13587
  • JLH Fans
    könyörgöm .....2.opcio városfoglalásnál.
  • Gábor
    Nem tudod támadni ?
  • Norbu
    thx!Majd csak világos lesz 1* minden :) A magyarítás nem tudjátok hány %-nál tart?
  • Realtibi
    az embereket nem lehet deportálni?
    mondjuk elfoglalok 1 települést aztán a lakosait elhurcoltatom másik városba?
  • zoli80
    nem tudom tamadni onagerrel olyan fasza fal van már romában.
    sikerult ugy megcsinálnom hogy kitamadott a szemét utana pedig autoresolve battle és ugy mar be tudott jutni vhogy.
  • Apache00
    Ja igen, télleg:)
  • I.C.ram
    Belehet kormányzó nélkül is állítani az adót, csak mikor indítod a kampányt be kell Xelni a Full Manage gombot.
  • Apache00
    Az adot akkor tudod állitani egy városban, ha van ott kormányzod (családtagod), ellenkezö esetben a gép automatikusan állitja be, te akkor max csak annyit tudsz beállitani, hogy milyen beállitottságu legyen a gépi irányitás (a gazdaság, vagy a "politika", vagy a harcászat irányába fejlesszen inkább) Annyira nem szar ebböl a szempontbol az AI, vagyis egész ügyesen igazgatja városod, de ha te mindenképpen átakarod venni töle az irányitást, akkor mindenképpen egy családtagodat kell beköltöztetned oda (lehet "adoptált" is)

Azok a cuccosok pedig azt mutatják, hogy miben gazdag az adott tartomány, amin vannak. Tehát azokkal tud kereskedni...
  • Norbu
    Az adót azt hol lehet beállítani?Meg a térképen a bányák, szénabála... meg külömböző cuccosok vannak a össze-vissza.Azok mire jók, vagy mit lehet azokal csinálni?
  • Fritz Von...
    Na jó. Asszem én is leszedem a 3.0-át. Meg kell nézni az elmondásotok alapján.

Kapunyitás témában üzenem: nekem volt már párszor, hogy a kémem kinyitotta a kaput. De akkor is le kell rombolni onagerekkel, mert különben a bemasírozó seregekre jön az áldás fentről. Olaj, tűz, miegymás. Szóval önmagában a nyitott kapu nem elég.
  • Braveheart
    igen de ha nem lenne onager akkor felgyújtanák a faltörő kosokat...
  • Gábor
    5 nem kell, csak a gatewayt kell agyoncsapni onagerekkel, ill az íjjászait.
  • JLH Fans
    Tul kevés embered maradt és ilyenkor ugy veszi hogy feloszlott a sereg.....Ez van a gépnél is ha 10-15% nál kevesebb sereg marad akkor annak annyi.....
    Kivancsiam várnák nektek milyenek a tapasztalataitok a 3.0 al........
  • zizzenet
    Én eztet nem értem. Nem először csinálja a következőt: megtámadok egy várost, lejátszom a csatát, vesztek. A stratégiai térképen és a játékban azonban híre-hamva sincs többé a sereg maradványának. Viszont legutóbb, ugyanezen okból kifolyólag, a faction leaderem vesztettem el, pedig biztos, hogy élt a csata végén, hiszen óvatosan vetettem csak be. Biztos, hogy nem kaszabolták le. Erre sem a sereg, sem a jó kis tápos faction leader sehol, a családfán meg bejegyezte halottnak (még kör vége sem volt), új vezető stb. Mi a jó franc ez? Ekkora bug maradt benne vagy én nem értek valamit?
  • Negwar
    aham kösz a segitséget
  • Braveheart
    beütöd a cd-keyed a multiplayer menüben és már mehetsz is :D
    amúgy nemtom
  • Negwar
    ogyan lehet neten játszani costum csatát??? régebben valami batle lan progit emlitettek de nem tom hogy müködik:S pls help
  • JLH Fans
    Rómát siman fel lehet tartani az Alpokban.....Watch towerek és főleg erődök 1000 el..A briteket ki lehet védeni sztem nem kell hozzá a fősereg....Közben pedig meghoditom Ibériát....Aztan a germanok következnek majd marca su Roma...
  • Braveheart
    Nos mivel csak 10 éve kezdtem a gallokat, még nincsen 5-6 fullos seregem... a britek viszont fullos seregekkel támadnak, ált. másfélszeres túlerőt kell visszavernem, ezenkívűl engem támad az egész római hadsereg, és ne mközepes fokozaton játszom, szóval nem egy leányálom.... :)
  • JLH Fans
    Akkor pedig nem értem mi olyan nehéz......Romaiak ellen véedekezz a többieket pedig le tudod igazni akár egyszerre......Najo a briteket egyelőre csak a kontinensről üsd ki....de hogy a spanyolokkal ne birjon el a fősereged....azt nem értem.....
  • Braveheart
    pl. ramot, faltörő kost.DE minimum 5 kell majd sztem :)
  • zoli80
    segitség!:)
    betamadtam romát de nem tudom lerombolni a kapukat,heavy anagers van a birtokomban!irjatok gyorsan mert be akarok menni:)
    mit hasznaljak?
  • Braveheart
    nem, nincs fent mod
  • JLH Fans
    Te is a realism 3.0 ás modot nyomod?
    A
  • Braveheart
    Nem tudna vki tanácsot adni, hogy hogya nérdemes játszani a gallokkal? Ellenem van az 4 római frakció mega britek is, 3 fronton van háború...
  • JLH Fans
    Az is igaz,hogy igy már vesztettem a 24 faniból 3 at.....
    Meg tulerőben is voltam (1400an 1100 ellen)
    Azért a gép még igyis okosabban jatssza a csatát csakhát a fánik...
    De álltolag ahol rengeteget fog javulni a gép az a campaign része lesz sokkal aktivabban jatszik és jobban segiti egymást.....
    És mint eddig tapasztaltam néhol igen keményen bribol hogy kötné fel magát.....Jakuzi és hasonszőru barátunknak ugy megnézném egy jétékát a Realism 3.0 ával emp/emp on mondjuk a Numidiaiakkal......
  • JLH Fans
    Én viszont emperoron is bevettem rögtön Sziciliában a jó öreg Scipik városát miutan péppé vertem Scipio hadseregét.....
    kb 100 volt csak a veszteség mig neki 1000.....
    Fánik rulz azért még igy gyengitve is........
    Szvsz szinte minden néppel nehezebb lett a játék de Karthágoval még tán könyebb....Sokkal nagyobb flottával és sereggel indulsz és +3 vagy 4 területtel igy már tényleg egy birodalom....
    Persze a Scipi 3 szövetségese állitolag keményen besegit majd neki....
  • wallen
    Én egyetértek az ijászok változtatásával. Ez segíti a gépet várvívásnál - mivel mindenki úgy alázza az AI, hogy ijászokkal halomra lövi a bénázó embereit. Mmezei csatában pedig nem befolyásol szinte semmit.

A lándzsás gyalogságnak megadni a lándzsa bónuszt szerintem helyén való.

A másik kettő meg periférikus módosítás.
  • JLH Fans
    Itt van leiras rola:
    a readme pedig itt: http://www.twcenter.net/forums/index.php?act=Attach&type=post&id=250737
    De ha felrakod a gépre akkor szvsz meglesz hozzá a leiras is.....
  • HUmanHunter
    pénzt úgy lehet scinálni hofgy a különböző városokban + falukban beállítod az adó mértékét
  • Norbu
    Valaki leírná hogy miből lehet ne egy kis pénzt csinálni?Mert most 1 kicsit minuszban vagyok.
    Meg olyan kérdésem lenne hogy a térképen a bányák, szénabála... meg külömböző cuccosok vannak a össze-vissza.Azok mire jók, vagy mit lehet azokal csinálni?
  • Apache00
    Hú, azt nem is néztem fákk, de köszi szépen!
  • Dankó
    Hogy szakadnának meg ezzel a realizm mod 3.0-val.Egy nehézlovasságot ráküldtem a végén egy íjjász csapatra és 10 lovamat melee-ben begyakták a sceleuida íjjászok.
    Nem lesz gyenge így.(emperor mód).
  • haxoror
    - CHANGES MADE TO ARCHERS: Archer unit numbers have been decreased on a per unit basis. All 'regular' foot archers (auxilia, warbands, etc) now have 30 men in a unit, instead of 40. All 'elite' archer units have 25 men in a unit, while all 'beyond' elite (Forester Warband, etc) have 20 men in a unit. This is one way to weaken archers, while reflecting the difficulty to master a bow, resulting in a smaller man per unit ratio. All archers have their quiver size decreased from 30 to 20. The more talented Eastern faction archers have their quiver size reduced to 30 from 40. Chariot archers quiver size has been reduced by 10. Elephant archers max arrows has been reduced to 50.

- Changed 'Hillmen' to 'Spear Armed Hillmen', and gave them the 'spear' attribute for bonuses against cavalry, but penalties against infantry.

- CATAPHRACTS: Sarmatia now has a Cataphracts unit. These have the same stats as the other eastern faction Cataphract units.

- HUVAKA: These are Parthian exclusive cavalry. They are aristocrats, and are best used as initial shock horse. Their melee is not the best, but when sent in and withdrawn quickly, they can be quite effective.

Ezek viszont hülyeségek szvsz...
  • haxoror
    - Accurate diplomatic treaties set up at the beginning of the campaign. Protectorates are,thus far, unable to create. Carthage allies w/ Numidia. Gauls allies w/ Britons. Gauls at war w/ Germans. Macedon allies w/ Greek Cities. Dacia allies w/ Sarmatia.

Aha, persze...
  • zoszt
    A Total Realism v3.0 readme #5872 után szabadon. Erre gondolsz?
  • Apache00
    Hi all!
    Nem tudja valaki, hogy ehhez a total realism 3.0 modhoz honnan lehet leszedni egy leirást?
  • Dichter
    Értem
  • wallen
    Jah, az már lejárt csak nem cseréltem le a team-de re.
    Ezeken a neveken BF42 klán lennénk vagy mifene
  • Davidsned
    Most biztos hülyét kérdezek, de ez a realism mod miket tartralmaz? 1.1-es peccsel működik?