Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindenki az aminek hiszik. Kivéve én, mert rólam azt hiszed, hogy rosszul hiszed, amit hiszel, mert elhitettem veled, hogy az vagyok aminek hiszel. Látod, már azt sem tudod, hogy mit hiszel... :)
Hogyan lehet kiszámolni a Bernoulli féle lemniszkátából létrhozott forgástest térfogatát?
Mindenki az aminek hiszik. Kivéve én, mert rólam azt hiszed, hogy rosszul hiszed, amit hiszel, mert elhitettem veled, hogy az vagyok aminek hiszel. Látod, már azt sem tudod, hogy mit hiszel... :)
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
a másik oldal pedig:3*2^(2x)=3*2^x*2^x, ebbõl pedig 3*a^2 lesz
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
Nem is ilyen feladatokat veszünk. Csak matektanárom éretségire készít fel és kitalálta hogy oldjam meg. <#mf1>#mf1>
Csak úgy elég nehéz hogy kb 2 éve nem csináltam ilyet.
BattleTag: kabel15#2672
Nekem is lenne 1 példám.
2az (X+1)en+1=3szor2az(2x) en.
Thx ha valaki segít.
BattleTag: kabel15#2672
gyök(5x-4-x^2) * |log2y| + (|logy2|)/(gyök(4x-3-x·2)) >= gyök<4>4>(24)
A második tag a bal oldalon abszolút értékben az y alapú logaritmus 2 és az egyenlõtlenség jobb oldalán szereplõ kifejezés negyedik gyök 24 akar lenni. Elnézést, lehet hogy másképp kell leírni.
There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don\'t.
Ebben az esetben az a^x -t kell deriválni: (a^x)' = a^x * ln(a)
Így az új példa nagyon hasonló lesz az elsõhöz (ha itt is a 10. kell):
(-1) * (ln(11))^10 * 11^x
Kérdezz még ha nem világos, de most sietnem kell nem tudok többet írni
f(x)= -11^x+16 ennek is ugyan az lesz ugye? deriválásnál a szám nem számít csakahol x van ugyi?
www.czekoart.hu
f(x)= -11^x+16 is megmondanád ha szépen megkérlek?😊
és nem tudsz egy hülyéknek készült leírást a deriválásról. Pont akkor hiányoztam és egyedül nem tudom megérteni😞
www.czekoart.hu
(-1) * (ln(4))^10 * 4^x
Egyébként meg könnyen levezethetõ a bizonyítása.
y függvény deriváltja az (y-y0)/(x-x0) határértéke az x=x0 helyen
y=x^n esetén:
(x^n-x0^n)/(x-x0)
mivel (x^n-x0^n)=(x-x0)*(x^(n-1)+ x^(n-2)*x0+x^(n-3)*x0^2.....+x*x0^(n-2)+x0^(n-1))
ezt behelyettesítve az (x^n-x0^n)/(x-x0) egyenletbe, majd az x=x0 behelyettesítéssel kijön az n*x^(n-1)
húhát köszi a segítséget asszem értem 😊
de ha már itt tartunk akkor még1 kérdésre szeretnék választ kapni:
sajnos nekünk nem nagyon tanítják a deriválás elméleti hátterét, hanem csak mondják, hogy itt vannak a deriválás szabályai, használd egészséggel... csakhogy én azt hallottam, hogy minden ilyen szabályt (pl x^n=n*x^(n-1)) le lehet vezetni valahogy, méghozzá ugyanabból a képletbõl kiindulva. hát én erre a képletre meg a levezetésekre lennék kíváncsi. 😊
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
hiszen ha ez így helyes (márpedig az) akkor (e^(x-2))' szintén e^(x-2)-t hozna eredményül.
igazából csak a deriválás részét nem értem, a parciális az megy 😄
valaki magyarázza el pls
[url=http://www.wolframalpha.com/input/?i=D[%281%2F4%29+Log<%28x^2+-+1%29%2F%28x^2+%2B+1%29>%28x^2+-+1%29%2F%28x^2+%2B+1%29>%2C+x]]Pl.[/url]
1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/
1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/
Megjegyzem hogy úgy kell ezeket a háromszögeket egymáshoz rakni, hogy mindig konkáv sokszöget kapjuk, hiszen ha konvex sokszöget állítanánk elõ ezzel az eljárással, akkor fennáll az az eset, hogy van legalább egy olyan szögünk, mely valahol a sokszög belsejében van, és nem tartozik a sokszög belsõ szögei közé. Ezzel csak azt akartam leírni, hogy konvex sokszögekre ezen eljárás nem használható.
Amit leírtam bizonyítást, az helyes-e?
Elõre is köszönöm.
sztem ez 2 sokszög egymás mellett
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
A hat léggömbbõl a kell a sorrendek számát meghatározni,úgy hogy 3/2/1 elemû csoportból vállaszuk ki õket. Vagyis:Ismétléses permutáció
"Ha adott n olyan elem, amelyek között k1,k2,k3 számú egyenlõ elem fordul elõ, és képezzük az adott n elem egy sorrendjét, akkor ismétléses permutációról beszélünk"
6!/(3!*2!*1!)=60
Elõször választhatunk 3 lufi közül. Aztán 2, vagy 3, és valahogy így tovább, össze kell szorozgatni az választásokat, vagy valami ilyesmi.