13587
  • Dankó
    Hú ezt jól megmondtam!
  • Árnyvadász
    Vagy a legegyszerűbb módja a kihívásnak: Custom Battles és ott jelentős túlerőt állítassz be, de azért ésszerűen persze, hogy esélyed is legyen. Ha ezeket is simán nyered, akkor te zseni vagy és leborulunk előtted. Így: .
  • [Jakuza]
    Csak 3szor vertem el oket. Meghozza a Roma elotti helyoresegben is egyszer.
    A csunya lila ruhajukban futottak mint a nyulak.
    Egyszeru volt. Sziciliaban elfoglaltam Messinat, majd hajoval gyorsan kitettem egy sereget es a ket also romai varost gyorsan elfoglaltam.
    Aztan irany fel Roma fele bar elotte meg a felso varosomat megtamadta egy-egy Julii sereg amiknek a varnal hamar vege lett.
    Amikor ezek elestek mar nem volt megallas Romaig. A Roma elotti helyorsegben szanaszet vertem egy sokcsillagos tabornokot. Aztan Roma elott megallas mert ha jon az erosites osszevonja a sereget a tamado (tehat a varban levo sereg is tamadni fog, igy nem fog bent maradni semmi (ez is a buta programozasnak koszonheto)).
    Levertem ezeket is aztan mar vege is volt.
  • Árnyvadász
    Vezér nélkül meg szerintem lehetetlen. Még a játék későbbi szakaszában sem túl egyszerű. Vezérrel is nehéz. Arról nem beszélve, hogy adódik olyan alkalom is amikor még a szenátus seregének besegít mondjuk egy Julius sereg is... Tuti érvágás:)

Amúgy meg: Historical Battle között vannak olyan csaták amik igencsak durvák. Próbáld ki azokat Jakuza! Szerintem az még neked is kihívást jelent. Főleg az előnytelen helyzetekbő történő csata egy nagyobb túlerővel szemben. Szóval lehet mégiscsak találsz benne valamit ami miatt van némi kihívás.
  • Árnyvadász
    Megverted a szenátus seregét is? Vagy szerencséd volt és nem találkoztál velük? Mert úgy Róma nem túl nagy szám, de a szenátus seregét elpáholni egy gyengébb néppel... Pláne a játék elején. Az nem semmi. Szemtől szembe, persze, nem hídon, meg erdőben stb...
  • efraim
    Az AI olyan amilyen. Ha szamodra tul primitivnek tunik, akkor a megoldas egyszeru, ne jatsz a jatekkal. Jelen topicba beirt hozzaszolasaid stilusa alapjan te is eleg primitivnek tunsz...
  • Curze
    Oké, köszi! :-)
  • Árnyvadász
    Nem akarok ünneprontó lenni, de olvass vissza légyszi, ezekre mind megvan a válasz, de ennyi kérdésre képtelenség válaszolni munka közben.

A topic alján lévő keresőbe beírod a kulcsszót amire éppen kiváncsi vagy és kidobja a válaszokat, így nem kell végignyálaznod majd 6000 hozzászólást. Okszi?
  • Dankó
    Ja buta AI kérdés.Ha mostani játékokat nézzük és közöttük kellene választani akkor ajánlom mindenki figyelmébe az Evil Genius nevezetü programocskát.Fantasztikusan eltalált hangulata van jó játékmenet viszont ennyire buta AI még életemben nem láttam.Nos azzal a játékkal sokat játszottam de túl lőtt minden célon.
    Ilyen még nem fordult elő velem soha hogy a buta gép miatt hagyjak abba egy olyan játékot ami iszonyatosan tetszik.
    Ahhoz képest a rome!!!!!Meg sem közelíti.
    Szerintem annál a játéknál kezdődik a buta AI kérdés.
  • [Jakuza]
    1. betartva.
    2. legtobb helyen betartva.
    3. betartva ugyanis 20 llepes alatt mialatt elfoglaltam Romat a gorogokkel meg a diplomatara sem volt szugseg.
    4. Hardon probalva, realizm patchel probalva. (Egyhulyeseg)
    Ja azt nem mondta senki, hogy kb 25 perc alatt ellehet foglalni Romat.
    De azert tok jo nagy kihivas volt.
    Es meg pluszba hogy azert nbe felejtsd ki veletlenul nem a Romaiakkal voltam, ami allitolag nehezebbe teszi a jatekot.
    Legalabbis a csecsemok reszere.
  • Curze
    Sziasztok!

Még csak most kezdtem el játszani, és van néhány kérdésem. Remélem tudtok segíteni!

1. A nyomorral mit lehet kezdeni? Hiába építek minden földi jót, meg pakolom tele helyőrséggel a várost, 12k lakos fölött csak úgy szaporodnak a patkányok és persze mindenki örökké elégedetlen...
    2. Seregek fenntartási költsége. Elvisz egy halom lóvét így több városom is deficites. Csak azok után kell fizetni akik hadjáraton vannak, vagy azokért is akik otthon ülnek? (lásd Civilization) Ide kapcsolódik még: Ha új egységeket teszek a gyártási sorba, a város részletes info lapján nő a bevétel... Akkor most hogy van ez?
    3. Egyszer csak szürkére váltott a városok lapján a tanácsadó és a részletes info gomb, nem tudok rá kattintani. Én barmoltam el valamit? Hogyan tudom visszahozni?
    4. Eltérő kultúrák miatti büntetés. Hogyan lehet romanizálni őket? Én eddig mindíg lebontottam az ő templomjukat és építettem sajátot. Van más módszer is? Vagy csak idő kérdése hogy eltűnjön ez a büntetés?
    5. Fővárostól való távolság. Utak építése csökkenti-e ezt a büntetést, vagy ez légvonalbeli távolságtól függően állandó?
    6. Mitől függ, hogy a bribe megjelenik-e a diplomata menüben?
    7. Kell-e, illetve hogyan tudok hadat üzenni? Eddig csak annyit láttam, hogy ha támadni akartam kiírta, hogy akkor mostantól hadban fogunk állni. A diplomatáknál viszont nem találtam hadüzenet opciót. Gondolom azért más diplomáciai megítélés alá esik, ha előbb hadat üzenek és csak utána támadok (lásd megint Civilization).
    8. Van-e valamiféle Enciklopédia szerű dolog a játékban (megintcsak Civ...), és ha igen hol találom? (most nem az egyenkénti jobb klikkelgetésre gondolok)
    9. Egy hajóba hány egység fér el? Nem láttam erre vonatkozólag semmiféle infót a játékban...
    10. Csata közben hogyan tudom meghatározni az egységnek hogy melyik irányba forduljon? Csórikáimat többször lemészárolták, mert az oldalukat mutatták az ellennek...

Így hirtelen ennyi :-) Várom a válaszokat! Ha valami nagy baromságot kérdeztem akkor bocs... hehe
  • Árnyvadász
    Egyébként gondolkodtam kicsit és:

Ahhoz, hogy kihívást nyújtson a játék a következőket kell tenni:

1. Nem töltessz vissza, ha valami nem úgy sül el ahogy szeretted volna. /Pl. meghal a vezéred...elesik egy városod...stb...stb.../
    2. Olyan csapattal támadsz, ami élén nincs vezér, ellenben az ellenfélnek van. Na megnézném ekkor mennyi ideig tartják magukat a seregeid. Morál pillanatok allatt a béka segge alatt lesz és ha valami jó taktikát nem eszel ki gyorsan az ember, akkor bukta az egész csatát.
    3. Bribe-ot lehet elfelejteni.
    4. Olyan népet kell választani akiket sokan körbevesznek és nem túl fejlettek.
    5. Nehezítéseket felrakni (realism stb.. mindenki tudja, használja)

Szerintem ha ezek így megvannak, akkor már annyira nem lesz sétagalopp. Jakuza ajánlom ennek kipróbálását! Ha így is könnyű számodra, akkor te a stratégiák álma vagy és mehetsz a következő WCG-re bizonyítani:)

Ha már úgy is lehet játszani, hogy kiskapuk, akkor úgy is lehet, hogy az ember magának nehezíti meg. Nem?
  • zizzenet
    Az mondjuk igaz, hogy tökéletes AI nincs, már csak azért sem, mert soha nem térképezhető fel a teljes játék, másrészt mert valamennyi játékban szerepel a véletlen. Ha nem szerepelne, ugye, akkor elviekben adható lenne nem vesztő stratégia valamelyik játékos részére.
    Ellenben a CivIII AI-ja megközelítette az ideális ellenfelet. Ha jól emlékszem, az a játék valamennyi kör esetében x mélységig felépíti a teljes(!) játékfát és a legjobb lépést választja ki, ráadásul - és ez általános tapasztalatok alapján is igazolható - a heurisztikája is igen jó rendszert követ. Ott is található egy-két probléma, ami nem a hiányosságból, sokkal inkább a túlzott jól játszani akarásból ered (hú, de szép volt). Másik dolog, hogy az egy körökre osztott táblás játék, és nem egy valós idejű, félig modellező program.
  • VGQ
    Jakuza sztem,ha olyan baromi nagy arc vagy álj ki valaki ellen multiban egy csatára.
    A battlelan nevü segédprogival megtehetö.

Szel nem kell fikázni az AI-t annyira.Rosznak tényleg,rosz,de ha ilyan okos gyerek vagy megvan rá a lehetöséged sztem,hogy irj egy jobbat!!!Ja nem tudsz akkor pofa be,és távozz,mert mi nekünk ez az AI is böven megfelel.

Nemtommit akarsz egy olyan programtol ami meg van irva,de nem tud reagálni minden eggyes játékos által kitalált dologra.A fejlesztök is csak emberek,és mivel azok és mi is azok vagyunk mindig kitalálunk uj dolgokat.Ezt hivják fejlödésnek.Sajnos te ebböl kimaradtál ahogy látom,mert csak "az AI szar" rész maradt meg a játékbol.
    Ha nem tetszik valami olvass egy kis történelmet.Valoszinü,hogy Roma és görög városok(elvileg ezekkel játszottál) lesznek benne legtöbször ,mivel ez a 2 nép volt akkoriban kiemelkedöen erös a többihez képest.

Szal végszonak plz ne retkeld össze ezt a jo forumot.Ha nem tetszik valami megkapod az #5610. beszolást és azután lépj olajra,mert ha nem tünik fel senkinek sem tetszik az irományod.
  • wallen
    A sakkprogramok közel 20 évnyi fejlesztés után lassan tökéletesek lesznek :)
  • [Jakuza]
    Nincs valoban tokeletes Ai.
    De ilyen primitiv sem.
    Egy ezereves Starcraft MIje halalra alazza ezt az AI-t.

• Dankó
    Nos én csak annyit tennék hozzá ehhez, hogy most játszom a seleucidákkal hard/hard fokozaton a sima alap játékkal(semmilyen patch nincs rajta kivéve a blood 1.4-es), és igenis kihivást jelent számomra, talán most már kezd egy kicsit a helyzetem jobb lenni de nagyon kemény meló miatt, ugyanis nincs időm napi 8-10 órákat játszani vele és az infókat vagy tapasztalatból vagyy innen szerzem meg és így nem haladok olyan gyorsan a profizmus szintje felé mint egyesek.
    Nekem nagyon tetszik ez a kor és igazán nagy beleéléssel tudok játszani ha sikerül a gép elé ülnöm.Minden csatát lejátszok folyamatosan nézem milyen lépésekre hogyan reagál a gép stb...
    És ezért nem haladok olyan jól mint a többiek.
    Az Al-ra visszatérve mondjon akkor nekem vki egy olyan stratégiai játékot aminek tökéletes.Szerintem nincs.
    De van ha multiba játszol egy másik emberrel aki elég tapasztalt abban a játékban.
    Az az igazi Al amikor vkivel játszol és azt már mondjuk nem is így hívják hanem hús vér ellenség.
    Kérj meg vkit hogy játszatok egyet és rá fogsz jönni van még mit tanulni a játékból.
  • lammaer
    Mellesleg az Ai olyan amilyen, nekem hibáival együtt is tetszik a játék, és még Realism nélkül is meggyalul néha a gép hard/hard-on. Rossz nekem :)
    De...
    Én egy kicsit sajnálom Jak-ot, mert sajnos nem nyújt élményt neki az RTW. Lehet hogy azért frusztrált, mert mások meg jól elvannak vele.
  • Frankie
    LOLOL
    Engem? :)))) Életemben nem polforumoztam :))))

Max BF környékén fordultam itt elő :))

Más:

Mivel látom még nem esett le, ezért leírom, hogy te is értelmezni tudjad.
    Nem azzal van a gond amit mondasz hanem AHOGY mondod.

Szar az AI.
    Jó.
    Tudomásul vettük.
    Nem kell 1234123x leírni. Főleg nem így :)

Mellesleg még mindig nagy az arcod :) Csak tudnám mire fel :)
  • Snipa
    jakuzika lehet azok mondjak hogy kemeny az ai akik nem easyn realizm nelkul nyomjak! :-) tod har jadr realizm 2.2 ez mindent elarul!

egyebkent egyaltalan tudod hogy a realizm 2.2 nek a descriptionban minyen verzio szam van? hmm? ;)
  • Árnyvadász
    Értem. Azt is aláírom, hogy a Shogun AI-ja is jobb. De én sem most jöttem le a falvédőről és mégis meg tud lepni ennek a proginak az AI-ja. Lehet én vagyok primko, de nem hinném. Lehet nem vagyok olyan nagy stratégiai ész mint te, meg lehet mások sem azok, de attól még nekünk jó ez a progi, mégha kihívásban nincs is annyi benne, mint mondjuk a Shogunban. Viharlovagot azért nem mondanám hülyegyereknek. Olvastam a leírásait és keni-vágja ő is a témát, mégis néha (kisebb néppel-nehezebb körülmények között-mod stb...) szopatja a gép. Azért nem lehet véletlen.

Ezekszerint te nagyon jó stratéga vagy. Örülök neki, de nem szabad mások kedvét szegni azzal, hogy bealázod a játékot, ami másoknak (köztük nekem is) élményeket nyújt és már 1 hónapja szinte minden áldott nap az élményeinket osszuk meg itt. Ha valóban annyira fos lenne a program akkor már rég nem ide irogatnánk az tuti. Neked nem jött be, mert számodra gyengusz, de ez nem azt jelenti, hogy mindenki más számára is az. Mint mondtam, te okosabb lehetsz, de ez nem jelenti azt hogy mi hülyék vagyunk, max. nem használjuk ki azokat a lehetőségeket amivel játszi könnyedséggel lehet nyerni az AI ellen.

Mert minden progiban vannak kiskapuk amelyekkel belehet alázni a progi AI-ját, de ha mindig azt kihasználva nyernék akkor az nem jó dolog lenne. Így valóban ahogy mondtad, ezeket a készítőknek be kell foltoznia és akkor már azzal nincs gond. Azért nem minden egyes szituban hülye az AI, éppen emiatt gondolom azt, hogy te direkte ráálltál az olyan lehetőségekre amivel nincs kihívás a játékban. Illetve már ahogy írtam fentebb okosabb vagy és a nehezebb helyzeteket is előnyödre hozod ki. Nos?
  • wallen
    Viharlovag pont azt irta, hogy a 2.2 realism patch okosan finomabbra hangolja az AI-t. (Pl: nem fog a vezér hülye módon előre rohanni) Másrészt szintén okosan állít csata lefolyásának gyorsaságán, így nem futnak meg olyan hamar az egységek - sem a tieid, sem az ellené. Így sokkal véresebb csaták alakulnak ki. Nem csal a játékos kedvére, mivel minden népre megteszi.

Egyébként én is gyengének találom az AI-t. De mint programozó tudom, hogy nem olyan egyszerű jó AIt irni (irtam már egy párat egyszerűbb játékokhoz). Egyszerűen az emberi IQ mindig talál benne kiskapukat - mint az adótörvényeben.
  • Snipa
    szvsz meg ugy latom idejossz fikazni egy kurva jo gamet, es nyomatod hogy ai igy ugy milyen szar...

Az ai minden gameban kurva szar, nem tudsz olyat mondani amiben jo foleg nem az EU es a Hoi, EU nak osszes reszet jastzottam Hoit is es mondhatom turo az ai juk! De ez mellett kibaszott jo a game. En ha 1 uj gamet leszedek elsokent mindig a multijat probalom de sajna romeban nincs campaing multi, hoi ban meg multiban nincs normalis ido lelassitas ha kicsit tokolni akarsz, a csatak olyan gyorsan lenyomulnak hogy csak kapkodod a fejed... az osszes fps ai is mind a beka segge alatt van igazi kihivast csak MP ad mikor neten online nyomod ha egyaltalan tudod miaz!

Ha romenak lenne campaing multija es nehany dolgot foltoznanak akkor garantaltan a vilag legjobb strategiai jateka lenne! Nem az ai ellen, hanem ha minden jatekos human lenne!lelki szemeim elott latok egy patchet ami talan elhozza majd ezt es akkor egy szerveren megneznem mit tudnal alkotni!
  • [Jakuza]
    Itt nem errol van szo.
    Hanem arrol, akik az ellenkezojet allitjak.
    Hogy szamukra , hu de kemeny az Ai.
    Pl itt akis alamuszi Viharlovag.
    Ot aztan szopatja a gepi Ai mint allat.
    Lehet, hogy nem is a gepi Aiban van a hiba, csak o ennyire kreten, hogy meg ez a mokas mesterseges inteligencia is rongya alazza ?
    Szal nem Realizm patch kell ide hanem a gepi Ai rendes befoltozasa.
    Szal addig amig nem rendezi ezt a fejleszto ceg ne kialltsa mar ki az evtized strategiajanak.
    Elmondom a Shogun TW-nek a harcban jobb az AIje pedig kisse oregebb jatek.
  • zizzenet
    Mivel valamikor még a régmúltban magam is a kiátkozott replikánsok közé soroltattam, úgy érzem, valahol etikai szükséglet hozzászólnom Jakuza úr megnyilvánulásához. Nos, ahogy a "bölcsek" is mondanák,elhatárolódom. Jakuza, olvashattad, hogy részben (talán azt is írhatnám, nagyobb részben) egyetértek veled, ugyanakkor nem érzem szükségét az erőszakosságodnak és a modorodnak. Attól félek, átesel a ló másik oldalára, és eltakar az állat. Akkor viszont csak a komikus rikácsolásod marad meg mindenkiben.
    Remélem, nem veszed tolakodásnak mondataimat.
  • Snipa
    lol by loál janos :-))))
  • [Jakuza]
    Ja es meg valamit oreg en merem valami a nevemet , te meg kis alamuszi hozzal letre egy masik accot magadnak, hogy masnevvel ketszer eltudd mondani a velemenyed beszari alak.
  • Árnyvadász
    Én erre azt mondom: Ennyi erővel az eddig kijött játékokban is szar az AI. Akármelyiket nézi az ember. Mégis remekül el lehet velük játszani és megvan bennük a játékélmény. Egyetlen játéknál láttam igazán kiemelkedő AI-t pályafutásom során, amire azt mondtam: Ez igen! Ez pedig a CS: Condition Zero botjait vezérlő AI algoritmus volt. Na arra azt mondom: Az AI! Meg a FAR CRY ellenfelei (katonák) is egészen kellemes AI-t tudhatnak magukénak. És a Thief sorozatban szereplő ellenfelek AI-ja is maradandó nyomot hagy. Nyilván van még sok program amiben kellemes AI van, de igazán egyetlen programban sem ez ami kiemelkedő. Arra ott van a multi, nem véletlenül találták ki azt.

Én igazat adok abban neked, hogy az AI nem túl fényes, ennek ellenére tud jó dolgokat csinálni. És a játékélményem olyan vészesen nem fog megváltozni amiatt, ha nagy győzelmeket aratok kevés veszteséggel. Pl. az elefántokkal való játék sem volt unalmas, pedig csak arról szólt, hogy klikk az ellen serege mögé vagy kb. oda a többit meg végignézted. Úgy voltam vele látványos és brutális és élvezetes is. Amikor meg már nem akartam csatázni velük, ráhagytam a gépre. 1.1-ban ha meg visszavették ezt akkor az külön jópont.

A másik meg: Nyilván nem vetted meg a progit eredetibe. Akkor meg minek idegesíted fel magad, hogy szar a program? Még mindig ott a multija, meg ahogy Frankie leírta, választassz egy másik progit azt játszol azzal. Nem dobtál ki pénzt érte, akkor meg nincs veszteséged sem emiatt, hogy szar számodra. Ennyi.
  • wallen
    Frankie igazad lehet. Tényleg Csernushoz kéne fordulnia. Minden hozzászólása komoly pszihés zavarokról árulkodik.
  • [Jakuza]
    Nem kell a kamu ugyanugy ott setalnak kis buvarom a falnal.
    S mint mar leirtam ez regebbi kep te kis zseni.
    Senki se irta azt hogy ez onnan szarmazik.
    De neked tuti komoly megerioltetest okoz felfogni az irasok jelenteset.
    Te kis fomuki en csak azt irtam, hogy azzal sem lett jobb a jatek. A keprol meg azt irtam, hogy hard fokozaton keszult.
    Talalj ki mast, ha beleakarsz kotni abba, hogy en mit irtam, es te mit kepzelsz.
  • JLH Fans
    sajnállak Te nem vagy normális.....
    képzeld el igenis sokkal könyebb.....Akármilyen pöcshuszár néppel lealáztam már egész EUropat nehéz fokozaton is annyira primitiven egyszeru dologra kell csak rájönni benne....
  • Snipa
    figy fürdősó, EU es a Hearts of iron sem egy kurva nagy ai val rendelkezo game, most is fenn van hoi-platina a gepemen, legkemenyebb fokozaton is partraszalltam nemetekkel amerikaban es levertem oket mint a taknyot! aztan magyarokkal meg olyan szar lenni hogy a szar romanok is lenyomnak mint a kupot ha nem vagy szoviben nemetekkel... eselyed sem volt szart sem csinalni! mert szarul volt megirva...

itt is nyomhatod arcade modon akkor garantaltan nem fogsz ilyen gyozelmket aratni meg az easy fokozatodon sem! nyomhatod realizmel is mindenfele kiegeszito moddal es nem kotelezo sem a tapos grogokkel sem a meg taposabb romaiakkal lenni, lehetsz egyszeru barbar neppel is!

• [Jakuza]
    Hat hogyne.
    Persze hiszen te mar csak tudod. Kb jatszhattal 2 percet a E U-val ha enekd az konnyebb volt.
    Lehet ti mind ennyire meg vagytok aldva esszel, hogy ilyen kemeny ellenfel szamotokra a gepi spieler.
    Csak gratulalni tudok. De foleg neked, mert neked latszolag komoly gondot okoz az RTW Ai-janak a kihivasa. Minusz 12 ?
  • Viharlovag
    Nem lehetne bannoltatni ezt a főcsírát?
  • Pluskast
    Menjetek inkább ebédelni:)
  • Viharlovag
    Jakuzzi a buktavári... :o) Öregem, te tényleg akkora csíra vagy, hogy már leveled is van!

1. A 2.2 modban valóban egészen másként néznek ki az egységek
    2. A 2.2 modban NINCS íjásza a rómaiaknak!!
    3. Ha veryhardon (emperor/emperor) nyomod, a gép nem sétál körben a falaknál! Tudom, mert kipróbáltam és okosabban játszik. Az alap stratégiai beállításoknál van egy sor, ami beállítja azt, hogy milyen stílusban játsszon az AI. Nos a modban ezt egy kicsit megkutyulták, emiatt sokkal értelmesebb húzásai vannak. A gyengébb AI-t a jakuzzihoz hasonló kutyaütőknek találták ki, akik így gizdulhatnak, meg foshatják a szót, hogy micsoda pengék ők...

Én kipróbáltam a 2.2 modot, háát.. Horrorra akadtam! 1-1 létszámaránynál a gép egyszerűen elsöpör! Már nem olyan beszariak a barbárok, sokkal nehezebben futnak el. Ha van egy jó generálisom és tapasztalt egységeim, akkor ki tudom hozni a mészárlásos győzelmet 1:3 jó esetben 1:5 arányban. És néha kifejezetten taktikusan játszik a rohadék, alig tudom kicselezni. Mondjuk megváltoztattam ezt-azt, így elértem, hogy valóban a klasszikus római hadrendben kell hadakoznom, azaz hastatus-princeps-triarius felállásban. Ha rendesen ki lesz tesztelve, akkor majd közkinccsé teszem. :)
  • JLH Fans
    sztem Jakuza barátunk még életében nem próbálta a very hard/very hard modot a realism patchhel csak az agyát játssza itt nekunk a könnyű fokozaton elért sikereivel....
    Eu Universalis édes istenem volt szerencsem végigjatszani mind2 verziot na az 5000 szer könyebb..........
  • Frankie
    Bevállalja?
  • [Jakuza]
    Engem meg kulturalatlanul nem erdekel a szaros velemenyed.
    De attol meg jarhatsz operaba is max ugyanolyan kis sznob csira leszel. Csak max mashogy fejezed ki magad.
    Pallarozcsak a magad kis mezes mazos modjan, max megprobalhatod elhitetni masokkal azt hogy mert te az operaba jarsz 274es IQdvan .:
    Pedig nincs rad is azt mondjak csak igy poriasan, hogy egy kocsog vagy.
    Vagy egyebet. :P
    Ugyis megfogod erteni a lenyeget kontorfalazas nelkul. :PPPP
  • wallen
    Egyébként végül is létezik tört ember. Csata után biztos :)