kapcsolatban van pár dolog ami még nem tiszta, pl ez a feladat:
Oldja meg az alábbi lineáris programozási feladatot!
Ilyennel még nem találkoztam, órán csináltunk pár lineáris függetlenség megállapítást bázistranformációval, azt értettem is, de errõl nem volt szó, a próbavizsgán persze ott van.
Hogy kell megcsinálni? Segítsetek plz!
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
porki fagyok fállalon
mivel senki ki nem számolja, lassan hajlok arra, h én számolom ki ezt a két maradék statisztika példát
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
#2486, gondol(hattam), középiskolás szinten gondolkodok én még ;>
porki fagyok fállalon
ha egy meghibásodásig eltelt idõ valószínûsége P, akkor bármilyen idõponttól számítva ugyanennyi idõ alatt bekövetkezõ meghibásodás valószínûsége szintúgy ugyanez a P érték - azaz adott gép "nem tudja", h "õ" már volt meghibásodva, olyan a meghibásodás valószínûsége egy rögzített idõintervallum alatt, mintha abban a pillanatban kapcsolták volna be, bármikor is legyen ez a bekapcsolás és onnantól indul az idõintervallum mérése
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
http://skinzone.hu/?affiliate=553ae
Kérlek csak menjetek rá
<#mf1>#mf1><#mf1>#mf1><#wow1>#wow1><#wow2>#wow2><#gonosz1>#gonosz1><#duma>#duma><#eplus2>#eplus2><#violent>#violent>
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Ehhez azt kellene tudni,hogy milyen eloszlású a töréskár.
Ha például normális eloszlású és sigma=1,akkor az átlag 10 valószínûsége 1/gyök(2pi), a 8 valószínûsége pedig 1/gyök(2pi)*e^(-(10-8)^2/2)
Gondolom olyasmivel nincs megkavarva hogy éppen tél vagy nyár van
porki fagyok fállalon
en igy elsore igy gondoltam levezetni mintavetelezes alapjan:
bar lehet nagy hulyeseget irtam.<#nemtudom>#nemtudom>Az elsõt tudom de a másik 2.-t nem.
Az elsõ annyi lenne, hogy kiszámolod az összes lehetõséget ami 28 alatt a 4. És ebbõl megnézed, hogy hány jó eset van, ezt ugy hogy az elsõ golyó biztosan piros a másik 3 pedig 8 alatt a 3 lehetõség van.
Tehát az esély (8 alatt a 3) / (28 alatt 3) *100.
De ez nem tuti.
Ezek a kerdesek:
1. Egy dobozban 20 piros es 8 feher golyo van. Egyszerre kiveszunk 4 golyot. Mekkora annak a valoszinusege, hogy pontossan 1 piros lesz kozottuk?
2. A biztositonal egy honap alatt atlagossan 10 toreskart jelentenek be. Mekkora a valoszinusege annak, hogy a kovetkezo honapban csak 8 toreskar lesz?
3. Megmertuk a merevlemezek elettartalmat. 20 merevlemez eseten atlagossan 5000 orat kapunk, 240 ora korrigalt tapasztalati szorassal. Adja meg 99%-os pontossaggal, hogy milyen intervallumba eshet a merevlemezek elettartalma.
Mint lathato nem olyan nehezek, csak nekem. Szivessen vennek barmilyen utmutatast,eredmenyt,megoldasat. elore is koszi.<#worship>#worship>
http://www86.wolframalpha.com
A beviteli mezõbe beírom pl. integrál sin(sqrt(x)),enterezem és megadja az eredményt, sõt a show steps-ben pedig alépésket is kiírja.
Vagy pl. megadom neki solve 4*x*x-3*x-6 és megadja a megoldást, kívánságra a lépéseket is.
Skalárszorzat nélkül is kijön: pontosan akkor párhuzamos az xz síkkal egy v vektor, ha y irányú komponense nulla.
Feladat: Határozza meg az r(t)=(cos t,sin t, t), 0<t<2PI görbe azon pontjait ahol az érintõ párhuzamos az xz síkkal.
Megoldásom:
Felírtam a sík normálvektorját: n=(0,1,0)
Az érintõ irányvektorát az elsõ derivált adja: e=(-sin t, cos t, 1)
Mivel merõlegesek egymásra ezért a skalárszorzatuk nulla.
Így cos t=0
Tehát: t1=PI/2, t2=3PI/2
Görbe pontjai: P1=(0,1,PI/2), P2=(0,-1,3PI/2)