• Alexease
    Lehet, hogy megint hosszu leszek, gyozettek olvasni;)))

- A palya onarnyekra nincs otletem. Foleg, hogy nem is vagyok programozo;)) A texturankent plusz alphas textura sok memoria, es lassu. Az egy nagy arnyek textura, tul nagy kep lenne, vagyis memoria, plusz, az emlitett "tobbszintu" taj miatt nem igazan korrekt.
    Bar, ha az egy nagy textura, vagy a plusz sok kicsi megoldhato (sebesseg, memoria), es egy palyahoz egy fix napszak tartozik, akkor eleg ha az editor "elore" lerendereli, es azokat a texturakat "ratenni" pluszban a jatekban a tajra. Vagy ha valaszthato a napszak a jatekban, akkkor a jatek a palya generalasnal szamolja ki elotte. Ez jatek kozben ugy sem dinamikus. de hogy ezeket hogyan, az passz;)))

- A felho arnyeka "csak" jo lenne, vagyis annal fontosabb a reszletsess texturazas - mindjart irom;). csak latvany miatt jo, hogy meg a nyilt terepen is valtozik a fenyviszony, a palyamegvilagitas, es az autok "sotetebb", arnyekosabb "reszekbe" is be tudnak futni.

- Texturazas: Ez megint nem tudom, hogy mukodik igazabol;) A palyara megfestett (elore letarolt) texturakat kulon-kulon tarolja, es futaskor rakja ki, vagy az editorban megfestett texturakbol szamolja ki a mappokat, azokat tarolja, es a jatek futatatasakor tolti be az elmentetteket?! Ha az editorban "megfestett" texturakbol keszit a program uj mappokat/texturakat, akkor meg lehetne kicsit modositgatni a dolgon, hogy ne legyen annnyira "homogen, csempezett" a dolog:))

Ha van ra lehetoseg akkor lehetne ugy, hogy amikor az editorban kivalasztjuk az Uttipust (), ami hozza magaval a texturat is (pl. fu-map), talan megoldhato, hogy az editorban lehessen allitani az aktualis textura festes elott a textura Brighnes vagy Gamma erteket;)))) Igy lehetne allitani a textura fenyesseget (vilagosabb, sotetebb), es meg valtozatosabb lehetne a taj;))))

- A nezo-utkozesszamitas annnyira nem lenyeg;) Ha el vannak keritve, vagy ha csak atmegy rajta az auto - ilyenkor hiba, kizaras, versenyvege stb. - mar tokeletes;)