13587
-
Gábor #6144 2. Ha egy hadsereg áll a búzamezőn, az csúnyán tönkremegy :) Pusztítás,amit a sereg végez azzal,hogy az adott területen van. -
Snipa #6143 fertozeses terulet ott terjed a fekete halal :) -
haxoror #6142 Azt az egyhelyben tébláboló ellenséges csapat csinálja, a súgó szerint ilyenkor éppen leamortizálja a környéket és ezért kevesebb lesz a bevétel.
Mondjuk én nem jöttem rá hogy pontosan hogyan is működik ez... -
#6141 Szerintem meg siman azt jelenti hogy azon a teruleten fertozes van.
Pl nagyobb csata utan szokott ilyesmi lenni a helyszinen.
En kerulnem a csaladtagokkal ezeket a helyeket a helyetekben.
Pupakok. :P -
JLH Fans #6140 Ezek a barmok hadat is üzentek?!:) -
zizzenet #6139 Kösz. Világos. Szurok meg csak szutyok. -
Árnyvadász #6138 Igazság szerint örültem is volna ennek (gallok görögben), ha nem engem ütnek ki a városból... De így már nem volt annyira poén:) -
Árnyvadász #6137 1. Nekem egyetlen egyszer jött elő. Pont tegnap. Szerintem az egy sima kis bug lehet, mivel legközelebb ugyanitt csatázva, sehol sem volt ez a fekete szurok szerűség.
2. Az nem nyíl, bár tényleg annak tűnik. Az egy kardocska, ami azt jelenti, hogy az az egységed aminek képe alatt ez megjelenik az nagyobb sebzésű fegyverrel lett ellátva. Ezt újraképzésnél lehet elérni ha van Kovácsműhely a városban pl...
3. A kikötő helye. Ha ide viszed a hajóidat ami sérült, akkor itt képzi újra teljessé, illetve itt tudod fejleszteni is (kis kardocska, páncélocska) ha van Kovácsműhely, vagy Páncélgyártó (Armory) a városban.
Amúgy ha lenyomod az ALT-ot és úgy klikkelsz, akkor pl. a kikötő helyéről egy kék nyíl fog mutatni oda ahova kattintasz. Így az abban a kikötőben gyártott hajók, egyből oda mennek, ahová a rally point (gyülekezési pont) mutat. Szárazföldön ugyanígy működik. -
Cipher #6136 6126 ??? -
JLH Fans #6135 ez tényleg gigalol én is tapasztaltam már egy-két furcsaságot........ -
VGQ #6134 a 3as az a rallypont megadása.
a másik 2-t nem vágom -
Árnyvadász #6133 Ez lesz, mert kell a lóvé nagyon. Ha megvan Rhodosz (40% plussz kereskedelmi bevétel) és a görögök kezdő városai, akkor lesz bőven bevétel. Bár először a brutikat fel kell őrölni az ostromjuk során. Nyilván megint megtámadják Zeuszos városom (neki ez a legjobb a pluszz 4 public order miatt minden városában) de a krétára feleslegesen bevetett egységeimet most ide vezénylem. Ha megfogyatkoznak, szét lehet verni őket, és utána a görögöket is. A trákokra meg északon tartogatok egy sereget. Azonban, ha a Pontusok megint eljátszák azt mint tegnap, akkor csúnya világ jön... Görögök még okésak, trákok még tűrhetőek, brutik éppenhogy, de még ezek is akkor megint sanyi lesz, ennyi helyre képtelenség odavezényelni komolyabb seregeket. Na majd kiderül. Eddig a játék minden kampányban mégha ugyanazzal a néppel is kezdtem, azért másképp rakosgatott. De még akkor is változott a világban lévő terjeszkedés, ha más népet választva, figyeltem mi történik a környező világban, persze abban ahol én nem tudtam beleszólni a dolgokba. Ott is másképpen mentek a dolgok. Engem most a gallok görögországi hódítási úgy meglepett, hogy majdnem leestem a székemről... Vazz ilyet? -
zizzenet #6132 Egy-két jelzés még nem világos számomra.
1. Mit jelent a térképen az néha kevesebb néha nagy-nagy pacákká összeolvadó fekete folt? Néha városok körül, néha a seregem alatt jelenik meg, mintha összeszarták volna maguk.
2. Az egységek ikonján mi az a lefele mutató nyíl a bal alsó sarokban?
3. Hivatalosan (és nem a bug miatt) mit is jelent a kikötőkben a villogó kör, ha fölötte van az egerem?
Egyelőre ezeket kérdezném, a segítséget előre is köszönöm. -
Árnyvadász #6131 Ha volt a közelben erdő kihsználtam a lehetőséget. Elrejtettem néhány egységemet és a amikor a csata elindult, a forgatag oldalába ezekkel az addig rejtőzködő egységekkel támadtam be. Az a baj, hogy az időzítés a legfontosabb. Ezen a csata kimenetele, szinte 70-80%-ban is múlhat. Mikor veted őket be, mennyire gyorsan érnek oda, nehogy addig megfutamodjanak a harcoló egységeid stb...
Csak sokszor a közelben alig volt erdő. Ha volt már néhány fa, vittem oda egységeket:)
Egyszer azt hittem a guta üt meg. Volt egy tapasztalt seregem bár igaz only warbandból állt, de kétsráfos és háromsráfos is volt köztük. Na gondoltam mi lenne, ha ennek a vezér nélküli csapatnak az élére kineveztetnék a géppel egy fasza kis vezetőt. Erre mindjárt ott volt a közelben egy fele kb. ugyanilyen méretű de szintén vezér nélküli és tapasztalatan gall csapat. A tapasztalatlan akkor derült ki, mikor már láttam őket a harcmezőn. (Kis zászlók hiánya ugye.)
Csata elkezdődik, rohamozok 2 egység warbandal. Előtte persze a warcry mindig bejátszik. :) Úgy voltam vele, hogy a másik 3 egységemet is bevetem, de azokat inkább nem szemből, hanem jobbról így talán kevesebb lesz a veszteség.
Az első két egység warband belerohan az éppen warcry-ozo gallok egységébe. A gallok két soros felállást választottak, így az első rohamom biztosnak tünt. A maradék három egység warbandom is megindult jobbról ahogy terveztem. Megindult a végzetébe.... A harcoló két egységem zászlói villogni kezdtek... Ilyen nincs mondom magamban. Alig 10 méterre voltam a 3 egységgel... Na hátha talán ezek rohama még segít. De nem. A két megfutott seregem kihatott a beérkező rohamozókra és pár másodprecen belül azok is mind megfutottak. A gallok a második sorból szépen elindították a gyalogosaikat és az menekülőkre vetették magukat.
Végül is nem semmisültem meg, de komoly veszteségeket szenvedtem. Tanultam is belőle. A következő körben ismét megtámadtam ezt a gall bandát, de most minden egység rohamozva száguldott nekik. Majd a szélsőket, akik úgymond kicsit lecsúsztak az ellenség vonaláról az oldalukba vittem. Így harapófogóra emlékeztető alakzattal elértem, hogy a gallok fussanak meg.
Az ezt megelőző csata halottjainak emlékére a gallok nem érték el a közeli erdőséget, addigra mind halott lett. :) -
Gábor #6130 Nekem egy szöetség sem tartott sokáig, mert mindig úgy éreztek a spanjaim, hogy jobb nélkülem a világnak. Mentek a levesbe is rendesen. -
Gábor #6129 Íjjászok és skirmisherek kellenek a hopliták ellen, ill egy nehézlovas egység a hátukba. Városban az utóbbit nehéz oda helyezni. viszont, ha a lovasságra ráfordul a lándzsarengeteg, na az tud fájni. -
Gábor #6128 Macedonokkal vagy görögökkel a lényeg,hogy első körtől kezdve kezd el kilőni a másikat a félszigetről! Ha görögökkel bátor vagy,akkor belépsz Thermonból Apollóniába a bluetooth együttes előtt, onnan meg kicsit továbbmész a másik két lázadó település felé. Ha az úthenger végigment a hellén rokonon, akkor már lesz pénzed a tengeri kerből bőven. -
Cipher #6127 + magyarosítás -
Cipher #6126 hmmm
Meg tudná valaki mondani hogy miért nem tudom továbbfejleszteni a városközpontot amikor elérte a 12000 lakosságot(Carthage) ?
1.1 patch realism mod 3.1 -
JLH Fans #6125 bizony jobb pedig imadtam őket de tul táposak voltak ez az igazság.....És az elefáni is végre reaális lett.....továbbbra is brutális,de legyőhető..... -
Gábor #6124 Azért futnak, mert tudják mi jön! Rémálmaimban szokott előjönni,ahogy 240-es levy pikemen ráfordul a harmad annyi lovasságra! Az a lándzsaerdő,ahogy feléjük mered haláli látvány.
Amúgy a korai falanxképes egységektől ma reggel rohamot kaptam, olyan bénák! Fél óra,míg beállnak,addig hatszor odaér az ellenséges lovasság akár kúszva is! -
Snipa #6123 jut eszembe kutyakat mar nem tudsz csinalni realizmben! :)
jobb is hogy kivettek... -
Snipa #6122 de azt irjak hogy barbarokkal inkabb erdoben kell legyakni ellenfelet! inkabb onnan ambusholni es nem sikon szemtol szemben a romaiakkal pl...
-
Snipa #6121 bocs csak 1 uj egyseg van:
BRITON LONGSWORDSMEN: This exclusive unit to Briton is armed with a long, armour piercing sword. They are not quite as effecient fighting in cramped forest areas as other Barbarian units (do not recieve Forest bonus). They have a high charge bonus (11/9), along with the armour piercing ability (cuts armour defence in half) and have a decent defence of (4/4/5). Recruit/Upkeep is 460/170. -
Árnyvadász #6120 Gondolom hasonlóan erősek lehetnek, mint a germánok állatbörbe bújt harcikalapácsos egységei... Már kinézetileg is eléggé brutálisak:) Sajna a nevük nem jut eszembe, pedig nagyon találó. -
Árnyvadász #6119 Kutyák is vannak, de az sem ér túl sokat, max. leköti az ellent. Ez kimaradt. Druidát meg úgy emlékszem nem tudok gyártani, a játék elején kaptam ugyan, de olya keveset, hogy még ha jók is akkor sem tudok érdemben mit kezdeni velük. Ettől függetlenül a britek nagyon tetszettek, a megnyugtató háttérzene és az fák susogása (észak gallia és a félszigeten ezt mindig lehet hallani a strat. térkép felett görcsölve) olyan megnyugtató... -
Snipa #6118 realimz 3.1 ben mar vannak uj celta harcos egysegek ;) vannak hegylakok is :) -
Árnyvadász #6117 Amúgy a britekről néhány szó:
Nem tudom ti hogy vagytok vele és mennyire próbáltátok a britekkel, de nekem feltünt egy érdekesség.
Nem voltam a legfejlettebb fokon fejlettségileg, de tudtam gyártani a következő egységeket: sima warband, festett gyalogos karddal, egy másik kardos gyalogos (ennek jó a védekezése és a támadása is), fejdobálók, harci íjászszekerek...
Namármost. A festett harcosnak nagyon jó a támadó értéke, de a védőértéke pocsék. Emiatt sokszor rohamoztam velük, de szinte mindig szétverték őket a gallok. A másik fejlettebb kardos egyéget szintúgy. A fejdobálókból volt amikor volt 7 egységem is, de ezek sem túl erősek. Végül arra jutottam, hogy a warband a legjobb vazz:) Azok állták meg a helyüket a legjobban komolyan mondom. A harci íjász szekerektől sem voltam elájúlva. Igaz pontosak, de nem lőnek ki annyi ellent, ami morálveszteséghez vezetne. A vezéreim harciszekerei pedig jók, de ha beviszem az ellen sorai küzé, akkor inkább feldöntik az embereket, mintsem megölik. Vannak akik hullanak, de sokkal több az aki csak elesik, még akkor is ha már menekülnek és villog a zászlajuk. Arról nem is beszélve, hogy a vezérrel való bevitelkor a vezér 40% eséllyel tuti halott lesz:) Szóval érdekes dolgok ezek. -
Árnyvadász #6116 Nincs fent realism mod. Csak a sima játék és az 1.1 patch. Amúgy a görögök és trákok gyepálása amit mondassz, az lesz a mentőövem. Csak én úgy voltam vele, minek bántsam őket, amikor szövetségben is élhetünk egymás mellett. A görögökkel még okés is lenne, de felesleges, mert egyrészt nem túl erősek, másrészt Rhodosz azért nem árt ha nálam van. A trákok meg biztos minden esetben betámadnak, és az ő viszonylag távoli területei (szkíták csak nem kötnek belém), a pénz miatt, meg egy esetleges visszavonulási útvonal miatt hátországnak kiválóak. Azt hiszem neki fogok ülni megint és a macedonokat megpróbálom győzelemre vinni.
Az elején kell figyelni, mert a levy és a sima hopliták hamar megfutnak, a light lancer lovasság meg khmm... szóval jól néz ki, de hasonlóan pocsék morállal rendelkeznek. Ha kifejlesztem az erősebb egységeket akkor talán partyban vagyok, remélem amíg eljutok oda, nem fuccsolok be:) Kiderül. Mindenesetre nekem tetszik a falanxos harcmodor.
Különösen a spártai falanxosok bátorsága és harcitudása fogott meg egy Historical Battle-ban. Spárta Ostroma nevezetű. Ajánlom mindenkinek, nagyon ütős lesz. Meg az a csata, amikor a rómaiak menetelnek az úton (Scipio és késői hadtest -cohors, stb..) és két oldalt lévő erdőben germánok meglepetésszerű támadást intéznek ellenük. A rómaiaknak meg el kell jutni egy közeli városhoz. Az első támadás még visszaverhető simán, de lesz még meglepi, majd meglátjátok:) -
Snipa #6115 en scipikkel probaltam 3.1 el emperor/emperor mert a nehezsegi szintje very hard volt szemben a juli easy es a bruti easy vel... gondoltam en szenvedni szeretnek valasztom scipit. hat kemeny csatakban de megszereztem sziciliat aztan korzikat, majd beket kotottem veluk. Ez eleg rendesen jovedelmez :) Utana hellaszt birtokba vettem mert nagy volt arcuk es azt mertek ram mondani hogy kétarcu vagyok mast hiszek mint amit mondok! -> Tamogattam thrakokat eleg rendesen. Most Apollonia es theszaloniki kivetelevel es persze kreta kivetelevel enyem hellasz ezerrel jon a zse. Makdeonokat penzelem akik torok foldre szorultak. Nem is tudom elkolteni mar a penzem kicsit meg gyujtogetek megvarom a haderoreformot es rarontok karthagora! Az armored hoplitakkal nem birnak szemtol szemben a gyalogosaim... Es nem birnak majd a nagy pajzsos karthagoi gyalogsaggal sem! -
JLH Fans #6114 Hát igen...a realism nem könnyiti meg az ember életét.....Ajanlom mielőtt kezdesz egy népet olvasd végig a fullos leirását:)
A hasznos történelmi ismereteken kivul igen hasznos infokat szerezhetsz hogy hogyan jatssz egy adott frakcioval:)
A makdeonokkal vilagos hogy először a görögöket aztan a trákokat kell leigazni aztan csak a brutikat....
Pedig az még nem is egy nehezen jatszhato nép annyira a Scipikkel viszont kibasztak rendesen.....eddig az egyik legkönyebb volt most azegyik legnehezebb lett ajánlom figyelmébe mindenkinek.....+ugye itt még a szenatus is baszogat.....
-
#6113 /off
Na latom kifogott rajtad ez a kerdes. :P
Segitsegkeppen Nforce chipset. -
Árnyvadász #6112 A macedonokkal játszva történtek szép dolgok.
A brutikat akartam megfingatni a görögökkel válvetve. Görögökkel szövetség-kereskedelmi egyezmény, trákokkal kereskedelmi egyezmény, a dákokkal is keresk. egy. és még a szkítákkal is. Így legalább a környező államokkal béke van és tudok koncentráni a brutikra, meg gondoltam később a dákokat kéne elverni.
Gyorsan elfoglatam krétát, hogy legyen egy plussz városom, az a játék elején amúgy is rebellis. Elvittem a frakció vezetőmet egy jó kis csapattal. A gáz az volt, hogy bár krétát sikerült elfoglalni, de a hajómat ami a partoknál állt és várta, hogy visszavigyem a vezetőmet meg jónéhány egységet időközben szétverték a bruti flották. Tehát szépen ottmaradtam, amíg nem gyártottam le újabb flottát.
Közben a Zeusz szobros terület városa elesett. Brutik másodjára bevették, ezzel el is vágták az utat, hogy a fentebbi városaimból lévő seregeket egyesítsem a krétán ragadtakkal. Közben megépült a flotta Thesszalonikiben és levittem, hogy az ottmaradt egységeimet partra tudjam dobni. Egységek bele, majd kis kerülővel elindultam, nehogy a brutik letámadják a hajókat. Persze. Így is betámadtak és a hajó szépen elsüllyedt a seregemmel. Ekkor érezte, hogy ebből nagy baj lesz.
Aztán a trákok szépen elkezdték támadni az északi városaimat. A görögök területén Spárta környékén volt egy seregem, de azokkal nem tudtam visszamenni az északi városaimhoz, hogy egyesítsem őket. A brutik elállták az utat, és szinte fullos seregekkel (többel is) erődőt emeltek. Képtelenség lett volna megtámdani őket, úgy hogy győzzek is. A görögök meg basztak segíteni. Pedig csomószór kértem őket, pénzt is ajánlottam meg minden egyebet, de úgy látszik kevés volt a pénz. Mondjuk körönként nem is voltam eleresztve. Ami meg befolyt, abból próbáltam fejleszteni, toborozni.
Thesszalonikiben végre már csak egy kör mire felépül az Stable amiben lehet egyel jobb lovas egységet gyártani. Reméltem ez megoldja a gondokat. Az alap lovasság ugyanis eléggé gyenguska. Mit ad Isten, a trákok pont elfoglalják Thesszalonikit, és nekik épül meg a Stable.. ÁÁÁÁ! El kellett volna adni tudom, de én bíztam abban, hogy visszaverem őket. A legészakibb városom (Byzantine vagy mi) többször is visszaverte a trák erőket, szinte mindig ostrom alatt volt a kicsike :(
A krétai sziget hiába az enyim, semmit sem ér. Közben a görögöket szarrá verik és a kereskedelmi egyezményemből befolyt összeg így ugrik. A trákokkal már akkor ugrott mikor megtámadtak, a dákok meg messze voltak, volt köztünk a rebellis tartomány is. Aztán idővel a legészakibb városom is elesett. Így maradt mindössze kettő a krétai (sokat nem ért), meg Thesszalonikitől balra lévő a hegyek közt. Persze azt meg kik jöttek ostromolni? Hát a brutik. A brutikkal többször is csatáztam, bár csak akkor voltak sikereiem, ha a seregeit szétszedte, de sokra ezzel nem mentem. Mert a főserege vidáman lavírozott. A Zeusz szobros városkát meg esélyem nem volt visszafoglalni.
Igazából mindössze krétát foglaltam és, hajókat már nem tudtam gyártani többet, szóval úgy ahogy voltam be lettem darálva.
Következtetések levonása: Trákokat kell megverni, és mikor a tartományaik az én kezemben vannak, akkor kell szembeszállni a brutikkal. Így nem kell egyből kétfelé figyelni. Annyi pénz nincs, amiből a macedonokkal kétfrontos háború vívható még a játék első szakaszában. Persze a buzi pontusok nem tudom mi a jó francot kerestek a területeimen a két fullos meg egy maradék seregével, de talán meg lehet fogni őket is. VAgy legközelebb nem jönnek oda, hisz a géptől sokminden függ. Mivel minden kampány más, lehet legközelebb nem is teszi őket oda...
-
#6111 /off
Szerinted ?
Ugye en meg ehhez is lama vagyok ?:P
Tord egy kicsit a kobakodat. -
#6110 Te Jakuza, neked miért van fent egyszerre Ati és Nvidia driver? -
#6109 Tevedsz egesz mertekben kamu a csavo, mint ahogy azis hogy a meneteles kozben az egysegeid nem fogynak, meg a Szaharaban sem.
-
zizzenet #6108 uff... nemcsak, egybeírva, bocsi -
#6107 félig? :)))))) -
#6106 #6105
-
zizzenet #6105 No, jól van, visszaveszek a cinizmusomból. Bár Jakuza stílusa korántsem az ínyemre való, tetszik, ahogy kitart a véleménye mellett, és, ha lehántod a bántó sallangokat a hozzászólásairól, elég jól meg is indokolja azt. Vagyis nem csak a levegőbe beszél, még ha sokan azt is hiszik. Ezért is merem piszkálni őt. Meg azért is, mert szerintem félig kamu a csákó, és ez olyan sármos... Ajjajaj (ez egy sóhajtás volt, de nem tőlem).