Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Brittek lesznek a következõ nép és nem fogok bizniszelni. De a védett hátország nagy elõny. Így a gallok nem hiszem, hogy ellen tudnának állni, a germánok az elején még sehol nincsenek.
A rómaiak meg miért ne fogadnának el. Õk ingyen gabonát és rengetek játékot kapnak 😊
Wallentinus
Hadakozni meg én is szeretek - ezért vettem már be Rómát a gallokkal (19 év), germánokkal (38 év - kecseg gallok és brittek miatt), kártágóval (34 év - csak azokkal nem álltam háborúban, akkikel még nem találkoztam) tisztán katonai alapokon. A görögökkel már pénz alapú lett a végére, ezért próbáltam ki a Brutiikat tisztán így.
Sajnos a csata AI nagyon gyenge és 2-3-szoros túlerõket meg lehet verni a megfelelõ kombóval. (pl.: Gall, germán kutya+lovasság+íjjász sereg ellen a gép egyszerûen tehetetlen)
Baj, hogy az elit egységekbõl korlátlan számút lehet gyártani. Sokkal jobb lenne, ha pl Chosen Archerbõl csak megfelelõen kifejlesztett városban és csak egyet lehessen toborozni. De ugyanígy pretóriánusból, elefántból stb.
Sokkal érdekesebbek lennének a csaták ha a seregem nekem is nagyrészt közepes harcértékû csapatokból állna. És ne azért mert magamnak hozok korlátozásokat.
Wallentinus
Egyébként télleg kellene drágitani rajta,mert 25k pénz egy városért szinte semmi.
És nekem valamitöl nem sikerült még hardon sem megvennem néhány zuzosabb föurat,mert tul lojálisak voltak.Ennél jobban már csak a várost utálom,mikor nem áll át semmi pénzért.
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
Sajnos
Wallentinus
Veryhard/veryhard fokozaton próbáltátok ezt a bizniszelõs megoldást? Meglepne ha ott is ilyen simán mûködne

Matematikailag nem éri meg fenntartani sereget. Pl. gyalogos legyártása kb 400, aztán körönként 200 környékén van a zsoldja. Ha 5 kör alatt ér ki a frontra (mert mojuk egybõl oda megy), akkor 1400 költség, míg ott ennél kevesebbért lepénzelik. A te seregedre ugyanez érvényes. Miek gyártsál egyáltalán katonát, akit 1400-ért juttatsz ki a frontra, ha olcsóbban felszámolhatod az ellenfelet diplomatával. Még veszteség sincs és gyorsabb, kényelmesebb - egyszerûen tisztább érzés.
Wallentinus
Medievalban sokkal drágább volt minden ilyen pénelõs cucc.
Brutiiékkal szinte az egész játék alatt a flotta kivételével nem volt más katonám csak town watch. Dõlt a lé, mivel katonai kiadásom még 20+ tartomány esetén is csak 15k volt. Mindenkit meg vettem kilóra. Róma elleni háborúba majdnem 2 millával vágtam neki és az egész hadjárat abból állt, hogy megvettem minden szembe jõvõ sereget és azokkal vettem be a városokat - kivéve amiket szintén megvettem. Emellett tök rendes voltam, mert minden küldetést megcsináltam és csak azok keretében foglaltam egyáltalán városokat.
Hát elég kiábrándító, hogy ilyen stratégiai kiskapuja van a játéknak.
A taktikai AI-nál már csak a stratégiai a roszabb. Össze-vissza koricál az ellen kis csapatokkal. Az erõkoncentráció hiánya egyrészt esélytelenné teszi a gépet, másrészt meg is foszt a nagy ütközetek megvívásának élvezetétõl, sõt kurva sok idõrabló szöszmötölést is okoz.
Egy-két egyszerû játéktechnikai módszerrel sokkal jobb lehetne az egész.
Wallentinus
Mit lehet ilyenkor tenni, amikor valami csúnya kor megtámad egy egész sereget?
Egy halálfej is mutatja, és minden kör végén is jön a jel...
Elõször is jobbulást.
Másodszorra meg húzd a beled Dacia-ba és téblábolj a nagyobb városok környékén, néhány kör múlva támadunk

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.
mégvalami Lesbost elfoglalta már valaki ?
ha igen milyen ?
It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.
Viszont sokat segített a mellékelt könyvecske.
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Elég egy tösszentés, és véletlenül megtámadsz valakit.

ha rám halgattok melegen öltöztök :-)
Japánul a Shogunt. Ahhh... De akkor nyilván jól tudsz japánul. Én angolul is nehezen tudtam kiigazodni anno rajta. Bár ez legyen az én rovásomon😊
Hát azért jobb lenne, ha minden nép a saját
hangján szólalna meg.
Én a Shogunt is japánul nyomtat, mert azért úgy az igazi.

ZSUGA hozzászólása a pcdome fórumáról. Íme:
"Hu vaze én most akarom meghoditani egyiptomot.A germánokall"
Jó ötlet, hogy a generalok nyugdíj elött átadhatják kíseretüket, tudásukat a fiatalabb generációnak
Egy lényeg, nem szabad az elefántokkal kaput töretni. Egy jobban védett várban már íjászok és dárdások vannak, ezek kegyetlenül megtizedelik az elefántokat. Ráadásul megõrülnek, aztán routing, és el is vesznek az egységek, ha nem foglalod be a várat idejében...
Még rább adásul 😊 a kisebb, elsõ elefántokon nincs íjász, ezek gyorsabbak is valamivel. Ezek beférnek aránylag hamar a kapun, viszont nincs védelem (íjászok hiánya).
A nagyobb elefántoknak pedig nem elég egy nyílás a falon. Nagyok, lassúak és mire egy ütõképes szakasz beér, addigra ki is nyírják. A megõrült elefántoktól meg a többi nem tud bemenni.
Ha elefántokkal nyomjátok, akkor kell minimum 2 heavy onager is. Ezzel 3 rést lehet ütni a falakon (egy a kapu). Így már egyszerre 3 egység tud behatolni, így lehet elfoglalni a városokat.
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
Most olvastam nemrég az index fórumán, hogy elefántokkal be lehet törni a kapukat, így nem kell faltörõ kos! Valszeg a fából készült körkerítésket is be tudják törni. Hmmm... Finom.
Ne! Ne mondj semmit! Már fekszem is a keresztre! 😊Aztán inkább úgy döntöttem kipróbálom a Scipio családot. Na velük már jobb volt a helyzet. Rájöttem, hogy ebben a játékban nem fontos "rohanni" ráérõsen is lehet cselekedni, és a biztosra menni sokkal jobb, hosszútávon pedig ez a megoldás. Persze így is volt, hogy kockáztattam, de ez az alaptermészetem miatt is van. Szóval Scipio családdal nagyon korrekten haladtam, de a végefelé a játéknak valahogy kezdett megbomlani az egyensúly, és ott abba is hagytam velük. Majd késõbb még visszatérek, de lehet újrakezdem velük teljesen.
Aztán jöttek a Gallok. Velük brilliánsan indult minden, de mint már leírtam elbuktam a birodalmamat teljesen. Egy rossz stratégiai döntés miatt. A britekkel nem számoltam úgy ahogy kellett volna. Öreg hiba lett.
Most pedig ismét a Julius családdal vagyok és sok tapasztalat és megpróbáltatás után most elõszõr érzem azt (eddig persze), hogy büntetek. Szerintem most nyerni fogok, de még nem akarok semmit sem elkiabálni.
Ha nyerek, akkor megpróbálom a gallokat megint, aztán jöhet az összes többi nép, meg majd megint ismételve a Scipio, Julius, na meg a Brutus család és ez így fog menni addig ameddig eltelnek hónapok, fél évek, évek 😊
Ezért isteni ez a program!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
A magyar hangokhoz, a szinkronhoz egy intermezzo:
Tudom, a játék eleve magyar, de pl. a Haegemonia szinkronja elsõosztályú. Nem véletlen, hiszen hivatásos szinkronszínészek adták hozzá a hangjukat. Igazi csemege a játékszinkronok között.
ON
Na ilyen helyzetekkor vagyok nagyon kész!!
Ez kb az volt hogy a heroesba kb 2 év után jöttünk rá haverral,hogy hogyan lehet a hössel beállni a várba,meg mire jo a dig.Na ez után kész voltunk.
Bár sztem a kéziköny ahogy a játékok maygarhangjai is irto hülyén vannak megfogalmazva/elmondva.
Azért egy Yes,Sir nem ugyanaz mint egy Igen,Uram.
Teljesen más érzés van benne.És sajnos eddig még nem láttam olyan magyar hangot amire azt mondtam volna,igen ez baromira tetszik.Esetenként elöfordul 1-2 jol eltalált hang,de a többi sztem rémes😞
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
De általában rájövök magamtól mindenre és ez a legjobb fíling. 😊
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
Engem egyébként az zavar, hogy a játékot magát (tehát kampányok, részletek stb.) szerettem volna a kézikönyv elolvasásáa után elkezdeni. Így, ha már kitapasztalom a játék nagy részét elõre, a kézikönyv értelmetlen lesz, a doboz kinyitása, a játék tanulmányozása és izgatott elsõ indítása elveszti a varázsát. De a franc se bír már ennyit várni. Utálom a hazai forgalmazókat.