7782
  • M. Tibor
    :)
  • Gregorius
    Még egy dolog, most történt meg velem. Ne alkalmazzatok 3D smooth-ot a sarokban!
  • Gregorius
    Mélyen együttérzek veled! Fogadd őszinte részvétemet. Arra is rájöttem, a saját káromon, hogyha megpróbálok lerakni egy fát, és nem rakja le, azt csak én nem látom, így került bele az az erdő a pályába, amit lennt látni. Mert ha a fájlt a megfelelő helyre rakom és betöltöm, rögtön látszik rajta az összes addig lerakott növényzet.
    Én ezt a pályát egy körversenyhez terveztem amúgy, még egy folyó hiányzik róla, amit majd a víz érkezésekor integrálok majd a pályába, de amúgy sem vagyok vele teljesen megelégedve, úgyhogy elkezdek egy újat akkor valami tömeghisztéria játékmódhoz!
    Amelyik jobban tetszik a jelenlevőknek, azt fogom polírozni utána.
  • Toya
    Igen, ez nekem is előjött és bizony én is pontosan így jártam mint te.
    Gyorsan rájöttem, hogy sokkal sűrűbben kell mentegetnem, de hát istenem a saját kárán tanul az ember :D
  • Gregorius
    Íme a madártávlati:

Na, ezaz, amit nem tudta, és még senki nem válaszolt meg, hogy akkor most gömb alakú a pálya, vagy le kell zárni körbe?

Még valami: Mi a teendő akkor, ha az ember véletlenül ráklikkel a sky objektumra? Mert én a hülye fejemmel melléklikkeltem a fának és tök besötétedett a világ. Az undo funkciótlansága miatt, és a biztonsági mentés hiánya miatt azonban valószínűleg újra kell telepítenem a fákat.
    Ezért van most belőle olyan kevés a pályámon. Elvileg körben a hegyekben fák lennének, hogy kitakarják valamelyest, hogy a pálya eltűnik a dombok mögött.
  • Gregorius
    Tetszik nagyon!
    Mindjárt csinálok egy madártávlatit...
  • Toya
    Na mivel nem tudni milyen játékmódhoz is kellene a pályának stimmelnie én most összedobtam egy olyat ahol bőven lehet bújkálni egymás elől.

• skristof
    azt mondta Shark bácsi msn-en, h víz nélküli kell most
  • M@TriX
    jah, mostmár ez is megy, mostmár alkotok... majd megmutatom. Mondjuk várom a vizeket, mert szeretném azzalé is feldobni...
  • skristof
    vmi madártávlati képed nincsen?
  • skristof
    énis nekikezdtem, csak volt egy jo kis másfél órás fociedzésem, kinn a hóban! :P
    bár asszem elbujhatok ezzel a képpel! :))
    de azért próbálkozok!
    kép:

ui.: bug: vmiért lerakott egy fát a sarokba, meg egy bokrot vhoval középre! :)
  • Gregorius
  • Gregorius
    http://www.freeweb.hu/gregorius/Kepek/Buggy/Buggy-track1.JPG
    Majd próbálok ennél jobb képet is csinálni, csak elég sokmindent kitakarnak az erdők, és nehéz a kamerát úgy fordítani, mert a magasságát nem lehet álítani, csak ha zoomol az ember, de próbálkozom.
  • ANT
    "a path tool és maga az editor pontosan hogyan lessz össze-csinálva? "

Na ezt akarom hetfon osszehozni .Az utvonalat amit szerkeszt az user,atviszem a tajra es egy uj textura-layerre a kereknyomokat tartalmazo textura kerul ra a megrajzolt utvonalra iranykoveto texturazassal.Ez mar mukodott az editorban ,regebben irtam is ,hogy ez mar elkeszult.Csak egyenlore fix utvonallal mukodik.
    Magyarul amikor majd mesz az uton ,tisztan kivehetok lesznek az ut kanyarulatat koveto kereknyomok.
    De ez meg nem a kereknyom bemelyedese,az meg kitalalasi stadiumban van.
  • ANT
    Az utkozesvizsgalat meg nincs kesz ,nem csoda hogy nem mukodik jol.Ez az editor meg messze van a kesz allapottol.Nem betatesztelesre lett kiadva, hanem a nagy erdeklodes miatt.A kocsi fizikaja se ilyen lesz ,meg semmilyen parametere nincs beallitva .A fizikara megjegyzeseket nem is varok.Majd eljon az ideje.
    Az ATI kompatibilitas is meg lesz ,de ez majd ugy megy ,hogy az en gepembe kerul bele egy ilyen szerkentyu.LittleShark gondolom kiiktatta az arnyek generalo reszt ,azert lett jo.Az object kipakolas rohammunkaval lett kesz ,csak a penteket varok miatt,ugyhogy olyan amilyen.
  • M. Tibor
    Tenyleg.
  • M. Tibor
    Hasznald a feher szint "hi hi" belemossa a korulotte levo szineketez irtam.
  • ANT
    Fuvet most is rakhatsz ki ,csak egy lapot kell berakni.
  • M@TriX
    ;)
    Amúgy kis dombocskákon is lehet szépen autókázni, sztem jó kis progi lesz. Remélhetőleg az új ütközésvizsgálóval már szépen lehet tesztelni is a pályákat, hgy autózva milyenek.
    Amúgy az editor tényleg egyszerű és nagyszerű... Még a textúraszinezéssel vannak gondjaim, de azért haladok, az objektumozás már jól megy. ;)
  • M. Tibor
    Ez a kicsike kep arol aromkodik, hogy valaki foglalkozik a tervezesel es nem csak setarepulesre fuzettet be.:)
  • skristof
    jaja
    vannak benne nagyon jó sétarepülések! :P
  • M@TriX
    lentebb már lett tárgyalva...
  • M@TriX
    Na ismerkedek már én is az Editorral és tényleg nagyon ütős darab. Ha végre lehet majd egyből Live kocsikázni is rajta akkor lesz igazán jóóóó, habár lehet szép repüléseket csinálni így is. ;)
  • Pyx #3917
    izé, a buggy vs domb ütközés bug, ugye nem lesz javitva?
  • Pyx #3916

ezt csak ugy..
  • skristof
    uff
    nah ez igy már nagyon ütős!!
    a configban lévő kül. mapnagyságokat hogyan lehet életre hívni?
  • M. Tibor
    Remelem megy az ismerkedes az editorral. Nagyon kivancsi vagyok, hogy ki mit tud alkotni. :)
    Addig egy kis moka.:)De remelem nem csak retusalva lesz benne fu, es valami hasonlot fogunk kesziteni.:)

• Gregorius
    Oké, probléma megoldva, gondolhatam volna erre előbb is, na mindegy, tudok lerakni objektumokat.

Viszont néha érdekes módon nem létező fák vetnek árnyékot a talajra.
  • Gregorius
    Nekem csak akkor rak fát a pályára, ha előtte megynitom Shark pályáját, és oda lerakok egy fát, persze csak a második próbálkozásra. Utána megynitom az én pályámat, na akkor le tud rakni fát, de csak azt a típusút, amilyet utoljára raktam le Shark pályáján. Mind a két famodellre uyganazt rakja le. Aztán meg elmentem, vagy legalábbis abban a hiszemben vagyok, de mikor újra betöltöm, volt fa, nincs fa.
    Megnézem mi van, ha nincs Shark pályája a könyvtárban.
  • skristof
    nah, mindenki ennyire mapeditorozik? megállt itt az élet? :)
    én is ismerkedem vele, így elsőre: könnyen kezelhető!
    persze bogaradzik, de lessz ez még igy se! :P
    Shark: a path tool és maga az editor pontosan hogyan lessz össze-csinálva? :))
  • skristof
    kössz, közben DOSban megcsináltam, de már megy az ATi-s gépen is
    nyamiii
  • skristof
    kösszziii
    Istenkirályak vagytok!
    Veled az élen LittleShark! :)
  • Zetorg
    Köszi,megkaptam!Már működik.
  • Toya
    Köszi!
  • M. Tibor
    Ment privi es E-mail is.:)
  • Toya
    Átraktam egyik winchesterről a másikra a programot, simán csak áthúztam erre kiírta hogy jogtalanul használom :D
  • M. Tibor
    Terep arnyek nelkul ugyi.:)
  • Nyiri
    fut
  • petesilver
    Legegyszerűbb partiton magicel csinálni egy új partíciót, ha eddig nem volt. Ha volt, bootolj az xp cd-ről, és add meg neki, hogy melyik partícióra rakja fel magát.
  • M. Tibor
    De en mar elkuldtem.:(