A.S.K. Homework The Buggy - Make, Ride, Win!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

petesilver
Sznupi Messenger közelben vagy?

Mission Impossible 2010: PRO Class

Ott nem Shark bólint, hanem én, hogy megcsinálom-e vagy sem, egyelõre még nem tudom... 8-))

Gregorius
Ja, és még valamire oda kéne figyelni a fizikai modellezésnél, amire általában vagy nem figyelnek oda egy ilyen játéknál, vagy csak a hatást nem érzem, de lehet, hogy hülyeséget mondok.

A csúszási és a tapadási surlódási együttható két külön dolog. Az abroncsok oldal és hosszanti csúszási együtthatója sem ugyanaz. Ez föleg az ellenkormányzás fizikai valósághûségét dobná fel szerintem. (De csak ötlet)

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Gregorius
Esti versenyekhez jó lenne, ha be lehetne állítani a fényszóró magasságát, esetleg pozícióját.

Poén lenne, ha elektromos pisszavillantó-állítás is lenne benne. 😊

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

ranGer2
Huh Alexease te vagy nagyon tudsz valamit vagy csak tényleg beszélsz össze vissza! 😊 Nos szerintem is jobb a sátras megoldás... Petersilver ötleteivel!! A kamion és a többi cucc skinelhetõsége szintén jó ötletnek tünik,legalábbis nekem tetszik! Kérdes hogy Shark bácsi bólint e vagy sem!!

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

...és persze megfelelõ mértékben fékezi az autót.

Tényleg, mi az alap koncepció, full szimulátor lesz szigorú fizikával vagy valami arcadosabb (szép magyar szó ez) ?
Alexease
Pelda😊)
Gondolom, teljeskoru legellenalas szamitas sem lesz, mivel felesleges😊))
Vagyis, a felszerelt szarny-tipushoz egyszeruen csak hozzarendelni egy "szamot", vagy ha allithato - bar fizikalisan nem latszik - akkor a beallitott szamhoz parameterezni a dolgokat, ami egyszeruen csak az auto hatuljanak a csuszasi es a sebessegfuggo leszoritoero (fuggoleges vektor) parametereit modositja.

De nem ertek hozza, vagyis szovegelek ossze-vissza😊)
Alexease
Es lassan erdemes lenne atbeszelni, a fizikai parameterezest is. Melyek lesznek azok az ertekek, vagy mely ertekeknek lenne ertelme, amiket erdemes lenne az fizikai engine-ben skalazhatova, menubol, "garazsbol", "beallitasok"-bol modosithatova tenni.

Pl. egy buggynal az automagassag, rugoero, lengescsillapito ket erteke, guminyomas, fekelosztas, fekero stb. biztos hogy ertelmes pareameterek, es erdemes is oket allithhatova tenni. Talan meg az atteteleket, difit is. De mondjuk a camber, caster, toe miegymas, mar nem biztos hogy sokat szamit a buggynal terepen, vagy nem sok ertelme van.

De ha teljeskoru fizikai model lesz, es minden allithato, mindent korrekttul szamol, akkor ez is passz, csak akkkor hajjjraaa!😊))
Alexease
Akkor a #3012-es hozzaszolasom van ervenyben😊)) thx!
A viewer nem csak ide a fórumba lesz, hanem a végleges játékba is, hogy ha valaki akkor akar majd saját skineket rajzolni magának, akkor meg tudja nézni õket.

Jogos, ha lesz rá idõm, akkor megcsinálom. 8-)))

Alexease
De ha a viewer "csak" ide a forumba, a skinekhez kell, akkor jo ez ami van, ne pocsoljetek vele😊) Ha kesz lesz a Pinball (), akkor inkabb a jatek engine-t nyomjatok, hogy haladjunk is valamivel😊))))))))))))))

Kivancsi lennek mar a jatek-engine-nel keszult kepekre, es foleg a fizikai megoldasokra😊)))))
Alexease
Ha ezt a Viewer-t veglegesre szeretnetek majd, vagy ez kerulne bele a jatekba is, mint "segedlet", akkor tenyleg jo lene normalisan kialakitani.

A garazs tenyleg mar kicsit elcsepelt, es a buggy-k hoz sem nagyon megy egy zart, tiszta, szepen felszerelt garazs.

De esetleg, egy kulso terepes, a palyaszelen, valami felig fedett, vagy satorszeru, vagy olyan mint a rally versenyeken szokott lenni stb. Igy meg is csak egy "garazs" vagy "szerelo" helyen all az auto, es megsem a "pusztaban", de megis meg lehet jeleniteni nehany grafikai feature-t (pl. fu, fa, bokor, tocsa, viz, palyamenti objektumok stb.)

A hatterben levo autok, verseny, emberek, por, fust stb. nem kell, mert furcsan nezne ki a statikus viewer-ben. Dinamikus viewer meg teljesen felesleges😊)

Vagyis, aki naggyon benne van a scen-ekben, az tervezhet es osszerakhat egy komplett MAX-es viewer nezetet😊))
petesilver
kÉT VERZIÓT TUDNÉK ELKÉPZELNI:
1. Szerelõsátor, elején teljesen nyitva, benne a Rallyból, és autóbemutatókból imert 2 sávos fémfelfutós, fémemelvény, amire felmegy a buggy a szereléshez.

2. Elõl nyitott sátor, középen fémelvény. 2 oldalsó sátorlap, hátfal a Buggyt szállító szerelõkamion, aminek a szélérõl nyílik le elõre a szerelõsátor teteje. Én a garázst elvetném, adjunk neki nomád jelleget!!

És még valami. Lehet macerás megcsinálni, de én Buggyt, overált, sátort, illetve kamiont is skinezhetõvé tenném a játékban.

A kamionos megoldásnál a kamion oldalára lehetne felfogatni a szerszámtartókat, sátorba szerszámos szekrények lennének.

Szvsz (ha más nem, max csak a játékban) úgy kéne ezt a "garázs"-dolgot +oldani ,hogy (mivel a garázs "kissé" már elcsépelt) a szerelés kinn folyna a pálya mellett, látszana a trailer, a háttérben pedig menne 1 verseny...
Szerintetek? Najó, csak 1 ötlet...

Kapok objectet??? mikó? Amúgy tényleg ott a pont

A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom

Ne hallgassatok YaniManra, köze nincs a dologhoz, Õ már csak a kész objecteket kapja. 8-))
Szal, vagy MAX vagy 3DS fileban küldjétek mert a Unit rendszer úgysem fog egyezni és azt valszeg nagyítani vagy kicsinyíteni kell majd.
A texturak pedig TGA vagy BMP, értelemtõl függõen ha alpha csatorna van, akkor TGA, ha nincs, akkor BMP, hogy jó minõség legyen.
A UNIT rendszerrel meg ne foglalkozzatok, azt majd én beállítom.

Amúgy én arra gondoltam, hogy szerintem logikusabb lenne a viewert úgy megcsinálni, mintha valami garázsban állna a kocsi és akkor az lenne a végleges változat ami a játékba is belekerül majd, de szerintem ezt Ti döntsétek el és úgy lesz kialakítva.
Mivel a játék nagyrészt külteri lesz, ezért lehet nem ártana ha a viewer egy garázsban lenne mondjuk fékpadon.
Várom az ötleteket, akár privátban is vagy e-mailban.

Ja: 1 egység 1mm (milliméTEJ😊

A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom

Hmm... na ja 😊 Ezt Antiék tudhatják, én nem foglalkozom a 3D-vel. Küldjétek MAX-ban hehe

Alexease
ASE milyen Unit Setup-pal legyen? Vagy az ASE exportnal atforgatja sajatba?! Texturak? TGA, JPG, DDS? Az ASE-be csak a Mesh, Textura koordinata, Material kell (a tobbi felesleges is;-)? Tizedesek 1-4?
petesilver
Hja, és a faláda oldalán persze fent legyen az A.S.K. Homework felirat!

petesilver
Igen. És a végén jöhet az új elnevezés: Island viewer with Buggy model 😊 Vagy rakjatok be egy bódét, és az új buggy elõtt bódéskinezõ verseny kírása. Vagy híd, amin jött a buggy. De mégjobb a helikopter fent, lelógó kötél, és a buggy a széttört fakonténeren áll, fadarabok szétszóródva a bokorban, fa tövénél. De ez a képjelenet leanimálva lehetne a játék intrója is. Helikopterrel megérkezik a pály fölé a buggy, lerakja a konténert, és kirobban belõle a buggy, és indulhat a verseny! 😊

Küldjetek be ASE-t textúrákkal, és ha jó, belerakjuk. Persze ne úgy legyen, hogy minden nap jön száz új kép, szal csak mérsékelten tessék munkálkodni, de ha tényleg valami jó jön, azt beletesszük :-) Na?

Shan
Ja-ja...M2-n jót mulattam, de nem rossz.
Shan
Nem tudom, illik-e az összképbe, de egy kis szigeten talán egy horgászbódé, kikötött csónakkal. merugyehogymentoda...(ja, de akkor horgász is kellene)...hmmm

Lehet, hogy elég lenne egy kis gyékény köré, vagy nád.
Alexease
A bokorban gubbaszto pilota, mellette egy tekercs Kreppto-val😊)))
De a faronk, farakas, ki kerites talan jo lene.
Matula bácsi kunyhója és kikötve egy tutaj, evezõvel...
(Balaton feeling) :-)
Gregorius
Egy turistajelzõ tábla,
mondjuk, hogy itt jobbra turisták találhatók 😊

M. Tibor
A kicsi kis szigetre kellene valami diszites de mi?

(Most mar tudom, hogy nem letezik 100% csak 120%)

Új kocsi azért nincs, mert PurePinball XBox-os változatának az utómunkálatai zajlanak jelenleg és oda kell dolgokat csinálni, de azzal amint kész leszünk, nekiesünk teljes mértékben a Buggynak. Kitartás emberek! 8-)))

😊))
jaja
mondjuk uj kocsi? vagy a legutobbihoz sincs elég?
de a forum sem olyan aktiv
remeélem gõzerõvel fejelsztetek, csak azért!

football without ultras is nothing

Hmm, ez szép és jó, de mintha a közösség mostanában elfelejtette volna a skinek rajtzolgatását...

petesilver
Hogy legyen min tükrözõdnie a környezetnek. Amúgy ha rázoomolsz a buggyra, a sok víz nem is látszik. viszont talán az igen, hogy szabad mozgatás, és a világból kizoomolás is lehetõvé vált. Shark akarta is, hogy rakjak be egy olyan képet, ahol totál messzirõl látszik az egész, de ezt az élményt meghagytam neketek! 😊

ranGer2
De miért ilyen sok a víz?

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

petesilver
Pár új kép az átdolgozott, szebb viewerbõl:

lol 😊)
azért apránkét jöhetnek ilyenek ám a népnek! 😊)

Alexease
Es az hogy? Fixen annyi a fuszall objectum az egesz palyan, vagy osszesen annyit lehet megjeleniteni egyszerre.
Vagyis fixen lathato ennyi fu folyamatosan, vagy ami mostanaban "divat", hogy a latokorunkben, egy bzionyos tavolsagon belul rajzolodnak ki, persze normalisan, szep atmenettel. Szerintem az utobbi jo megoldas lenne, mert eleg nagy bozotot lehet vele csinalni, mindig csak azt szamolja amit latni, raadasul, bizonyos tavolsagon kivul, ugy sem lehet mar megkulonboztetni a sima fu texturat es az objektum fuvet.
M. Tibor
Itt egy mellekes informacio. De igaz. 😊
Pontosan 3.900 ezer fuszalmag lesz rendelkezesunkre, egy adott palya megszerkesztesere

én inkább a fincsi engine-fícsõr listát várom 😊))

ranGer2
Csak nem uj wiewer készül??

M. Tibor
Itt egy kis eletjel.😊))))))

Alexease
Az Activision Value minden termeket csak Amcsiban jelentet me. Ezert Value😊 3-6 honap gyartas, aztan dobolosas, es ki a polcra 20$ alatt😊) Kint sokan vannak, akik rendszeresen jarnak ilyen boltba, kineznek egy-ket szep, latvanyos "dobozt", megveszik, hazaviszik, kiprobaljak, aztan torlik. Egyszeruen nem eri meg Europaban kiadni ezeket. Ezek kis koltseg vetesu, gyorsan keszult jatekok. Altalaban a kiado otletere, liszenszere stb. keszulnek, ugy hogy ok keresnek hozza "olcso, gyors" csapatot.

A The Buggy abszolut nem valoszinu hogy AV-s lesz. Szinte biztos hogy nem😉
Gregorius
Nekem is kezd az agyamra menni, hogy az Activision minden Invictus terméket csak az USA-ban jelentet meg, most még ezt a Monster Garage-t is. Remélem a Buggy nem téved erre az útra, mert nagyon betelne a pohár.

malter
az enyém vodás 0,28kb rulez!!!a street legal racinget ugy töltöttem le hogy át lett alakitva a kábelem(egyszerre tölt,és megy a net)igy majdnem 3 napig jött😊)))))
M@TriX
ugyanis ha jól tom te is modemes vagy mint én alájuk meg apuci bevásárolta az ADSL-t, stb... 😉 Így nekik mind1 mit szednek le csak legyen valami?
Úgyhogy ne bántsd, õk nem mennek a minõségre meg az infózásra. 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Gregorius
Hát, nem!
Theocracy rulez, bár szerintem jó nehéz,... egyébként én is támogatom az OpenGl-t, no meg a kártyám is, és Linux rulez!

Alexease
Azert "szolunk" be, mert sajnos tipikus GYP volt a kerdesed. Gozod nincs mi ez a program, sosem halottal rola, az sem biztos hogy erdekel teged, de az az elso kerdes, hogy honnan lehet letolteni Gondolom, a masodik az lett volna, hogy honnan szedjel crack-ket, magyaritast, elmentett allast, vegig jatszast, miert nem fut az XP-den, es hasonlo, rendszeres, nevetseges kerdesek.

Bar igy neked serto lehet hirtelen, de sajnos, naponta tobb tucat ember tevelyeg be a forumba, es teszi fel, ugyanezeket a kerdeseket, az altala abszolut ismeretlen programokrol😞(

Az hogy leakarod tolteni, az egy dolog, ez van, sajnos termeszetes. De elotte legalabb, probald kideriteni, hogy mi is az amit leakarsz tolteni!

Attol maszok a falra, hogy mindenkinek minden kell, mindent leakar tolteni, fingja nincs az geszrol, aztan jon szutykozni, fikazni, aztan 2-3 nap mulva mar el is felejtette az egeszet.
Zetorg
Miért szóltok be bazzeg?Nem lehet mindenki géniusz mint egyesek, és nem volt kedvem végigolvasni ezt a pár oldalas topicot!!!

mért kell unregekkel foglalkoznii??

ranGer2
Huh! ehh! szerinted miért ?? mert mondjuk õ az A.S.K. homework fõfeje! bazz mostmár ha ilyen hülye kérdéssel jön valaki nem én fogok válaszolni!