Fénysebességû gravitáció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jelenlegi tudomásunk szerint
(Hawking,Kaku,Witten,Greene,Reeves stb.)
a gravitáció igenis fénysebességgel terjed.
Nem más mint a tér tömeg/energia hatására történõ görbülete
okozta kölcsönhatás. Húrelméleti megközelítésbõl a legérhetõbb
Mondjuk a hold mozgását ne vegyük érzékelhetõnek, mert ha nincs viszonyítási alap Isten úgyse látom, hogy mozog. :D
Ubuntu linux - az alternatív megoldás!
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
(Mint tudjuk az alma is vonzza a földet, de vajon a világûrben mekkor tömegû tárgy vonzana magához egy kilós súlyt?)
értem az állítást, kérdeztem hogy ezt honnan vetted, hol olvastad?, hol láttad?, hol hallottad?, etc... fogtad a kérdést?
Tudni kellene, igazából mi is a gravitáció, mert jól hangzanak ezek a gravitronok, meg grav. hullámok, de mindezek mögött csak találgatások vannak...
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Tedd ide a kisérleti bizonyítékokat a matematikai objektumok fizikai létezésére. Ha nincs ilyen akkor a téridőjárásváltozás okozta sebességeltüntetés nem más mint az évszázad hazugsága.
Csak most már régen lejárt lemez amit mondok. :D Túlcsépeltem, bocsi srácok (:
de mit is akarsz ezzel?<#smile>#smile>
De ha nem gumiszallagokról van szó, hanem a madzagok tényleg fix pontúak, akkor már kettõ (de három mindenképpen) CSAK EGY pontot tud kijelölni. De ez tényleg mindegy. :)
ugyanis a grav. sebessége a fénysebesség, és ez nem csak az áltrel. mondja, hanem meg is lett mérve, szóval nincs is mit levezetni.
referencia: http://www.newscientist.com/article/dn3232-first-speed-of-gravity-measurement-revealed.html
ha egy pörgettyût megpörgetsz, akkor nem lesz könnyebb. javaslom, próbáld ki, én kipróbáltam.
Az lenne megnyugtató, ha geostacionárius mûholdra telepítenének egy GPS típusú, órajelsugárzó mûszert, amely hozzánk képest mindig egyhelyben áll (pl ASTRA). Ha ennél is kellene korrekciókat alkalmazni, akkor tényleg reális lehet az idõdilatáció.
A GPS órákat még a Földön elállítják, más sebességgel járnak mint a földi UTC órák, és ekkor a földfelszínrõl nézve UTC-nek látszanak.
A kérdés az, hogy miért van ez? Ha Einsteinnek igaza van akkor a keringõ órák ott fenn másként járnak.
De lehet, hogy nincs igaza és akkor csak másként LÁTSZANAK.
A pörgettyûben igazad van. http://index.hu/tudomany/giro0619/
Tedd ide a kisérleti bizonyítékokat a matematikai objektumok fizikai létezésére. Ha nincs ilyen akkor a téridőjárásváltozás okozta sebességeltüntetés nem más mint az évszázad hazugsága.
Miben fogadunk, hogy engem viszont valóban ki fognak bannolni :D
Azt látom, hogy itt van csomó nagyon okos ember (csak néztem a szakkifejezéseket), de ezek az okos emberek nem szívesen vallják be, hogy elég keveset tudunk (persze én tudom a legkevesebbet), tehát minél többet tudunk, annál több kérdés vetõdik fel.
Emlékszem, kémiaórán hallottam, hogy az 1800-as évek végére kezdtek örülni a tudósok, mert azt hitték, hogy már mindent tudtak, aztán amikor Mendnyelejev megalkotta a periódusos rendszert, akkor kezdték találgatni, hogy az atom nem is osztathatatlan.
Kísérlet: Keress a kerteden, vagy a ház közelében egy fát a földhöz közeli ágakkal, és az ágakra köss színes madzagokat (:D) Rajzolj egy X-et a földre, aztán a színes madzagok másik végét érintsd az x-re. 3 színes madzag tökéletesen kijelöli a pontot. :) Azt tudom, hogy ez azért kicsit nehezebb nagyban, de ehhez Einstein elmélete szerintem sem kell, persze Einstein nagyon okos ember volt, és nagyon hasznos a relatívitás elmélet is.
És ha megpörgetek egy pörgettyût, akkor annak elvileg nem kéne könnyebbnek lennie, vagy nekem sem kéne könnyebbnek érezni, ha értetek. Szóval ott tényleg lesz valami érdekesség.
Elég fiatal vagyok (le sem merem írni :D), és most kezdek mondjuk kémiával is foglalkozni, szóval ha valami nagyon hülyeséget írtam, akkor elnézést kérek falcon pápától. :)
Kopeikin mérése nevetséges, fénnyel akar mérni gravitáció sebességet, így nem is jöhet ki neki más csak fénysebesség. Ez olyan mint amikor hang használatával próbálnánk fénysebességet mérni, érdekes módon a fénysebességre minduntalan a hangsebesség jönne ki.
Ott a link, de aki még most is fél Newtontól, az ne nézze meg.
Most komolyan kérdezed vagy játszod a hülyegyereket? Lövegstabilizálás a csatahajókon már az I. Vh alatt is volt emlékeim szerint. A V-2 is giroszkóppal bírt és vezérléssel hozzá, hogy a szövetségesek csorgatták a nyálukat mikor meglátták. (Ha náciufókról kezdesz fantáziálni ettõl akkor fogok rögöni...) A mûhorizont is ezen az elven mûködik. Az már az 1920-as évek óta van...
Reménytelen eset vagy.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
DE MIRE?
Mert Laithwaite (a MÁGNESVASÚT feltalálója!!!) NEM arra használta õket (amire szokták) a bemutató során, hanem az antigravitációs HATÁST mutatta be.
ITT teszi fel kényelmetlen kérdéseit Laithwaite Newtonnal és a giroszkóppal kapcsolatban.
IGAZI antigravitációt (ha igaz , amit Bob mond) nem lehet csak a protonok+neutronok összetartó erejébõl nyerni, az meg csak az olyan elemekbõl "jön ki" amikben elég proton és neutron van az atommagban, pl. az UUP-ben. (115-ös elem) Az atommag átmérõjének a felét át kell, hogy lépje ez a GRAVITÁCIÓS A hullám,(az erõsebb változat, a gyengébb a B, de azzal semmire sem mész, de az mindenben van) hogy fel lehessen erõsíteni.
Itt elmondja ezt érthetõen, röviden
Mi van?
Pörgettyûs kísérleteket Stépán Gábor is szokott a BME-n bemutatni. Nagyon látványosak.
Sakoc, ha a pörgettyûk táján valami gáz lenne akkor az egyenletek nem mõködnének. Akkor halkan megkérdezem, hogy hogy a túróba használják már õket vagy 110 éve??? Ne fárasszatok már öcsém...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
a pörgettyû mûködését a mechanika tökéletesen megmagyarázza. hadd ne kelljen belinkelnem innen-onnan. tessék használni a gúglit.
A Védikus irodalomban is úgy van leírva a vimana, h egy higany szerû folyadék kering nagyon gyorsan körbe állandó mágnesek hatására. A magyar UFO építõ szakkör is ezt a nagyon gyorsan forgó mozgást szeretné létrehozni, csak keresik a fagypont feletti hõmérsékleten (elméletben létezõ) Bose-Einstein koncentrátumot. Hogy legyen szupravezetõ mágnesük, amivel be tudják pörgetni a nagy súlyú folyadékot.
A gravitációnak köze van bizonyítottan a forgó mozgáshoz és a tömeghez.
A témához kapcsolódó dolgokat nem ostorral kellene széjjelzavarni, hanem valami logikus, mûködõ egésszé összerakni szerintem...
hát nem. arról van szó, hogy a perdülettel rendelkezõ testet a forgatónyomaték nem lefelé, hanem körbe pörgeti. az a szerencsétlen öregember pedig nem kevesebb erõt, hanem kevesebb forgatónyomatékot kellett h kifejtsen a rúdra, ezért tudta "kitartani". de vedd észre, hogy közben körbe-körbe kellett forogatnia..
http://www.youtube.com/watch?v=IaOIWXqH9Io
szégyenletes h egy fizikus ilyen idõs korára nem érti a pörgettyû mûködését.
a másik találmányt nem ismerem, de biztos van ésszerû magyarázata a jelenségnek.
Magyarul Einstein nélkül vki más is ugyanúgy kidolgozta volna a rel.elméletet. Most akkor Einstein böki a csõröd? Nem tetszik a származása, vagy mi van?
A kedvenc szájtom: http://szabadforum.com/
NEM, de bizonyítani nem tudom, aki meg tudná, azt is csak szóban tudná, de azt meg nem hiszik el.
Keress rá a Fomalont-Kopeikin bizonyításra. Most a tudományos világ azon vitatkozik, hogy elfogadja-e a Fomalot-Kopeikin teszt eredményét közvetlen bizonyítéknak, vagy sem.
Szóban nem lehet bizonyítani. Van közvetlen és közvetett bizonyítás. Közvetett bizonyítás már évtizedek óta van. Az egyértelmû, megcáfolhatatlan közvetlen bizonyítás az, ami hiányzik.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ez olyan mint a spagetti szörny. A South park 10. évad 12. részében. Azt se tudjuk megcáfolni.
Interjú a közelmúltból
Az eredeti, elsõ interjú 1989!!!!-bõl.
Eddig õ látta a legtöbbet, aki beszélt is róla. (vagy igaz, vagy nem, de ÉRDEMBEN cáfolni nem tudjuk, CSAK azt mondhatod, hogy hazudik.)
Na itt fordultam le a székrõl. Tudok úgy repülni, mint Superman, de csak szóban tudom bizonyítani. Annyi mindent elhiszel. Elhiszed ezt nekem?
Vissza kellene térni ahhoz, hogy a GRAVITÁCIÓ fénysebességû-e vagy nem?
NEM, de bizonyítani nem tudom, aki meg tudná, azt is csak szóban tudná, de azt meg nem hiszik el. (a tér torzításának a sebessége a gravitáció, vagy ami utána kialakul, tehát a már TORZULT TÉR?)
Ha ez a helyzet, akkor logikailag 2 lehetõséged van:
érdemben szólsz hozzá, vagy itthagyod a topikot.
Az ötlet alapja, hogy ha három tökéletes mérés ki tud jelölni a térben egy pontot, akkor négy nem teljesen tökéletes is. Ha az óránk tökéletes lenne, akkor a mérés eredménye az lenne, hogy egy pontot metszene ki a térben a három mérés. De pontatlan óra esetén a negyedik mérés mintegy visszaellenõrzés mûködik, az nem fogja metszeni az elõzõ három mérés eredményeként kapott pontot. A vevõ számítógép észleli, hogy pontatlanság van a mérésben, tehát nincsen szinkronban a mûholdak együtt járó órájával. Mivel a mûholdak órája együtt jár, a vevõ órájának hibája minden mérést érint. A vevõ egy olyan közös értéket keres, amelyet kivonva mind a négy mérésbõl a mérési pontok egybe esnek. Ezért kell a pontos méréshez minden GPS vevõnek minimálisan négy mûholdat látnia.
elolvasva egybõl értettem, brilliánsan egyszerû, és logikus.
Viszont Einsteint nem említik, mert ehhez nem kell, elég egy fix pont, és abból kiszámolható a dilatáció. Utána azzal kell számolni, de az tökmindegy, hogy milyen elmélet szerint van idõ-dilatáció, ettõl még mûködik.
A mûholdak egy magasságban egyforma sebességgel mennek, ebbõl nem nehéz rájönni a többire. (neked igen, de szerencsére nem vagy mérnök)
Az ötlet alapja, hogy ha három tökéletes mérés ki tud jelölni a térben egy pontot, akkor négy nem teljesen tökéletes is. Ha az óránk tökéletes lenne, akkor a mérés eredménye az lenne, hogy egy pontot metszene ki a térben a három mérés. De pontatlan óra esetén a negyedik mérés mintegy visszaellenõrzés mûködik, az nem fogja metszeni az elõzõ három mérés eredményeként kapott pontot. A vevõ számítógép észleli, hogy pontatlanság van a mérésben, tehát nincsen szinkronban a mûholdak együtt járó órájával. Mivel a mûholdak órája együtt jár, a vevõ órájának hibája minden mérést érint. A vevõ egy olyan közös értéket keres, amelyet kivonva mind a négy mérésbõl a mérési pontok egybe esnek. Ezért kell a pontos méréshez minden GPS vevõnek minimálisan négy mûholdat látnia.
Világosan le van írva, mint az 1X1