7955
Jogosítvány
-
BenceYCE #993 Tudtátok, hogy a vasúti fényjelző készülék egykoron folyamatosan zölden világított?
Nem nehéz elképzelni, hogy miért változtatták meg villogó fehérre.
Az viszont tény, hogy a mai napig az van az emberekben, hogy ha zöld akkor mehetek.
Viszont rosszul értelmezik.
Így szól a magyar verzió: Ha zöld akkor mennem kell!
Nameg azt is sokan elfelejtik, hogy a vasútinál a villogó fehér a lámpa működését jelzi, nem többet. -
BenceYCE #992 nem értem, hogy a babysitterek hogyan jönnek ehez a fórumhoz, na mindegy... -
#991 nekemmegva -
#990 na egy rendőrbácsi lesz az oktatóm -
#989 hát igen. mondjuk az is kresz szabály hogy nem szabad ráhajtani vasútra ha nem tudsz áthajtani rajta :) -
#988 ahol én tanultam kreszt múlt hónapban, ott először megtanultuk az egészet, az utolsó héten pedig mindennap be lehetett menni és ugyanazzal a progival gyakorolni ami a vizsgán volt :) -
#987 azt nem fogom megérteni hogy az emberek miért nem tudnak legalább néhány szabályt betartani? talán mert pont a vizsgán való átmenés lebeg a szemük előtt? múltkor havanna lakótelepnél a vasúti átjáró piros volt. elment a vonat fehérre váltott majd rögtön a következő utcán egy autó balra kanyarodott (persze mindenki dudált a tiltó tábla kint van) én pedig pont rajta maradtam az átjárón mert erre nem számmítottam, és ha pont jött volna még egy vonat akkor mivan? soha nem fogom ezt megérteni hogy miért nem képes lemenni még egy utcát és ott bekanyarodni... -
#986 ez nem igaz az a program is fent van a neten nekem meg is van bár már megvan a jogsim de azért letöltöttem:) -
#985 Igazad van!
A jogsi"szerzés" nem csak abbol áll hogy az uton vezetni kell!
Én pont most fogok menni az okmányirodába szept.1 után!
Nekem volt elméleti,egészségügyi,rutin,és a forgalmi! -
#984 Hát azt nemtom!
De a lapon feltett kérdéseket tudom hogy hol lehet megkapni!
Lap:én az elméleti vizsga elötti orákon kaptam,és azon gyakoroltam!
Elvileg amikor ezt a lapot megkaptam,szolt a pasi/aki kiosztotta/
hogy ha vki ráir Budapestre kell mennie a Baross utcába és kell vennni-e eggyet!
Amikor készültem az elméletire,ezt a kérdést magamnak is feltettem!(mármint hogy honnan van a progi)
De itt is tanulhatsz,vagy keresgélhetsz tesztek után:
Kresz cuccok
Vagy a Google-ban is van egy rahedli! -
Verseghy #983 Ahol letettem a vizsgát azon a számitogépen volt ilyen program és azt mondták 5e-ért adnak egyet.. Másik meg azt mondták warezen taláktak, de én sehol eddig.. -
#982 az aprogram, ami kresz vizsgán megy, nincs sehol sem! gyakorló progik vannak a neten, azt használd. vagy az oktatódtól elkéred a cd-t:D -
#981 inkább tanuld meg a szabályokat:) mert nem elég a vizsgán átmenni, hogy balesetmentesen vezess:) (behalok hogy már akkor is mikor biztonságról van szó az emberek szeme előtt csak az van, hogy átmenjen egy rohadt vizsgán:D) -
Verseghy #980 Gyakorolni.. Meg másnak is kéne nem csak nekem.:) -
#979 minek az neked? -
Verseghy #978 Ami a KRESZ vizsgán van azt a progit honnan lehet lehúzni? -
Chief #977 huá! :DDDDD
nem semmi, az biztos -
Cvd #976 Tegnap jött mailben:
Lassan csorgunk a forgalommal együtt kifelé a Jászberényi úton, egyszer csak
feltunik, egy Suzuki Ignis folyamatos elakadásjelzo-villogóval a
forgalomban. Lassan utolérjük, mellécsorgunk. Valójában csak figyelmeztetni
szeretnénk, de a több éves rutin ilyenkor azt súgja, hogy ne csak a nyitott
ablakon átszóljunk, hanem megállítsuk, iratokat átnézzük. Alig huszonéves
fruska vezeti az autót, a jogosítványán alig száradt meg a pecsét. Kedvesen,
de hihetetlen csodálkozással próbál ránk mosolyogni, igen valószínu, hogy ez
az elso közúti ellenorzése.
-Ön miért közlekedik folyamatosan az elakadásjelzovel?- A mosoly lefagy az
arcáról, döbbenten néz ránk. Hebeg, habog, szóhoz sem jut saját magától.
végre kipréseli magából:
-Hogy mivel?-
Kiszállítjuk az autóból, körbevezetjük az autó körül, megmutatjuk Neki, hogy
mind a négy indexe folyamatosan villog, majd megmutatjuk, hogy a
kormányoszlopon az a kis piros gomb is folyamatosan villog. Odanyúlok,
kikapcsolom. Erre ez a csitri elkezd ujjongani, viháncolni, tapsikolni, hol
az én, hol a társam nyakába ugorva. Az egyenruha miatt eléggé kínosan
érezzük magunkat. Majd eloadja, hogy azt hitte, hogy elromlott az indexe, és
ezért jelez egyszerre mind a két irányba, a kis piros villogó lámpáról azt
hitte, hogy az azt jelenti, hogy az autót szervizbe kell vinni, majd
örömében beugrik az autóba, és padlógázzal, csikorgó kerekekkel kilo, mint
az ágyúgolyó.
A társammal döbbenten nézünk egymásra, majd sietve szállunk be az autóba,
kéklámpa, sziréna, ugyanis ez a csaj minden papírját nálunk felejtette. Alig
bírjuk utolérni, kénytelenek voltunk feljelenteni sebességkorlátozás
jelentos túllépése miatt, ugyanis lakott területen, egy 40-es korlátozó
tábla után 135-tel tudtuk csak utolérni. Közben mindkettonkben felmerült,
hogy a jogsit "libáért vette", keresem a hamisítás apró jeleit, majd
leellenoriztük, minden stimmelt. Erre szoktuk mondani: "Bugyi nélkül
vizsgázott". -
#975 "Az Eü (mert ez van a kártyára írva ezért hívják így) egy alapismeretet ad, nincsenek benne fokozatok"
de van fokozat. mi az alapot csináljuk, babysitterek pedig a közepet, aminek a könyve vagy 4x ilyen vastag. -
BenceYCE #974
Na hy all!
Olvastam az idei hozzászólásokat.
Néhány dolog eszembe jutott.
Nekem nem kellett a D-hez külön szülésztanfolyamot elvégeznem. Az Eü (mert ez van a kártyára írva ezért hívják így) egy alapismeretet ad, nincsenek benne fokozatok. Valamint azért nem segítene senki a másikon mert halovány lila f!ngja nincs már a megszerzett tudásról. És mindenkinek az jár a fejében, hogy akár gerinctörött is lehet tehát nem éri meg hozzányúlni. De a válasz a kérdésre, hogy vajon csak a mentőket kell-e értesíteni vagy esetleg segíteni is kell az az alapkérdések között van.
MINDENKINEK KÖTELESSÉGE A BAJBAJUTOTT(AK)ON SEGÍTENI!!!
A másik érdekesség, hogy az oktató cégek megbízással dolgoznak. Az oktatókhoz irányítják az ügyfelet. Így az alapórákat elég kis haszonnal számlázzák az oktatók. A pótórák viszont általában tiszta haszon az oktatónak. Leszámítva a saját költségeket. Egyértelmű tehát, hogy nem tanít annyit az alapórák alatt az oktató mint a pótórák alatt.
YCE -
#973 7-en, gyorshajtás, ittas vezetés... és csak elveszik a jogsiját, az meg jogsi nélkül is száguldozik. okozva a sok balesetett maga mögött:S:( -
#972 Erre mondta mindig az oktatóm, hogy az új jogsisok, azon belül is a hasonló emberkék a legveszélyesebbek, mert most végre kiélhetik magukat, mert van papírjuk, hogy vezethetnek... -
#971 olcsón megúszta, az ilyeneket kéne megbüntetni úgy hogy belegebedjen 4 személyes kocsiba 7 ember az több mint felelőtlenség...... -
#970 Gratulálok az ismerősödnek. Nagy nehezen, és gondolom nem olcsón megszerzi a jogsit, erre 2 hónap múlva elveszik tőle. -
dieselG #969 szopacs :) -
#968 azért tüzijátékot még szeretetből sem kötelező nézni. mikor kisebb voltam, órákig kellet nyígnom, hogy legalább csak elvigyenek olyna helyig, ahol lehet látni! gyalog egyedül sötétben haza : \ -
Vlala #967 az is igaz. De megéri ez azt, hogy ne nézhesd a szeretteiddel a tüzijátékot? (Oops, ez már off.) -
#966 viszont ha vkinek 20.-án dolgozni kell az kap 2 nap szabit vmikor máskor. asszem. meg karácsonykor, meg szilveszterkor, meg ilyen ünnepeken. -
Vlala #965 igazatok van.
Nem a rendőrt hibáztatom, inkább sjanálom, ő is csak ember, neki is joga lett volna kikapcsolódni, ünnepelni... félreértettetek.
A srácon én is jót nevettem... két hónapja van jogsija :) -
#964 pont az ilyenek miatt van rá szükség -
#963 jaja -
#962 ezaz, hibáztasd még a rendőrt, ne a idióta haverodat. -
Vlala #961 tegnap éjjel vették el egy barátom jogsiját.
Az ok: heten egy Golfban, 70-75-ös tempóban húztak el a 40-es tábla mellett... persze meg is ünnepelték államalapításunk szent ünnepét... csak azt tudnám, ki az a sztahanovista rendőr, aki augusztus 20.-án éjjel is dolgozik? -
#960 én is voltam arra, de nem láttam semmit, mondjuk én éjfélkor. -
#959 hülye részeg alkoholista, aki utána volánhoz ül. ésmég ő ál neki feljel. -
dieselG #958 Spanokkal az imént kocsikáztunk az éjjel, baz itt közelben az abasári elágazásnál, vmi vadbarom Abasár felől 50m-es féknyomot hagyva maga mögé, keresztülszelve a 3as főutat (Gyöngyös-Kápolna-Eger), először orral bebaszódott az árokba, majd továbbcsúszott, árok szélén állva.. valszeg először érhettünk oda, Kékesen voltunk, spanomnak kiabáltam h húzódjon félre, majd megnéztem a kocsit.. nem ült benne senki.. nézek körül, messzebb a fényszóró fényében látok 1 dagadt vén faszit, aki az orrát fogta véres zsepijével, "tűnjetek el" részeges recsegésével.. inkább akkor már meghalt volna, visszapattantunk a kocsiba, majd még az éjjel folyamán 4x elmentünk mellette, kb félórája már ott volt 1 autómentő.. bocs ha vhol érterlmetlenül írtam volna le de baromi fáradt vok:) Még ilyet.. -
#957 sok votl benne az ilyen kopasz, felfujt izom, valamint ronda ribancok 10 tagú csoportja.......
meg pár ilyen, csa ott ülők, nem tudni semmit, de ott csa ugy ülnek, szopacs..
ebből a 14-ből vagy 4nek már motorra volt jogsija, szak neik könnyű
-
#956 bas*zod biztos valami hülye csaport volt -
#955 40 fős csoportból 14-en mentek át -
#954 Hülye Opel napok vannak a városban, és az oktatók kint vannak, én meg nem tudtam kocsit választani, ááááááááááhgggggr