Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A segítségeteket szeretném kérni(a rejtvényben,/matek tanáron is kifogott 😄/) a következõben:rejtvény
Ma estig kéne és egy 5-ös ért megy a dolog és nem állok valami fényesen úgy hogy valaki aki tud az segítetten 😊 elõre is köszönöm.
Annyi világos az egészbõl, hogy Newton bácsi (<#worship>#worship>) fektette le az alapjalit, miközben a mozgó testeket vizsgálta 😊
Mindkét oldalt beszorzod (1 - cosx) -el, ekkor:
sinx = (1 + cosx) * (1 - cosx)
sinx = 1^2 - (cosx)^2
A trigonometrikus Pitagorasz tételbõl ((sinx)^2 + (cosx)^2 = 1):
sinx = (sinx)^2 (x =/= 0 + k * Pi)
1 = sinx
x = Pi / 2 + k * Pi
2.a.: (rögtön az elsõ átalakítással kezdtem)
1 / (cosx)^2 - (sinx)^2 / (cosx)^2 - (sinx)^2 = (1 - (sinx)^2) / (cosx)^2 - (sinx)^2 = (cosx)^2 / (cosx)^2 - (sinx)^2 = 1 - (sinx)^2 = (cosx)^2
2.b.: (rögtön az elsõ átalakítással kezdtem)
(cosx)^2 / (sinx)^2 + tgx - ctgx = (ctgx)^2 + 1 / ctgx - ctgx
Ezt az utolsót most hirtelen nem látom, hogyan lehetne tovább egyszerûsíteni.
i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu
a. 1 per cosNÉGYZETx-tgNÉGYZETx-sinNÉGYZETx
b. sinNÉGYZETx-1 per cosNÉGYZETx-1 mellé +tgx*ctgx
elõre is köszi!
i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu
www.silverpen.eu
A legjobb ingyenes vektorgrafikus program. Telepíteni sem kell. Ideális geometriai feladatok feladásához, megoldásához.
Összesített testmagasság: y
Ekkor:
y / x = 181
(y + 163) / (x + 1) = 179
Ebbõl:
181x + 163 = 179x + 179
2x = 16
x = 8
ezt hogy kell kiszámolni? tudom nem egy nehéz cucc, de fáradt vagyok én már a gondolkodáshoz, tõltetek meg vmi kapásból megcsinálja
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
a+b+c=10 , d+e+f=10 ,a+b+c+d+e+f+g=1+2+3+4+5+6+7=28, ebbõl g=8 jönne ki
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
a-b-c
|.|.|
d-e-f
\.|./
..g..
a 10 páros
páros számot akkor kapok 3 szám összegeként, ha a három összeadandó közül 1 vagy 3 darab páros
az 1...7 számok között 3db páros van
ezeket úgy kell elhelyezni az a, b, ... g mezõkön, hogy egy sorban vagy oszlopban 1 vagy 3db páros legyen
összesen 2db sort vagy oszlopot lehet kiválasztani úgy, hogy egy másik már kiválasztott sor vagy oszlop eleme ne legyen eleme az újonnan választottnak (ez nem triviális, de gyorsan be lehet látni próbálgatással - az oka az, hogy a g mezõ közös három oszlopnál!)
tehát 2 helyre kell úgy elhelyezni 3 dolgot úgy, hogy mindenütt páratlan számú dolog legyen - ez természetesen nem lehetséges, azaz a feladványodnak nincs megoldása
amit azzal is sikerült bebizonyítani, hogy felírtam az egyenleteket és a:=1 választással nem kaptam megoldást (elfelejtettem páros a-ra is megnézni, ejnye, még a végén tévedtem volna...?! 😉 )
akkor már meg van a 6 egyenlet
neme? :C
porki fagyok fállalon
sztem sokkal érdekesebb az a feladat, h megoldható-e a feladat az 1-7 számokkal egyáltalán...
akkor lehet is bûvös négyzet elõállító algoritmusokra guglizni
Ha tudtok, légyszíves segítsetek egy feladat megoldásában, vagy abban, hogy egyáltalán hogyan kell az ilyen fajta feladatokat elkezdeni.
Elõre is köszönöm.
A feladat szövege pontosan:
Úgy írd be a számokat az üres négyszögekbe 1-7-ig, hogy az egyenesek mentén, ha összeadod a számokat az eredmény mindig 10 legyen.
Az ábra hozzá:
....H..H......A..............................................
....H..H.....A.A............................................
....H--H....A---A............................................
....H..H...A.....A...........................................
....H..H..A.......A..........................................
Miért igaz az, hogy egy háromszög területe nagyobb, mint ha hegyesszögû lenne? Tudjuk, hogy a háromszög kerülete minden esetben egy állandó érték, legyen ez K.
Elõre is köszi.
Egy feladat lenne, amiben segítséget kérnék.
Bizonyítsuk be, hogy a változók lehetséges értékeinél:
sqrt(5x-4-x^2)*|log2Y|+(|logy2|)/(sqrt(4x-3-x^2))>=4sqrt(24)
Köszi elõre is!!
There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don\'t.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
a = 1/2*(d^2-c^2)/c és
b = -d
Ha a jobboldalon c+d*i = 1+2*i áll, akkor:
a=3/2 és b=-2
--- ellenben a #2769 -ben mit is írtál, az kevert össze... ott elkezdted megcsinálni (kifejteni az abszolút értéket), majd utána elrontottad az elõjelet és félbehagytad, ez volt a gond, azt gondoltam, amit oda írtál AZ a megoldandó egyenleted:
gyök(a^2+b^2)-a - b*i = gyök(a^2+b^2)+a + b*i, amibõl rögtön kapjuk, hogy csak a (0,0) komplex szám elégíti ki.
Amúgy villany karos vagy/voltál? Tudtommal ott jelölik j-vel a képzetes egységet.
gyök(4 + b*b) =1+a négyzetre emelve... sor helyett
gyök(4 + a*a) =1+a négyzetre emelve... a jó.
gyök(a*a + b*b)-a-i*b=1+2*i
A fenti egyenlet két oldalának valós részei egyenlõ kell legyenk azaz:
Re(gyök(a*a + b*b)-a-j*b)=Re(1+2*i) vagyis
gyök(a*a + b*b)-a = 1
az említett egyenlet két oldal képzetes részei szintén egyenlõk, azaz
Im(gyök(a*a + b*b)-a-j*b)=Im(1+2*i) vagyis
-b=2, azaz b=-2
Behelyettesítve b=-2-õt gyök(a*a + b*b)-a = 1 -be
gyök(4 + a*a)-a = 1
gyök(4 + b*b) =1+a négyzetre emelve...
4 + a*a = 1 +2a+a*a /(a*a), a<>0 de nem is lehet a nulla (behelyettesítéssel is belátható).
3=2a
azaz a=3/2
Hogy lehet meghatározni egy komplex számot, ha tudjuk, hogy a z komplex szám abszolút értéke, és a z komplex szám különbsége?
|z| - z = (a ^ 2 + b ^ 2 ) ^ 1 / 2 + (a + bi)