1080
Fénysebességű gravitáció
-
OKkultist #160 NEGATÍV tömeggel milyen sebesség lenne elérhető?
(elméletileg) Ha a befektetett energiát arra fordítod, hogy valamilyen módszerrel a tömeget csökkented, akkor nincs más: a c-nek kell nagyobbnak lenni. 1 nagyságrend már szép teljesítmény lenne, egyből lerövidülnének a távolságok. (legyen mondjuk WARP 1) -
#159 jaj nem úgy értettem, fénysebességre gyorsításra értem, emberi eszközök által..
a részecskegyorsítókban is csak 99.9999 stb százalékig megy de ezt úgyis tudjuk mindannyian, kár ragozni
az anyagról jókat írsz, de én pl. húrelmélet rajongó vagyok, úgyhogy mellé:DD -
#158 az idő is az ember által kitalált fogalom..
Hát persze, az összes fogalom az, de van egy, amely fogalom mögött fizikailag létező tartalom van: az anyag. A világegyetemben egyetlen dolog létezik, az anyag.
Ezt finomítva, a világegyetemben csak 4 elemi részecske létezik, 2 féle graviton (ez maga az energia) és 2 féle elektromos töltés. Ebből épül fel és ebből áll a világ. Idő nincs, sem tér, sem hang, sem hideg, sem útálat, sem árleszállítás, mert ezek fogalmak, emberi találmányok, ezek fizikailag nem léteznek csak a fejünkben. Ha kihal az emberiség megszűnik az árleszállítás.
Még tömeg sem létezik, mert az elemi részecskéknek nincs tömegük, a tömeg akkor ugrik elő amikor az elemi részecskék kombinálódnak.
Az ember azt gondolhatná, hogy a megtapogatható anyag/tömeg egy biztos pont, de az anyagi világot felépítő elemi részecskéknek nem tulajdonsága a tömeg.
154: mert a fénysebességgel egyenlő sebesség tiltott
Dehogy tiltott, a fényen kívül pl a neutrínók is fénysebességűek valamint pl az elektron tóruszban keringő részecskék (!!!) is fénysebességűek.
Ez a fénysebesség maximum teljesen félre van értve, nincs ott semmiféle határ, eltekintve az érzékelési határtól, mivel fényt használunk a megfigyelésre, igen OKkultist.
-
OKkultist #157 Kb. mint az egér, aminek a belső fülében CSAK 2 térdimenzió érzékelésére van meg a szerve (ductus semicircularis, canales semicirculares anterior, lateralis et posterior) és KÉPTELEN érzékelni a MAGASSÁGOT, ha az asztalon elé teszel egy gyufásdobozt, csak kikerülni tudja. Na ott mehetnek ilyen viták a tudósaik között, hogy miért NINCS, és nem lehet (mert LEHETETLEN) a 3. térdimenzió, az úgynevezett "magasság". -
#156 Igen? És pediglen miért? Mert ahhoz végtelen mennyiségű üzemanyagra lenne szükség (Ha űrhajóról beszélünk; az űrhajó minden egyes cm3-re.) - azt hiszem.
Nos, ez a fénysebességnél már fenn áll, de ennél feljebb is.
Persze ez 'csak' elmélet. -
HUmanEmber41st #155 A pszichológusok olyasmit kutatnak, ami a materiális beállítottságú fizikában egyszerűen nincs.
Így nem is igazi tudomány szerintük. -
#154 Hawking szerint lehetséges gyorsabb dolog a fénynél(más kérdés hogy szerinte is csak elméleti síkon)
mert a fénysebességgel egyenlő sebesség tiltott -
#153 azt kötve hiszem -
#152 Ez hülyeség. Ha valami gyorsabb, mint a mérőeszközöd "reakcióideje", akkor annyi történik, hogy szakaszosan érzékeled a haladását, nem folytonosnak. Ennyi. -
#151 Én is ezt kérdeztem Astrojan-tól, de ő sajnos csak a barátainak mondja meg. :'(
Mondjuk én biztos nem érteném meg, de nektek hasznos lehetne :)) -
#150 akkor meg honnan tudják h van magasabb? -
#149 Ők azt mondják, hogy van c-nél magasabb, de mi ezt a műszereinkkel (Vagy legalábbis azokkal a műszerekkel, amiket eddig bevetettünk) nem tudjuk kimutatni. -
#148 " akkor SOHA SEMMIT nem fogsz gyosabbnak mérni. "
persze hogy soha semmit c-nél gyorsabbnak mérni. pont ezért mondjuk c a max sebesség ember! nem világos? a két dolog ugyanaz. -
#147 már soxor megnéztem a videót és semmi fantasztikus nincs rajta. a mérleg nem mutat kevesebbet, hanem csak ugrál mivel a súlyok mozognak rajta. ez lenne az érthetetlen? -.-' -
OKkultist #146 Állítólag a tér, amit ŰRnek látunk, folyadék szerű valami, de olyan tulajdonságai vannak, hogy sem mérni, sem látni nem tudjuk, ezért sincs fogalmunk a gravitációról.
Legalábbis Stan Deyo szerint, aki Black Projecteken dolgozott.
A gravitációnak a tömegek körül forgása van, ez a forgás változtatja meg a folyadékot (teret), hullámokat kelt, és ezt látjuk mi vonzásnak/tszításnak, stb. (ennek a hullámnak is van frekvenciája, és 2 fajtája: gyenge és erős. A gyenge az amikor a pl. felugrik valaki a Földről, az erős, az olyan , mint az atomokat összekötő erő)
Itt van Stan Deyo kísérlete, a KOMMENTEKET is érdemes elolvasni -
OKkultist #145 PONT AZ A GOND, hogy ha a műszereid is fénysebességgel működnek, akkor SOHA SEMMIT nem fogsz gyosabbnak mérni. Hogy egy nagyon egyszerű példát modjak: a Föld és a Nap tömege lehet 1 nagyságrendel kisebb is, meg nagyobb is, ugyanúgy fog minden működni, csak a mi számításaink nem lesznek pontosak. -
OKkultist #144 Akkor rosszul próbáltad ki, Laithwaite TÉNYLEG megtette, és ő sem értette, pedig ő nem akárki , a mágnesvasút feltalálója, és giroszkópokkal/mágnesekkel foglalkozott évtizedekig. (nyilván te is, ha 1perc alatt helyreteszed:)
Itt egy video, hogy egyszerűbb legyen felfogni a problémát. -
#143 jaja 5 könyvem már van abból a sorozatból:) -
#142 Egyébként egyetlen tudományos elmélet sem állítja, hogy az biztosan 100% igaz. Olyat állít, hogy nagy (akár 99.99%) valószínűséggel így van. Illetve hogy bizonyos dolgokat figyelembe véve, másokat elhanyagolva ez és ez lesz.
Amíg ebből a találgatásból számítógépem van(meg munkám, meg neked munkád, stb.), addig bizony több a semminél.
Mindentudás Egyetemét erősen félreérted, nem arról van szó, hogy mindent tudnánk, hanem hogy minden tudásunkat megkaphatod ott. (Persze ez is erős túlzás, de ez a média hibája)
A fizikusok és a pszichológusok közt meg nincs semmilyen ellentét... -
#141 van ez a könyvkiadó, asszem az a neve h talentum tudományos k=onyvtár az akkord kiadótól.. egy csomó jó könyvet tartalmaz ,úgymint Az idő rövid története,, A kicsi a nagy és az emberi elme,, A császár új ruhája,, Hipertér,, és hasonlóak -
#140 ez esetben itt a pont, nincs semmiféle örök körforgás
nemsoká elkezdem P.Davies - Why our Universe is just right for Life
c. könyvét, jóóólesz, hasonló kérdésekkel foglalkozik -
#139 én úgy olvastam h a kritikus értéknél kissé kisebb a sűrűség, úgyhogy valszeg csak tágulni fog. az idő még rövidebb történetében pedig hawking pedig arról ír, hogy a tér nemhogy nem lassulva tágul, hanem épphogy még gyorsul is a tágulása!! -
#138 lehet = 50%
a másik 50 pedig az, hogy összezsugorodik és felrobban.
A tágulás sebességétől függ, meghaladja-e az a kritikus értéket.
Ezt előbb-utóbb ki fogják tudni számolni (illetve nem tudom mostanra sikerült-e már!) -
HUmanEmber41st #137 Mint írod, az említett tudósok azt mondják, - lehet.
Akkor mi az amire azt mondják biztosan így van?
Mennyit ér mégis ez a "találgatás is több a semminél" tudás?
Bár, amikor nyilatkozni kell, akkor nagyon bizonyosak a dolgukban. Meg szeretnek ilyen Szkeptikusok Konferenciáját, Mindentudás Egyetemét létrehozni. Ezek eléggé megtévesztő dolgoknak tűnnek a szememben.
A pszichológusok és a fizikusok közötti vitákról már ne is beszéljünk. Soha sem tudják majd eldönteni melyiküknek is van igaza. Mert egyik sem hajlandó "megalázkodni" a másik előtt. -
#136 "Abban, h Isten ÖRÖKKÉ van, csak a buta, műveletlen parasztok, ősemberek hisznek..."
Hmm
Ez olyan, mint a hydroszatikai nyomás? Fent van a víz, ami nyom, tehát fentről lefelé irányul a dolog, aztán a tárgy mégis lentről felfelé mozdul el? :D
Na mindegy... Szerintem is nagyon keveset tudunk. Illetve mindenki tud mindent, csak mindenki máshogyan. Astrojan máshogyan, mint qetuol, Christiansen máshogyan, mint HUmanEmber41st. Én meg sehogyan sem. :) -
#135 na itt egy újabb exy.
az a bizonyos dvag gradiens sem valóságosabb, kevésbé ember által kitalált fogalom, mint mondjuk a tér v az idő.
" Semekkora tömeg sem vonzza magához az 1 kg-os tömeget. Mert a gravitáció nem vonzóerő, hanem nyomó. Másrészt pedig nem mondhatod, hogy vonzza, mert még a relativista nézet szerint is csak görbíti vagy mi a szösz.
"
na ez inkább no comment. azt állítod, hogy 2 test taszítja egymást, nem pedig vonzza? és még te nevetgélsz a mi tudásunkon? szánalmas.
"ennek magyarázatát csak a barátaimmal beszélem meg"
jah, akkor mit is keresel itt? inkább korlátozd magad a barátaidra és próbáld meg a baromságaidat nem idehányni.thx -
#134 Hawking (és Friedmann)szerint lehet, hogy nem zsugorodik össze az Univerzum újra pont méretűre, nincs körforgás..
lehet örökké tágulni fog
Szerintem vannak dolgok amikre nem tudunk választ adni, nem értjük és nem is fogjuk soha, ez az ősrobbanás "előtti" témakör és az egész örökkévalóság fogalma..
mit gondolsz erről? -
HUmanEmber41st #133 A mai fizika leegyszerűsített tudása szerint a vákuumban nincs semmilyen anyagi részecske.
Akkor miért erőltetik mégis ezt a "tér-idő szerkezet" modellt, ha eleve tudják, h hibás?
Ha végigvesszük ezt a modellt, mi jön ki belőle?
A SEMMIBEN létező, időnként felfúvódó, utána pontba zsugorodó, majd Ősrobbanó Univerzum. És ez így megy egy VÉGTELEN folyamatban. Belekódolva az egészbe egy alap INFORMÁCIÓ az anyag önszerveződésétől az entrópiáig, az Ősrobbanástól a teljes Kollapszusig minden.
Az egész folyamat pedig a SEMMIBEN játszódik le.
Tehát itt van egy végtelen folyamat, ami "csak úgy" van. Véletlenül sincs benne tudatos tervezés, hiszen a benne levő INFORMÁCIÓ mindig is létezett. Sajnos ez a modell nem ad választ sem az egész robbanás-kollapszus folyamat, sem az információ keletkezéséről. Ez ÖRÖKKÉ van.
Abban, h Isten ÖRÖKKÉ van, csak a buta, műveletlen parasztok, ősemberek hisznek... -
#132 ezeket te honnan találod ki?...
meg hogy 5nagyságrenddel(tehát nem is 5x annyira)
gyorsabban terjed a fénynél?
mert igazából az még hagyján, de a stílusod volt még az ami miat..
az idő is az ember által kitalált fogalom..
de környezetünk megismeréséhez és leírásához igenis szükséges a "létezésük" különben nem jutunk közelebb a valósághoz.
ennyi erővel nézhetnénk Mónikasót is, idő, tér, mi a fenének úgyse léteznek. közgazdaságtan se kell, az se létezik csak elméletben.. -
#131 A ti jelenlegi tudásotokon nevetgélnem kell. A gravitáció fogalmatok nincs micsoda és hogyan terjed. Le tudtok írni dolgokat, ez nagyon szép, de fogalmatok nincs mi az.
Sírjál. A tér görbülete nem lehet, mert tér nem létezik, a tér nem anyag hanem egy ember által kitalált fogalom, azt hiába görbíted.
A DVAG gradiens az ami imitálja a térgörbületet, a DVAG gradiens ami térgörbületnek látszik.
qetuol 126: Semekkora tömeg sem vonzza magához az 1 kg-os tömeget. Mert a gravitáció nem vonzóerő, hanem nyomó. Másrészt pedig nem mondhatod, hogy vonzza, mert még a relativista nézet szerint is csak görbíti vagy mi a szösz.
124: hogyne, értem a jogos kérdésedet, de ennek magyarázatát csak a barátaimmal beszélem meg.. :(
-
#130 Sírok mik vannak itt :CC
Jelenlegi tudomásunk szerint
(Hawking,Kaku,Witten,Greene,Reeves stb.)
a gravitáció igenis fénysebességgel terjed.
Nem más mint a tér tömeg/energia hatására történő görbülete
okozta kölcsönhatás. Húrelméleti megközelítésből a legérhetőbb -
#129 Ember számára.
Mondjuk a hold mozgását ne vegyük érzékelhetőnek, mert ha nincs viszonyítási alap Isten úgyse látom, hogy mozog. :D -
#128 mi az h érzékelhetően? a 2 test egymáshoz képest elmozdul. a távolságváltozás érzékelhető. -
#127 Érzékelhetően? -
#126 bármekkora tömeg magához vonzana egy kilós súlyt. -
#125 Mekkora az a tömeg, amitől már reálisan is érzékelni lehet a gravitációt.
(Mint tudjuk az alma is vonzza a földet, de vajon a világűrben mekkor tömegű tárgy vonzana magához egy kilós súlyt?) -
#124 "A gravitáció (gravitonok) legalább 5 nagyságrenddel gyorsabban terjed mint a fény, ..."
értem az állítást, kérdeztem hogy ezt honnan vetted, hol olvastad?, hol láttad?, hol hallottad?, etc... fogtad a kérdést? -
HUmanEmber41st #123 A gravitáció sebességének a mérésére a gravitációs erőt kellene használni, függetlenítve a mérést minden más "közszereplőtől", mint a fény, elektromágneses sugárzások.
Tudni kellene, igazából mi is a gravitáció, mert jól hangzanak ezek a gravitronok, meg grav. hullámok, de mindezek mögött csak találgatások vannak... -
#122 Fogtad, hogy mit mondtam 108-ban Kopeikinről ?
-
#121 Hagyjuk,úgy is mindegy, a lényeg, hogy be kell látnunk hogy ehhez nem kell Einstein relatívitás elmélete, annak ellenére, hogy Einstein az egyik legokosabb ember volt az emberiség létrejötte óta, és hogy a relatívitás elmélet az egyik legtöbbet mondó elmélet.
Csak most már régen lejárt lemez amit mondok. :D Túlcsépeltem, bocsi srácok (: