13587
  • Árnyvadász
    Ilyen áron nem kell. De ilyen áron a #7000-ik sem kétséges keddre :P
  • dikki*yysw
    Csak elmondod a véleményed olyan ritka paréj stílusban, hogy ha látom valahol a [jakuza] nevet, már megyek be megnézni hogy megint miről veszekszel, meg kit fikázol le. Hagyd már abba.
  • Árnyvadász
    Olvastam azokat a fórumokat is. Valóban ott aztán ment a szájtépés. Jó rendben. Hogy stílszerű legyek, ha már TOTAL WAR akkor egy TOTAL PEACE-t ajánlok neked... Ok?

• Yossarian
    helyesen: érdekes módon és = érdekes módon én
  • Kandurex
    Szar az ai, kész, mindenki elfogadja, mit akarsz még? Leálltam én is a D3 fikázással, hisz egyrészt totál igazam lett :DD, másrészt meg már mindenki fogta a dolgot...
  • Yossarian
    Egyik haverom annak idején azzal húzott, hogy a Lords of th Realm 2-t pár kör alatt hülyére gyalázza a legmagasabb fokozaton. Hogy az egy szar, egy nulla fos. Addig idegesített, míg megnéztem már élőben hogy csinálja.
    Nos, az volt a stratégiája, hogy úgy lavírozott, hogy a gép egységei beakadjanak a tereptárgyakba, aztán íjászokkal lehentelte őket. Jah, mondom, az igaz, hogy szar az AI, de te is az vagy, hogy kihasználod... Érdekes módon és sokáig tudtam nagyon jó csatákat játszani ellene, mert nem stikliztem. Azért vettem meg, hogy szórakozzak vele...
  • Csacsi
    Azért arra a 25 körös róma elfoglalásra kíváncsi lennék. Dobhatnál róla egy save gamet, mert ott még nincs vége a játéknak. Mert 50 tartományt nem foglalhattál el 25 kör alatt.

Bár Neked biztos az is sikerüklt.
  • Árnyvadász
    Kis gonoszka:) A lényeg, hogy bejöttél. Csak azt sajnálom, hogy a #6000-iket így már elhappolják előlem keddre:) Tuti nem lett volna ennyi komment, ha nem jön Jakuza...
  • Árnyvadász
    Úgy biz'a! :)
  • dikki*yysw
    Fél egy óta figyelem az eseményeket, csak mondom hátha :D
  • dikki*yysw
    snak3 volt az isten :DDD
  • Árnyvadász
    Végre!
  • Árnyvadász
    Inkább nem megyek:) Mert egyvalamit csak leírok már ide erről a "Ne fórumozzakról"

Lassan 5 éve annak, hogy itt fórumozok és nem láttam ekkora parasztot apám mint te. Max. Snake vívhatná ki ezt (Quake3 anno), de még ő is vette a fáradtságot aztán leállt ezzel. Ezen azért gondolkozz el. Elmond valamit.
  • dikki*yysw
    Na jó fejezzétek abba faszom. Elég.
  • Árnyvadász
    Na én mentem is, majd kedden back. Keddre sok élménnyel gazdagabban teli puttonnyal jönnek a beszámolóim.

Kandurexet keressétek meg addig! Ő mindig tudja mit kell tenni a kritikus helyzetekben:D

kell. hétv. all... Neked is Jakuza, de tényleg vegyél vissza!
  • wallen
    Ponénos
    Kipróbáltam Custom Battléban mennyit tudnak a Chosen Archersek legyilkolni így egy Armoured Phalaxból. Hát volt, amikor csak 5 embert :)
    A lovasság meg ugyanúgy fenn akad rajtuk :))
    Mondjuk ez bug exploit (tehát tilos használni), de vicces
  • Árnyvadász
    Ez cool, ezt nem is próbáltam még! Thx!
  • wallen
    Sőt ezzel kapcsolatban van hiba a progiban. Szépen kiveszed falanx formációból, átteszed loose formációba, majd vissza falanxba. Így kapsz szellős falanxot :)
  • Árnyvadász
    Annyit ehhez, hogy lehet a piros pajzs ikont is ki kell klikkelni, és nem automatikusan vált át láb ikonra. TRY és menni fog! Futás rulez:)
  • Árnyvadász
    Értem.

A phalanx egységek tudnak amúgy futni! A következőt kell tenni:

A speciális képességüket a phalanx formation-nak az ikonját (alapból piros) klikkeld ki. Ilyenkor a pajzs ikon (guard mode) piros ikonja átvált a láb ikonra. Ezután már csak annyit kell tenned, hogy a láb ikonra ráklikkelsz és megjelenik a futás piros ikonja. Ilyenkor a phalanxosok szépen felemelik a lándzsájukat és futva teszik meg a távot! Aztán ha kellő közelségbe értek, akkor mehet vissza az egész és felálltak újra a speckó fomációba. Ez sokszor megmentette az életemet, mert az amúgy lassan masírozó phalanxosok nem értek volna időben a megfelelő helyre. Támadáskor ugye nekem kell mennem, és ilyenkor fontos mikorra érnek oda. Így ugyan fáradnak, de hát ez ugye bennevan a pakliban.

• [Jakuza]
    De. :P
    Csakis arcade modban nyomomn. :P LOL
  • [Jakuza]
    Probald ki.
    A phalanx egysegek ha rosszul kezeled oket csak remalom lesznek szamodra.
    Ugyanis csak menetelni tudnak, futni nem. Csak lassan masiroznak es soha nem erik el a lovassagot, ha az mar betamadott tavolabb egy masik egyseget.
    A legjobb egysegek a zsoldos gorog ijaszok es a zsoldos gyalogosok voltak, mert kikellett a sorokat tolteni az phalanx es az ijaszok kozott, hogy a tamado lovassag es gyalogsag ne tudja az ijaszokat megbolygatni es addigra ratudjon a landzsa egyseg fordulni a lassusaga miatt a tamado seregre.
    A tobbi csak jo manoverezes kerdese, 150 fos veszteseggel egy 200-300 fovel kisebb sereggel is lelehet vagni egy 1000 fo folotti sereget csak kell egypar lovas is a befejezeshez.
  • Realtibi
    aztan kaptak minden kituntetest
  • JLH Fans
    Az 1.1 es patchez hol tudok cracket szerválni tud vki egy cimet mondani?
  • Realtibi
    nemreg voltam a kártágoiakkal aztán cordobába csak prasztjaim voltak (jo sok) aztán jött a spanyol diplomata leakarta fizetni oket azt nemtom valahogy nemsikerult neki
  • Árnyvadász
    Várjál még a végén ennek az egész vitának (több száz hozzászólás...) kiderül, hogy az arcade battle opció véletlenül be volt pipálva nála....ÁÁÁÁÁÁÁ... bocsánat, biztos nem így van (nyilván) de ezt nem tudtam nem kihagyni :D
  • Árnyvadász
    Én is remélem, hogy az 1.2-es patchben javítanak rajta, meg azon is, hogy ne lépjen ki a játék időnként. Engem ez most jobban idegesít, mint az AI gyengesége.

Ezt csak azért írtam, mert ott találsz kihívást. És nem pont azzal, hogy parasztokat vetsz be, hanem picit gyengébb sereggel állsz ki az AI ellen. Ha ott is síkra vered, akkor ahogy mondod az AI primitív és bugyuta. Mert még így sem képes megverni.

Na a témához most tőlem ennyi. Inkább olvasok mit írtok:)
  • Viharlovag
    Jakuzzi barátom. Az index fórumon leírtam, hogy legnehezebb fokozaton begyalultam 10 év alatt a gallokat, plussz öt év alatt a germánokat, dákokat, ibéreket. Ezek után azt gondoltam, hogy túl könnyű a játék. Ezért próbaképpen felraktam a 2.2 MOD-ot, meg átírtam ezt-azt. Ha gondolod, elküldöm a text file-okat és nézd meg mire mész vele.. Nekem bevallom rémálmom van a tegnapi germán rohamok után.. :D De tudom javasolni a sima légiókkal (mariusi reform előtti) megtámadni egyiptomot. Szerintem az egyiptomiak nagyon taktikusan játszanak, kivéve, ha semmi esélyük sincs, de akkor el szoktak vonulni. Egyetelen egyszer sem tudtam megcsinálni azt, hogy az őrtornyokhoz csalom a barbárokat, pedig próbáltam, mert nagyon beszivattak!

Ez egyetlen kör eredménye:
    1. A germánok behentelik a 2. számú főseregemet (10:1 arányú veszteségek. Egyszerűen lerohantak, én pedig azt hittem, hogy sima győzelem lesz és rossz taktikát választottam). 2 családtag elhullik.
    2. Partraszállok Ibériában, de belefutok egy csapdába, a drágán vett zsoldosaimat lemészárolják, a vezérem éppen hogy el tud menekülni. (ő szokta felfogadni a baleári parittyásokat, tehát őt nem igazán tudtam volna hirtelen kiváltani)
    3. Partraszállás Krétán, szintén kurva csapda! Szerencsére a vezérem túlél, így tudok toborozni krétai íjászokat.
    4. Gép beostromlja egy városomat.

Azt gondoltam, hogy újratöltök. :) Mondjuk biztosan könnyebb lenne, ha nem egyszerre 4 felé kellene harcolnom (sőt lassan a brittek is nekem esnek). Úgy valóban sétagalopp és nem tudom, mitől függ, hogy kik kiket utálnak, kikkel szövetségesek.
  • wallen
    Ez a görög hadjárat nem realism mod 2.2 volt. Ott ugyanis a görögöknek közük nincs Sziciliához. De nem baj meséld csak az easy fokozatos élményeidet
  • Árnyvadász
    Ez nyilván akkor a görögökkel volt. Gondolom a phalanx egységeknek köszönhetted, hogy a szenátus gyalogsága fennakadt rajtuk. Vagy a legelején a játéknak még a szenátusi sereg is gyengusz? Mert nekem úgy tünt ezek a kezdéskor már egy kapásból 6 csillagos tábornokkal, meg egy kazalnyi gyalogos egységgel és lovasokkal vannak felvértezve és olyan hadrendbe vannak beállítva (több soros), hogy ez ellen egy éppen verbuvált csapat... Szóval hogyismondjam csak: Uszkve esélytelen. De ha megcsináltad, akkor: .

• haxoror
    Mert nem csak Róma kell hanem még 50 tartomány.
  • haxoror
    Az ellenség nem de a játékban nem csak két nép van és a többi már ki fogja idővel fejleszteni mert 20 kör alatt nem tudsz mindenkit legyőzni.
  • haxoror
    Ha kell a kihívás foglald el a világot a Brittekkel emperor/emperor-on diplomata nélkül
  • [Jakuza]
    Szerinted ha 20 kor alatt nyer valaki van ilyenekre szugsege ?
    Ab ovo meg az ellenseg se fejleszti ki oket ennyi ido alatt.
  • [Jakuza]
    De vazz most egy csatat akarok lejatszani vagy mit ?
    Ilyen erovel letehetek egy 120as parasztokbol allo egyseg ellen egy 10 Cohorsbol allo hadtestet is meg hozza ugy 5 nehezlovas egyseget.
    A jateknak nem ez a lenyege. En azt nem ertem miert kellett a Shogunban marmar jol mukodo Ait szetcincalni, azzal sokkal nagyobb kihivast jelentene a jatek.
    De talan belatjak a keszitok is es szepen neki allanak finomitani a kovetkezo patchekkel.
  • Árnyvadász
    Mindenképpen!
  • haxoror
    Vagy az onagereket
  • zizzenet
    Francba, otthon hagytam...
  • Dankó
    A Total War legyen veletek!
  • haxoror
    Egy ekkora győzelemről nyilván van egy szkríned is, ugye?
    A másik hogy az előző szkríneden korai egységek vannak, kíváncsi vagyok hogy a későbbi chosen archereiket hogyan nyilazod le benntről...