7782
-
#4140 Maniam, ezert szeretek rola irkalni:))))) Konyvtarszerkezet, file-ok stb. (pl. alex_homok "uttipushoz":))
\data\textures\user_textures\alex_homok
- alex_homok_tex.dds
- alex_homok_bump.dds
- alex_homok_ut.wav
- alex_homok_csuszik.wav
- alex_homok_type.ini
Az alex_homok_type.ini-be lehetne szovegesen hozzarendelni az egyebb dolgokat:
- menetkozbeni efekt (pl. por)
- csuszaskozbeni efekt (pl. por, felverodes tipus - sar, kavics, folddarab stb.)
Az efektek gyariak, nem valtoztathatok, csak a "kod nevuket" lehetne megadni: smoke, dust, water, pebble, mud ect.
Tudom hogy bonyi egy kicsit, de egy "terepes" autosnal, sokat szamit a valtozatos terepviszony. -
#4139 De az "uttipusoknal" nem konkretan a tipusokra gondoltam, hanem hogy ne "csak" texturaval lehessen festegetni a tajat, hanem konkret tipusokkal. Melyek mar tartalmazzak a tapadasokat-csuszas infokat, alap hangokat, csuszas hangokat, a felverodes efekteket (por, sar, gumi fust stb.), ffb stb.:) -
#4138 Pedig a start-pozicio a versenyeken, ha jol tudom, sok helyen kotelezoen beton, aszfalt vagy kirakott ko kell hogy legyen:))) Meg a szakasz hossza is meg van adva:) -
#4137 A Korlat nem lesz automata - normal objekttel neked kell kihelyezni, de kodilag van egy kis bibi. Majd holnap kiderul, hogy lesz...
AZ utszerkeszto csak 2d marad, es a terepen varialhatod a magassagot - egyaltalan nem nehez.:)
Uttipusokrol meg semit nem tudunk - illetve egyet igen: hogy beton nem lesz.:)
-
#4136 Ja, es ma mar alapnak szamito "problama": a palya objektumok fizikaja. Vagyis, mennyire lesznek dinamikusak a lerakott objektumok (fakerites, kis reklamtabla, gumik, kis oszlopok, hordok stb.)?
Bar nem roncsderbi, de epitett terpe palyan, azert szoktak hasznalni hasonlokat a kanyarokban, sikanokban, es nem lenne egeszseges, a betonkent uzemelne egy gumi oszlop:))
Ha lesz, akkor eleg az objektum, az "utkozo" objektum, egy sulypont es egy tomeg:)))))) -
#4135 - Korlat-mania?!?! :) Remelem nem automata korlazozo lesz!? :) Szerintem a eleg ha normal "objektumo" reszben van.
- Az utszerkesztovel mitortent? Meg lehet oldani hogy azzal lehessen a szintkulonbseget is allitani?
- Az "uttipusokrol" szuletett mar dontes? Ez meg az en maniam:)))) -
#4134 De reg irtam mar, hogy mi tortent.
Letudtuk a fu-maniamat, kodolas szempontbol kesz, majd nekem kell jobb texturat rajzolni. :)
Holnap korlat-mania lesz. Remelem, eleg lesz az 1 nap. :)
-
#4133 Képzeld el, hogy mondjuk egy keményebb kőböl álló sziklát egy folyókanyarban alámos a folyó. Elég természetes képződmény, és bizony előfordulhat, hogy a fenntebb fekvő részek nem esnek áldozatául az eróziónak, vagyis előfordulhat, hogy megtartja a szikla a sapkáját, és ott bizony egy viszintes kinövés keletkezik.
De ha már a természetes képződményeknél tartunk, akkor ott vannak a barlangok. Ott is van ilyen. Persze tudom, hogy ezzel az editorral nem igazán lehet barlangot csinálni, csak amolyan kifordított izét, de ott is van ilyen képződmény.
Ami pedig a barlangot illeti, de állati lenne, ha lehetne építeni, és nem csak amolyan object lerakással. -
#4132 Képeljétek el, álltok egy nagy fütyi felett és egyszercsak rátokomlok az egész! Csúnya halál!:) -
#4131 mondjuk ez nem is túl "természetes" képződmény,
az editor ultrarealisztikus és ebbe azért rokkant bele. ;)
Ez nem realisztikus -
#4130 Nem gondoltam volna, hogy ezzel korhatárossá teszem a topicot.
Szóval ott mohásnak kéne lennie maximum, de nem füvesnek.
Na mindegy, én csak szóltam, tegyetek vele belátásotok szerint. -
#4129 már éppen készültem rá :D -
#4128 akarommondani füves, mielőtt valaki valami rosszra gondolna. ;) -
#4127 alul szőrös, mi a baj? ;) -
#4126 khm :D -
#4125 -
#4124 # 4088 Nem.
# 4115 Ezt meg nem ertem.:) -
#4123 Szolgalati kozlemeny!
Alex! Az uj web oldalt aprilis 22-ig elkellene keszitened.
Fontos, muszaj hogy legyen es hogy nezzen ki valahogy.:)
Nincs idonk foglalkozni vele, mert szorit az ido. Inkabb a progival foglalkoznank, hogy minel jobb es gyorsabb rolling demot tudjunk kiadni.
-
#4122 jól néz ki. -
#4121 A fű felülről biztos hülyén néz ki, de onnan ritkán látjuk. Persze előfordulhatnak főleg visszajátszáskor olyan kameranézetek. Ötletem persze nekem is csak olyan van, hogy mégtöbb polygon, de az nem megoldás mi? Ritkább, de több textura. :? -
#4120 Egy keszulo jateknal, nem kotekedesnek hivjak, hanem tanacsnak:)))) Vagyis nyugodtan:) -
#4119 kötekedni akarok! de inkább visszafogom magam! -
#4118 Alakul a molekula!
Ja és egy hülye embert, mint én nem mindig kell érteni!
,de 4088-ra 4115-re választ várok!
Ezek a képek...! Nagyon jók!
Most, hogy ennyi füvet látok; a fű megfogja majd az autót? -
#4117 ezek dejok képek ezek!!! -
#4116 En nem ertem. de jo a szoveg.
-
#4115 Ja, még valami a Buggy editorhoz! Amikor egy polygonnak az ortogonált normáltja negatív irányú az y-tengelyen (ami nálam a függőleges), akkor nem lehetne, hogy ne fű textúra, hanem szikla kerüljön rá? -
#4114 Ezt az előző üzenetet ignoráljuk oké?
Naggyyyon hülye vagyok! -
#4113 Jól érzem, hogy az ütközésmodell lett felturbózva egy kicsit?
De amúgy bájtra pontosan annyi, mint a múltkor volt, ez hogy sikerült? -
sznupi #4112 Atyám ... én erre már alig emlékszem ... csináltunk ilyet is? 8-))) -
#4111 Köszi, már csurog lefelé, aszondja még fél óra! -
#4110 Egy picit kesek, de 21 ora 31 p-re ott leszek a megbeszelt helyen.:) -
skristof #4109 uff, azért szivesen nyomnám....
de:
1.: modemes vok :((((
2.: ATi kareszom van
de azért köcce énis -
#4108 thx 4 it! :) -
#4107 koszonjuk szepen :) -
Toya #4106 Válaszoltam rá. -
#4105 Neked is ment privat uzenet!. :) -
Toya #4104 Trükkök - szólj a tesztelőnek szerintem orrvérzésig nyomta ezt a programot is.
NV Pibball - én egy nyomorult letöltési linknek is nagyon örülnék :D -
#4103 Privi ment a nepnek.:) -
skristof #4102 hi!
az ember nemjön ide 1 vagy 1,5 napot, és teljesen elfajul a helyzet!
mi lessz mikor és kivel???
hmm... csak nvidia...
nah, mind1, remélem 'csak' ez a pinball izé a meglepi -
#4101 Talaltam valamit a neten.:)
Na ez mar durva, hogy en is jatszok egy felig nem hivatalos progival, de megse mert mi keszitettuk regebben.:)
Nagyon allat, teljesen elfelejtettem benne minden trukkot es olyan mintha ismeretlen jatekkal jatszanek, amit nem lattam meg soha.:)Igaz, hogy mar kemeny honapok ota nem jatszok semmilyen jatekkal, de ez megfordulni latszik. :)
Lenne egy keresem, ha valakinek van eredeti NV PINBALL cd formatumban, amit ForceWare-nek hivnak es nv alaplap
es video kartyahoz adtak hozza az igazan szolhatna, megvasarolnam mert, hogy kell.:)