13587
  • Gábor
    Az íjászoknak miért kellett ekkora hátrányt elszenvedniük?? Rómaiakkal vigyek scorpion hegyeket,hogy emészthető tüzérségem legyen? Komolyan mi értelme huszonfős íjász alakulatoknak? Méghogy ezen látszik,hogy nehéz elsajátítani a használatát a fegyvernek! Csak a moddolók azt felejtik el,hogy az íj aktívan részt vett a mindennapokban vadászatnál például,illetve, azt,hogy nem célba lőnek,hanem egy területre.... Ha felteszem a 3.0-át,akkor egy-két dolgot visszaírok majd én is.
  • haxoror
    Előbb még ezekkel végigszenvedem ha bele döglök is
  • haxoror
    A város részletes lapján ott van hogy mi gátolja a lakosság növekedését
  • Gábor
    Kormányzót be, szolgasorba taszítani egy-két települést, és máris elindul felfele a növekedés.
  • haxoror
    Hehe a fél térképen keresztülüldöztem a vezéremmel egy gyalogos íjász csapatot mire utolértem :D
    Belenyúltak az egységek sebességébe is, az exhausted státuszban lévők úgy néznek ki mintha egy konditerem futógépén egyhelyben gyakorolnának és a lefáradt lovasságot a friss ellenséges gyalogság simán utoléri :D

Ha valaki megtenné hogy megmondja melyik txt-ben tudom ezt a baromságot visszaállítani normálisra azt nagyon megköszönném :)
    Ja, és az íjászost is plz mert kicsit uncsi hogy a csapataim mindig otthonfelejtik a tegezt :)
  • Gábor
    Nem futott senki sehova, győztem.
  • zizzenet
    A lényeg az, hogy már-már nagyon belejöttem volna, amikor megint beütött ez a rendellenesség a vezetőmmel. És nagyon elment a kedvem. Csak akkor menjek ostromolni, ha biztos, hogy nyerek, különben elvész a seregem meg a tábornokom meg a... Most ideges vagyok a gaméra. Már csak azért is, mert az egyik városom (kisváros) majdnem biztos, hogy beragadt. Semmi probléma nincs ott, adók alacsonyak, béke már évtizedek óta, de nem nő. Egyáltalán. Beragadt. Ez sem bug? Erre is írhatnátok valamit, hátha van még egy olyan nehezen kideríthető trükk, amivel áthidalható. Köszi előre is.
  • zizzenet
    Legyen ez bug vagy nem bug, számomra érthetetlen egy szabály. Azonban gondolkodtam a dolgon még, és megint hajlok a bug felé. Ekkora baromság nem lehet koncepció szerint a játékban. Pláne az év játékában :) Szóval, ha ez bug, akkor még kevésbé az év játéka. Akkor viszont belefér ekkora bug. Ezt hívják ördögi körnek .
  • JLH Fans
    A szarmaták még hagyján probáld ki Numidiát.......Mission impossibble...........
  • [Jakuza]
    Hat en ugyan nem emlexem a Shogunban olyanra ha nem tudtam elfoglalni egy varost eltunt volna e egy teljes seregem.
  • haxoror
    Az melyik txtben van?
  • haxoror
    Most meg csak azért mert kb. 30 méterre álltam meg egy csapat íjásszal a lázadó parasztoktól de egy perc után nem bírta tovább idegekkel az ellenség látványát, bepánikolt a csapat és elfutott??? Az egységek 90%-a használhatatlan lett és még az utolsó putrilakókra is veterán elit csapatokat kell küldenem mert ők legalább nem rögtön ájulnak el a vér látványától
    A cataphractokat nem találom a tech-tree-ben de (bár rohadtul irreális hogy a szarmaták valaha is olyan szinten lettek volna hogy gyárthassák őket) úgy tűnik sajnos szükség lesz rájuk amikor már parasztok helyett katonák ellen akarok harcolni
  • [Jakuza]
    Ird vissza a hozza tartozo txt-ben.
  • haxoror
    Azt mondja szarmatáknál hanyagoljam a gyalogságot és a lovasságra gyúrjak mert ott az a jó harcmodor. Okés de akkor mi a faszért csökkentették szinte nullára a lőszerüket!??
    10 sortűz és aztán ugorjak neki tőrökkel a lándzsásoknak!?
    Külön vicces hogy ha pár lépésnél messzebb megyek a vezértől máris shaken az egész csapat morálja
  • Yossarian
    az előző részekben is így volt már.
  • JLH Fans
    de sztem a realismbe javitottak ezen is........
  • [Jakuza]
    Pedig eltunnek ha az osszes csapat, amely elvesztette a moraljat kiszalad a maprol. Szerintem ez is siman egy jo nagy bug ami bent marad a jatekban.
    Kilehet probalni egy varostromnal, nem tamadod meg a falat hanem spurit adsz es lenyomod az ESC-vel a csatat.
    10bol 1szer legalabb eltunik a csapatod, vezetovel mindennel egyutt egyetlenegy katona vesztesege nelkul.
  • dolfy #5967
    Naná, hogy nem vettem ki. Elfelejtettem
  • JLH Fans
    érdekes velem meg nem fordult elő hogy csak ugy hipphopp eltűnt volna a seregem ha nagy része megmaradt........
  • [Jakuza]
    Hat akkor futasd le a 3.0 Realizm telepitojet inkabb ujra.
  • [Jakuza]
    Ezt a 10%-15%-t felejtsd el.
    Elofordulhat akar akkor is amikor a sereg 99%-a megmarad.
  • zizzenet
    Tul kevés embered maradt és ilyenkor ugy veszi hogy feloszlott a sereg.....Ez van a gépnél is ha 10-15% nál kevesebb sereg marad akkor annak annyi.....

Kösz a választ, megnyugodtam, hogy nem bug. Két dolgot azonban még mindig nem értek. Az egyik, hogy ennek mi értelme. A másik, hogy ebben az esetben az amúgy életben maradt tábornokom/faction leaderem miért hal meg? Miért HAL MEG? Ez érthetetlen szabály számomra. Kíváncsi lennék a véleményetekre.
  • VGQ
    elvileg van 2 file amit NEM kell bemásolni azokat kivetted????
  • dolfy #5961
    Na ja és hidd el nekem nem működött. Olyannyira nem, hogy amikor vissza akartam másolni az eredeti txt file-okat akkor sem indult el. Újra kellett telepítenem az egész game-t.
  • haxoror
    Ez lemaradt:
    Csak az elfoglalt város lakosságának a felét viszik el.
  • haxoror
    A 2.-nél elhurcolják rabszolgának az elfoglalt város lakosságát olyan városokba ahol van kormányzód, saját fellázított város elfoglalásakor is működik :)
  • [Jakuza]
    Hm ugy tunik tevedtem.
    A 3.0ban mar atvan egy csomo txt fajl is irva.
  • [Jakuza]
    De gondolom megfutottak.
  • [Jakuza]
    Mukodnie kell a magyaritassal ugyanis egesz mas TXT fajlok azok amikben a magyaritas van.
  • Gábor
    Ez az angoltudás hiánya tényleg kezd húzós méreteket ölteni.
  • Gábor
    Karthágó bevételénél tűnt el szőrén szálán a tábornokom úgy,hogy még csak nem is bocsátkozott kézitusába. Egyszerűen csak nem volt a sereggel a végén, és üzi sem volt,hogy meghalt volna!
  • JLH Fans
    a lozsart........Az a 3.nál van..............
  • Realtibi
    akkor mészárlás van meg pénztlopnak a katik
  • dolfy #5951
    Én kipróbáltam a kezdetleges magyarítással, és nálam nem ment. Amikor új provincial campaign-t akartam indítani akkor kiírta, hogy a program szabálytalan műveletet halytott végre és kilépett. Kár mert így még élvezetesebb lehetett volna a realism 3.0 Azért nézzétek meg ti is hátha nektek műkszik!
  • JLH Fans
    erre jomagam is kiváncsi vagyok......Elbaszni sztem nem fogja max marad az angol lütyőség de sztem menni fog.......
    Rebellisekkel lenni nem vmi nagy dolog kb 8 millioval indulsz azzal meg ugye még a hülye is..........
  • AnubisEE
    Sorry buzik a kicserélt hátterek töltésnél ( saját véleméy )realism 3.0 ban. Tegnap csak bele kukkantottam de ma leteszteljük . Lehet elnni a rebellisekkel tök buli Már csak azt kéne megtudni hogy megy együtt a magyarosítással
  • JLH Fans
    Jóhogy.....tegnap én lefeküdni készültem....
    elmentettem,nem volt már erőm lejatszani egy ostromot......azért mondom ráeresztek egy autoresolve battlet....
    Mi lenne ha...1700 emberemmel a 400 as helyőrság ellen...
    A gép persze clear defeatet csinalt belőle...Maradt 800 ember,+meghalt 3 vezér,sereg eltűnt......
  • JLH Fans
    Miota felraktam a realism 3.0 át nagyon nagy gondjaim vannak....Gyakorlatilag képtelen vagyok tengeren mozogni......
    Ugye a gép sokkal sokkal aktivabban használja a flottáját mint eddig és keményen lesujt bizony...Persze emperoron a gép néha 2,5 szeres tulerőben is az ellenfelet hozza ki győztesnek........
    Karthágóból képtelenség lassan utánpotlást hozni felmorzsolták teljesen a flottát és vhogy flottacsatában is nagyobbak a veszteségek.....
    MOndjuk első körbe elfoglaltam a Szic lévő Scipi várost....Utana minden mozdithato embert összszedtem és a 4.körben partraszálltam dél-Itáliában 2600 as fullos sereggel.......
    Be is vettem sebtiben a 2 Bruti várost és legyőztem 3 sereget.....
    De kellett helyőrségeket hagyni,állandoan lázadnak+folyamatosan küldik a seregeket utanpotlás nuku ,1400 an vagyok már csak lassan kimerülök.....
  • [Jakuza]
    Szerintem itt mas turpisag van, mert van amikor 7-800as seregek is eltunnek. Az biztos, hogy ha menekulore fogjak csata kozben, akkor tunnek el a terkeprol, de azt meg nem neztem meg, hogy a vezeto megsemmisitese is kell e a dologhoz.
  • JLH Fans
    Autoresolve?
    Milyen kemény fokozaton nyomod easy vagy normál: