Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Integrálja az f(x,y)=1 függvényt az y=x, y=2x, xy=1, xy=2 görbék által határolt tartományra.
Addig eljutottam hogy felrajzolom a tartományt, de sajnos nem tudom hogy milyen helyettesítéssel lenne célszerû megoldani ?
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.
Ezen az oldalon fenntvannak a feladatok a gazd_mat/ menü alatt.Azt szeretném h vki segítsen megcsinálni aki szereti az ilyen feladatokat.Nagyon örülnék ha egy részét vagy az egészet megcsinálná.😊
Természetesen a hála sem maradna el.
Nagyon köszönöm és tényleg nagy szarban vagyunk.Köszi.
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
A piros négyzetek szélességét, és a szürke rész bal szélétõl számított távolságát ismerem. Továbbá ismerem a kék rész szélességét.
Hogyan tudom kiszámolni, hogy a kék rész milyen távolságra legyen a szürke rész bal szélétõl úgy, hogy a piros rész közepénél legyen?😊
with(Student
f := x^3+2*y^2-3*x*y;
Gradient(f,
DirectionalDerivative(f,
Maple 12-ben pl. így: az integárálás lépéseit is kiírva (Next step, All Steps a feljövõ ablakban, oldalt meg kiírja az alkalmazott szabályt:
restart;
with(Student
IntTutor(sin(sqrt(x)), x);
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Lehet hogy hülyeséget mondok, de én ugy csinálnám, hogy ha egy vektort negatívval szorzok akkor sztem fordul az iránya ha pedig valamilyen számmal az pedig az értékét változtatja. Nah összeadásnál azt csinálod, hogy az origóba berajzolod az elsõ vektort, annak a végpontjába a másikat és így tovább. És lesz a kezdeti és a végpontod, összekötöd és ott a vektor.

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
A Mapleben korlátozottan, de van lehetõség a megoldás menetét is kiíratni az újabb veriókban, pl.integrálásnál.
Elõre is köszi. Részeredmények is jöhetnek.
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
egyébként hogyan lehet egy állítás részben igaz?
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Itt a link, nézd meg (54-es kérdés)
http://www.freeweb.hu/kovy/teszt/iq.html
Mindenki az aminek hiszik. Kivéve én, mert rólam azt hiszed, hogy rosszul hiszed, amit hiszel, mert elhitettem veled, hogy az vagyok aminek hiszel. Látod, már azt sem tudod, hogy mit hiszel... :)
lehet.
csak öregszem?
mert nem emlékszem...
Mindenki az aminek hiszik. Kivéve én, mert rólam azt hiszed, hogy rosszul hiszed, amit hiszel, mert elhitettem veled, hogy az vagyok aminek hiszel. Látod, már azt sem tudod, hogy mit hiszel... :)
Egy iq tesztben láttam ezt a kérdést, de sajnos nem tudok rájönni a helyes megoldásra. Azaz sikerült, csak más módszerrel 😄 Kérlek segítsetek:
Melyik szám nem illik a sorozatba: 1,2,5,10,13,16,29,48 ?
Soil mechanics
ezeket is nézd meg Wikin! (Sajnos senki nem veszi a fáradtságot, hogy ezeket magyarra is lefordítsa, de sebaj... Jól mutatja egy ország "nemtörõdömségét", hogy melyik cikkek vannak meg magyar fordításban és melyek nem...)
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
nos, ha behelyettesítesz, látni fogod h a második egyenlõség nem teljesül, szal vagy az eredmények nem jó, vagy a 2. egyenlõség.
ha a 2. egyenlõségben a 380 helyett 320 lenne, akkor kijönne.
PS3 ID: marcogi zsírkutya
biztosan így vannak ezek?
ez vmi talajmechanika? mikor csúszik meg egy földkupac?
180=100*tg'(45+X/2)+2*C*tg(45+X/2)
360=200*tg'(45+X/2)+2*C*tg(45+X/2)
180=tg'(45+X/2)+2*C*tg(45+X/2)
360=tg'(45+X/2)+2*C*tg(45+X/2)
és C és X értékét kell megadni csak nem tudjuk hogyan jött ki X-re 9,6 fok
C-re meg 16,9 <#nemtudom>#nemtudom>
1. 180=a' + 2*C*a - másodfokú egyenlet
2. C=180-100*a -egyszerû elsõfokú egyenlet
majd az X= 2*((arctg a)-45) - több megoldás is van, nem írtad mi az értelmezési tartomány és h radiánban vagy fokokban van e a 45 a tangensben.
X=fí(szög)
tg'= tg a négyzeten
1. 180=tg'(45+X/2)+2*C*tg(45+X/2)
2. C=180-100*tg(45+X/2)
bocsánat ha bárkit is megsértettem ezzel, de nem kell ezt mellre szívni akkor sem, ha matematikus vagy, én pedig nem.
egyébként bizonyára szép eszmefuttatást írtál, aki olvassa, értse meg.<#crazya>#crazya>
mondjuk akinek írtam ezek szerint már el is tûnt, csak mi rágódunk itt. Mindegy, végül is érdekességként jó a téma. Egy kis valszám sosem árt.