A.S.K. Homework The Buggy - Make, Ride, Win!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kisebb kép nem volt? Mi van a modempowa-val? 8-)))))

M. Tibor
Egy ujabb probalkozas a fiam reszerol.

(Most mar tudom, hogy nem letezik 100% csak 120%)

lol
remélem jár erre moderátor, vagy vki ASk-s.... 😛

football without ultras is nothing

ranGer2

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

Gregorius
Persze, te itt vagy nekem, nem is tudom, hogy hol jár a fejem!

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

ranGer2

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

Lacc
Szóval holnap a suliba Szandival? Ott leszek!
ranGer2
te meg mi a fa**t keresel itt és mi van Szandival? DE MÉÉR NEM PRIVIBEN IRSZ ILYET TE NAGYON HÜLYE!

Falabu
Privibe küldtem egy üzenetet!

––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––

ranGer2

Gregorius
Így hétvégére, amikor lenne idõm leülni a fórum elé, mindig kihal.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

ranGer2

Gregorius
Én is így hiszem, csak gondoltam, nehogy a feledés ködébe vesszen a dolog.

ranGer2
Nem akarok senki helyett irni de sz.tem õk is ezt gondolják! hogy

Gregorius
Nem akarok sebeket feltépni, de kicsit kipofozták az Invictus oldalát, a Desert Rats vs. Afrika Korps oldalát, a t3war.com-ot, és a Codename: Panzers-ét is rendbe rakták. Lesz valami nálatok is, nem álltok be a sorba? Persze, ha vagyok, akkor szóljatok be!

ranGer2

Gregorius
Ami most nem jön össze, az majd a Buggy 2: Return of the Service Man-be lesz belerakva. 😊

"sajnos az engine-bol(fizika) meg semmit sem lattunk..."

Mivel hogy az egy szem kodolo az xboxot buvoli ,egy ideig nem is fogsz latni fizikat.

"ugysem lesz idõ mindent megcsinálni abból amiket elterveztek"

Ido mint a tenger.

"mert hiaba lesz nekunk csilivili a gem ha szar lesz vele jatszani!"

A jatszhatosag az eladas szempontjabol valahol hatul van.Az egyik legeladhatobb dolog a nev.Meg teljesen NULL grafikat es jatszhatosagot is el lehet adni ,ha ismert nev van a dobozon.
Ezutan jon a adott videokartyakbol kihozhato max grafika es latvanyvilag.Ezt parosul a mennyiseggel ,minel tobb palya minel valtozatosabb grafika.
Pozitivum ,ha egy jatek uj otletet hordoz.Ez akar otlettol fuggoen meghatarozo is lehet.
Ezutan irhatjuk a jatszhatosagot.

Gregorius
Szerintem sem kell keréknyom. Sekély sárban elég egy kis texturadobálás, meg valami 2D-s csík, mély sárban pedig gyorsan összefolyik a sár a kocsi mögött.

ranGer2

ranGer2
Jujj! k***a JÓÓÓÓÓÓ!!!

Freak kért valami hasonlót anno 😊

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

Alexease
Ezt multiba tervezted, rendfentartonak? 😊)))

Hihi 😊))))))

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

M. Tibor
Off.😊

(Most mar tudom, hogy nem letezik 100% csak 120%)

Ezzel maximálisan egyetértek, én örülnék a legjobban, ha óriásiakat lehetne dagonyázni 😊
Annak idején a Clever's-tõl is kérdeztem a Screamer4x4 fejlesztésekor, de õk végül mégsem csinálták meg 😞 Pedig a Screamer4x4 intrójában eszméletlen jó kis dagonyás jelenetek vannak, olyat kéne csinálni!

Minel valtozatosabb terep ,annal jobb.

En is ilyesmit akarok , hogy bitmapba rajzolom a kereknyomot ,de ez fuggetlen a tajtol ,es joval reszletesebb .A taj amugy se bitmapposan epul fel.
Nem is lesz kirajzolva mindenhol ,csak a kamera kozeleben.Sot valszinu csak az utra megy ra,igy nem olyan sok memoria kell hozza.

Megnéztem, rengeteg jó ötletet soroltál fel, remélem jegyzetelt A.S.K.

El is gondolkoztam, lehetne-e a domborzati bitmapos megoldást dinamikusan alkalmazni...
Az autó elhaladó kereke egy sötétebb sávot húzna ebbe a bitmapbe, majd ezt a progi gyorsan visszaszámolná 3d-s facekre és kicserélné a talajobjektumot. Hülyeség?
Persze ez nem az egész pályán, csak a szükséges (süppedõs talajú) részeken.
3D keréknyom szerintem is felesleges. Csak a grafika kedvéért semmiképpen sem érdemes megcsinálni, de ha fizikailag érezni lehetne a hatását, akkor esetleg érdemes lenne vele foglalkozni. De egy pár buggy a ledöngölt talajon valószínûleg nem hagy olyan mély nyomokat, amiért megérné a belefektetett munkát. A mély sárban persze igen, de az meg úgyis összefolyik, amikor a másik kocsi belemegy, tehát szerintem ott sem nagyon lehetne gödörként érezni. És egyáltalán, lesz-e ilyen mély sár a játékban? Mert belegondolva, a buggyk tényleg döngölt úton szoktak versenyezni...

Szerintem nagyobb sebességnél biztos összemérhetõ a gravitációval, talán meg is haladja. Ezért hoztam a rallyt példának, azok azért nem csoszognak 😊 Persze most csak találgatok, mert semmi adat nem áll rendelkezésemre.

Ha a pályák nagy része betonkeményre döngölt talaj, csak egy-két laza talajú kanyarral akkor nem is olyan vészes a dolog (ott spórolni kell az egyéb közeli tereptárgyakkal :-).
Szerintem majd egy próbát megér: mikor kész a fizikai engine, egy elõre megszerkesztett 'keréknyomos' pályán futni pár kört.
Ha nagyon lerontja a játékot akkor kuka.
Alexease
Ezekrol a kereknyomokrol, besulyedesrol, "uttipus megoldasokrol", ffb-rol stb., mar regebben egy komplett ertekezest folytattam😊)) Mindegyket ugy probaltam osszeallitani, hogy grafikailag hasznalhato legyen, es szimulaciora is elvezetes. Plusz, az lehetoseget biztositott a editorban is, az elozetes editalasra.
Valahol regen, az elso hozzaszolasoknal lesz😊)) Hogy mi kerul bele, nem tudom, de valszeg teljesen mas lesz😊))
Ha szabalyos haloban vannak strippelve akkor gyors,amugy kb 5-10 szer lassabb lesz az egesz.

"Csak erre gondolom édeskevés az 1 éves fejlesztési idõ."

Ket het.

A voxel az egy regi technika, az eredmeny minosege pedig gyenge.Az enginben van annyi tartalek,hogy a kozelben levo nyomokat polybol ki lehessen majd rakni.gf4-en futott mar 2 illio haromszogbol allo hegy 20 fps-el.

"Szerintem felesleges polygon szintu besulyedest csinalni."

Csak a grafika miatt tényleg felesleges, kis bumpmappos keréknyom azt kész.

De lehetne a kivájt részeknek hatása az autókra, nehéz lenne õket kikormányozni belõle és rázkódna ha keresztbe mész. FFB-s kormányokról nem is beszélve.
Ez megoldható lenne a grafikai trükk + a fizika hozzászámolásával.

De mégis a teljesen igazi a valós pályatorzulás lenne, akkor pl. belecsúszna az autó a mélyebb részekbe vagy oldalirányú csúszásoknál bele-bele akadna, megdobódna...
Bizonyos szintig igazad van ,de azert kirpobaljuk ,hatha valami jo jon ki belole.

DE rengeteg hasznos infot adott tegnap...

Alexease
Szerintem felesleges polygon szintu besulyedest csinalni. Ha azt valaki versenyzoben kiszurja, annak kulon gratulalok😊)

Mint mar regebben irtam, talan egyszerubben is megoldhato. A sartol fuggoen, egyszeruen csak lejjebb kell szamoltatni a kereket/autot azon az oldalon, es gondolom kereknyomok lesznek, azokbol meg arra a helyre, valami durvabb, bumpmappposabb megoldast tenni. Ha tobb ilyen mely nyomot hagynak az autok, akkor meg eleg latvanyos is lehet, az agyon bumppolt talaj😊

Persze, ha olyan elsulyedesre gondoltatot, hogy szinte az egesz kerek magassagpot elnyeli a sar, az mas kerdes. De azert ez meg is csak buggy verseny, kialakitott, ledongolt palyakpon, es nem tereptrial a vadonban, szandekosan keresztul a susnyakoson😉))))
Ha meg tudnátok valósítani, hogy az átszáguldó buggyk formálják a pálya talaját, ez a játék mindent verne! Csak erre gondolom édeskevés az 1 éves fejlesztési idõ.

Talán ha nem facekbõl állna a talaj, régebben voltak próbálkozások voxeles megoldásra (ha jól emléxem így hívták). Mûködne az ma nagy felbontásokban?
A kereknyom besullyedes elhagyhato ,ugy is lehet sarat szimulalni,de az lenne az igazi ,ha sullyedne is.Mar van is ra egy otletem.

PeteSilver meg csak nem is csapattag,csak nyerte logojat.

Biztos a leszorito ero is szamit ,de szerintem az nem akkora ,hogy jelentosege lenne a zuhanas szempontjabol.Arrol nem is szolva ,ha lassan megy a kocsi ez az ero minimalis.

petesilver
A föld nem válogat, egyformán szivat mindenkit! Tudom, mert beszéltem vele! 😊))

Mission Impossible 2010: PRO Class

Most miért is? 😊

petesilver
Ülj le, egyes 😊))))

Mission Impossible 2010: PRO Class