7782
  • Gregorius
    Meg az, hogy a digitális konverzió a szem által felfogható színek 30%-át képes leképezni.

De egyébként nagyon tetszik a dolog, alakul, és szépül minden oldalról, de talán kicsit sok a sárga.

Na jó, tudom ezért mi jár:
  • Gregorius
    Na most errő annyit, hogy miután a nap fénye többek között az atmoszférába való betéréskor tolódik el, ebből éppen az következik, hogy az űrben minden fehérebb lesz, ügye? Ezen kívül a Challanger éppen azért fehér, mert a sárgás fényviszonyok ellenére az. A földön is van fehér szín annak ellenére, hogy a Nap fénye sárgás. A csilagok az égen pedig nem a Nap színét, ahenm a sajátjukat bocsájtják ki, és nem minden napon ugyanaz a kémiai reakció váltja ki a sugárzást, mint a miénknél. És a távoli csillagok fénye többezer tényezőtől is függ, mert elég messze van. A hozzánk képest relatív sebességük, ami minden kedves csillag esetében távolodást mutat, ellenkező esetben megszűnik az Ős robbanás elméletének elfogadottsága, ezért azok is eltolódnak. A Hold pedig néha sárga, ezt már biztos te is láttad. Ha megnézitek a Nap fényének spektrális grafikonját, akkor jól látható rajta, hogy a sárga intenzitás és egy nagyon kis foltban talán a kék, de erre most nem emlékszem pontosan jóval magasabb a többinél.

Még másfél óra!!!!!!! :))))))
  • M. Tibor
    Kulonben ami terep es barmilyen dolog a kepernyon, csak egy par dologbol epul fel es mindegyik
    befolyasolja az elkeszult kepet, amit a monitorra pakol, sorolom:

1. textura szine
    2. vertex szin
    3. nap vagy is a lens flare szine,+alfa ertek
    4. felho arnyek, +alfa ertek
    5. felho, ami feletted van duplan.:) 2xalfa ertek

Na, ez mind szinez mindent egyszerre.

Csak ennyit kell megfeleloen beallitani, hogy megkozelitsuk a termeszet szineit a gepen.:)
    Nem csak 1 db textura adja meg a szinvilagot, hanem mind. :)))))))))))))
    Vitatkozzatok csak nyugodtan, majd holnap elolvasom.:)))))

• petesilver
    Az első sorra gondoltam én is. Bizonyíték? Mutass olyan képet, ahol a challenger, vagy bármilyen más tárgy az űrben sárga a naptól. Vagy mutass sárga csillagot, vagy sárga holdat. Nincs. Tehát a nap színe nem sárga. És nem is sárgán izzik. Annyira erősen, és fehéren izzik, hogy csak na. Szal erre gondoltam.
  • Gregorius
    Egészen pontosan melyik részével vitatkoznál, mert hajlandó vagyok megvitatni. Én így tanultam, de majd mondok oldalszámot is, ha kell . A napfényben túlteng a sárga. (Ezért sárgulnak be a fényképek ) De ha nem így van, akkor szóljatok, mutassatok valami bizonyítékot, és én rögtön lebontom a paradigmám. :)
  • Alexease
    Szerintem meg a Nap szine (eredetiben, kint a ziurben:DD) teljesen feher, esetleg kekes, uszkve 9000K. De aki ert hozza, vagy van kedve utana nezni, megsasolhatja hogy pislakol a hidrogen:))))

De szerintem teljesen mindegy:) A nap szine a foldon sosem feher, a fehertol a vorosig a sargan keresztul minden van. A meghatarozobb amit a kornyezeten latunk, az meg ugy sem a kozvetlen napfeny, hanem a reflektiv abient megvilagitas Azt meg meg 3D render progikban is csak trukkokkel szamoljak, nem hogy jatekprogramban:))
  • petesilver
    ezzel azért vitatkoznék, de jól hangzik!
  • Gregorius
    Na, jó, a Nap színe sárga, ehhez nem kell tánciskola, csak középsuli fizikaóra. Igenis, a Napkitörések színe sárga, és a Nap másból sem áll csak Napkitörésből. Ehhez még hozzájön a fényelhajlás, amit az atmoszférábaérkezéskor elkövet, ami továbbnyomja a vörös felé, tehát még sárgább lesz. Ezzel nincs is gond, és a Nap legyen sárga a játékban. A gond igazából ott van mondom, már régebben is mondtam, hogy a színek, amiket a fölfön látunk épp ennek köszönhető. Tehát a texturák színeiből kéne kivonni egy kis sárgát, és akkor tökéletes lenne. Sőt, ha lemegy a Nap és nem kapnak sárga fényt, akkor maguktól bekékülnek majd, az estének megfelelően.
  • Alexease
    Mar keso
  • ranGer2
    Hagyd Tamás! ne offoljuk szét a szent topicot!
  • lokista12
    Lol a szomszedja vagz es ennyire nem ismered?
  • lokista12
    Mi folyik itt?
  • ranGer2
    Asszem jah de volt más is... Mindegy NEM ÉRDEKEL! lesz@rom!
  • PuMy
    Igen, amikor bekopiztal valami hosszu cikket valami oldalrol, egy sima link tokeletesen eleg lett volna, nem?
  • ranGer2
    Nem az mert volt már rá példa.. mondjuk nem az összeset törölte.. hanem az un. BRUTÁLUSAN NAGY képest... meg sima hozzászólásost is...
  • ranGer2
    OK byez!
  • sznupi
    Ovi ...
  • PuMy
    Rendezzetek le szemelyesen, ne offoljatok szet a topikot!
  • ranGer2
    Törölheted az összes hozzászólásomat is ha nem tetszik..
  • Pyx #5005
    látom témánál vagytok... :)
  • ranGer2
    fórum= topic
  • ranGer2
    Semmi bajom nincs veled.. Csak nem értem hogy miért nyitsz fórumot hogyha nem viseled el ha valaki azt mondja hogy hát ez igy nem a legjobb... és nem egy ember mondta,mert jó elfogadtam hogy én mondok valamit le se sz@rod ok! de Imurai is mondta az már 2 ember.. :) De mi csak annyit mondtunk hogy "ha a napba belenézel akkor nem sárga fényt látsz főleg nem délben..!" ha este van akkor van sárgás szine a napnak de akkor az ég szine is sötétedik.. És majd mondjátok azt hogy ez nem épitő kritika! meg egyből meg kell sértődni meg mittudomén! És sose mondtam hogy hülye vagy....
  • M. Tibor
    En sose mondtam, hogy tokeletes a helyesirasom. Tudom, hogy gyatra es borzaszto. De nem vagyok ...., hogy felkapjam a vizet azert mert mas tud olyan dolgot amit peldaul en nem, ezzel nincs is baj. :) Miert nem szemelyesen mondod meg ha bajod van velem, miert pont itt a publikum elott? 6 meterre lakunk egymastol .:( Itt latszik pontosan a fiatalsagod. De vegyel vissza arcodbol egy picit, mert tul kozel lakunk egymashoz. Fel kell noni es nem a napszemuveg ala bujkalni. :))
  • sznupi
    STFU!
  • ANT
    ""Shut up and drive!""

• ranGer2
  • PuMy
    Brümm. brümm.
  • ANT
  • ranGer2
    Hát persze! én semmit soha nem tanulok! tök hülye vagyok ehhez!.. Ti tudjátok végülis nekem semmi közöm ehhez a programhoz nem is volt és nem is lesz.. még editor sem kell.. mivel én tök hülye vagyok.. csak az a baj hogy nem én irom a hajót ly-os j vel...
  • petesilver
    Hja. A dosch sorozat meg is van, 3 CD finom hdrikkel!!!
  • ANT
    hdr ati demok
  • ANT
    Igazán jó napfényt HDR technikával lehetne csinálni ,mivel a monitor és a hagyományos képtárolási módszerek messze nem adják vissza a kép teljes fénydinamikáját.
    hdr image
  • M. Tibor
    Isten egy van eben a forumban es az pedig ..... :)
  • sznupi
    Asszem jól mondod, de itt jön képbe, hogy az emberek szeme sem egyforma, ergo mit mi spec fehérnek látunk az lehet másnál sárga, aztán nagy hatással vannak rá a monitorok is, melyiken milyem gamma vagy brightness van. Majd ha elkészülünk teljesen (nem csak mi hanem a program is ), akkor majd szépen összelesznek lőve a szinek és mindenki meg fog nyugodni. 8-))
  • Nagydög
    Aszontad jossz istennek. Csak az(egy) istennek se megy az Operaban a valasz erre funkcio.
  • M. Tibor
    Szed csak elo az a Kozmosz sorozatot .
  • M. Tibor
    Lol..
    Reggel van, es nem ertem. :)
  • petesilver
    Most csak a szem által érzékelt részről szóltam! A teljes Spectrumot egyenlőre hagyjuk! :) De ha bele akarunk menni, inkább előszedem Carl Sagan Kozmosz sorozatát, és újranézem! :)
  • Nagydög
    Shark!

Jelenleg nincs uresedes. Kuldok egy jelet, ha lesz.
  • M. Tibor
    Alakul.:)