13587
-
#6104 :PPP -
#6103 Szerinted ebben az időben volt légi egyság lámi?? -
haxoror #6102 A 3.1-et végül is leszedtem mert az építési idők nagyon megnőttek, tényleg idegesítően lassúak lettek az egységek (főleg a lovasság amit én sokat használok), észrevehetően gyorsabban fáradnak és lassabban frissülnek, a morálszint az ellenségnél az egység minőségétől függetlenül MINDIG magasabb és megbuzerálták az íjászokat aminek sztem semmi értelme mert e benntről kinyilazós trükköt (amit már nem használok :) így is meg lehet csinálni max 15 helyett 30 Esc-et nyom az ember viszont a lovasíjászaim már nem tudták az ellen morálját és létszámát eléggé lecsökkenteni egy rohamhoz :(
Viszont az extra területek és a tényleg jobb AI hiányzik, kár hogy nem modul rendszerben adják ki a modot és akkor mindenki csak azokat a részeket installálná amiket akar. -
#6101 :(((( Nem találom multit hogy kell nyomni!! Lécci valaki írja le plz plz plz:P!!!!? -
#6100 Ti aztan tudjatok. :P
Sot tuti most szedtem le szerintetek, hogy nekem legyen igazam, hogy nincs a gepemen. :P
Viszont a NeverWinter Nights rajta van. :P
-
Árnyvadász #6099 Hiába a hosszú hétvége, teendőim miatt csak tegnap tudtam játszani a játékkal, de akkor legalább egész nap. Viszont sok öröm nem igazán volt benne.
Én is váltottam Very Hard/Very Hard-ra és 1.1 patch is felment.
Előszőr a Macedonokkal folytattam. El is buktam a kampányt szépen. Brutik elfoglalták a Zeusz szobros területen lévő városomat, trákok Thesszalonikit... A Trákok állandóan jöttek az újabb és újabb seregeikkel. A Brutik szintúgy, közben a Pontus nép seregei is partraszálltak és képtelen voltam felvenni a rengeteg sereggel a harcokat. Na mind1.
Gondoltam akkor Brutik-al nézzük meg a dolgot. Kezdetben minden ok, aztán a macedonok szépen visszavertek és FIGYELEM!!!: A gallok megtámadták az egyik elfoglalt görög városom. Na kész. Ezek meg mit keresnek itt kérdeztem magamban... Mind1.
Akkor nézzük a briteket. Velük egész kellemes volt a játék még ebben a fokozatban is, de egy idő után a gallok olyan seregekkel jöttek és mindegyik élén vezérrel, hogy szinte mindig kikaptam. Vagy ha nem is, akkor jól meggyengültem, a pénz pedig nem igazán akart jönni, szóval ezt is hagytam a fenébe.
Fogtam aztán elkezdtem játszani a Történelmi csatákat, meg a Custom Battle-t. Nagyon jók ezek a csaták. Itt is párszor kikaptam, de talán többször sikerült nyerni. Persze itt is minden Very Hard-on.
A gép szerintem nem hülye. A Very Hard tényleg nehéz, főleg a strat. térképen, legalábbis szerintem. A csatánál a very hard az jó kihívás, és a gépi AI szépen csatázik. Főleg ezekben a történelmi meg custom battle-ban.
Az biztos, hogy a medium/hard után ez jókora pofon volt számomra. De nem baj. Majd a Julikkal elkezdem a Nagy Kampányt, de inkább csak hard/very hardon.
Ha jön olyan kérdés, hogy: Pedig könnyű az is, akkor elmondom:
-Nem szoktam állást visszatölteni.
-Sokszor belemegyek olyan csatába, ahol az ellenfélnek erősebb a csapata és túlerőben is van.
-Nincs bribe.
-Nem szoktam használni a pause-t harc közben sosem.
Talán ezek miatt is szívtam. Bár végül is volt olyan, hogy 15 körrel később felálltam a padlóról, de fáradt voltam folytatni a hadjáratot. Inkább NFSU2 demot toltam ilyenkor, az kicsit megnyugtatott:)
Ezt a realism modot lehet felrakom. Bár ha a very hard nekem egyenlőre nehéz, akkor mi lesz itt? :D Mind1. Ki fogom próbálni.
Amúgy meg: Ha valaki mint pl. Jakuza is ász a progiban, ajánlom a tábornoki nézetes kamerát... Kicsit (nagyon) keményebb lesz a dolog...
Egy észrevétel: A terepen vívott csatáknál nekem most nincs időszámlálás... Elszürkült a homokóra. Most lehet én emlékszem rosszul, de mintha ilyen korábban lett volna. Vagy nem? Honosítás van fent még (18%-os), meg az 1.1, más nincs.
JA és az 1.1 óta nem lép ki a program, legalábbis eddig nem tette. Hely pedig eddig is volt, mert egyrészt van 700MB körüli swap, meg 30GB szabad hely még a vinyón. -
Snipa #6098 :P ne legyel ilyen rossz maju, lehet virusok miatt epp ujratelepitette a gepet! -
Snipa #6097 :D -
zizzenet #6096 Amugy mondom nem jatszom vele, sot meg a gepre sincs telepitve.
Ahá, akkor csak álmodol vele esténként, azt' a nedves lepedő frusztrál ennyire (meg ne sértődjé' ). -
wallen #6095 Sőt nem is létezel -
Snipa #6094 jo kis akadalypalya lehet! biztos atuto sikere lesz ahogy a lovasaim atugorjak a phalanxot aztan elvagtatnak! :P
lehet inkabb az armoured phalanxot at kene nevezni terminator phalanxnak es akkor mindenki tudja hogy katapultokkal kell ellenuk menni! ;) -
wallen #6093 Sőt nincs is géped -
#6092 Amugy mondom nem jatszom vele, sot meg a gepre sincs telepitve. -
#6091 Van egy palya amit dijugrato akadalypalyanak hivnak.
Romaban tudod epiteni.
Ha megepited akkor tobbet nem buknak fel a lovasaid, mert edzesben lesznek. :PPP -
Snipa #6090 ez jo nem jatszol vele, csak megjegyzed amikor jatszottal vele ;)es amugy megnezted a 3.1 es realizmet
okés lelked rajta, nekem ez megis azt a benyomast adja hogy aze nyomod vele es nem hever parlagon!
Tudod milyen energiat szabadit fel benned ha egy uvoltozo lovassag tamad rad? Ugy fogsz szaladni mint a nyul! :-) lehet a lo sem fog utolerni ;)
egyebkent ez a legkevesebb engem jobban zavar az, ha gyengusz lovasokkal hatulrol betamadok armoured hoplitakba akkor a hattal allo hoplitakoson felbuknak a lovasaim es ha kevesen vannak meg is futamodnak a hattal allo hoplitaktol :-)
ennek ellenere kira a game!
-
zizzenet #6089 Hat a sarkanyok nem igazan idevalok, mint ahogy a legi egysegek sem, mivel nem ismertek oket.
Nem is tudom, hogyan fogalmazzam meg a válaszom. Ezért nem is tudok erről mit írni. De látom, szemben találtad magad a csőben a lyukkal . -
#6088 Nem jatszok vele, tenykent kozlom veled.
Varok addig , amig talan jatszhato allapotba hozzak, mert szamomra, ez igy nem jelent kihivast.
Csak megjegyeztem, hogy amikor jatszottam vele eszleltem ezt a hibacskat. Jo lenne ha javitanak, mert igy nem igazan elethu.
Amugy megneztem a 3.1 patchet es eleg lol volt amikor az ellenfel menekulo ijaszait alig tudtak utolerni a lovasok.
Hat nem tudom, hogy ilyen eszkozokkel kene a gyenge AI-t orvosolni. -
Snipa #6087 Jakuza, nem szivatasbol kerdem meg nem is akarok vitazni, de ha annyira nem jott be a game akkor mier nyomod? ;)
Hozzafuznek annyit meg hozzazsolasodhoz hogy azt en is hianyolom, az viszont feltunt, hogy ostromolt varosomban folyamatosan csokkent egysegek letszama pedig lazadas nem volt. Lehet dezertaltak :) akkor meg kijelezhetne hogy enyien dezertaltak vagy ehenhaltak vagy valami.. -
Snipa #6086 fura, scipioval bevettem hellaszt (bar egy ket legiomat porig alaztak a tomeges armored hoplita seregek)spartaban, athenban, larissaban, es a sparta feletti corint? lehet nem pontos nev tenyleg nem tudok romai legios katonakat kepezni se hastati se hasonszoru tarsai csak velites de ezzel szemben thermonban tudok! Pedig a ZoR szerint ez keleten csak a Propontis nevu provinciag lehesteges ez. Vagy Thermon varosa ebben a provinciaban volna? Pedig nagyon tetszik az ilyesfajta toborzas :) logikus is, ha jol tudom elso idokben csak romai jogu lehetett legios, ezt kesobb kiterjesztettek...
3.1 tapasztalat az, hogy roma meg mindig eros foleg gazdasagilag, ha felhuzol 4 kikotot es marketet aztan kotsz ezerrel kereskedelmi jogokat dolni fog a le :-)
surubben jonnek viharok, volt aradas is ez eddig meg nem volt es ehen halt egy rakas emberem, vulkankitoresnel sem halt eddig emberem hat most ez is bekovetkezett ez pozitiv nagyon :)
-
#6085 Hat a sarkanyok nem igazan idevalok, mint ahogy a legi egysegek sem, mivel nem ismertek oket.
Viszont arra nem tudom, hogy felfigyeltel e, hogy nem esnek menet kozben el az embereid, pedig biza abban az idoben utkozben sokan elhullottak. Atvagod a Kalahari sivatagot es az osszes embered eppen egeszsegben megerkezik az uticeljahoz.
Ez a kozel 13 eves Amigas jatekban a Hannibalban sem volt igy megcsinalva, ott odafigyeltek meg erre a reszletre is, itt meg ra se bagoztak. -
Snipa #6084 :) es kihagytad hogy felfujhato gumimedencet a csata utani kozos lubickolashoz tisztalkodashoz ;) -
haxoror #6083 -
#6082 :))) -
zizzenet #6081 Pocsék egy játék ez. Összeszedtem néhány dolgot, ami kimaradt a programból, holott nagyon is jót tennének a játékmenetnek és mindenképp hiányoznak ahhoz, hogy valóban élvezet legyen vele játszani.
1. Nincsenek légi egységek, márpedig mindannyian tudjuk, hogy egy igazi csatából ezek sem hiányozhatnak. Például lehetnének különböző lövedékekkel felszerelt papírsárkányok, amelyek fegyverzetét, mint a majorette-bábuk végtagjait, madzagokkal lehetne irányítani. Ez egy külön kis szimulátort jelentene a játékban.
Vagy lehetne páncélos Micimackó farkas emblémás harci léggömbön.
2. Sajnálatosnak tartom, hogy a családtagok életét nem lehet irányítani. Jó lenne, ha a program mutatná a szükségleteiket és igényeiket, amelyeket célszerű volna kielégíteni. Fáradtság, éhség, hólyag - jaja, még a vizelést is nekünk kéne intézni, és például a térképen elszórva állhatnának nyilvános vécék, ha valamelyikre útközben jönne rá a szenvedés.
3. Szintén jópofa volna, ha a csatatéren kis gondolatbuborékokban lehetne látni az egyes katonák érzéseit, gondolatait. Ezáltal jobban tudnánk követni, mire van épp szükségük a hatékony közreműködés érdekében (pl. virágot szedni, nyuszit kergetni, fára mászni).
4. Végezetül pedig ideje lenne végre a labdát és a kapukat is a mezőre helyezni, mert így csak egymást gyakják a csapatok.
Nos, egyelőre ennyi jutott eszembe. Sajnálom, hogy ilyen hiányosságok csorbítják a játékélményt. -
#6080 én inkább visszautasítottam, és ha harc hát legyen harc :)
A csőcselék imád, a szenátus útál. Kellett nekem 3 látványosan győztes csata egymás után :) -
Gábor #6079 Ez akkora szivatás,hogy meg kell halljon a leader mert a Szenátusnak nem szimpatikus a frakcióm! És még békülni sem lehet velük, mert jön a köv felkérés,ha az elsőt teljesítetted! -
#6078 Ja, főleg a vége felé, amikor több az öngyilkosság, mint az örökösök születése -
#6077 Ez a 2 patch a 3.0-s realism mod-hoz kell csak.
De ha még nincs eltelepítve, egyszerűbb a 3.1-es realism modot
letölteni. -
haxoror #6076 Tényleg?
Ez a manuálban van? -
steweee #6075 én még csak most fogok telepíteni, bár már régen megvan. ez a két peccs orvosolja az eddig felmerült összes hibát, vagy kell még mellé más is ? -
#6074 Én nem tudom, mert nekem eredeti. De már néhányszor leirták korábban hogy kell, sztem olvass pár oldallal elöre -
#6073 Ja ezt csinálom folyamatosan vele, hátha hősi halált hal egy nagy csatában(Nehogy már az ágyban, párnák közt haljon meg nekem:)De nem, helyette felaprit mindenkit. Elég nagy hire lehet, azt már nem is számolom hanyadjára consul. Olyan mint egy Jolly joker, ha ott van egy csatában az a sereg nem futamodik meg többé, viszont az ellenfél azt se tudja hova fusson:)
Na de most még jáccok egy kicsit, mondjuk ameddig meg nem hal, aztán majd eltemetem a számitogép adatbázisába -
JLH Fans #6072 Ja 9 év telt el eddig 261 ben vagyok.... -
JLH Fans #6071 Azért addig is apritsd vele az ellenfelet........:)
Mai KArthágom eredménye......Lassan meghal a seregem,Szicilia utan Dél Olaszországot is elvesztettem (A Julik ill görögök miatt)
De kipusztultak a Brutik és Scipik utan a szenatus is.......
Róma az enyém!!!
Meg Kapua is.......a flottam uralja végre a tengert,a csörgedező utanpotlas zavartalan......Numidia szivat,de Spanyolorszagbol kivertem a spanyolokat,szorongatnak a gallok,de már uton az erősités..... -
#6070 huuh srácok!! Kéne nekem segítség!! Nem eredeti ugye a game!! Hogy tudok neten játszani vele? -
#6069 most már bármikor meghalhat, kár érte, mert csak gyöztes csatái voltak :) -
#6068 Már átraktam a fiához a kiséretét, a biztos ami biztos alapon -
#6067 Nem árt, ha teszel mellé egy kis sutyerák családtagot, hogy a kísérete ne vesszen el. Ezt én mindig elcseszem, pedig állítólag átmennek a másikhoz a a leader halálával... -
#6066 Hááát, ha 80 évesen gallokkal találkozol, akkor külön szerencse lesz, ha a WC-n ülsz :))) -
VGQ #6065 nekem 86 év volt eddig a rekordom faction learednél.