64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • kircso13
    mennyire van húzva a videokari, prici húzva van?
  • biomage
    inkább kodek hiba
  • Bendy
    Sziasztok!
    Olyan problémám van, hogy néha videófilmek lejátszásakor a PC-m kattan 1et és újraindul.
    A vinyók nem lehetnek a hiba okai, mert 3 vinyóm van..csinálja mindegyikről.
    Akár avi akár mpg a forrás. Más formátumokkal sosem csinálja.
    WinxpSP2 van a gépemen, ati9550 videókaresz húzva, de nem fagyogat játékok alatt. Semmi baja a gépnek, csak filmek alatt csinálja. Olyan is van, hogy lejátsza a filmet, legközelebb pedig ugyanannál a filmnél restartol.
    Lehet-e videókártyadriver hiba? Vagy valami kodek keverhet be?
  • ibrik
    Mert valószínűleg az internet-kapcsolatot nem osztottad meg.
  • steweee
    a 10658-ban említetted hogy hagyjam inkább egészen mert az athlonok nem szeretik az asszinkron hajtást, viszont azt nem írtad hogy úgy a magasabb memória sebesség ellenére lesz lassab az aszsimetrikus hajtás miatt, vagy mert fagyásokat eredményezhet

gondolom akkor ezek szerint lassabb lesz tőle a gép
  • Tufa
    Nem tudjátok hogy az mitől lehet, hogy két gép között az összekötettés megvan, fileokat tudok másolni innen oda, viszont ott nem tudok netezni. Felcsatlakozik, de sem explorerel, sem firefoxal semmi adatforgalom nincs, csak egy üres oldalt hoz be :S
  • [NST]Cifu
    Anno leírtam, hogy mindenképpen szinkron (1:1) hajsd a memóriákat, hagyd 360Mhz-en, többet érsz el vele, mint asszinkron magasabb frekin futattva!

A tuningeredmény reális, nem kiemelkedően jó, de nem is rossz.
  • steweee
    igen, csak 12,5 szorzóval működik. vagyis 180 alaplapfrekit bír és az memóriákat 360-on hajtja meg. a többi szorzó vagy túl nagy memóriameghajtást produkál(3/4,4/5) vagy 1:1 a többi meg csökkenti
  • Narancs
    Miért csak az 5/6 jöhet szóba?
    Mindenképp együtt hajsd az FSB -t a rammal.
    Amúgy LOCKos a proci?
  • steweee
    sajnálattal jelentem, hogy némi tesztelgetés után most már bizonyos hogy a 2800+ athlon barton magos ugyan, de a legmagasabb fsb amin fut 180hz = 2250-en megy, amihez 360-as memóriafreki van.mivel a ramjaim 400-asak, megpróbáltam a cpu fsb/dram szorzón változtatni, de annak ellenére hogy abit nf7-es lapom van ,a lehetőségek igen korlátozottak

1: jónak mondható e a proci húzhatósága? 1.7 voltot adtam neki, alapban 1.6, de magasabb feszen nem hajlandó stabilan működni

2: az egyetlen szóbajöhető szorzó a 5/6, viszont az 433-ra rántaná a memóriákat, amit alapfeszen nem bír. ha feljebb emelem a 2.6 voltos alapbeállítást vajon tudják e a infineon ramok a strapát, illetve mennyi a maximum amit merjek neki adni hogy még ne süljön meg?
  • ibrik
    A 9600 SE helyett akkor már inkább egy XT jobb lenne és nem drágább.

Az Radeon 9xxx-eknél az "SE" jelzés a butított verziót jelenti, de ha neked elég, akkor nekd van igazad.
  • innovision1985
    Szia mindenki nekem egy P4 3 GHz ASUS P4P800 SB Audigy 24 bites hangkártya 512 MB ram és egy Sapphire ATI Radeon 9600 SE 128 Mb os kártyám van és stb... alkatrészek teljesen meg vagyok ezzel a géppel elégedve szerintem nem nagyon kell ma nagyobb gép persze aki orba szájba csak game-ik annak még a tegnapi videokártya sem jo mert már tul régi szoval enyit erröl!!!
  • innovision1985
    Az ad aware ben hagyd ugy nem kell kitörölni csak azokat amiket elkezd keresni pl a külömbözö cookikat na azokat örölheted de a neglit... hagyad azokat nem kell kitörölni!!!
  • lac coo
    Hi !

Az ad aware talál mindíg 20-25 neglibigle objektumot azokkal mit kell csinálni ? Töröljem vagy hagyjam ott ahol van mert "elhanyagolható" ?
  • ewuk
    ja igaz, hülyén tettem fel a kérdést, de a a választ megkaptam, szal köszi :).
  • ibrik
    Mint az aláírásomból látszik, nekem is 6600GT van, csak Inno3D.
    Viszont PCI-E-s (500MHz/1GHz), tehát jobb, mint az AGP-s változata (500MHz/900MHz).
  • stp4trick
    Az a JÁTÉK NÉLKÜL!!! azt jelenti, hogy a megszokott MSI-s 15 cd helyett talán 1 db driver cd-t adnak hozzá csak.

Erősorrend szerint is Nvidia a tipp, meghát most épp nekem is az van.
  • ibrik
    Már maga a kérdés is értelmetlenség, mert a 3D-gyorsítós videókártyákat mi másra találták volna ki, mint JÁTÉKRA.
    Amúgy egy TNT2-es kártya is elég, ha nem játszol.
    Hogy a kérdésedre mégis válaszoljak, szerintem a 6600GT a nyerőbb.
    De ez csak az én vélemyényem, biztosan lesznek itt ATI-pártiak is...
  • ewuk
    Szevasztok!
    Abban kérném a segítségeteket, hogy ti ezek közül melyiket ajánlanátok, mármint melyik a jobb:MSI GF NX6600GT-TD 128MB LITE PCI-E JÁTÉK NÉLKÜL!!!!
    nVidia NX6600GT, 128MB DDR, TV out, DVI out, mag/ram órajel: 500MHz/1000MHz vagy
    Sapphire Radeon X700 Pro FireBlade 128MB PCIe TD Full
    ATI Radeon X700 Pro, 256MB, 425MHz / 430MHz, 8 pipeline, TD, fontos lenne, előre is kösz.
  • Tmacy
    sikerült..egyiok ismerősöm elmagyarázta..a képfájl rögzitése...és ott..azrét kösz a segitséget!!!
  • Tmacy
    feltettem..hogy kell az imagefilée-t beizlni és ugy kiirni?
  • Tmacy
    és azt hogy kell kezelni emg honnan lehet leszedni?
  • stp4trick
    Alcohol 120% pl tökéletesen alkalmas rá.

Amúgy dvd-re szoktam image-ba felrakni én is. Nyersanyag spór miatt.
  • Tmacy
    akkor mit kéne csinálni?
  • Tmacy
    igen biztos..
  • ibrik
    Jól értettem, hogy elkövetted azt a hibát, hogy magát a CD-imázsfájlt írtad ki fájlként a CD-re és nem imázsfájlként nyitottad meg az íróprogrammal? (CD-kép felírás)
  • Tmacy
    Hello!
    Ki kéne irnom egy CD-re egy játékot
    a játék bin és cue file-ban van meg..
    a második CD-t azt ki tudtam irni adat CD-ként egy 700 megás CD-re...
    de az első CD 767 megás és nem fér rá..ezt Deamon tools-al rá lehet irni valhogy? vagy tud valaki segiteni?
  • [NST]Cifu
    Elvileg ha jól rakod vissza a kábelcsatlakozót, akkor minden tű a helyén van, nem? :)
  • mukika
    ekkora szopást... beletört a 160Gigás vinyőm egyik lába(tűje) az Ide csatlakozóba... :CCCCCCCCCC szerintetek valahogy meglehet még csinálni? simán lehet egy másikat a helyére forrasztani, vagy lehet kidobni? fontos adataim voltak rajta... :CCC
  • [NST]Cifu
    Itt nézz körül. :)

A Memória időzítések a kiolvasás időzítései, vagyis hogy mely műveleteket hány órajel alatt végzi el. A főbb időzítések (általános felírás: CAS-tRCD-tRP-tRAS):

CAS - Column Address Strobe: Oszlop Cím Impulzus (késleltetés). Ez mutatja meg, hogy hány órajel alatt mutat rá a memóriamátrix oszlopára, ez talán a legfontosabb, ezért is főleg ezzel jelzik a ram időzítéseit.
    tRCD - RAS to CAS Delay: Mennyi idő (hány órajel) alatt vált át RAS-ról CAS-ra.
    tRP - Row Address Strobe: Sor Cím Impulzus. Ez mutatja meg, hogy hány órajel alatt mutat rá a memóriamátrix sorára.
    tRAS - Active to Precharge Delay: Mennyi órajelnek kell eltelnie amíg egy aktivált sort deaktiválni lehet. Ideális esetben CAS + tRP + 2 az értéke (tehát pl. 2-3-2-6 v. 3-3-3-8)

A memóriaolvasás és írás sebessége tehát nem csak attól függ, hány Mhz-en megy a ram, hanem hogy milyen időzítései vannak.

Magasabb időzítések beállítása viszont segíthet olykor a ramnál fellépő problémák orvoslására - cserébe persze lassabb lesz a memóriasebesség. Egy próbálkozást megér...
  • ffxi
    THX!!!

• ibrik
    Természetesen az nVidia oldaláról:
    Windows XP/2000 Driver Archive
    Windows 95/98/Me Driver Archive
  • izb
    Lehet izmozni ezzel a hűtővel is,de nem ez az elsődleges szerepe.
    De a te dolgod...
  • steweee
    viszont ott egy minden oldalával felszerelt gyengébb házhűtésű gépre alapoznak, hogy egy abban lévő nagyobb hőtermelésű procit is megfelelően hűt egy jobb kúler. viszont nekem szerverházam van levett oldal és tetőlapokkal.ott nincs hiba a hűtésbe. maximumon túlhajtva a proci nem ment 58 fok felé.60 a jelzési határéték és 65 re állítottam a vészlekapcsolást. egyszer sem jelzett

cifu: mi az a cas, ras érték, és a többi ?
  • ffxi
    Hi all! nvidia driverrel lenne szó, nem tuodom, hogy 77.72-es 1-gyel 2-vel és 3-mal előtti az melyik és hol lehetne letölteni? THX

• Dj Toto
    Köszi
  • ibrik
    legílább = legalább
  • ibrik
    A 754-es processzorokban egycsatornás a memóriavezérlő, a 939-esekben pedig kétcsatornás (dual-channel, ha így jobban érted).
    Tehát a 939-es jobban megéri - az AMD szerint az legílább 2006-ig kitart, mint "új" ficcsör...
  • Dj Toto
    Hello! Azt szeretném kérdezni,hogy mi a külömbség a socket 754 és a socket 939 között? ha jol tom a cash ugyan annyi mind kettöben....?! Most akarok uj gépet összerakni és nemtom h melyiket érdemes! Elöre is köszi!
  • jani1191
    Hát sajna eddig más megoldást nem találtam, cd-ről, usb-ről kizárva, csak hajlékonylemezről lehet ahogy elénézem.
    Microfos csak így Tovább!!!