Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem se intró nincs (csak az a tökpiros csatajelenet a menü alatt) és egy fia átvezetõ animmal sem találkoztam... A legtöbb animáció nekem a szenátusi képernyõn az a kisképernyõs mozi.
Akkor ez most hogy van?
Amúgy a makedonok a görögöket a mostani (Julius család) hadjáratomban úgy megverték, hogy öröm volt nézni. Görögögnek csak egy-két városa van azt slussz. Míg a makedonok már Patavium közelében vannak!!! Tehát nem mindig úgy alakul a helyzet ahogy elõzõleg. Amikor a Scipio családdal játszottam a görögök sokkal erõsebbek voltak és jóval több városuk volt, most meg szinte a játék elején (30kör) már biztos, hogy bedobják a törülközõt.
Körre pontosan latszik mikor kötöttek belém a görögök

Egyébként szerintem a Creative Assembly hasonló csalást követett el, mint amit itt valamelyik kolléga állított az ATI-val kapcsolatban. Az RTW két éve vezetõ játék a fesztiválokon, jelenleg is nagy sikernek örvend. Köszönheti ezt az igényes külcsinnek és sok más mellett még annak az - állítólagos - tulajdonságának, hogy valóságszerû motorral (csatamozgatás és AI) rendelkezik. Nos, véleményem szerint a játék nincs igazán optimalizálva. Amennyiben kettõnél több fél vonultat fel csapatokat és összesen 4000 fõ felett vagyunk, bárhogy is veszem le a beállításokat, a gép nagyjából hasonlóan lassú teljesítményt hoz. E jelenség kapcsán merült fel bennem a gyanú, hogy bizony a program vonatkozó algoritmusai hagynak némi kívánnivalót maguk után. Az is megerõsített ebben a hitemben, hogy mások is említettek már hasonló lassulásokat ekkora létszám esetén.
A korábban szintén valamelyik fórumozó társunk által áhítozott nagy volumenû csaták, amelyeket az intróban meg az elõre renderelt átvezetõ mozikban látott, valójában nem léteznek. Pontosabban a célközönség számára valószínûleg elérhetetlenek. A játék motorjával készített animációk még el-elfutnak nagy létszám esetén is, hiszen ott elõre kiadott pontok között mozognak az objektumok. Amint valós küzdelemre kerül sor, tehát az AI munkához lát, az addig elégedetten csodált grafikai minõség gyakran megdöbbentõ mértékben visszaesik.
És miért mondom, hogy ez csalás?
Nos, egy ekkora cégnek, vagy az ekkora cégeknek, mint az RTW alkotói és menedzselõi, nyilvánvalóan telik olyan gépre, amellyel az adott fesztiválokon megfelelõ minõségben prezentálhatják az álomütközeteket. Persze ehhez adjuk hozzá, hogy ezernyi lehetõség van még a szoftveres és manipulációs csalásokra is. E beharangozó után a szerencsétlen és mit sem sejtõ felhasználó azonban elrohan a boltba, otthon pedig felteszi a játékot és boldogan nekikezd a kampánynak. Mert felteszem, kevesebben vannak olyanok, mint én, akik elsõ lépésként nem a kampányt indítják el, hanem módszeres tesztelésbe fognak a játék motorját nyúzva lehetõleg minél durvább, de a specifikáció (vagy inkább júzerámító dokumentáció) szerint reális opciók alkalmazásával. Aki a kampány oldaláról közelíti meg a játékot, az sokáig örülni fog, hiszen a kezdeti kis seregek összecsapásait 3-4 napig gyönyörködve szemlélheti. Aztán jönnek az elsõ nagyobb ostromok, a többezres csaták, és a néhány "na!" meg "opplá!" felkiáltás után egy-két fanyalgó hozzászólást küld be a fórumba. (Elég csak visszaolvasni a memóriával, procival meg FPS-sel kapcsolatos félmondatokat, összességében beszédes kritikának bizonyulnak - és ne tekintsük egyetlen hozzászólásom sem.)
De már késõ, a hal beetetve, a pecsenyére pedig odaát gyûlik a nagy pénz.
Nem kétség, a játék tele van hibákkal, a fórumok, a kritikák tele vannak a - jogos - nyavalygással. A marketing, meg persze a játék körítése azonban olyan, hogy mindezek ellenére mindenki csak legyint a bizonytalan hümmögés után, és azt mondja, "sebaj, azért nagyon jó vele játszani!". Volt valami hasonló egy neves magyar filmben, emlékeztek? "Kicsi is, savanyú is, de azért a mienk!". Az a baj, hogy ez nem a mienk. Ez az övék.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Szóval úgy néz ki, hogy elefántokat nem csak szenátusi küldetések után lehet rómaiként megszerezni.
BC270 nyara amikor minden elkezdõdik. Sajnos a provinciák elhelyezkedése nem túl szerencsés, mert a többfrontos háború szinte elkerülhetetlen.
Stratégiám lényege az volt, hogy az észak-itáliai városaimat megerõsítem a haderõm túlnyomó részét ott állomásoztatom és feltartom a Julius családot. Közben a mai franciaország területén az összes tartományt elfoglalom így megerõsítve a hátországot.
Mi lett belõle:
Észak-itália valóban megerõsödött, olyannyira, hogy fontolgattam egy korai támadást a Julius család ellen. Eközben a hátországom rebellis területeit elkezdtem elfoglalni és minden esetben rabszolgákat küldtem mindenhová, hogy a népesség gyarapodjon. Közben támadt (milyen jó szó) egy ötletem, mi lenne ha a spanyolokat szépen lerohannám, hisz azok a plussz provinciák igen jól jönnének a késõbbiek során, karthagóiaktól pedig biztos nem kellene tartani. (Nekik ott van egy városuk a gibraltári szoros közelében.)
Minden terv szerûen haladt. A spanyolokat végérvényesen kiirtottam, minden tartományuk az enyim lett. Julius családot megtámadtam, és a kezdeti sikereken felbuzdúlva, haladtam lejjebb a csizmán, hogy õket is kiüssem a nyeregbõl. Mert a gallokkal a Julius család, Senatus megsemmisítése a cél és 15 provincia megszerzése. De közbejött egy be nem tervezett esemény. Avagy nép: A britek.
A britek betörtek galliába (mai normandia) és egyre erõsebb seregekkel elkezdték hódítani az ott levõ tartomyányaimat. Az egész kampány alatt hiába próbáltam velük békét kötni vagy tûzszünetet, az eredmény: Semmisnek bizonyult. Csapatokat kellett összevonnom, visszavonnom és harcoltam a britekkel, de közben itáliában sikereket szerettem volna elérni a Julius családot akár meg is semmisíthetném, olyan helyzetben voltam.
Hol brit fölény, hol gall fölény, a brit-szigetek elleni invánziót pedig meghiúsította a tengerparti városom elfoglalása a britek által. Pedig már készült a flotta és jól védett városról volt szó, de elesett. A britek olyan mérvû haderõvel támadtak, és olyan mennyiségben, hogy egészen a spanyol városaimig behatoltak.
Közben a Julius családot sikerült likvidálni és seregeim már Róma felé masíroztak. Róma elõször kitartott, másodszorra azonban bevettem, így a szenátus is elesett. A célom mindössze pár tartomány megszerzése lett volna. És akkor gyõztem. Közben persze mondanom sem kell a brutus családdal állandó háborúkat vívtam, hol elsöprõ sikerrel, hol apró vereséggel, de a csizmán biztosnak látszott a helyem.
A briteket is sikerült visszaszórítani a spanyol területekrõl és gallia szívében is arattam fényes gyõzelmeket.
Itt volt uralkodásom tetõpontja, innen pedig következett a vég. Itáliában a scipio család brutális seregekkel bevette Rómát, és az állandóan iszonyat mennyiségben "termelõdõ brutusok is visszatámadtak". A britek megint beindultak és képtelen voltam felvenni a harcokat velük. Közben pedig karthagó is megtámadott a spanyol részen. Néha még a germánok is megmutatták magukat.
4 frontos háburú elképesztõ fölönyû ellenféllel szemben. Spanyol rész teljesen elveszett, a gall birodalom szíve (mai franciaország) britek és néhol germánok kezén, a csizmából pedig kíméletlenül vertek ki a rómaiiak.
Elbuktam. Talán még valameddig húzhtattam volna, de az egész birodalmam úgy roskadt össze, mint egy kártyavár. Pedig a célt majdnem teljesítettem.
Következtetések levonása: A briteket mindenképpen meg kell verni, a spanyolokat hagyni a fenébe inkább kereskedni velük, és a hegyvonulaton lévõ kis szûk átjárón megfogni õket ha éppen támadni van kedvük. Spanyolország és Franciaország határán lévõ hegyeken csak egy kis szûk hágon lehet átkelni, azt hiszem ott van egy törpeállam is.
A germánok nem okoznak annyira nagy kellemetlenséget, õk inkább kelet felé terjeszkednek. A Julius családot simán ki lehet iktatni, csak idejében kell fellépni és a szenátust meg egy trükkel másvilágra lehet küldeni. Mivel a serege besegít ha támadtak a Julius családot, így egy erõddel eltorlaszoltam az útjukat. Nagy mázlimra mikor Rómát ostromoltam nem támadtak meg, így mikor Róma elesett a szenátus hadsereg (nagyon durvák -egyszer volt szerencsém hadakozni velük egy folyónál, de elmentem a helyszínrõl, bár voltak sikereim, tuti felnyársaltak volna) egyszerûen kidõlt😊
Jelenleg a Julius családdal nyalogatom sebeimet, és velük nagyon korrekten haladok, szerintem azt ma már meg is nyerem. Persze a gallokkal neki fogok állni újra és megcsinálom, mert nagyon hangulatos az õ kampányuk és a kezdeti videó pedig frenetikus!!!
Röviden ennyi😊
Ha megtámad, ráuszítom Egyiptomra. 😊)
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
May the force serve you well!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Apropó, brutii famíliával szinte csalás a játék, annyi pénzük van!

Ha csak 21, akkor annyi.
HA nem bírja a géped, akkor lehet vele szöszmötölni, hogy neked is jó legyen, meg a game is fusson rendesen.
Ha kinézek egy várost, akkor az onnantól fogva KELL a birodalomba. 😊
Azt szeretném megtudakolni tapasztaltabb kollégáktól, hogy hogyan lehet, olyan egységeket csinálni, amiben nem csak 15-21 harcos van, hanem (ahogy pár képbõl is lehet látni hp-n) több 100. Kr.e 190ben járok. Valamilyen épület kell hozzá?
vagy már 4 nemzet kipusztult szegény gallok is elpusztultak és ami az érdekes hogy nem a romaiak nyomtak le õket. Ugyhogy talán még ott oszefutok valami kemenyebb hadtestel és lehet gyilkolni 
Roma az ossz frakcioval tamd 1feszt!Azt mar sikerult elernem h hadvezerek mar nincsennek a hadai elen,de ettol fuggetlenul kuldi a "kis" csapatjait minden korben...
A tengeren total ok az urak es a gazdasagom se tud az allando tamadasok vegett kibontakozni.
Arrol mar ne is beszeljunk mennyivel jobbak a katonaik.
Elegge kilataslan a helyzet, de nem adom fel!!!
...csak azok a redves makedonok ne tamadnanal meg a koleras embereivel, fojton lefertoznek 😞
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Más: Az gondolom mindenki kipróbálta már, hogy 3 lovas csapatot group -oltatt és megtámad egy ellenséges csapatot akkor automatikusan körbe fogja õket a lovasség, durva...imádom..😄