7782
  • Balo
    Állat kép! Rajt vannak még a jó öreg döntött kanyarok. ;)
  • M. Tibor
    De jo minoseg legyen.:)
  • Gregorius
    Úgy egyszerű! De most ismét jelét adtam sötétségemnek. Nem cagyok otthon Forma1-ben, de ezt a két pályát előszeretettel keverem név alapján.
  • Toya
    Na majd csináltatok valakivel róla Spycam-es felvételt :D
  • skristof
    monza
    italy
    a kép nevét csekkold! :)
  • Gregorius
    Imola, Olaszország?
  • skristof
    de!
  • Alexease
    Nem orulsz hogy lesznek uj kepek?!
  • skristof
  • PuMy
    Szerintem nem, de a kiallitas utan ma'r tuti lesznek uj kepek (eddig amiatt nem volt igazan).
  • skristof
    öööö
    letölteni nem lehet majd azt a rolling demot???
  • PuMy
    Csak ugy erdekessegkeppen, akit esetleg erdekel "eloben", hogy milyen tajat is lehet jelen pillantaban kesziteni a szerkesztovel, mondjuk Budapesten lakik es raer a hetvegen, akkor latogasson el MOD-TECH HALL 2 kiallitasra (tovabbi info itt). Az egyik gepen fut a rolling demo, aminek az elkeszitesen faradoztunk az elmult par napban.
  • Pyx #4852
    várjuk... -.-
  • ranGer2
    Izé figy ha pumy akkor nascar...
  • robotnyk
    Csekk disz áut! nem 56k-friendly jpg...
  • Gregorius
    Pedig épp mondani akartam, hogy a Hungaroringnek benne kéne lennie! :)
    Szép munka!
  • PuMy
    Tevedes, nem nascar palya volt, hanem egy F1-es palya, meghozza Silverstone.
  • ranGer2
  • M. Tibor
    A heti coment megszuletett Bodesz-tol.

Sajnos ez a nap nem ugy jott ossze, ahogy elgondoltam, de hat majd a jovo heten.:)

Az utvonal szerkeszto ala is berakhato most mar kep, es igy mar tenyleg egyszeru lesz levadaszni a
    hires palyakat az editorunkba.:) Egy mar van, valami Nascar palya, Pumy mar kiprobalta es el is
    keszitette, szoval lehet keresgetni a neten eredeti palyak rajzait.

Ja, ugyszinten belekerult a texturabol domborzat kialakitasa is, utana mar csak egy kis editalas es kesz a remekmu, gondolom.

• dav
    Én rájöttem, de melóból netezek, ide nem akarom feltenni :)
  • M@TriX
    ja a képekre kattintva leszedhetitek az editorokat az remélem világos, elfelejtettem mondani. ;)
  • M@TriX
    egy havernak csak megvan a VC nem?
    Mert akkor jobban ki tudnátok sztem elemezni, hogy hogyan működik én a col-t átküldöm este, mert azzal az editorban tudtok nézelődni, de a végterméket tesztelni nem tudjátok...
    Amúgy mindjár majd megköveznek engem, de lehet, hogy egy VC szintű törés elég lenne ebbe a játékba, mert a deformálódás megvan meg a törés, persze nem egy FlatOut vagy egy SL, de sztem elég jó...
    Persze jobb lehet csak egy megjegyzés, hogy ennyi legalább legyen. ;)
  • M@TriX
    ott leítram röviden, a lap az a motorháztető ha felülrő esik le valami azért van jelölve (ütközés)
    A gombok meg az ütközést vizsgáló területek amik továbbküldik a modell deformálódását vagy mi, de én laikus vagyok. ;)
  • ANT
    Érdekes ,működés közben is megnéznénk , ha lehet.
  • dav
    Nem igazán vágom, hogy itt a gömbök számítanak, vagy a lapok. Vagy mindkettő?
  • M@TriX
    na megvan itt az editor amiről beszéltem de találtam egy másik col editort is megnézhetitek mind a 2-t.
    ha kell a .col file is, valszeg igen azt otthon felteszem, ha máshonnan nem lesz meg.

Ezzel a programmal lehett megadni a modellnek a szélleit, hogy mikortól számítsa az ütközést. Meg az ablak helyét meg a motorháztetőt ha ráesik vmi stb.

Ez egy másik program, de nemtom mire jó, csak az előzőt használtam, lehet ugyanazt tudják, de nem hiszem:
  • Alexease
    ?!?!?!
    Fogalmazasgatlot vettel be vagy mi?!
  • M@TriX
    mindjárt rákeresek, de otthon megvan, csak én nem otthon vagyok.. ;)
  • bodesz
    szerintetek kiadás után majd talán jövőre hogy 99.9 százalékos legyen vagy több na de utána hány patch lesz?remélem 1 de az nagy vagy inkább 1 se és best game legyen jövőre
  • Gregorius
    Biztos mindenki látta már, de aki esetleg mégsem, az hálás lesz a linkért. :)

NovodeX SDK devkit 2
  • ANT
    Asszem elég sok összetevőt kell beépiteni ,hogy jól menjen a dolog.Úgy látom ,megint egyformán gondolkozunk.
  • ANT
    Nem láttuk ,meg tudnád mutatni?
  • dav
    Az általad megadott linken az első módszer a Lin-Canny, a második módszer pedig ennek továbbfejlesztése, a V-clip. Amit én írtam, az pedig a saját továbbfejlesztésem a V-clip-hez, szóval talán jó valamire :)

Én nem beszéltem semmiféle kockáról. Először szerintem is gömbökkel kell ellenőrizni, hogy két test közel van-e, aztán ha igen, akkor jöhet a pontos(abb) számítás. Persze én is butított geometriára gondoltam, sőt, éppen az akart a lényege lenni annak, amit írtam, hogy a lekerekített sarkok miatt sokkal jobban le lehet butítani az ütközési objektumot, mégis jól körülfogja az eredetit. A v-clip-nek egyébként van egy olyan előnye, hogy ha két test az előző frame-ben ütközött, és megjegyzed, hogy melyik két feature-jük érintkezett, akkor valószínűleg a következő frame-ben is ott, vagy annak közelében fognak érintkezni, ilyenkor az algoritmus nagyon gyorsan megtalálja a megoldást.
  • M@TriX
    ha jól értelmeztem a VC ütközésérzékelőjét az pont ilyen. Láttátok a VC col editorját?
    Persze ehhez a témához én sötét vagyok, csak laikusként szólok bele itt az értelmesek dolgába. ;)
  • ANT
    Ma reggel kitaláltam egy olyat ,hogy gráfba rendezek mindent a tengelyek irányába eső legközelebbi szomszéd szerint ,igy ha mozog a kocsi ,csak az utoljára ütközött tárgy legközelebbi szomszédjait kell végignézni ,nem a teljes pályát.Csak megirni kicsit húzos.
    Próbáltam olyat ,hogy egy terepméretű rácsba felirom ,hogy pl egy 4x4 m terület milyen tárgyakat /vagy háromszögeket/ tartalmaz ,igy csak elő kellet szedni ,de ez se elég gyors ,sok az átfedés.
  • ANT
    Amit most próbálunk ,az hasonlit arra amit irtál ,de egy butitott ütközési object lesz a kocsihoz.Azt ,hogy a közelében van valaminek ,szerintem gömbökkel lehet a leggyorsabban leellenőrizni .Ha mozog vagy forgog ,akkor is csak a gömb középpontját kell transzformálni.Befoglaló kockánál azt újra kellene számolni .
  • ANT
    Meg ezt
  • ANT
    Ezeket nézegetem ,csak túl sok
  • ANT
    A többin még gondolkodom...
  • dav
    Ennyi az összes reakciód? :)