6542
  • MrTressy
    nincs mit bár nem gondoltam volna hogy ennyire mizériás lesz a clone cds x-threat kiirása...
  • skorpio7
    Köszönet néked DobiSoft !

Szóval az általad leírt módszerrel elsőre sikerült kiírnom egy tökéletes másolatot és gond nélkül megy bármilyen cd-író/olvasó-ban a cd .

Tehát akkor a hozzávalók:

Nekem egy közel 1,5 éves LG DVD 12/8/32/8-as kombóm van ezzel lett végrehajtva a művelet .

- Letöltöttem a legújabb BlindWrite cd-író progit a www.blindwrite.com-ról , majd ezután a BlnidWrite5 Tweaker progit innen: http://www.alcoholer.com/downloads/BW5Tweaker.php .

- Telepítése az író proginak majd a Tweaker indítása és beállítása a következők szerint .:

Tweaker beállítások:

Basic Setting Fül:

Turn Decrypt on: OFF
    Enchance Weak Sectors if Any: OFF
    Include AutoPlay info: OFF
    Write Speed CD: 8x
    A többi az automatic

Topology fül:

Writing Topology:
    Ha a szerencsés embernek van egy Plextor Premium irója akkor
    Write with Plextor Premium

ha van más DAO PW kompatibilis irója akkor
    Write using TwinPeak ( na én itt alapból ezt pipáltam be , nem foglalkoztam vele - na meg nem is tudtam , hogy az-e az én íróm )

A select Topology File-ban meg kell adni a BWA file elérési útját (természetesen a kérdéses image-hez tartozó obit-x2.bwa ról van szó )

Ezután clik a run Blindwrite gombra .( Nem tudom , hogy lényeges-e , de a beállítások után én nem zártam be ezt a progit - alapból ez pipálva van és ha a Blindwrite run gombra csapsz , akkor bezáródik - mert megnéztem és újra beíndítva , megint állíthattam be mindent ... bár lehet megjegyezte a korábbi beállításokat , de én most először használtam ezt a programot , szóval bocs ha tudatlan vagyok , tehát a háttérben ott volt a Tweaker ablak . )

- Indul a Blindwrite CD-író program beállítása.:

Ott kiválasztani az image írást

Megadni a image file-t (blindwrite4 image-t keresni , ami nem más mint az obit-x2.bwt )

kiválasztani az irót, betenni egy üres CD-t és rátapadni a gombra 'Write'

- Végeredmény és tanács.:

Ugye jó 10 perc alatt kiírta és indítottam ... szabálytalan művelet ... mi lehet a gond ?! Ugye fent van nekem egy virtual drive a DÉMON ! Gyorsan letörlés és újra próba !

ÉS ELINDUL !!! Elindul minde az LG-ben ott kb. 20-30 másodpercig szöszmötöl , de elsőre olvassa , de ha az Asus majd 5 éves 34*-es olvasómba rakom , ott 5-10 másodperc és már indul is a game crack-elés nélkül ( ugye a Devinace-s változatról telepítettem , nem crack-eltem , hanem beraktam ezt a 1-es cd-ről készült clonecd-s változatot és már indul is a program ... és nyugodtan lehet patch-elgetni össze vissza , mert megy ! :)

Szóval köszönöm mindenkinek a segítségét kiírás ügyében , neked is Callisto és neked is MrTressy ! :)
  • BaziJoe
    Köszi!!!
  • ShaiHulud
  • BaziJoe
    És honnan lehet a patch-et letölteni?
  • Hmuda
    Okés kösz. Bár én már lemondtam róla régen.
  • BaziJoe
    Köszi melyik Alcohollal lehet megirni?
  • [NST]Cifu
    A játékhoz egyetlen egy patch jött ki, az 1.1-es. Ehez még nincs crackelt EXE, egyetlen módja a patch-al való játéknak, ha van egy jól megírt pofásabb 1.-es CD-d, amely vagy a MrTressy által ismertett módon lehet létrehozni (Alcholol 120% és a Cyclone-féle .MDF file + egy durvább CD-író) illetve van egy OBIT-féle CloneCD-s változat, amit BlindWrite 5.x-el lehet kiírni.

Hogy miért nem lehet (olyan egyszerűen) kiírni a játékot? Nos az új SecureROM védelem miatt ;)

Magyarosításról én eddig nem tudok...
  • BaziJoe
    Magyarosítás lessz e a játékhoz, vagy már van?
  • BaziJoe
    Sziasztok most töltöttem la a játékot és visszaolvastam egy kicsit a forumban.Ha tud ná valaki röviden vázolni, hogy miért nem lehet kiírni a játkot cd-re és,hogy melyik a játékhoz kiadott utolso patch akkor nagyon meg köszönném!
  • [NST]Cifu
    Hehe, egy jó kis szöveg: (bocs a kissé OFF-ért)

BaumDoktor: First of all i DID buy the game even got it imported from usa!!! (arrived a good week ago)
    i just wanted to tell someone there is possibility to copy - icouldnt copy mine myself so whats the matter with getting a iso? or tellin someone it works?

stroller: hey baumdoktor mate, its walker from the egosoft forum, can you tell the exact settings you used in Alcohol to burn that mdf file? cheers

LoL ;)
  • [NST]Cifu
    Az E-mule-n talátam egy ilyet: X2.1.1.the_threat.noCD.zip
    NEHOGY VALAKI LETÖLTSE, MERT VÍRUS VAN BENNE!

Sajnos az OBIT verziót még nem láttam, de kezdem elveszteni az érdeklődésem a játék iránt, miután egy fél napig próbáltam valahogy működésre bírni a MrTressy-féle verziót. Ennyi szívást azért...
  • [NST]Cifu
    Paccs az van, csak momentán igen tápos kis védelme van a programnak, és eddig nem sikerült crackelt EXE-t csinálnia senkinek, ezért a jelenlegi tendencia az, hogy valahogy a SecureROM-ot próbálják becsapni...
    Változó sikerrel...
  • Hmuda
    Valahol mindha olvastam volna, hogy van vmi peccs szerűség. Van bármi is amit esetleg javít ezen a "gamén".
  • Al Bundy23
    na igy van, főleg hoyg vamn itthon már 2 iró :)
    Hát azé remélem hamarosan a nagy crekker csávók megszakértik má me kezd bicskanyitogató hangulatom lenni...
  • Shaman
    Én nem mondtam,hogy vegyél,csak leírtam mennyi. Egyébként is már hülyeség cd-írót venni,ha vesz valaki akkor vegyen DVD írót inkább.
  • MrTressy

• MrTressy
    mekkora bug az én quantum tubes-omba nem kell ore ezt hogy sikerült neki nem tom :)))
    http://web.axelero.hu/tressy/quantumtube.jpg
    http://web.axelero.hu/tressy/quantumtube2.jpg
  • MrTressy
    Hogy a sok technikai info mellett legyen a játékkal kapcsolatos kérdés is.Mit érdemes venni inkább chip plantot vagy quantum tubes factoryt?Mert amúgy egy árban vannak...
  • Callisto
    Nem tudom, hogy van ez. A régebbi securomnál és a többinél amik EFM-mel szopatgattak, nem kellett bekapcsolnom az enhance weak sectors-t. Pont akkor lett rossz az eredmény, ha ki volt kapcsolva, simán kiírta az EFM kódokat. Ennél az újabb securomnál úgy néz ki be kell hogy kapcsoljam.
    De lesz még alkalmam tesztelni, hogy most kikapcsolva is megírja (és én szartam el valamit az első X2 próbánál) vagy nem. (Szerintem nem lenne jó ha másodszor próbálnám, akkor sem.) De a lényeg, hogy legalább így megírta.
  • DobiSoft
    Azért kellett neked az Enchance weak sectors mert az iród EFM drivere nem a legjobb, de a Securom 4.8.xxx nem használ szar EFM kódokat az irók megszopatására csak a szektor sűrűséggel variál, ami a topológia file segítségével lehet helyel közel rávésni a CD-re.

A Daemon tools akkor lehet hogy újabb mint a securom verzió ami a játékon van, de ez a legközelebbi patch-el lehet hogy meg fog változni :)

Ha egy blindwrite 4.5-el ellenőrzöd az image-t akkor te is látod hogy nem tartalmaz weak szektorokat tehát nincs miért bekapcsolni a EFM javítást (enchance weak sectors)

Az különben is megváltoztatja a sub channel tartalmát és ezért végképp nem lesz 1:1 másolat a cd.
    A WEAK sector védelem olyan bitmintákat tesz a subchannel adatok közé melyeket egy sima író nem tud kiirni mert túlterheli az iró elektronikát. Az újabb írók már egy korrekt elektronikát tartalmaznak, de ezek sem képesek minden mintát kiírni. (ezeket hivják EFM iróknak). Van egy teszt amit kirva a cd-re és beolvasva meg lehet tudni hogy milyen mintákat képes az iró kezelni. az irókat ez alapján 1,2,3 sheep-es irónka nevezik. Én még nem láttam olyan irót ami megkapta volna a 3 sheep pecsétet, bár egyes hardver konfig mellett a plextor premium képes erre a legendák szerint.

• Callisto
    Nekem kellett az Enhance weak sector, hogy működjön. Nélküle nem ment.
    Másik: A Dameon Tools-ot használom és elindul. Csak akkor nem, ha virtuálisból akarom indítani.
  • DobiSoft
    CD irási 1x1

BlindWrite 5.x (a legújabb ma jött ki www.blindwrite.com)

BlnidWrite5 Tweaker (lent van a link)

Ha csak simán elindítjátok a BW-t hogy irja ki a image-t akkor gyártotok egy szar lemezt!
    Ezért kell a Tweaker hogy beállítsátok a megfelelő paramétereket

Tweaker beállítások:

Basic Setting Fül:

Turn Decrypt on: OFF
    Enchance Weak Sectors if Any: OFF
    Include AutoPlay info: OFF
    Write Speed CD: 8x

A többi az automatic

Topology fül:

Writing Topology:
    Ha a szerencsés embernek van egy Plextor Premium irója akkor
    Write with Plextor Premium

ha van más DAO PW kompatibilis irója akkor
    Write using TwinPeak

egyébként meg kérje meg a havert hogy irjon neki egyet.

A select Topology File-ban meg kell adni a BWA file elérési útját (természetesen a kérdéses image-hez tartozó obit-x2.bwa ról van szó )

Ezután clik a run Blindwrite gombra

Ott kiválasztani az image írást
    megadni a image file-t (blindwrite4 image-t keresni)

kiválasztani az irót, betenni egy üres CD-t és rátapadni a gombra 'Write'

ha mindent jól csináltok és az iró is ok akkor egy hasonló log file-t kaptok, és a lemezt gond nélkül lehet majd inditani.
    Az indításhoz még annyit hogy az ATIP check miatt az ATIP-ot mindenképpen el kell rejteni, valamint aki még nem hajitotta ki a Daemon Tools-t az most megteheti mert ha a progi talál egy Daemon virtual drive-ot akkor mindenképpen (még az original CD-ről is!!) leáll.

Az alcohol virtual drive-val nincs baj (egyenlőre)

2003.12.25. 23:32:13 info Writing completed in 03:16
    2003.12.25. 23:31:51 info Finalize started
    2003.12.25. 23:28:57 info Write started
    2003.12.25. 23:28:57 info Buffer Under-run protection is enabled
    2003.12.25. 23:28:57 info Media topology will be reproduced by TwinPeak technique
    2003.12.25. 23:28:57 info DAO PW writing mode selected
    2003.12.25. 23:28:57 info Writing speed required x40, effective x40
    2003.12.25. 23:28:56 info DAO writing mode preferred
    2003.12.25. 23:28:56 info Media ID can't be read
    2003.12.25. 23:28:56 info Writing CD-ROM Disc [X2_DISC1] - Image Size 781 Mb.
    2003.12.25. 23:28:56 info Writing device : 2:0:0 - PLEXTOR DVDR PX-708A 1.04 [G] (Ide)
    2003.12.25. 23:28:44 info Imported file format - BwaBuilder (BWA)
    2003.12.25. 23:28:44 info Imported file format - Blindwrite 4 (BWT)
    2003.12.25. 23:28:38 info Launched with external parameters
    2003.12.25. 23:28:31 info Using Patin-Couffin driver Version 1.18, Internal revision 18
    2003.12.25. 23:28:31 info Autoplay driver active. Version 4
    2003.12.25. 23:28:31 info ParamStr 2 = "C:\WINDOWS\bw5.ini"
    2003.12.25. 23:28:31 info ParamStr 1 = "/ini"
    2003.12.25. 23:28:31 info ParamStr 0 = "C:\Program Files\VSO\BlindWrite5\bw.exe"
    2003.12.25. 23:28:31 info User default language : 1038 (0x040Eh) - Hungarian
    2003.12.25. 23:28:31 info System default language : 1038 (0x040Eh) - Hungarian
    2003.12.25. 23:28:31 info Version 5.0.7.122
    2003.12.25. 23:28:31 info Title : BlindWrite 5.0.7.122
    2003.12.25. 23:28:31 info ExeName : "C:\Program Files\VSO\BlindWrite5\bw.exe"
    2003.12.25. 23:28:31 info OS : Microsoft Windows XP Professional Szervizcsomag 1 (Build 2600)

• Valen
    Köszönöm, már leszedtem, megtaláltam.
  • DobiSoft
    A BlindWrite5 Tweakert innen lehet letölteni
    http://www.alcoholer.com/downloads/BW5Tweaker.php
  • Al Bundy23
    hát azért ugye nem gondolod hogy csak ezért a "tetves" gamáért veszek egy uj cd irót?
  • Valen
    Az X2.The.Threat.PROPER.CloneCD-OBiT verziójú ISO-t milyen, melyik oldalról lehet letölteni??????

Pls. HELP!!!!!!!!!
  • kisviku
    Ja igen, megtaláltam.Na akkor aválaszom lejjebb olvasható.
    Jó éjt! Ja és még mindin Kellemes Karácsonyt!!!
  • ShaiHulud
    akkor nem is erolkodom tovabb ezzel..mar igy is elbasztam 3 cdt..:( nicnis ujrairhatom itthon..
  • kisviku
    Na megint itt vagyok.
    Jó híreim vannak.Valaki kérdezte mi van ha elmész a Low Frequencz...akármivel a helyre és mi van azután.
    Huh, miután megtaláltuk/megtalálták az AP Gunner hajót, a Teladi fószer akivel már talákoztunk a Brennan's Triumph szektorban, el akarja lopni és bevinni a saját Teladi Albatrossra (TL hajó). Bret haverunk utánamegy, felrobbantja belülről a nagy hajót és irány kifelé.Erre egy rakás Teladi hajó érkezik bosszúból, de közben az Argonok (Elena Kho és társai)a Terracorp egyik szintén TL osztályú hajójával megjelenik.
    Na itt aztán volt minden,jöttek a Khaak-ok támadták az Argon nehéz hajót (TL), támadtak a bosszúszomjas Teladi-k és nekem az volt a feladatom, hogy megvédeni bármi áron a Mammothot (ugye ez a TL hajó). Namost nem vagyunk egyedül, de mindenképpen érdemes valami jó hajóval odamenni (én még minding a Centaurral mentem), ahogyan eltte Ban Danna és a többiek figyelmeztettek. Részben azért mert a sztori szerint úgy jutsz el abba a szektorba, ahol ez a csat zajlik, hogy előtte át kell menni egy Xenon szektoron is, akik hát k...va erősek és azonnal támadnak.
    Namost, miután mindenkit lezúztunk (persze vannak in game cutscenek)az Argon Mammoth elmegy az AP Gunner hajóval.Ezután Bret spanunk mond valamit hogy Ő elmegy a Black Hole Sun szektorba bizniszelni, mert ott állati jól lehet.Én megpróbáltam utánamenni, de előbb gondoltam rendbe rakom gyáraimat, hogy "ömöljön" tovább a pénz.
    A jó hír most jön. Kaptam egy üzenetet Elena Kho-tól, melyben hálálkodik, és közlik hogy a "kiemelkedő teljesítményemért",amit a harcban nyújtottam MEGAJÁNDÉKOZNAK EGY WHEAT FARMAL!!!
    Valami nemtommilyen szektorban van,de az ENYÉM tök ingyért!!! Ha belegondolok, hogy egy olyan gyár vagy mi az kb 700 ezerbe kerül,akkor állati jó érzés.
    Namost hogy lehet hozzá eljutni?
    Mivel én nem fedeztem fel telsen azt a részét az univerzumnak, ezért még a jumpdrive-val sem tudtam eljutni a kis szeretett gyáramhoz.
    Brennan Triumph-tól délre egy szektor, majd pedig csak keletre, 2-3 szektor és ott vagyunk.
    Alighogy bedokkoltam és megcsodáltam, jött az üzenet Ban Danna-tól, hogy átvizsgálták a hajót és rájöttek mit történt a játékbeli apámmal.

Na most itt tartok.Vissza kell mennem az Argon One-ra és beszélni Ban-nel.
    Szori, ha hosszú voltam,de korábban kérdezte valaki, hogy mit kell csinálni.Azért kíváncsi leszek mit kapok legközelebb, remélem egy Argon Titant!
  • Callisto
    Azért, mert az íród sajna nem tudja ezt az írási módot.
    (A Phillips-ek még a régebbi safedisc és securerom-os védelmeket sem tuják jól kiírni. Nem EFM-ese írók.)

Amúgy DobiSoft-nak igaza van. Látom Ő is tudja miről szól az egész és ért hozzá.

Akkoriban egy Toshiba íróm volt (ami már elég gyengén muzsikált) és csere elött direkt körülnéztem a neten ezirányban és úgy választottam az új írómat.

(A Pio 106-os DVD íróm régebben nem írta meg, de lehet az új BW-vel megtenné.)

Itt egy tesz, amivel megnézheti mindenki mennyire pontos az írója, azaz tud-e correct EFM encoding-ot:
    http://clone.cd/phpBB/viewtopic.php?t=6
  • DobiSoft
    és max 8x sebességet.
    AutoPlay off
    Enchance weak sectors off
    DAO PW vag PQ write mode
  • DobiSoft
    Válasz DAO PW vag PQ módot !!
  • ShaiHulud
    hat nekem ezekkel a beallitasokkal nem akarja elkezdeni irni:

• DobiSoft
    Hali,

Mindenkinek, akiazt hitte hogy majd az új BW image jobb lesz mint az alcoholos.
    Sajnos ez nem teljesen igaz mivel a BW is TwinPeak-et használ a kiíráshoz, ami ugyebár ugyanúgy ikerszektorokat szúr be oda ahol lassabban kell olvasni. Tehát akinek az irója nem volt hajlandó kiírni az alcoholos image-t jól vagy olyan olvasója van ami ezeket az ikerszektorokat newm hajlandó rendesen beo9lvasni, annak ez az image sem fog megoldást nyújtani. bár lehet vele próbálkozni mert hátha a BW jobban kitudja hajtani az irót.
  • Valen
    2. ,3. kérdés már nem aktuális :)
  • Valen
    Kérdések:

1. OBIT féle verziót honnan lehet letölteni?

2. Használt software:
    - BlindWrite 5 Tweaker-t Honnan lehet letölteni, mert a progi készítőktől nem lehet?

3. CD-RW-re is fel lehet írni jól?

Válaszokat előre is köszönöm
  • Callisto
    Megírtam sima CD-re is és megy. Müxik. Hajrá!
  • Callisto
    Emulálással egyenlőre nem. Blacklisteve vannak benne a különböző virtuális meghajtók és elég hatásosan. Igaz én csak a legújabb Daemon-nal próbáltam.
  • Callisto
    Figyelem!
    Egy obit verzió sikeres kiírásának leírása következik:

(Nem minden író tudja jól megírni. Én LG 8400B-vel csináltam és természetesen újraírható CD-re próbálkoztam.)

Használt software:
    - BlindWrite v5.0.5.120
    - BlindWrite 5 Tweaker

A Tweakerben az alábbi beállításokkal lett jó a végeredmény:

Basic Settings:
    - Enhance weak sectors if any: On
    - Include Autoplay info: off
    (Többi marad, esetleg az írás sebességét vissza lehet venni 4x-8x-ra. Ez jót tehet.)

Topology:
    - Write using TwinPeak
    - Topology file kiválasztva
    (Többi marad)

Advanced Settingsben nem kell semmit állítani.

Ezután Run BlindWrite és Write.

A példány működik. Az LG 8400B íróban ment, a Pioneer DVD-106 olvasóban (ami már eléggé agyonhasznált) először kiírta, hogy nem tudta azonosítani a lemezt és ismét-et nyomva már elindult, a Pioneer DVR-106 DVD író is simán vitte.

Sok sikert X2-es társaim!