7782
-
#5024 Meg az, hogy a digitális konverzió a szem által felfogható színek 30%-át képes leképezni.
De egyébként nagyon tetszik a dolog, alakul, és szépül minden oldalról, de talán kicsit sok a sárga.
Na jó, tudom ezért mi jár: -
#5023 Na most errő annyit, hogy miután a nap fénye többek között az atmoszférába való betéréskor tolódik el, ebből éppen az következik, hogy az űrben minden fehérebb lesz, ügye? Ezen kívül a Challanger éppen azért fehér, mert a sárgás fényviszonyok ellenére az. A földön is van fehér szín annak ellenére, hogy a Nap fénye sárgás. A csilagok az égen pedig nem a Nap színét, ahenm a sajátjukat bocsájtják ki, és nem minden napon ugyanaz a kémiai reakció váltja ki a sugárzást, mint a miénknél. És a távoli csillagok fénye többezer tényezőtől is függ, mert elég messze van. A hozzánk képest relatív sebességük, ami minden kedves csillag esetében távolodást mutat, ellenkező esetben megszűnik az Ős robbanás elméletének elfogadottsága, ezért azok is eltolódnak. A Hold pedig néha sárga, ezt már biztos te is láttad. Ha megnézitek a Nap fényének spektrális grafikonját, akkor jól látható rajta, hogy a sárga intenzitás és egy nagyon kis foltban talán a kék, de erre most nem emlékszem pontosan jóval magasabb a többinél.
Még másfél óra!!!!!!! :)))))) -
#5022 Kulonben ami terep es barmilyen dolog a kepernyon, csak egy par dologbol epul fel es mindegyik
befolyasolja az elkeszult kepet, amit a monitorra pakol, sorolom:
1. textura szine
2. vertex szin
3. nap vagy is a lens flare szine,+alfa ertek
4. felho arnyek, +alfa ertek
5. felho, ami feletted van duplan.:) 2xalfa ertek
Na, ez mind szinez mindent egyszerre.
Csak ennyit kell megfeleloen beallitani, hogy megkozelitsuk a termeszet szineit a gepen.:)
Nem csak 1 db textura adja meg a szinvilagot, hanem mind. :)))))))))))))
Vitatkozzatok csak nyugodtan, majd holnap elolvasom.:)))))
-
#5021 Az első sorra gondoltam én is. Bizonyíték? Mutass olyan képet, ahol a challenger, vagy bármilyen más tárgy az űrben sárga a naptól. Vagy mutass sárga csillagot, vagy sárga holdat. Nincs. Tehát a nap színe nem sárga. És nem is sárgán izzik. Annyira erősen, és fehéren izzik, hogy csak na. Szal erre gondoltam. -
#5020 Egészen pontosan melyik részével vitatkoznál, mert hajlandó vagyok megvitatni. Én így tanultam, de majd mondok oldalszámot is, ha kell . A napfényben túlteng a sárga. (Ezért sárgulnak be a fényképek ) De ha nem így van, akkor szóljatok, mutassatok valami bizonyítékot, és én rögtön lebontom a paradigmám. :) -
#5019 Szerintem meg a Nap szine (eredetiben, kint a ziurben:DD) teljesen feher, esetleg kekes, uszkve 9000K. De aki ert hozza, vagy van kedve utana nezni, megsasolhatja hogy pislakol a hidrogen:))))
De szerintem teljesen mindegy:) A nap szine a foldon sosem feher, a fehertol a vorosig a sargan keresztul minden van. A meghatarozobb amit a kornyezeten latunk, az meg ugy sem a kozvetlen napfeny, hanem a reflektiv abient megvilagitas Azt meg meg 3D render progikban is csak trukkokkel szamoljak, nem hogy jatekprogramban:)) -
#5018 ezzel azért vitatkoznék, de jól hangzik! -
#5017 Na, jó, a Nap színe sárga, ehhez nem kell tánciskola, csak középsuli fizikaóra. Igenis, a Napkitörések színe sárga, és a Nap másból sem áll csak Napkitörésből. Ehhez még hozzájön a fényelhajlás, amit az atmoszférábaérkezéskor elkövet, ami továbbnyomja a vörös felé, tehát még sárgább lesz. Ezzel nincs is gond, és a Nap legyen sárga a játékban. A gond igazából ott van mondom, már régebben is mondtam, hogy a színek, amiket a fölfön látunk épp ennek köszönhető. Tehát a texturák színeiből kéne kivonni egy kis sárgát, és akkor tökéletes lenne. Sőt, ha lemegy a Nap és nem kapnak sárga fényt, akkor maguktól bekékülnek majd, az estének megfelelően. -
#5016 Mar keso -
#5015 Hagyd Tamás! ne offoljuk szét a szent topicot! -
#5014 Lol a szomszedja vagz es ennyire nem ismered? -
#5013 Mi folyik itt? -
#5012 Asszem jah de volt más is... Mindegy NEM ÉRDEKEL! lesz@rom! -
#5011 Igen, amikor bekopiztal valami hosszu cikket valami oldalrol, egy sima link tokeletesen eleg lett volna, nem? -
#5010 Nem az mert volt már rá példa.. mondjuk nem az összeset törölte.. hanem az un. BRUTÁLUSAN NAGY képest... meg sima hozzászólásost is... -
#5009 OK byez! -
sznupi #5008 Ovi ... -
#5007 Rendezzetek le szemelyesen, ne offoljatok szet a topikot! -
#5006 Törölheted az összes hozzászólásomat is ha nem tetszik.. -
#5005 látom témánál vagytok... :) -
#5004 fórum= topic -
#5003 Semmi bajom nincs veled.. Csak nem értem hogy miért nyitsz fórumot hogyha nem viseled el ha valaki azt mondja hogy hát ez igy nem a legjobb... és nem egy ember mondta,mert jó elfogadtam hogy én mondok valamit le se sz@rod ok! de Imurai is mondta az már 2 ember.. :) De mi csak annyit mondtunk hogy "ha a napba belenézel akkor nem sárga fényt látsz főleg nem délben..!" ha este van akkor van sárgás szine a napnak de akkor az ég szine is sötétedik.. És majd mondjátok azt hogy ez nem épitő kritika! meg egyből meg kell sértődni meg mittudomén! És sose mondtam hogy hülye vagy.... -
#5002 En sose mondtam, hogy tokeletes a helyesirasom. Tudom, hogy gyatra es borzaszto. De nem vagyok ...., hogy felkapjam a vizet azert mert mas tud olyan dolgot amit peldaul en nem, ezzel nincs is baj. :) Miert nem szemelyesen mondod meg ha bajod van velem, miert pont itt a publikum elott? 6 meterre lakunk egymastol .:( Itt latszik pontosan a fiatalsagod. De vegyel vissza arcodbol egy picit, mert tul kozel lakunk egymashoz. Fel kell noni es nem a napszemuveg ala bujkalni. :)) -
sznupi #5001 STFU! -
ANT #5000 ""Shut up and drive!""
-
#4999 -
#4998 Brümm. brümm. -
ANT #4997 -
#4996 Hát persze! én semmit soha nem tanulok! tök hülye vagyok ehhez!.. Ti tudjátok végülis nekem semmi közöm ehhez a programhoz nem is volt és nem is lesz.. még editor sem kell.. mivel én tök hülye vagyok.. csak az a baj hogy nem én irom a hajót ly-os j vel... -
#4995 Hja. A dosch sorozat meg is van, 3 CD finom hdrikkel!!! -
ANT #4994 hdr ati demok -
ANT #4993 Igazán jó napfényt HDR technikával lehetne csinálni ,mivel a monitor és a hagyományos képtárolási módszerek messze nem adják vissza a kép teljes fénydinamikáját.
hdr image -
#4992 Isten egy van eben a forumban es az pedig ..... :) -
sznupi #4991 Asszem jól mondod, de itt jön képbe, hogy az emberek szeme sem egyforma, ergo mit mi spec fehérnek látunk az lehet másnál sárga, aztán nagy hatással vannak rá a monitorok is, melyiken milyem gamma vagy brightness van. Majd ha elkészülünk teljesen (nem csak mi hanem a program is ), akkor majd szépen összelesznek lőve a szinek és mindenki meg fog nyugodni. 8-)) -
Nagydög #4990 Aszontad jossz istennek. Csak az(egy) istennek se megy az Operaban a valasz erre funkcio. -
#4989 Szed csak elo az a Kozmosz sorozatot . -
#4988 Lol..
Reggel van, es nem ertem. :) -
#4987 Most csak a szem által érzékelt részről szóltam! A teljes Spectrumot egyenlőre hagyjuk! :) De ha bele akarunk menni, inkább előszedem Carl Sagan Kozmosz sorozatát, és újranézem! :) -
Nagydög #4986 Shark!
Jelenleg nincs uresedes. Kuldok egy jelet, ha lesz. -
#4985 Alakul.:)