7782
-
#4060 Azt sehol sem szoktak megcsinalni, hogy az autok sajat alkatreszei is utkozhessenek magukkal. Vagyis a kerek nem fog utkozest szamolni az autora.
De nem is kell, mert elvileg, egy normal felfuggesztesnel, nem mehet tul a kerek, vagyis nem igazan utkozhet. Esetleg minimalisan, de az nem szamit.
Olyan jatekoknal szokott ez durva lenni, ahol szandekosan "lazara" van veve a rugozas - pl. Insane, de ebben a fizka zsir, csak lazara van veve a jetekstilus miatt - vagy az olyan jatekoknal, ahol gagyibb fizika van, vagyis nem szamol mindent (vagyis a kerekre hato egyebb erok, nem adodnak at a felfuggesztesre, es onnan a kasznira, hanem csak ugy fityegnek ossze-vissza:D).
De amugy komolyabb szimulatorban, szamolnak "utkozest", pontosabban azt az esetet, amikor a felfuggesztes "beut". Vagyis amikor mar a rugokat nem lehet jobban osszenyomni, es koppanasig mennek az "eroktol". Ezt is komolyan szmaoljak, mert ilyenkor eleg jol megvaltozik a dinamikaja az autonak:)) Vagyis, ha jol van beallitva, akkor a minimalis "rugohossz", epp olyan, hogy nem eri el a sarvedot:))))) -
#4059 Lenne egy kerdesem a rugozással kapcsolatban. Itt is olyan lesz, mint általában az ilyen játékoknál, hogyha túl nagy erővel kap ütést a kerék akkor egyszerűen átmegy a sárhányón, vagy esetleg meg lesz csinálva rendesen, hogy a kerék megakadhat a sárhányóban és ettől lelassul? -
Franko, akkor csak felre ertelmeztem:)) Ha neked az "egyebb befolyasolo tenyezok" a "finombeallias" akkor sinen vagyunk:D Csak nekem, ez tunik valahogy sokkal huzosabbnak (bar nem ertek hozza):DDD -
ANT #4057 Tudom ,hogy tudod ,csak olyan vagyok,mint a beton ,belekötök amibe csak lehet.
A felfüggesztés mozgatása félbe lett hagyva ,még hátul teljesen rossz ,elöl pedig nem húzza be oldal irányban az ívben mozgó felfüggesztés a kereket.sőt néha el is tünik az egész felfüggesztés.
"egyebb befolyasolo tenyezok"-ben igazad van,én ezt hívom a fizika finombeállításának,szóval egyről beszélünk. -
#4056 En tudom hogy mi a kulonbseg az utkozes vizsgalat es az autofizika kozott (uszkve:D) :)))
En konkretan a fizikara, automozgasra gondoltam. Az hogy "mozogjon" az auto meg kanyarodjon, az valszeg nem annyira bonyi. A problema ott kezdodik, amikor jonnek az egyebb befolyasolo tenyezok:) A "mozgasi energiakbol felfuggesztes szamitas", 3 fele kerek doles, gumifizika, kaszni oldalso elmozdulasok, azok "rugoi", kaszni elcsavarodas stb., es ezek mind kihatnak a felfuggesztesre, gumira. En ennel a resznel erdoztem be rendesen:))
Az editorban a Buggy mar "megy", es jol is mozog a felfuggesztes:) De az elobb leirtakbol meg semi nincs benne, es mivel "nekem" az elobbiek voltak az extra bonyolultak, azert voltam kivancsi, hogy ezekkel mennyi szivas lesz, mert valszeg nem egyszeru:)
De ha mar ezek is megvannak, meg ha csak papiron, elmeletben, akkor mar tuti! -
#4055 Örülök, hogy folyik a munka gőzerővel! Hajrá-hajrá, csak így tovább! -
#4054 nana, csak semmi járgányszerelés, első munka aztán a szórakozás (nekünk) ;) -
ANT #4053 A fizikát nem kell kitalálni ,ott van minden a középiskolai fizika és mechanika könyvekben.
Két háromszög ütközésén sincs mit kitalálni ,egyféleképp lehet kiszámolni.
A fizikai enginek épp az ütközésvizsgálatot gyorsitó eljárásokban különböznek,na ezt viszont ezerféleképp meg lehet irni.
Gondolj bele ,egy 200 oldalból álló kocsi ütközési object minden háromszögét végig kellene vizsgálni ,beleér-e a terep valamelyik háromszögébe.Nincs az a proci ,ami kellő sebességgel végig tudná egyenként számolni ezt az összes oldalra. -
ANT #4052 ,de csak én ,csak a fizikát ,és csak most... -
ANT #4051 Tudod , 'Csak egy maradhat.' -
ANT #4050 A fizika megvan ,nagyjából jó ,csak be kellene állitani.A kiadott editorba az ütközés hibázik ,nem a fizika.Ezt sajnos nálunk is összevegyitik.Nem ugyan az.Viszont ha rossz az ütközés ,rossz a rugózás ,rosszul viselkedik a kocsi.
Több éve próbálunk kocsis progit irni ,nem két hete./aki látta a régi weboldalt ,az tudja miről van szó./ A polygonos ütközés alapját 3 nap alatt megirtam ,csak fel kell gyorsitani ,mert alapból minden ütközésvizsgálat lassú.
Különböző feltételek szerint kell szelektálni,csoportositani a háromszögeket.
Amúgy meg a járgányomat javitom ,az magasabb prioritást élvez ,mint a munka. -
#4049 -
#4048 Ja;) Van free, nagyon jo szimulator, franko, korrekt fizikaval, annak csak a forraskodjat is atgepelni egy masik doksiba csak egy het:))) Nem hogy kitalalni:))) -
#4047 Hát szerintem sem olyan egyszerű, hogy egy hét alatt összedobod a fizikát. Azért egyedül megcsinálni... -
#4046 -
#4045 Ne úgy mint a gép, több kell ide mesterséges intelligenciánál! -
#4044 Szerintem dolgoznak mint a gep. Rajottek, hogy meg sem olyan egyszeru, hogy "egy het alatt osszedobom a fizikat" -
#4043 PANGÁS van vagy elb***ták az egész kódot -
#4042 Shark, mizu van veled? Rég jártál-írtál erre!!! -
#4041 szerintem majd vétek lenne kihagyni, mondjuk a Colin 4-be is úgy láttam, hogy textúrák vannak és a kocsi homokot ver fel. ;)
Szóval ha nem akartok sok energiát belefektetni akkor csak textúra lesz tél, ha nagyoknak lehet... ;) -
#4040 Akit esetleg érdekel, és szeretne kísérletezni:
sand- snow
gravel- snow
grass- snow
rock- snow -
#4039 Köszi! Fogalmam sincs, bele kerül-e. Jelenleg élesebb elkülönülést nem mertem csinálni, a szikláknál meg az a helyzet, hogy a terep változtatásával tulajdon képpen a txturát is torzítod, vagyis jelenleg nem hegyobjectet texturázol szépen, hanem a txtura torzul heggyé :))) Meg a texturamódosítás utólag sem annyira zökkenőmentes. Szal egyenlőre ez csak fun snow version :) -
#4038 Szerintem is, de mivel a hó és a szikla nem olyan terepviszonyok, mint a vegetáció, ahol gyenge átmenetek vannak, ezért szerintem lehetne kicsit kontúrosabb is a texturák határvonala. Jobban elüthetne a hó a sziklától. Persze csak egy gondolat.
Tudod, amikor a sziklákat nézed a hegycsúcsokon az örökhóhatárban, akkor valahol a sziklát látod, mert olyan meredek, ahol párkány van, ott meg a havat, de nincs olyan átmenet, mint a bal felső sarokban lévő cölöpsziklán.
Lehetne belenyomni displacement mappinget, hogy a hó kiemelkedjen! Persze ez csak vicc volt, gondolom nem DirectX9 alá készül a játék.
De egyébként nagyon klassz, szóval belekerül a véglegesbe? -
#4037 Cuki :)) Szerintem határozottan jobb! -
#4036 Asszem sikerült finomhangolni valamennyire a texturákat a havas projecthez :) Döntsétek el, jobb lett-e?
-
#4035 akkor ilyen arcades lenne addig :D -
#4034 hát még vezethető verzió nem nagyon van, majd inkábbb akkor, ha kész lesz az ütközésvizsgálat -
#4033 Ezzel a pályaszerkesztővel is lehet "menni" ugymond... egy kicsit... -
Nyiri #4032 En is kerhetnek egy vezetheto verziot ? :] -
#4031 Aki kerte, es a hozzaallasa is megutott egy "szintet" az megkapta:) -
#4030 ADJATOK KI VMI ALPHA 0.1 ES DEMOT AMIVEL LEHETNE 1 KICSIT MENNI -
#4029 Látod, minél többet szórakozol, annál több munkád lesz! -
#4028 Elnézést mindenkitől, de a téli pálya csak az én egyéni szórakozásom volt, próba képpen. Nem tudom, lesz-e belőle valami, mindenesetre a szerverre felraktam a texturáit, talán Shark belinkeli, bár már fejlesztettem rajta tegnap még egy kicsit, de este lesz vele még dolgom. -
#4027 mindenki az editort nyúzza. ;)
Lesz téli pálya is a megfelelő fizikai törvényekkel? Az szuper lesz.... -
#4026 Jóóóó lecc, jóóóó lecc :)))) -
#4025 Havas!? Nyamm! -
#4024 nah? sikerül? -
#4023 Pangott a topic, gondoltam berakok két képet az új őrületről, ez az első próbám havas pályára :) Az elején jobb volt, de némely texturát tudom módosítani, némelyiket nem, úgyhogy inkább nem kezdtem előlről. Ezt 10 perc alatt összedobtam. Olyan is lett :)
-
skristof #4022 tenksz, mingyá megprószálom -
#4021 Ja, mostmár nálam is előjött, ha nagyobb területen használom, de érdekes, mert különböző ecsetméreteknél különböző helyen szúrja el. Úgy nagyjából a terep 75%-án nem tudja helyreállítani. Akkor nekem marha nagy mákom volt.