Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, de erre mondom, hogy ki kéne próbálni, hogy mi van akkor, ha a két sereg hadvezérét csata elõtt összerakod egy seregbe - igy a vezér nélküli sereg elméletileg (legalábbis az interjúban ezt mondták) utánpótlásként fog mûködni, mint az MTW-ben. Na, megyek, azt kipróbálom.

Hmuda
Asszem az erõteljes morál-boostot ad. Közvetlen támadás elõtt (mielõtt megindítod a támadást).

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Éppen most fejeztem be a játékot Hard/Hard-on scipii-val.Sajnos kicsit túl könnyû volt remélem veryhard/veryhard carthagóval nehezebb lesz.
Persze az egész játék alatt egyetlen elefánttal sem találkoztam.(Majd most bepótolom)
Valaki tudja mire jo a harci üvöltés és hogy mikor érdemes hasznalni ( gall , german , brit népeknél láttam )
Szerintem ez codec problema. A szenátus fülra kattintva egy kis video kerül lejátszásra amit neked valamiért nem óhajt megmutatni és kilép. Ha van fenn valami codec pack akkor azzal varjálj meg ha jól emlékszem installnál kérdezi hogy feltegyen-e valami media cuccot.(de lehet hogy az egy másik game volt.)
Hmuda
Elefántokat én csak szenátusi küldetésekért kaptam (még pecsel is hatalmas pusztítást végeznek a gyalogosok között miközben õk meg se karcolódnak).

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Hmuda
Ha arra gondolsz, hogy van egy ellenséges sereg, melérakod az egyik csapatod (hadvezérestõl) és egy másikat is (szintén hadvezérestõl) akkor nem fogod tudni mindkét csapatot irányítani, csak azt amelyikkel magát a támadást megindítottad. Volt már velem, hogy két családtagom betámadott egy gall sereget, egyik északról, a másik délrõl és csak azt a sereget irányítottam, amelyikkel megindítottam az aktuális támadást, a másik sereg csak állt mellette a világtérképen mivel nem mondtam neki, hogy támadjon. Hátulütõje az volt a dolognak, hogy az ai családtag az elsõ rohamnál elpatkolt a teljes seregével együtt (elég gyenge az AI), míg én alig vesztettem pár gyalogost.

Most olvastam egy interjút, hátha igaz... szóval, amikor több sereggel megyünk csatába, csak azokat a seregeket fogja az AI vezényelni amelyeknél van családtag is. Ergo, ha csak az egyik seregünknél van fõnök, a többit megkapjuk utánpótlásnak a gyakásban... még nem tudtam kipróbálni, de ha valaki olyan szituban lesz, mondjuk tehetné azt, hogy a csata elõtt az egyik csapatba rakja az összes hadvezérét - lehet hogy igy sikerül mindenkit irányitani.

Apropó, tegnap sikerült elhalászni a Brutii-k elõl spártát (Juliként). Úgy volt, hogy a Brutii-k ostrom alá vették, rögtön utánuk én is becsatlakoztam az ostromba. A következõ körben valamiért nem inditották meg a csatát, ezért meginditottam én. Kétoldalról nyomtuk a görög várat, de hagytam brutiék hadd vérezzenek - õk is foglalták el a központi téret, mire gyorsan belovagoltam én is a vezéremmel a zászlóhoz és csodák-csodája, enyém lett a vár, övék meg a lekvár... 😊

Még egy kérdés a végére: kártágó földjén lehet valamikor elefántos zsoldosokat felfogadni? Mintha hallottam volna róla, hogy gyártani ugyan nem lehet, de zsoldosként felvehetek ilyen egységet is. Sajna hiába utaztam át egy vezérrel, csak lovasokat meg dárdásokat tud felfogadni. Lehet, hogy még nem jött el az idõ? Vagy az a baj, hogy kártágó már római provincia? Vagy a vezér szintje túl alacsony? AKAROK ELEFÁNTOT 😊

dronkZero
Jó, összefoglalom.
Városnevek
Egségnevek
Néhány egség nem gyártható, csak vásárolható
Pár cuccot nem ez nem gyárthat, csak az
Néhány harcérték megváltoztatva

Most jó?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Hmuda
Peccseltem, de nyilván figyelj arra, hogy ne próbálj meg olyan embert áthúzni aki már van a másiknál, illetve van egy felsõ határ is hogy hány segédje lehet, asszem 7-8 darab max.

Nekem ez az áthúzás nem sikerül....pecselt a játékod?

Abban a városban,ahol úgy érzed lázadás lesz, vagy perceken belül elveszted, csináld azt,hogy eladsz belõle minden épületet! Így könnyen megbéníthatod a gazdaságát, ha visszaveszi, ill a gyárait is lenulláztad!

sikerült vkinek battlelan-nal multit összehoznia?

www.armed-assault.hu

Kandurex
Ennyi erõvel akár össze is foglalhattad volna a real readme -t, de nem, ehelyett pocskondiázol, nagy ember vagy, anyád is büszke.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Viszont van olyan aki alapbol mas nyelvet tanul(mondjuk amihez meg te lennel keves, es baszhatnad a keziszotarad)es kurvara nem kenyelmes neki ezzel vacakolni...

dronkZero
Hát, szerintem Mr. Angol-magyar Kéziszótár biztosan szívesen segít.

Egyébként ezért is rühellem a magyarításokat. Ha az ember napi több órát elbasz feleslegesen _játékra_, legalább nyelvet tanuljon közben!

Kandurex
Valaki leírná, hogy pontosan milyen változásokat eszközöl a realism mod? (magyarul😊

Hmuda
Akiket legyõzõl és játszható nép akkor azok megnyílnak (elvileg ha megnyered bármelyik kapmányt akkor mindegyik frakció megnyílik).

Sziasztok.
Ne hari de nem olvasok vissza, mert hál istennek rengeteg hozzászólást látok. Csak azt szeretném megtudni, hogy hogy az ördögbe lehet más népcsoportot választani, mert én csak a rómaiakkal tudok nyomulni.
Köszi elõre is a tanácsot.
Sokak írták elõttem problémaként, hogy a játék közben a program kilép. Amit még nem sikerült megnyitom, az a szenatus fül, mert arra rákattintva a program kilép, és zárja magát. A legfrissebb drivereket feltelepítettem, de a problémát nem oldotta meg; aki találkozott ezzel a problémával, és van gyógyírje rá, megköszöném, ha beírná.
Koszi!

Valaki irja már le mi az értelme ennek a realism modnak ?
Hmuda
Vannak a retinue vagy mifenék, tudod az iylen udvaronc-tanácsadó-stb figurák. Na, azokat úgy lehet átpakolni, hogy fogod a két családtagot és egy városba-seregbe-csapatba-satöbbibe rakod õket, úgy intézed hogy alul a sereg látszódjon (assze az army fülecske), jobb gomb arra a vezetõre, akitõl el akarsz venni embert és egyszerûen csak fogod a retinue képét és drag-n-drop módszerrel áthúzod a másik családtag képére alul. Így nekem sikerült egy olyan kormányzót csinálnom aki 16 éves (épp megvolt a comming of age ugyebár) és mégis 7-8 volt a mangement-je.

Más: egyik körben bejött a szokásos kockaáradat, amin az aktuális híreket kapom, mindig megnézem a frakcióhíreket, hogy tudjam mi a családdal az ábra, erre egy hatalmas rakat retinue expand üzenet volt felsorolva olyan nevekkel, mint Archimédész, Ariston, Quintus Ennius, Eratosztenész, illetve két görög városállam Apollón fõpapja. Nem semmi hírnevem lehet, ha már ekkora nevek jönnek hozzám tanácsadónak. 😄

Fritz Von...
Jah. Még mindig Karthagóval szenvedek.

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Fritz Von...
Na most bedurvult. A csizma orrában levõ Brutii várost támadtam meg. Elsõre sikerült. Utána kitettek onnan, másodszorra bebuktam az ostromot. Pedig az egyik fullos(nak hitt) seregemmel mentem. Most meg semmi nem maradt szinte belõle.

A másik cumi Siwa, Egyiptommal iszonyat nagy harcok vannak. Folyamatosan küldi rám a seregeit, ostromol, én kitámadok, elszaladnak. Megyek elõre, Egyiptom támad, stb... Közben Siwában ugyanúgy kitették a szûrömet. Visszatámadtam, a másik fullos seregem is megszopta. Volt arrafelé még egy sereg, azzal visszavettem a várat és kivégeztem mindenkit. Azóta ott nyugi van. Az "Africa Corps-ot" 😊 rendbeszedtem, és kiegészítettem a másik sereggel, így most megint van egy iszonyat támadóerõm, Alexandria felé vettem az irányt. Ám Egyiptom csak nyomja a seregeit.

Mindeközben a Hispániát leigázó seregemmel északon betámadtam a Julii-házat, Massiliát elfoglaltam. A gallokkal szövetséget kötöttem. Viszont a Julii-k sem adják könnyen, folyamatosan, minden 2.-3. körben ostromolják Massiliát.

Szóval elvagyok rendesen, 3 frontos háborúban. 😊)))

Mekkora király játék! 😊))

neten a j es ly betut annyiszor keverik ossze hogy az már nincs kedve szolni az embernek, nem mintha en annyira odafigyelnek hogy mit irok de azert vannak alap dolgok amit 7-8 evesen megtanultunk ( mar aki😊))
Vki 1szer irta h a kiralyi kiseretet is at lehet pakolni hadvezerek kozott es igy profi hadvezereket csinalhatunk konnyeden.
Na azt h kell?
1atalan lehet ezt?

Es mit takar egesz pontosan ez a mod?
Azt hittem mar igy is eleg realisztikus a jatek.

galenius

realism mod ha még nem írták
http://www.strategyinformer.com/downloads/rometotalwar.shtml

- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.

Na ez érdekes mert nekem baszta kinyirni aaz assasinom
Fritz Von...
Meg a történelem szerint is az volt akkoriban. 😊

Fritz Von...
Assassin.

dronkZero
Meg nem ílyász, hanem íjász.... Úristen.

Kandurex
Messze a Római a legerõsebb katonai szempontból a játékban.

Ellenséges kémet hogy lehet megölni ? Mert ott áll a bazsom mellet és em birom kiynirni semmivel 😛
Hmuda

az sztem nem hassati hanem hastatii
na most volt egy eleg lehangolo csatam 😞
a egy gall 1200 fos sereg allt egy hidon, na mondom elmentem es kiprobalom, hogy lehet atkelni hidon. 600 korluli emberem volt.
Elorekuldom a 3 csapat ijaszt mikor az egyik atment egy lovas csapat lerohanta, na vonom vissza mindet a lovas csapat koveti. Amig ledaraltak az 1 ijasz csapatot addig annyira meglottek a tobbiek hogy elszaladt.
Na monodm ezt megszivtam. Atkuldom az osszes hassatit, amikor kiernek mar ra is rontott a hatalmas sereg. Na mondom ennek vege. Aztan egyre jobban fogy az ellen, kozben meghal a tabornokuk es mindenki elszalad 😞 Ezutan mar csak minimalis volt az ellenallas. Megoltam 1100 emberet nekem meg vagy 250 emberem halt meg. Az a rohely, hogy a ledaralt ijasz csapatom mind meg lett gyogyitva 😛
Szoval ezutan mi a kihivas az egesz vacakban???
Ja hardon jatszok.
Az ilyaszok meg eleg jok olyan csapatok ellen amik nincsenek pancelozva pl a meztelen barbarok. De attol is fugg, hogy a hulye gep csak all es varja, hogy az osszes nyilveszot belelojjel vagy egybol lerohan.

May the force serve you well!

Magyarosítás készül a játékhoz?

\"Hard to see, the dark side is.\"

Csak egy észrevétel: ha a diplomatának bazi magas az influence akkor már az eddig disbandos nagyobb csapatokat is át tudja téríteni. Nekem most volt hogy 4 szakaszos csapatból 3-at át tudtam venni és csak egy oszlott fel.

Probald ki very hardon, szerintem ott mar nem lesznek ilyen szep csata adatok, es garantaltan a jarvany lesz a legkisebb problemad
Szerintem ezen a fokozaton a legizgibb a jatek, itt bizony minden csatat le kell jatszani+ minden lepest jol meg kell fontolni...
...de igy a szep!!!

hello!
mostanában elkezdtem hoditani a gallokat kiirtottam nem volt oan nehéz megtaláltam ellenük a tökéletes taktikát balisztákkal lövöm öket szélekre a lovasság ék alakba középen a gyalogság elöretör széleken megindulnak a lovasok és seperc alatt menekülnek is ijászt én nem használok.várostrom is elég könnyü vagy csak a gallok bénák volt oan város amibe 2000 emberük volt és plusz erösités 300 nekem meg 1100 emberem szarrá verte öket tölük senki se élte tul nekem meg lett kb 300 veszteségem. most a spanyolokat verem már csak 2 városuk van.engem a nép ugymond imád a másik kettönek alul van 1-1 pontja nekem meg vagy 7-8 torony magasan vezetek de a szenátusban is mindig elörébb vok. meg két emberem csücsül bent riválistol néha 1 a többi mind sprq.ja a julikkal vok és csak 11-12 tatományom van eddig és azért a térképen igyis elég szép nagy terület😊 nekem nem lázadoznak sak egyszer kétszer lázadtak fel de azt gyorsan levertem.viszont nektek volt már járvány? nagyon durva nekem mikor inditottam a gallok ellen a hadjáratot pont akkor robbant kia fövárosban és a sereg is megkapta hulottak a katonákbol de nem volt vészes idövel egyre több város kapta meg föleg ameikeket a sereg meghoditott de iddö után elmult mindenhonna épitettem fürdöt stb. és most hogy a utolso ember is meghalt aki pestises volt vége a járványnak de josok embert vitt el sajnos. igy a végére jo hosszu lett dehát ez van.további jo játékot
hello!!
Hmuda
Tényleg nincs mód a gui lelövésére?

Lehet hogy inkább a Pártusokkal kéne?
Lehet hogy a Szkítákat a kiegészítõhöz tartogatják a fejlesztõk...

mondjuk attól félek egy picit hogy a Scythia alapból nem játszható nép, csak az all civ playable mod engedi. Remélem nem lesz baj mert pl. intronak a Gallokét adta be...

Na ennyi, elegem van a Rómaiakból, ez a gyalogos harcmodor meg az állandóan lázadozó csõcselék nekem nem jön be 😞
Többet "csatázom" a saját népemmel mint a konkurenciával és legyünk õszinték: a római gyalogság szuper de a lovasság nem éppen versenyképes...

A Szkíták fogják uralni a világot, elõre hozom a honfoglalást pár száz évvel de Árpád apánktól eltérõen én nem fogom beérni a Kárpát-medencével

Kipróbáltam Custom Battleban S.P.Q.R ellen, ha a kampányban is lehet Headhuntereket gyártani akkor sima ügy lesz Róma felégetése 😊

Fritz Von...
Én nem nagyon szeretem a zsoldosokat. A moráljuk elég alacsony, így õk futnak el legelõször. Ez meg a sereg többi egységére is rossz hatást tesz.

Viszont ha netán rákényszerülök, akkor mindig a zsoldosok mennek elõször a falak alá.

Fritz Von...
Hát. Ha jól emlékszem, akkor kb. 10-15 tartományig a szenátus is szeretett. Aztán innentõl kezdve kb. 25-30 tartományig utált és baszogatott.
A nép körében szépen-lassan ment fel az arány. Azonban ha elfoglalsz egy várost, ahol lázadnak, vagy elégedetlenek, az is hozzájön a nagy egészhez.

Korábban írtam, hogy lebontottam a "barbár" templomokat, és a helyére általában Jupiter-templomot emeltem. Ez is hozzájárulhatott.

Kb. 38-40 tartományom volt (és vagy 30-35 körön át lagalább nem hódítottam) amikor kiírta az üzenet, hogy enyém a nép támogatása, irány Róma.

Negwar
Valaki szánjon meg pls egy válasszal
Hogyan lehet neten játszani? (Hogyan tudnánk 2 en neten coustom csatát játszani mert leszedtem valami Batle lan nevü progit de nem igazán értem hogy mükszik😞 szal chaten ki van irva a haver neve ugyan egymás irásait nem látjuk serverekröl nem is beszélve😞 )

\"This is a good day to die!\"